Inlägg från: nattuw |Visa alla inlägg
  • nattuw

    Ryssland har anfallit Ukraina - krig i Europa

    Kermit1561 skrev 2022-04-30 15:06:18 följande:
    Att avsätta Putin är en jätterisk för de som stödjer det, bokstavligt talat livsfarligt. Så de som stödjer det gör det bara om de vill ha en större förändring i hur saker sköts, de kommer inte ta den risken bara för att tillsätta någon annan som fortsätter som förut. Då har de tagit en jätterisk helt i onödan. 
    Det finns alltid opportunister som är beredd att ta en risk. Och det vi kan lära av historien är att den som tar en sådan risk oftast är mer intresserad av att berika sig själv än att införa några reformer. Det är dessutom enklare att bara låta saker ha sin egen gång och skylla allt på sin företrädare än att göra förändringar som kan slå tillbaka på det nya styret.
  • nattuw
    Kermit1561 skrev 2022-04-30 19:27:36 följande:
    Det räcker inte att vara riskbenägen opportunist, det är ju inte så att vem som helst kan tåga in och ta över. skall man avsätta Putin måste man ha med sig  de som idag stöttar Putin och dem får man inte med sig om de inte är missnöjda och ser en vinst i att någon annan tar över. Den som sitter i toppen är inte oberoende av alla andra?
    Löften om makt och pengar brukar vara en bra motivationsfaktor. Faktiskt mycket bättre motivationsfaktorer än löften om förändringar.
  • nattuw
    AndreaBD skrev 2022-05-02 13:31:14 följande:
    Det är väl inte här i Sverige som priset höjdes! Det är klart att om en importerad vara stiger mycket i pris, så kommer vi att känna av det! Jag förstår inte riktigt vad du vill med detta? Det är ju inte i Sverige vi bestämmer priset! 
    Skattesystemet gör att vi får en hävstångseffekt.
  • nattuw

    En bok som kanske kan vara av intresse för att få lite andra perspektiv på upptakten till kriget: Stephen Cohen "War with russia?"
    Amazon: ( www.amazon.com/War-Russia-Putin-Ukraine-Russiagate/dp/1510745815  )

    Boken bygger på ett antal krönikor och artiklar som sammanställts till en bok. Det som var intressant med boken är att Cohen hade åsikter som skiljde sig en del från den då rådande "rätta läran". Därmed blev Cohen av vissa betraktad med misstro och fick utstå de vanliga angreppen. Känsliga läsare som är rädd för att utsättas för åsikter som inte ryms inom deras åsiktskorridor är härmed varnad.

  • nattuw

    Den alltid lika kontroversielle Jordan B Peterson om Ryssland och Ukraina "Russia Vs. Ukraine Or Civil War In The West?". Den här gången tycks Peterson, baserat på kommentarerna från ett annat forum, ha lyckats reta upp alla sidor. Vilket i och för sig inte är särskilt svårt.


  • nattuw
    Tom Araya skrev 2022-09-07 18:51:40 följande:
    Ja och det är inga nya fräscha grejer, utan bara ammunition i stort sett. Då fattar man hur illa det är med Ryssland.
    Spelar det någon roll när det handlar om standardammunition?

    Dessutom, går det utesluta att det är kineserna som är säljarna men att kineserna föredrar att inte skylta med den saken? För att Nordkorea skulle sälja ammunition utan att få klartecken från kineserna låter inte särskilt troligt.

    Jo, jag förstod att det handlade om den ryska oförmågan att tillverka egen ammunition med de svaghetssignaler som det ger. Men var nyfiken på om det har någon praktisk betydelse och om kineserna har större intressen av konflikten än de vill medge?
  • nattuw
    Padirac skrev 2022-09-28 13:02:23 följande:
    Ryssland bombar och skickar raketer långt utanför Donbas - så varför tror du att en taktisk kärnvapenladdning inte skulle skickas på Kiev, Odessa, eller Charkiv eller någon av de andra städer där bostadsområden, sjukhus,köpcenter eller skolor är mål för det ryska anfallet?
    Vilka taktiska fördelar skulle ett kärnvapenfall mot Kiev, Odessa eller Charkiv ge?
  • nattuw
    Flash Gordon skrev 2022-09-30 14:49:57 följande:
    Bombning av städer bortom stridslinjen är inget taktiskt. Då blir det strategiskt.

    En taktisk explosion på slagfältet startar inget kärnvapenkrig. Atombomber mot Kiev ligger farligt nära att göra det.
    Jag har svårt att se något strategiskt övervägande som skulle kunna leda till användandet av kärnvapen.

    Om målet är att plocka bort den Ukrainska ledningen så bör det finnas metoder som är betydligt enklare och mer acceptabla för både den egna befolkningen och för omvärlden än att använda kärnvapen. Om målet är att knäcka motståndsviljan så kanske det kan finnas en poäng att likt USA:s bombningar av Hiroshima och Nagasaki visa sin militära överlägsenhet men jag tror inte att det är den typen av krig.
  • nattuw
    KillBill skrev 2022-10-01 09:32:54 följande:

    Igår var en skammens dag. Putin annekterade Donetsk och Luhansk och nickedockan Ulf Kristersson meddelade att SD, med en partiledare som inte kan välja mellan Biden och Putin, tar över ordförandeposten i det svenska utrikesutskottet.


    Intressant spridning i tråden. Vissa diskuterar risken för kärnvapenkrig. Andra babblar på om SD.
  • nattuw
    nihka skrev 2022-10-01 11:24:10 följande:
    Tycker du att det är jobbigt när det politiska spelet och vem som stödjer vem i kriget tas upp?
    Nej, jag tycket bara att det var intressant att vissa är så fixerad vid ett visst parti att de måste göra allt till en fråga om just det partiet. Det påminner om en sämre sitcom.
Svar på tråden Ryssland har anfallit Ukraina - krig i Europa