• LJM91

    Försöka bli gravid i höst, följas åt?

    Håller alla tummar för er evelinagra1 och Dalarna91!

  • LJM91
    evelinagra1 skrev 2022-04-28 06:23:45 följande:

    Men vad händer här nu då?.. fick positivt ägglossningstest i måndags och brukar alltid få ägglossning 2 dagar efter så alltså igår? Men idag sjönk tempen istället för att höjas? 


     


    Du kanske ägglossade sent igår kväll eller under natten så att tempen inte har hunnit gå upp än? Har annars för mig att jag har läst att temphöjningen också kan komma två dagar efter ägglossning, vet dock inte om det stämmer. Hoppas höjningen kommer imorgon!

    Jag fick en stor tempdipp i morse, har legat på runt 36,6 sen ägglossningen men idag var den nere på 36,39. Har såklart googlat sönder implantationsdippar, men det verkar inte riktigt vara något tydligt tecken på varje sig graviditet eller ?vanlig? cykel. Får väl vänta och se vad som händer med tempen imorgon..
  • LJM91

    Tack för tumhållningarna <3 tempen var uppe på hög nivå igen idag, så det verkar ha varit en tillfällig dipp igår. Vågar inte läsa in något i det, google säger både bu och bä :P

  • LJM91
    Dalarna91 skrev 2022-04-29 16:10:30 följande:
    Kan inte det vara implantationsdipp? Så himla spännande. 
    Jag tror inte det gick denna gång. Men de är tre dagar kvar. 
    Jag hoppas ju det, men vet inte riktigt om det är en myt eller sanning :P

    Vad är det som gör att du tror det inte blev något för er?
  • LJM91
    Dalarna91 skrev 2022-04-29 18:18:51 följande:
    Magkänsla och tog test efter jobbet som va negativt. Men de kan absolut vara för tidigt. :P
    Hur många dagar efter ägglossning är du? Kan ju helt klart bara vara för tidigt för att visa plus :)
  • LJM91
    Dalarna91 skrev 2022-04-29 21:35:52 följande:
     Är på äl + 10 om jag räknade rätt.
    Håller tummarna att det bara var för tidigt att testa :)
  • LJM91
    Dalarna91 skrev 2022-04-30 09:35:11 följande:
    Hur är tempen idag?
    Normalhög för lutealfas, 36,62. NC har dock satt ut ägglossningen till CD44 men jag är ganska säker på att det var CD43. Använder Fertility friend också och där sattes ägglossningen till CD43.

  • LJM91
    Dalarna91 skrev 2022-04-30 09:56:58 följande:
    Skriver dom ut när man har ägglossning? Får man någon "varning" att ägglossning börja närma sig? 
    Tänkte börja tempa när jag får mens. Känner på mig den kommer, har lite känningar i magen. 
    Natural cycles varnar innan ägglossning, men för mig som har så lång och oregelbunden cykel stämmer det dåligt, får fertila dagar i typ tre veckor :P Fertility friend sätter bara ut ägglossningen i efterhand, varnar inte i förväg. Dock hittade jag det här som kanske kan vara intressant för dig, tänkte på att average false negative result är på ÄL+10 och att faktiskt bara 10% testar positivt då :)

  • LJM91

    Tack för tumhållningen evelinagra1 <3

    Dalarna91, det är superenkelt att tempa, du behöver en basaltermometer som visar två decimaler och sen är det bara att börja ta tempen varje morgon direkt när du vaknar. Gärna vid samma tid varje morgon, jag är inte så noga med det så därför är min temp väldigt hoppig särskilt i follikelfasen. Min temp blir högre senare på morgonen och lägre om jag tempar ovanligt tidigt. 

  • LJM91

    Kan inte citera..

    Dalarna91, jag tar tempen under tungan med munnen stängd, har för mig att man enligt NC helst ska ha sovit minst fyra timmar oavbrutet innan man tempar. Om jag vaknar tidigt, typ kl 3-4, brukar jag tempa då och sen en gång till när jag vaknar i normal tid. Skulle det skilja väldigt mycket brukar jag lägga in något mittemellan, jag freestylar lite :P jag brukar ändå ha så pass tydlig höjning efter ägglossning så lite variation hit eller dit påverkar nog inte hur min ägglossning sätts ut på kurvan.

    evelinagra1, hur högt brukar din temp stiga efter ägglossningen? Det verkar lågt att den ligger på runt 36,2, men det beror ju på hur det är i vanliga fall :)

Svar på tråden Försöka bli gravid i höst, följas åt?