Inlägg från: nattuw |Visa alla inlägg
  • nattuw

    Ryssland har anfallit Ukraina - krig i Europa

    flemens skrev 2023-07-18 20:15:27 följande:

    Vad har det med saken att göra? Att USA är en "global spelare"? NATO är en försvarspakt som innebär att alla hjälper till om någons territorium blir attackerat av ryssen eller kinesen. .


    I praktiken är NATO inget utan USA.
  • nattuw
    Padirac skrev 2023-07-20 16:51:19 följande:
    Nato är en transatlantisk organisation. Utan USA eller de  europeiska medlemmarna är det ingen transatlantisk försvarsunion
    I praktiken är NATO en utvidgning av USA:s intressesfär.
  • nattuw
    EnAnonumius skrev 2023-07-22 12:02:48 följande:
    Jag förstår att du kan presentera solida objektiva bevis på ditt påstående här?
    USA är det land i NATO som har den militära kapaciteten som behövs och det är alla medveten om. Om du lyssnat på den amerikanska NATO debatten så har den bland annat handlat om att övriga länder inte lever upp till den nivå som de enligt avtal skall göra. Kriget i Ukraina har fått övriga länder att börja rusta upp men det är långt kvar till en militär kapacitet som kommer i närheten av den USA förfogar över.
  • nattuw
    Padirac skrev 2023-07-22 18:44:11 följande:
    Det ligger i västeuropeiska intressen att hålla ryska samhällssystem borta från de västeuropeiska demokratierna - så NATO verkar för västeuropeiska intressen.

    Putin har i ett flertal tal och skrifter hävdat just det du skriver - vilket förminskar att de västeuropeiska demokratierna skulle ha egna intressen av att hålla ryska politiska inflytanden borta från sina länder. 
    Pax americana var ett etablerat uttryck långt innan någon brydde sig om Putins göranden och låtanden eller vad som hände med Ukraina. NATO är en del av det vänstern  brukar kalla den "amerikanska imperialismen".

    Så vad Putin gör är bara att upprepa den västeuropeiska vänsterns påståenden.
  • nattuw
    Padirac skrev 2023-07-25 15:10:09 följande:
    Putin upprepar och stödjer allt som kan skapa splittring i västvärlden
    Det påminner om hur socialdemokraterna arbetar. Skapa splittring för att underminera politiska motståndare och skyll sedan på någon annan.
  • nattuw
    Trast skrev 2023-07-25 22:51:57 följande:
    Låt mig gissa, du vill att sd ska "ena landet" va? Det är skillnad på att vara ett oppositionsparti i jämförelse med sabotaget som kan härledas till sd.
    Vad får dig att tro att SD skulle ena landet? Eller att det ens skulle vara önskvärt med ett parti som "enade" landet?

    Det finns en medelväg där politikerna varken splittrar eller enar utan istället lägger fram lösningar på samhällsproblem och sedan får väljarna ta ställning till vilken lösning de tror blir bäst.
  • nattuw
    flemens skrev 2023-07-27 16:04:35 följande:

    Alltså, jag ser att många verkar ha några problem med NATO. Dessa tycker att NATO är USA och dess intressen.


    Man behöver inte ha några problem med NATO för att konstatera att det är en organisation som är till för att tillvarata USA:S intressen. Att andra länder kan dra nytta av ett samarbete innebär inte att det första påståendet blir osant. Det innebär bara att övriga länder gynnas av USA:s (enligt vänsterns gamla retorik) "imperialistiska politik".
  • nattuw
    Trast skrev 2023-07-17 02:02:32 följande:
    Det är väl självklart att ett gemensamt försvar i Europa är fördelaktigt, både för Ungern och Sverige
    Det tycks inte som Ungern delar din analys.  Enligt SVT-nyheter så har Ungern ingen brådska med att säga ja till Sveriges medlemskap i NATO.
  • nattuw
    Kermit1561 skrev 2023-08-02 17:25:09 följande:
    Fast det handlar ju bara om att Oban, precis som Erdogan, mest är intresserade av sin personliga vinning i processen. Vare sig Ungern eller turkiet har ju några planer på att gå ur NATO så de inser natuligtvis att de skulle vara väldigt utsatta utan NATO. 
    Frågan var vilka strategiska fördelar Ungern skulle ha av ett svenskt NATO medlemskap. Och med tanke på att det eventuella svenska NATO-medlemskapet inte tycks ha någon högre prioritering i Ungerns så kan vi nog konstatera att Ungern inte ser något större strategiske behov av ett svenskt NATO-medlemskap.

    Hade Ungern sett några större strategiska fördelar med ett svensk NATO-medlemskap skulle det eventuella svenska NATO-medlemskapet prioriterats högre. Troligen är Ungrarna rätt nöjd så länge de har USA på sin sida och deras grannländer är medlemmar i NATO så att de kan få in militär utrustning landvägen om det blir en konflikt.
Svar på tråden Ryssland har anfallit Ukraina - krig i Europa