Inlägg från: nattuw |Visa alla inlägg
  • nattuw

    Ryssland har anfallit Ukraina - krig i Europa

    Padirac skrev 2023-11-01 18:46:07 följande:
    Vad folk vill eller inte vill är väl att räkna till det du skrev om att en del inte kan skilja mellan vad som faktiskt föreligger och vad de önskar.
    Men det vore den ultimata dokusåpan.
  • nattuw
    K Markatta skrev 2024-01-29 17:24:45 följande:

    Rysk agent i Europaparlamentet avslöjad:

    www.expressen.se/nyheter/varlden/harda-kritiken-mot-mp-efter-tatjana-zdanoka-avslojandet/

    Hårda kritiken mot MP efter Tatjana Zdanoka-avslöjandet

    Efter avslöjandet att EU-parlamentarikern Tatjana Zdanoka under lång tid var agent för Ryssland, riktar Liberalerna hård kritik mot Miljöpartiet som delat grupp med den lettiska politikern.

    - Det är ofattbart att Den gröna gruppen och Miljöpartiet har låtit detta ske, naiviteten inför Putin har fått ett ansikte, anser Karin Karlsbro.


    Det har ju länge pratats om att Ryssland haft intressen av att använda "gröna" rörelser för att så splittring i väst. Så helt förvånande är det inte.
  • nattuw
    flemens skrev 2024-03-18 17:19:51 följande:
    Jag menar bara att jag tror fullt och fast på att den där putinkaraktären är galen nog att använda kärnvapen för han vet att ingen i ryssland kommer att stoppa honom och att han vet att han inte har en chans i helvetet att möta NATO i ett konventionellt krig.
    Hur ser det ut i Ryssland. Kan presidenten själv trycka på knappen eller är det som i USA att det finns inbyggda spärrar för att hindra någon galning att utrota mänskligheten?
  • nattuw
    KillBill skrev 2024-04-28 09:53:42 följande:
    Jimmie Åkesson spelar med sitt uttalande Vladimir Putin händerna och han agerar därmed likhet med sina systerpartier ute Europa. Sanningen är att Sverige ger absolut min stöd till Ukraina av de Nordiska länderna och trots detta så börjar Åkesson nu att att prata om begränsningar.

     Om Ukraina faller så är det fler länder som står på spel och därför är det så viktigt att ge Ukraina vårt fulla stöd.  
    Till och med du borde begripa en så pass grundläggande sak som att det inte finns något ymnighetshorn. Därför finns det ett tak och det taket bestäms av Sveriges budget där stödet till Ukraina måste balanseras mot vårt eget försvar, rättsväsende, välfärd och allt annat som du tar för givet.
  • nattuw
    KillBill skrev 2024-04-29 07:25:00 följande:

    Nu blir jag osäker på om du gör dig till? Jag tror nämligen att du begriper vad det är för signal som  Jimmie Åkesson vill skicka när han går ut i debatten och börjar prata om en gräns för stödet till Ukraina (Åkesson är fullt medveten om att det är precis den typ av debatt som Vladimir Putin önskar i västvärlden).


    Minns du hur det lät när det handlade om invandringen? Det fanns inga gränser tills det en dag faktiskt fanns en gräns. Att föra en "vi var naiva" och "vi såg det inte komma" politik är en väldigt dålig idé.

    Vill vi skicka en signal till Putin att vi är beredd att långsiktigt stödja Ukraina även när medias intresse svalnat och det inte längre ger några godhetspoäng att stödja Ukraina behöver det finnas en långsiktigt fungerande finansiering för hjälpen till Ukraina. En finansiering som gör att det även finns plats för inhemska intressen som välfärd, rättsväsende och en egen militär förmåga.

    Vad det gäller Åkessons inslag i debatten så handlade det om en intervju i GP där det bland annat sades:
    "? Risken finns ju att den dagen som det finns ett vapenstillestånd eller en fredsuppgörelse eller vad man nu når fram till i Ukraina, att Putin ska blicka åt andra håll. Så ju mer vi kan pumpa in och ta fighten där, desto mer tid köper vi oss här. Men det är klart att det finns en övre gräns, säger Åkesson till GP."
  • nattuw
    Anonym (ABC) skrev 2024-05-03 17:46:49 följande:
    Med andra ord vill han börja satsa pengar först när Putin får som han vill. Eller, det är vad han säger nu. Han skulle garanterat ändra sig.
    Det du citerade betyder att Åkesson säger sig vilja pumpa in pengar i Ukraina så att Ukrainarna kan döda så många ryssar som möjligt innan kriget tar slut. Det motiverar Åkesson med att militära motgångar i Ukraina minskar risken för att Putin i närtid skall rikta sitt intresse (och sin arme) mot någon annan stat. Som avslutning säger Åkesson också det finns en gräns för hur mycket resurser vi kan pumpa in i Ukraina.
  • nattuw
    KillBill skrev 2024-05-04 20:28:47 följande:
    Trist att se att du stöttar Åkesson vars uttalande endast gynnar Vladimir Putin. 
    Jag har varken stöttat eller tagit avstånd utan bara förklarat vad det faktiskt stod i en intervju.
  • nattuw
    KillBill skrev 2024-05-06 07:33:14 följande:
    Försök inte. Till skillnad från exempelvis ministrar i regeringen som tagit avstånd från Åkessons uttalande så har då försvarat Åkesson.   
    Som sagt, jag har varken stöttat eller tagit avstånd utan bara förklarat vad det faktiskt stod i en intervju. Att det som sades i intervjun väckt känslor ändrar inte på vad som faktiskt stod i intervjun. Att du tror att allt och alla som inte är med dig är emot dig grumlar din bedömningsförmåga.
  • nattuw
    Rataxes skrev 2024-05-06 08:08:22 följande:
    För övrigt delar jag Åkessons idé om att omdirigera allt bistånd Sida missköter till att resurserna går till Ukraina.
    Det låter som en utmärkt ide. Då finns pengarna redan budgeterade och kan användas till ett långsiktigt stöd.
Svar på tråden Ryssland har anfallit Ukraina - krig i Europa