• LJM91

    Försöka bli gravid i höst, följas åt?

    Dalarna91 skrev 2022-05-03 06:35:18 följande:

    Negativt test. Ägglossning kom nog senare. Då får man se när mensen kommer. Lite tråkigt men sånt är livet. 36.48 i temp. Använder fertility friend. Men får inte upp en graf. Hur gör man?


    Vad tråkigt att höra :( jag tror man måste ha lagt in lite fler temperaturer innan det blir en graf.
  • LJM91
    Dalarna91 skrev 2022-05-03 15:51:57 följande:
    Okej. Då får jag fortsätta tempa :) 
    Inget spår efter mensen idag?

    Jag har en stark känsla av att det inte tog sig denna månaden heller. BIM på lördag och nu börjar brösten ömma precis som alltid ett par dagar innan mens och molvärken känns av från och till. Är så deppig idag :( känns som att jag aldrig kommer bli gravid..
  • LJM91
    evelinagra1 skrev 2022-05-03 20:47:12 följande:
    Fick svar av NC idag men kände inte att jag blev så mycket klokare haha..
    Det där var ju inte särskilt hjälpsamt nej :P fick du några frågor av dem att svara på?
  • LJM91
    Dalarna91 skrev 2022-05-04 11:39:02 följande:
    Vet inte vad jag ska göra. Tänkte nid blödning men har haft sex 1 gång förra veckan. Och minns inte om de va innan tappen va stängt eller öppen. Så tror inte det är nidblödning. Men tar nog ett test till helgen om mensen inte kommit. 
    Brukar du ha spottings innan mensen kommer igång? Jag har  det ganska ofta. Annars kanske det kan vara en nidblödning och att ni prickade in ägglossningen den gången ni hade sex förra veckan?

    Idag fick jag äntligen kontakt med gynmottagningen angående mina långa menscykler och höga AMH-värde, som jag misstänkte får vi ingen hjälp förrän vi har försökt i ett år och de ville dessutom att jag går ner i vikt fram tills dess. Så det verkar som att jag måste dra igång ett viktnedgångsprojekt på allvar om det ska bli någon bebis för oss, vilket känns tufft men såklart förstår jag varför det är viktigt.
  • LJM91
    Dalarna91 skrev 2022-05-04 12:41:09 följande:
    Jag har aldrig haft spotting innan mens. Men sen har jag genomgått cytotec behandling så vet inte hur mycket det ska ändra kroppen. Minns inte om det ändrades när jag gjorde abort för flera år sedan. 

    Äntligen hörde dom av sig! Hur känns det? Får jag fråga om de är många kilon du måste gå ned? 
    Men jag har läst att övervikt inte har sån betydning alltid. 
    Ja det kan säkert vara det som spökar lite med kroppen. Jobbigt att sväva i ovisshet, hoppas du får klarhet snart <3 min cykel ändrades lite efter min abort vill jag minnas.

    Det känns väl sådär, känner mig misslyckad som inte lyckas bli gravid och dessutom kanske är orsak till det själv genom min övervikt.. Hon sa ingen exakt siffra, och var väldigt finkänslig så hon förstod nog att det kan vara jobbigt att höra. Misstänker att mitt BMI ligger på runt 31-32, och hon sa att det får vara max 30 om man ska bli godkänd för en eventuell IVF. Jag äger ingen våg så uppskattade bara min vikt på ett ungefär, kanske var helt ute och cyklade xD
  • LJM91
    Dalarna91 skrev 2022-05-04 13:06:10 följande:
    Men de är bra man ändå fått svar bmi under 30. Sen kan man väga hemma och räkna ut det själv. 
    Räknade precis ut mig själv, bli 28.3. och då anser jag att jag bara har lite sambo kilon nu och inte är större än genomsnittet.
    Ja och jag är glad att det inte krävdes under 25 som ju är gränsen för övervikt. BMI är ett så galet mått egentligen, som lägst har jag haft ett BMI på typ 27 i vuxen ålder och då räknades jag ju fortfarande som överviktig trots att jag hade kläder i storlek 38 och ingen mage som putade ut alls. BMI tar ju ingen hänsyn till hur kroppen är byggd liksom.

    Hur går det för dig, fortfarande inget spår efter mensen?
  • LJM91
    Kanelkringla skrev 2022-05-04 19:29:49 följande:

    Håller tummarna för er! <3 Är inte lika aktiv här längre men läser varje dag för att se hur de går för er!


    Tack för tumhållningen <3 hoppas allt går bra för dig!
  • LJM91

    Vi har samma BIM evelinagra1, hoppas på dubbelt upp med plus på lördag :) jag har haft lite ömma bröst sen i tisdags och igår var bröstvårtorna sjukt ömma, idag känner jag nästan ingenting i dem. Vågar inte ens försöka tolka symtom på något sätt, tycker att alla dessa månader har jag fått annorlunda symtom innan mens men har aldrig fått ett plus ändå.

    Vad drygt att mensen strular så Dalarna, men det kanske inte är så konstigt att första mensen efter missfall är annorlunda? Nu killgissar jag bara, men det låter logiskt i mitt huvud :P

  • LJM91
    evelinagra1 skrev 2022-05-05 19:02:30 följande:
    Ja det är olika varje månad för mig med så egentligen är det ingen idé att hålla på att analysera haha..
    men det gör jag ju såklart ändå haha.. idag har jag haft  flytningar som ser ut som fertiltsekret?
    tempen ligger fortfarande precis över coverline så får väl tro att ägglossningen har skett men kanske bra att ligga ikväll ifall det skulle vara så att ägget försöker släppa nu
    Exakt så, jag började logga mina PMS-symtom vid typ tredje försöket och nästa månad kom inga symtom alls förrän dagen innan mensen kom och då hade jag ju redan lyckats övertyga mig själv att jag var gravid :P

    Jag resonerar som du, bättre att ligga en gång extra än att riskera att missa ägglossningen xD men om tempen är fortsatt hög så har du förmodligen ägglossat redan :)
  • LJM91
    Dalarna91 skrev 2022-05-05 19:15:29 följande:

    Ljm91; kan vara därför men har gjort en abort och första missfallet så va det inget speciellt efteråt. Mensen rullade på som vanligt. Men allt ska väl vara första gången antar jag. 


    Hmm kanske kan vara värt att ringa gyn och rådfråga?
Svar på tråden Försöka bli gravid i höst, följas åt?