• Dibella

    Vi som startar ivf behandling 2021

    Always choklad skrev 2022-01-11 10:59:47 följande:
    Kansliga VARNAS!!

    Hej hade förstoppning natten mot idag och tryckte mot underlivet och magen och gjorde inte jätteont men kändes. Nu på mrg så var det en blodpol i trosskyddet sen kom en stor klump med levrad blodmassa. Fick akut tid på ultraljud, konstaterat missed abortion v8 just efter ultraljudet..Nu på sjukhuset och inväntar tabletter for att stöta ut det. Fan jag är så arg och besviken..ska de aldrig gå! Planerade just nu hur vi skulle berätta. Och nu låter det på sambon som han vill ge upp..vet inte riktigt vad jag ska göra. Vill inte ge upp min kamp.
    Så ledsen för din/er skull Rynkar på näsanHjärta låter som ni behöver sörja, tanken på att ge upp är ju ett vanligt försvar, förhoppningsvis lugnar det sig för din partner och denne blir mer pepp att fortsätta, även om du, som du säger, inte kommer hållas tillbaka av någon annan i denna process. Jag hoppas att det kommer gå utan komplikationer med blödningarna, massa kramar.
  • Dibella
    Inalina skrev 2022-01-11 09:50:52 följande:
    och jag tänkte jag skulle fråga dig nu, hur går det för er, vad är nästa steg i er process? Stor kram - 2022 blir ert årHjärta

    Hej Hjärta tiden lunkar på här, ska börja med ÄL tester på söndag/måndag inför förhoppningsvis nästa FET. Verkar vara rätt oroligt och kaotiskt pga covid på RMC när jag pratat med dem och långa väntetider inför ny IVF osv, så jag försöker att inte ha för höga förväntningar, mycket kan ske! Covid går som löpeld på jobbet osv.


    Ska in och göra testerna inför polisutbildningen måndag/tisdag så blir ÄL tester på hotell i en annan stad, barnlösheten är med en vart man än är i livet och på jorden, hoppas inte jag glömmer bara för är så nervös inför testerna! Skrattande Hoppas att ÄL är lite sen denna månaden så jag inte får "prime time" när jag inte är hemma med sambon, även om man inte "får" ligga vid ÄL när man ska få återföring så skiter vi i det :) Hellre 2 än 0.


    Har illamåendet börjat lägga sig nu? kunnat börja slappna av efter KUB och se att det blir ett syskon till dottern nu i år? kram


     


     


    Clemmentina skrev 2022-01-11 21:01:45 följande:
    Tack för dina peppande ord! Håller tummarna här med. Hur går det för dig?
    Vet ni något kring återföring och så, när detta eventuellt blir i tid? Som jag skrev till Inalina så ska jag börja med ÄL tester till helgen och sen håller jag tummarna att det kommer bli som planerat, har en känsla av att FET inte kommer vara prioriterat i Covid kaoset som verkar riva i sjukvården just nu. Så återstår att se när jag ringer in positivt resultat! Lite nervigt, men jag är oerhört glad att ha annat att fokusera på just nu med, det har nog räddat mig rent mentalt

  • Dibella
    Clemmentina skrev 2022-01-13 17:29:26 följande:
    Vi vet ju inte ens om det blir återföring?får förhoppningsvis resultat av testerna inom en vecka. Hoppas att du får göra FET och att testerna blir positiva i helgen! Förhoppningsvis gör de ändå fet så länge de har bemanning. Skulle tro att de är mer försiktiga med äggstimulering i dessa tider. Spännande med uttagning till polisutredningen. Håller tummarna både för det och fet!

    Nej det är klart, får verkligen hoppas att det är bra provsvar tillbaka nästa vecka! 
    Tack! Ja det är mycket som händer just nu, blir svårt om båda blir positiva men också om båda blir negativa. Men hellre lite att tänka på än att bara gå och grubbla :)


     


    Inalina skrev 2022-01-12 10:02:31 följande:
    hej! roligt att höra från dig :) låter ju som att det kan gå väldigt fort tills du ruvar nu om du har lite flytGlad ja det är ju svårt om vårdpersonalen har covid att få till allting men man tycker ju själv att en FET går på 10 min så de borde kunna klämma in en - värre att starta ny behandling kanske dock. 

    ja SÅ spännande med utbildningen också! kan förstå att det är tuffa tester och att man gärna håller sig frisk och fit inför detta, hoppas det går bra Skrattande!! och jo jag vet hur du tänker med hellre 2 än 0 haha - så skulle jag också tänka! 

    Jag har sprutor som ligger här i kylen (Pergoveris) för ca 20 000 sek som vi köpte i Tyskland i november när jag trodde jag skulle börja med sista IVF Förvånad eftersom man inte kan lämna tillbaka och få pengarna tillbaka när det är kylvara (tror jag...) så nånstans har jag liksom inte vågat tro 100% att det ska gå ändå - och har alltså backup i kylen hur knäppt det än låter.

    det är såklart härligt att komma förbi milstople efter milstople och det syns även på magen nu att jag är gravid{#emotions_dlg.flower} så jo visst ska detta gå! 

    Illamåendet är konstant - men jag får tabletter här som heter Cariban som jag tar maxdos av - för när jag glömmer det blir jag ganska förlamad i allt jag vill göra och det går ut mkt över jobb och dottern/maken.

    Jag tror jag kan slappna av helt när jag haft RUL i v 19-20 om man ser att allt fortfarande ser fint ut. ta mig inte fel - jag är så otroligt tacksam över det lilla livet i magen att jag kan börja gråta, men visst har man alltid en viss vetskap om att inget är klart förrän bebisen är här. Kram!!

    Ja man får hoppas det går att klämma in det och att det överlever såklart, inget är ju en garanti i detta. Bara att hålla sig frisk, alla dukar under i Covid och jag har inga symtom men jag vågar heller inte ta något test som äventyrar något i dagsläget heller. Men skulle kunna tänka mig då många har det utan symtom just nu... Men vi har inga krav på jobbet att alla måste testas med jämna mellanrum, än. Så måste hålla ut nu i två veckor till! 

    Skönt att du känner att du ändå har tilltro till att det kommer gå vägen, men såklart lättare att slappna av mer och mer ju mer tiden går. Om förpackningarna är obrutna, kan du kanske ge/sälja vidare medicinen till nån som kanske inte har råd? Men förstår back-up tänket! Tråkigt med illamående, men skönt med bekräftelse att kroppen jobbar på och bakar en liten, men såklart tufft när man har familj och jobb som inte tar paus för ens mående.Hjärta

  • Dibella
    Always choklad skrev 2022-01-27 19:28:33 följande:

    Hej
    Har varit på koll efter missed abortion och tillhörande missfallsbehandling samt Immuniseringsspruta för RH, ska hjälpa vid nästa grav då jag har blodgrupp O negativ dvs RH negativ.  Fick mer medicinering då en del blod låg kvar i livmodern. Blödde ut det och var på ny koll, ftf lite kvar men det ska komma ut nästa mens. Om 2 v har jag samtal med min klinik trots att alla försök är avslutade mot landstinget. Det låter som jag skall få göra en missfallsutredning, nån som gjort det här i tråden? 

    Jag har skrivit ut min journal för hela behandlingen om 3 ivf jag gjort. Kanske kan lära mig nått nytt. Svårt att tyda vissa förkortningar och så. 
    Just nu vill jag bara att detta skall blöda ut klart och att jag ska få mens och vara på banan igen. Läkaren sa att man ska vänta 2-3 mån nu att bli gravid... Som 40 fyllda känns det jobbigt..


    Fint att de ändå kollar noga och att de ev. ska göra en missfallsutredning trots att dina försök är slut hos dem. Förstår det känns tufft att behöva vänta, åldern är ju alltid en faktor. Men hoppas att dom kanske hittar vad som eventuellt ligger i vägen mellan dig och en fullgången graviditet Hjärta
  • Dibella
    GlitterLina skrev 2022-01-28 22:34:38 följande:
    HjärtaHej
    jag vet inte om ni minns mig ser att det är många nya härGlad
     vi började våran ivf resa mars 2020 & gjorde sista ivf behandlingen augusti 2021. Det va våran allra sista. Men nu kommer det ändå bli ett allra sista försök definitivt allra sista försöket. I februari blir jag 43.
    idag hämtade jag ut alla sprutor mm till behandlingen & avtalet har vi nu skrivit på. spännande & läskigt på samma gångSkäms
    Kul att se dig tillbaka! Härligt att ni är på gång, kör ni i sverige eller utomlands? Håller alla tummarna för er Hjärta
  • Dibella

    Jag är på RD 1 här idag, hade FET på 5 dagars igår {#emotions_dlg.flower}. Blir det inget nu så blir det åter till ruta noll och att köra igång med IVF nr 4 någon gång i vår/sommar pga lång väntetid i landstinget. 

  • Dibella
    Inalina skrev 2022-01-31 08:35:06 följande:
    Åhh jag håller tummarna blå här!!!Solig härligt med FET med blastocyst! Redan RD 3, jag tror det är de där jäkla dagarna som är jobbigast med IVF att man har sån otrolig koll på exakt när man kan testa etc. hur tänkte du göra denna gången?

    roligt att ni är några stycken som ruvar samtidigt i tråden nu, lycka till allihopaHjärta
    Tack Hjärta det lär behövas. Har inga symtom alls änsålänge, allt är som alla andra månader, vilket känns lite jobbigt. Jag kommer troligtvis testa så snart jag kan, mest för att kunna återgå till att dricka kaffe och träna osv, vilket jag avstår från i nuläget.
  • Dibella
    Inalina skrev 2022-01-31 10:08:41 följande:
    nej men symptom så tidigt är nog mest inbillning (från embryot alltså - sen kan man ju ha alla möjliga känningar efter äggplock och hormonsprutor!) 

    hur gick dina tester inför utbildningen?

    Sant, man greppar alltid halmstrån och letar symtom Drömmer Jo, det gick bra, får göra om konditionstestet dock, och just nu vågar jag inte riktigt träna fören jag vet om detta går vägen eller ej! 

  • Dibella
    Inalina skrev 2022-01-31 13:31:32 följande:
    ja haha det vet jag så väl. får hoppas att du snart kräks av lukten av kaffe och att den tuffa konditionsträningen får vänta under obestämd tid..Flört
    Ja längtar så Drömmer beställde hem bigpack testa tidigt igår som jag hoppas kommer imon eller på onsdag. Känns som att tålamodet blir sämre med tiden
  • Dibella
    Clemmentina skrev 2022-02-01 10:33:21 följande:

    @dibella Vad spännande att du ruvar igen! Vid de tre gånger jag har  testat positivt har jag inte känt något annorlunda eller märkt någon skillnad. Håller tummarna! :) 


    Skönt att du säger så. Allt känns ju alltid som vanligt. Lite frustrerande.


    Men kommer nog testa så fort jag får mina tester hem i brevlådan, imon är det RD 5, så kan ju gå att se då! Så jag vet att jag kan gå tillbaka till lite mer normalt liv =)

Svar på tråden Vi som startar ivf behandling 2021