• Dibella

    Vi som startar ivf behandling 2021

    Steeph skrev 2021-11-26 12:30:19 följande:

    Hej på er!

    Var på VUL cd 15 och hade en follikel på 12 mm och en på 10.5 mm så ägglossningen blir garanterat sen. Slemhinnan var dock redan på 8 mm. Spelar det någon roll om ägglossningen sker runt dag 20-21 och FET 6 dagar senare?

    Blir lite stressad att ägglossningen aldrig kommer och att det blir inställt

    Får hoppas att ägglossningen kommer om ett par dagar och att slemhinnan håller sig tjock och fin.


    Har inget bra svar, ville mest säga att det låter riktigt segt att ÄL segar när du ska få återföring! Vad ska BM om det? Sålänge det skett en ÄL och slemhinnan ser fin ut så borde det ju inte spela roll egentligen kan man ju tycka? Håller tummarna för att de kommer igång och växer på! Brukar du få så sen ÄL? annars borde de ju kanske ha gett lite hjälp på traven om det inte hade varit okej.
  • Dibella
    Steeph skrev 2021-11-26 13:46:17 följande:
    Ja det är seeegt. Jag har ägglossning mellan 16-20 men oftast runt 18-19 så det är inte konstigt. Men brukar se en stegring på äl test typ nu men nä, de är så svaga så. Vet att efter vaccinet så fick jag äl på dag 20, så jag har kanske en lite känslig cykel. Hade ju också en hög dos menopur sista dagarna så jag ska kanske inte vara så orolig eller förvånad över sen ägglossning hahahah. Detta är ju ägglossningen direkt efter bortfallsblödningen.

    Jag kommer be om letrozol nästa återföring (om det blir någon) för att få ägglossning runt dag 14-16 istället.

    Läkaren på kliniken sa att det inte spelade någon roll om äl kommer lite senare men det känns bara inte optimalt.

    Förstår dig, man vill ju att förhållandena ska vara riktigt bra! Det är ju vanligt att cykeln efter IVF kan bli lite småknasig, det har den varit för mig med. 


    Men ha is i magen och hoppas att det växer på bra. Kliniken vet ju vad de gör, så godkänner de FET vid "sen" ÄL så borde det gå bra {#emotions_dlg.flower} Dom vill ju trots allt att du blir gravid, de har ju statistik och värna om.

  • Dibella

    Fick smiley på CB testerna igår och tid för FET på torsdag nästa vecka. Har druckit kopiösa mängder kaffe sen ET failade för 2 månader sedan. Vill inte dra ner på det haha, men känner att jag måste. När ska man dra ner på koffeinet? Nu redan eller vänta nån dag? /koffeinmissbrukaren

  • Dibella
    AndraSladdis skrev 2021-11-27 12:07:43 följande:

    Oj vad mycket det har hänt i tråden under tiden som jag bara väntat på att få göra ET. Stort grattis Inalina och Always choklad! Och stort lycka till alla andra som håller på med sin cykel just nu!

    Ska kanske bli lite mer aktiv i tråden nu när det äntligen planeras FET för mig i december. Har väntat sedan ett MA i juli, hysto för att ta bort rester, träningscykel, visum osv.


    Verkligen lång väntan mellan allt, men förhoppningsvis är kroppen på banan och mer än redo! när är FET inplanerad? Lycka till du med.
    AndraSladdis skrev 2021-11-27 12:07:43 följande:

    Oj vad mycket det har hänt i tråden under tiden som jag bara väntat på att få göra ET. Stort grattis Inalina och Always choklad! Och stort lycka till alla andra som håller på med sin cykel just nu!

    Ska kanske bli lite mer aktiv i tråden nu när det äntligen planeras FET för mig i december. Har väntat sedan ett MA i juli, hysto för att ta bort rester, träningscykel, visum osv.


    Verkligen lång väntan för dig men förhoppningsvis är kroppen preppad och redo! När är din FET inplanerad nu i dec? Hoppas på massa tur till dig med
  • Dibella

    Vet inte varför den knasade ut sådär, där får jag för o försöka göra något i mobilen haha

  • Dibella
    AndraSladdis skrev 2021-11-27 20:51:31 följande:
    Tack! Hoppas också såå att kroppen är med nu. Min FET är planerad om knappt två veckor, så kanske hinner vi ruva lite samtidigt. Du ska ha FET på torsdag?
    Hoppas att vi båda får ruva! Åkt på en förkylning nu under helgen så är rätt nedslagen just nu. Men jag har några dagar på mig att repa mig.
    Inalina skrev 2021-11-28 21:01:23 följande:
    Åh vad skönt!!! Äntligen dags för ruvning:)!! Det kanske kan vara smart att dra ner lite långsamt så du slipper ha världens huvudvärk under ruvartiden ;) själv körde jag länge endast 1-2 koppar vanligt kaffe och resten koffeinfritt för att lura mig själv lite att jag kunde dricka kaffe hur jag ville;) kanske kan vara en bra mjukstart? Kram!
    Jo, får göra något litet koffein nedtrappningsschema haha. Men åkt på en förkylning under helgen, hjälper tydligen inte att man inte haft stimulering, kroppen skiter i vilket. Så just nu är jag dunderförkyld, så känns jobbigt just nu att jag eventuellt ska behöva ställa in FET och vänta till slutet av januari istället. 
    Inalina skrev 2021-11-29 10:52:27 följande:

    Hej på er!
    lite solskensbesked här att jag varit på tidigt VUL nu där de mätte en liten 5mm med pickande hjärta, så verkar vara i v 6+3 här. jag hoppas jag kan sprida lite hopp till er andra som kämpar och har kämpat längeHjärta 

    kram på er!


    Va fint Hjärta lilla mirakelbebisen. Kul att ni fick se ett hjärta så tidigt med (eller kanske är normalt).


  • Dibella
    Inalina skrev 2021-11-29 11:22:50 följande:
    åh dessa förkylningar som ALLTID kommer så lägligt, helt otroligt, din kropp måste känna till att det snart är dags för IVF/FET så bryter det ut. jag har haft min beskärda del av ångest då jag varit förkyld VARJE IVF i år.

    Jag har dock tagit hemmatest för covid och sen kört munskydd på kliniken och hållt mig tyst och kört på ändå. Jag har ju inte haft feber eller hosta heller.. Hoppas det blir av och att du piggnar på dig fort! 

    Schweiz har stängt sina gränser mot Tjeckien nu pga det nya viruset, så jag hade hamnat i en MARDRÖM om jag varit i fas med äggplock etc denna cykeln! Då hade jag haft ÄP förra veckan och förmodligen återföring idag - och då hade jag behövt sitta i karantän i 10 dagar vid hemkomst, vilket betyder att jag inte får lämna hemmet överhuvudtaget. så ja, ännu en grej att vara tacksam över, stor kram!

    Verkligen tur att du slapp hela den cirkusen, hade inte alls varit kul. Man är ju långt över trött på pandemin, på så många plan.


    Ja, jag har också varit sjuk nästan varje gång. Men denna gången är jag nog sjukast. Men jag får avvakta och se hur jag mår på onsdag. Min chef ska skicka hem covidtest, dom vill väl ha tillbaka en på jobbet... Men jag hoppas inte det är covid, för då är jag ju inte välkommen till FET oavsett :/ Hade nästan önskat att inte ta testet och levt i ovisshet, men inte schysst mot andra såklart. Men troligtvis en förskoleförkylning från bonusdottern, för är mest snorig, ingen feber.

  • Dibella
    tedlin skrev 2021-11-29 21:46:21 följande:

    Hej! Hakar gärna på i tråden om det är ok :) Det är en stor tröst att läsa om att det är fler som upplever det man själv gör, trots att man önskar att ingen skulle behöva genomgå det över huvud taget <3 


    Lite bakgrund om min resa: Har försökt aktivt sedan maj 2019 (har kört oskyddat sen dec 2018). Har haft hyfsat regelbundna cykler mellan 28-38 dagar med någon enstaka utebliven period. Fick behandling med Letrozol jan-juli 2021 som gav äggblåsor men aldrig något plus. I somras på första besöket på IVF-kliniken kunde de se att jag har en chokladcysta på vänster äggstock, dvs endometrios. Det förklarar förmodligen varför det är svårt för mig att bli gravid (och varför jag har så mycket mensvärk). Efter långa köer till utredning och behandlingar fick vi nu i höstas äntligen påbörja IVF. 

    Gjorde FET idag 29/11 med en 6-dagars blastocyst. Blaston är från vårt första IVF-försök (behandlingen gav två embryon). Det färska blev inget och jag kastas mellan hopp och förtvivlan om det ska gå den här gången eller ej. Jag tyckte redan efter några timmar att det kändes irriterat i livmodern, är det någon som varit med om liknande?

    Vid insättningen fick vi höra från labbpersonalen att blaston inte hade tinat och överlevt helt. Vi blev helt ställda och undrade om det är sämre chans att lyckas när det är så. Men efter många följdfrågor svarade de att det fortfarande är 45 % chans att bli gravid med ett tinat embryo som blivit godkänt för återföring. De har visst något protokoll de följer för att godkänna eller förkasta upptinade embryon. Är det någon som hört om detta förut? 

    Ledsen för romanen men efter år av läsande av trådar fanns det visst mycket att säga nu när jag vågade skriva :)


    Välkommen hit! Skönt att de ändå kunde hitta vad som försvårat det för er. Inte tidigare hört talas om att de sagt så om en blasto vid FET, men tänker att de inte bör återföra något som har 0 chans, så förhoppningsvis finns det fina chanser att det ändå kan bli ett plus av detta. Annars är protokoll att de ringer och avbokar FET. Håller tummarna för er.
  • Dibella

    Förutom förkylningen så misstänker jag att jag åkt på UVI nu när immunförvaret varit lite nedsatt. Bådar verkligen gott inför torsdagens FET. Känns snarare som om universum är emot en Obestämd

Svar på tråden Vi som startar ivf behandling 2021