• LJM91

    Försöka bli gravid i höst, följas åt?

    evelinagra1 skrev 2022-03-10 20:59:48 följande:

    Behöver eran hjälp, vet inte om det är jag som är trög haha eller fattar jag rätt?? sahlgrenska har för någon månad sen tagit emot min remiss för behandling och var lite intresserad av väntetiden och när jag googlar kommer detta upp? Menar dom att väntetiden för mig som är nu och ska påbörja utredning/behandling är 3 månader? 


     


    Förstår inte heller riktigt hur man ska tolka den informationen om väntetid tyvärr, känner mig sjukt trög när jag läser den haha..

    Idag kom mensen (äntligen?!) och cykeln blev rekordlånga 62 dagar. Är inte ens besviken, bara lättad över att vara på CD 1 och förhoppningsvis med en ny chans framöver. Hoppas verkligen att den här trenden med längre och längre cykel ska vända någon gång.. Funderar på att ringa gyn och fråga om det finns något jag kan göra för att korta ner cykeln.
  • LJM91
    evelinagra1 skrev 2022-03-10 21:57:28 följande:

     


    men va skönt för dig ändå!! Hoppas nästa cykel blir bättre <3

    jag fattade inte riktigt heller men skrev till dem på 1177


    Tack så mycket! Idag bokade jag fertilitetstest via werlabs, har sneglat länge på det paketet men har tyckt att det är lite väl dyrt. Nu slog jag dock slag i saken, ska bli spännande att se resultatet. Hade nästan varit en lättnad om något var avvikande, om det är något som går att behandla liksom. Förhoppningsvis kan det också ge en fingervisning om varför min cykel är så himla lång.

    Hoppas du får bra svar via 1177, håller tummarna för att väntetiden inte är så lång!
  • LJM91
    evelinagra1 skrev 2022-03-11 08:25:15 följande:

    Va spännande! Vad är det för något? Aldrig hört om det


    fick svar att väntetiden är 10 månader.. så det gjorde mig lite besviken :/


    https://werlabs.se/blodprov/fertilitetstest/ Det är det här jag beställde, testar för 14 olika markörer som kan påverka fertiliteten.

    Nää 10 månader?? Fy vad drygt, jag tyckte tre månader lät som lång väntan :(
  • LJM91
    evelinagra1 skrev 2022-03-11 09:03:38 följande:

     


    men va häftigt ändå!!

    ja det var inte vad jag hade tänkt mig.. jag hörde av mig till kliniken som skickade remissen och kollade om dom kan skicka till något annat ställe. så jag hoppas att dom svarar under dagen 


    Ja det är häftigt att det går att kolla upp så mycket med kroppen!

    Förstår verkligen att det inte var det du hade tänkt dig, håller tummarna för att du kan få remissen skickad till något annat ställe <3
  • LJM91
    PCOtjej95 skrev 2022-03-12 17:16:30 följande:

    Evelinagra1: ja alltså visst jag kommer nog vara glad för deras skull när jag fått smälta det lite. Men här och nu känns det bara jobbigt. 


    Förstår känslan helt och hållet, jag försöker tänka att det måste få lov att kännas jobbigt och att det är helt legitimt att känna alla möjliga känslor. Det är ju ändå någon annan som får uppleva det man själv allra mest önskar, klart det kommer kännas liksom. Ta dig tiden att smälta det i lugn och ro <3
  • LJM91

    Uppdaterar listan med mitt nya BIM, vet att listan inte är komplett men detta var den senaste jag hittade :P


    12/1 BounceBambi (28 år, 6:e försöket, första barnet) PLUSSAT


    16/1 bez (31 år, 6:e försöket, första barnet) PLUSSAT


    18/2 Emmissss (30 år, fjärde försöket efter mf, andra barnet) PLUSSAT BF 27/10-22
    20/2 PCOtjej95 (27 år, fjärde försöket, ett bonusbarn) 
    25/2 Dalarna 91 (30 år, 8e försöket, 5e försöket efter MF, första barnet) Plussat (livrädd).
    5/3 z anonym z (28 år, 7e försöket, andra barnet
    6/3 evelinagra1 (14:e försöket. första barnet)
    7/3 sofiaa90 (31år, 8:e försöket, första barnet)
    8/3 kanelkringla (27 år, fjärde försöket, första barnet)
    19/3 Sophiee92 (29 år, 6:e försöket, första barnet
    30/4 LJM91 (31 år, 6:e försöket, ett tidigt mf, första barnet)
  • LJM91
    PCOtjej95 skrev 2022-03-15 10:12:07 följande:
    Jaa jag hoppas det. Lite ledsen idag över att jag fick veta om den senaste gravida kompisen när hon nu är i v. 14 Rynkar på näsan Vi är supernära vänner så trodde hon skulle berätta tidigare för mig, men nu visade det sig att jag fick veta sist av alla vännerna. Känner mig nästan lite sviken. Blir så konstigt när man inte får veta bara för att man själv försöker tycker jag. 
    Förstår känslan, men tänker att hon kanske ville skona dina känslor även om det blev fel ändå?

    Sophiee92, hur gick det på utredningen idag?
  • LJM91
    PCOtjej95 skrev 2022-03-16 11:16:47 följande:
    Ja jag förstår tanken men för mig blir det bara superkonstigt. Vi pratar som sagt typ varje dag så känner mig lite för bakom ljuset typ. Min man känner lite samma, då det är hans bästa kompis som är pappan (de träffades på vårt bröllop). Försöker att tänka på annat. Tack för stödet! 

    Har haft ont i magen och på den sidan som jag tror jag ägglossat ifrån i två hela dagar nu. Vet inte vad det beror på, men är lite orolig att nått gått fel. Känner mig liksom "gasig" i nedre delen av magen. Har dessutom fått svamp (sorry för info haha). Känner mig eländig och gråtfärdig. Inga av mina andra vanliga pms-symtom dock, så undrar lite om det ens blev ägglossning? Sket ju i testerna denna månad, kanske var dumt, haha. Förvirringen är total. 
    Förstår verkligen hur du känner dig, även om din kompis säkert inte menade något illa. Att försöka skaffa barn och inte lyckas kan ju ge en känsla av utanförskap, och att då dessutom inte få veta saker kan ju såklart spä på den känslan ytterligare.

    Håller tummarna för att du hade ägglossning!
  • LJM91

    Kan inte citera dig Sophiee92, skönt att det verkar gå snabbt med utredningen och hoppas att spolningen ger resultat :) jag hade sista mensdagen igår så nu börjar den evighetslånga väntan på ägglossningen. Hoppas bara att den inte tänker fortsätta slå nya rekord i hur sent den kan dyka upp.. Var på provtagning hos Werlabs igår och har fått de första provsvaren idag, än så länge ser det inte ut som att något avviker. Ska få ett utlåtande av en läkare också så inväntar det :)

  • LJM91

    evelinagra1, kan inte citera dig. Det verkar väldigt tidigt att ha ägglossat redan, men det är såklart ingen omöjlighet. Jag kan också få höga temperaturer lite då och då, framför allt i början av cykeln precis när mensen börjar och ett par dagar efteråt. Du får uppdatera oss med hur tempen ligger imorgon :)

    Jag har fått svar på min provtagning jag gjorde via werlabs, ingenting var avvikande förutom att mitt AMH-värde var högt, vilket tydligen kan vara ett tecken på PCOS. Får väl bli ett telefonsamtal till gyn ändå och se vad de säger :P

Svar på tråden Försöka bli gravid i höst, följas åt?