• LJM91

    Försöka bli gravid i höst, följas åt?

    evelinagra1 skrev 2022-04-07 12:00:58 följande:

    Idag kom mensen.. så får hoppas på en januaribebis istället :)
    någon som har tips på vad man kan göra annorlunda till nästa försök?


    Vad trist att mensen kom :( jag har hört lite olika råd kring hur ofta runt ägglossningen man ska sikta på att ha sex, vissa säger så ofta som möjligt och andra att varannan till var tredje dag är det optimala. Om ni brukar göra på det ena eller andra sättet kanske det kan vara något att prova att göra annorlunda :)
  • LJM91
    Dalarna91 skrev 2022-04-10 12:17:27 följande:
    Helt enig med dig. De va väldigt hets med streck på testen, symtomer osv. Varför ska man göra så? Kanske ska starta egen ex "bf februari, ingen hets grupp". xD
    Den gruppen vill jag vara med i om jag plussar! <3
  • LJM91
    Dalarna91 skrev 2022-04-10 14:25:40 följande:
    Perfekt, då har vi en plan! Hur går det för dig?
    Väntar fortfarande på ägglossningen, den eviga väntan. Är på CD32 idag så jag hoppas den närmar sig i alla fall. Känner mig mer avslappnad denna cykeln än tidigare, har nog landat lite i att det här kommer ta tid så orkar inte riktigt jobba upp förväntningarna i varje cykel längre. Kollar knappt på bebissaker längre vilket jag gjorde i princip varje dag innan :P
    Väntar också på att gyn ska återkomma angående mitt höga AMH-värde, de skulle ringt förra veckan så hoppas att det blir av de närmsta dagarna.

    Hur går det för dig, kommer ni börja försöka direkt igen?
  • LJM91
    Dalarna91 skrev 2022-04-10 16:04:39 följande:
    Måste vara frustrerande att cykeln är så lång. Finns det något man kan göra för att den ska bli kortare? 
    Jo vi ska försöka på en gång. Men de verkar som de tar ca 4 månader mellan varje gång vi lyckas. Hade varit underbart om de inte tog sån "lång" tid. Till sommaren har vi ändå försökt i ett år. Hur länge har ni försökt?
    Ja det är väldigt drygt.. Efter varje försök som inte går vägen är ju väntan så otroligt lång till nästa försök. Jag läste att rosenrot skulle förkorta menscykeln och har testat det tre gånger, nu senast dubbel dos men min cykel verkar snarare bli längre av den. Vet ju inte om det är rosenroten som orsakar det dock. Om jag har förstått det rätt finns det medicin som stimulerar ägglossningen så det alternativet finns ju, men vet inte om jag kan få det. Gissar att gyn kommer vilja att jag går ner i vikt först.. Vi närmar oss också ett års försök, började i augusti. Min sambo ville egentligen börja i typ mars förra året, men jag ville vänta för jag var helt säker på att det skulle gå på första försöket och jag ville inte vara gravid på sommarsemestern.. Om jag bara hade vetat, haha xD
  • LJM91
    Kanelkringla skrev 2022-04-11 06:16:02 följande:
    När jag åt bidrottningsgelé gick min cykel från 35 dagar till 28 dagar! Har du testat det? <3:)
    Det har jag inte testat, kanske provar det nästa cykel :) tack för tipset!
  • LJM91
    Dalarna91 skrev 2022-04-11 08:32:08 följande:

    Ljm91; hade varit fint med informationen att det kan ta upp mot ett år. Inte det dom säger till oss. "Ett sprut och du blir gravid".
    Dom som är gravida säger ju inte heller "9e gången tog det". Sen får man aldrig höra att någon får missfall eller upprepade. Känns som man är ensammen i hela världen om att det tar tid och får missfall .


    Eller hur! Det enda man får höra är hur man ska undvika att bli gravid och hur viktigt det är att alltid skydda sig för minsta lilla snedsteg så är man gravid. Så funkar det ju inte riktigt liksom.. Det som spökar för mig är att jag har varit gravid en gång, efter just ett sånt enstaka tillfälle där jag inte skyddade mig. Därför har jag ju trott att jag är superfertil och det bara är att bestämma sig så blir jag gravid på studs..
  • LJM91
    Dalarna91 skrev 2022-04-11 13:31:13 följande:
    Samma här. Blev gravid pga sprucken kondom. Så trodde jag skulle vara gravid just nu. Men nej nej. 
    Va på åter kontroll idag. Inga rester så allt är ute nu. Skönt! Så nu blir det "tvångs" ligga igen .. 
    Då sitter vi i samma båt gällade tidigare oplanerad graviditet i alla fall <3 så himla typiskt att när man inte vill ha det där strecket på stickan så dyker det upp, och nu önskar man inget hellre.. Kommer aldrig glömma den fullständiga paniken när det inte var önskat, men det gör ju inte längtan mindre nu.

    Vad skönt att allt är ute i alla fall, håller alla tummar för att det snart är din tur igen. Kommer du köra med ägglossningstest eller utan?
  • LJM91
    lipa3646 skrev 2022-04-13 21:53:31 följande:

    Dalarna jag lyckades inte citera, hahaha lite galet är alltid bra {#emotions_dlg.djavulsk}


    Välkommen till tråden, imponerande att du läste igenom hela!

    Jag håller på att försöka lära känna livmodertappen denna cykeln, det är inte det lättaste men idag tyckte jag att den kändes något mjukare och öppningen verkade vara lite, lite större än innan. Hoppas det betyder att ägglossningen är på gång.. Har haft sex varannan dag i nästan tre veckor nu och det börjar kännas lite slitsamt haha. Någon annan som har koll på livmodertappen?
  • LJM91

    Sophiee92, jag tycker mina symtom ändras varenda cykel numera.. Svårt att säga om de verkligen ändras eller om det bara är inbillning för att jag känner efter så mycket. Håller tummarna för ett plus till dig denna månaden!

  • LJM91

    Kan inte citera.. Jag har googlat en massa på livmodertappen, hur den ska kännas och vilket håll den ska peka åt och hur hålet ska vara och gud vet allt xD det är ganska spännande läsning, men svårt att känna skillnaden ibland tycker jag. Min har aldrig varit mjuk som läpparna som det står att den är vid ägglossning och mens, men absolut mjukare än vanligt liksom. Är väl säkert olika från tapp till tapp också, som allt annat :P

Svar på tråden Försöka bli gravid i höst, följas åt?