• Dibella

    Vi som startar ivf behandling 2021

    Estelle011 skrev 2021-10-13 13:14:20 följande:

    Nu är jag tillbaka från ultraljudet och allt såg bra ut. Hjärtat tickar Hjärta Nu vågar man tro att det blir en bebis i maj! Känns overkligt att ens skriva det. Ta hand om er och stort lycka till. Ni är verkligen fantastisk support i denna processen! 


    Vad skönt Hjärta nu kommer det gå vägen för er! Solig vårbebis nu då!
  • Dibella
    smulis85 skrev 2021-10-13 13:27:23 följande:
    Wow 2 till frysen va härligt!!! Ska också testa på söndag om jag vågar ;) väntar på posten om vi fått nått till frysen hoppas att de kommer snart så man får veta. Tänker att de kanske inte känns för jobbigt om detta inte funkar om man vet att man har en chans till i frysen.

    Verkligen! Vilken dag blir det för dig på söndag?


    Orkade faktiskt inte vänta på posten, känns som det kan ta en hel evighet, så ringde faktiskt in och frågade haha. Känns verkligen gott att ev. ha i frysen att se fram emot om detta inte skulle gå vägen. Håller tummarna för att du får samma besked {#emotions_dlg.flower}


     


    Inalina skrev 2021-10-13 13:29:24 följande:
    Men herregud WOW! det är ju skithäftigt- grattis till 2 små eskimåer också! Nej som du säger, kvaliten kan det inte vara nåt fel på, och det verkar ju som att 80% beror på embryokvaliten så jag tror stenhårt på er! hoppas ni får slappna av och känna att det även räcker till syskonförsökSolig tänk du som var så orolig för få ägg och att denna omgången inte alls var lika bra?!

    Förstår precis känslan av att man vill testa så tidigt som möjligt, det många gör är ju att testa att Ovitrelle är ur kroppen tidigt så man vet, men egentligen blir man ju inte så mkt klokare av de testerna hellerFlört (och dyrt blir det...) men söndag på ÄP + 11 låter ju lovande att smygtesta då det motsvarar RD 6 med blastis som verkar möjligt att skymta något på. Jag såg ett till streck på RD 6 med fryst blastis då dottern blev till. kan förstår att man gärna vill smälta ett resultat hemma och inte på jobbet, men svårt när det är mittemellan att man ev ser/inte ser något.

    Jag ska höra med min gyn om de kan administrera Zoladex.. ska höra om någon där gjort det tidigare, så de inte tror att det är en 'normal' liten spruta... (förra gången sa ju sköterskan att jag borde verkligen ha tagit emlaplåster innan jag kom dit, men det var ju ingen som hade berättat för mig.. så det var bara att härda ut. 

    hehe stressen kommer vara kvar för oss dock, då svärmor kommer och hälsar på söndagen den veckan, så jag måste få till återföringen senast på lördagen! 
     ja, ska försöka att skita i allt vad ivf heter nu under semestern i alla fall, håller tummarna att din lilla stannar och växer nuHjärta

    Ja ens oro vet man aldrig är befogad eller ej, för varje gång är verkligen inte den andra lik, att det kan vara sån skillnad från gång till gång. Hade vart så gott om vi lyckades nu och hade kvar i frysen, dream come true verkligen. Sen kanske det inte blir något alls ändå såklart men lite hopp inger det ändå!


    Hoppas att det löser sig med sprutan (och ett emlaplåster denna gång). Känns som det alltid är något inplanerat i tät anslutning med ens IVF eller sjukdom Drömmer hoppas det flyter på ändå och du får din återföring som planerat Hjärta men nu får du njuta av semestern och lägga det åt sidan, hoppas ni kommer få massa sol!

  • Dibella
    smulis85 skrev 2021-10-13 14:29:49 följande:
    Hehe nä de sa faktiskt uttrycksfullt att jag inte fick ringa och fråga de, då de är många som behöver ringa in nu då det varit stängt mycket på kliniken under coronan. Jag kommer vara på rd8 då med min 5 dagars. Du då?

    Förståeligt visserligen, hoppas brevet kommer snabbt! På min förra klinik så ringde de alltid samma dag de visste om det blev något till frys eller inte, tyckte jag var skönt.


    Jag kommer vara på RD 9 på söndag med tvådagars, lite tidigt för mig att testa, men köpt på mig "testa tidigt" tester, så kanske chansar ändå. Min mens kommer alltid som en klocka, trots stimulerad cykel och lutinus så vågar inte chansa med att vänta. För dig blir det nog ganska lagom strax innan "bim" {#emotions_dlg.flower} 

  • Dibella
    smulis85 skrev 2021-10-13 15:36:26 följande:
    Ja de är faktiskt min BIM dag. Men nu börjar jag tvivla väldigt mycket känns som jag tyvärr ska börja blöda när som helst :( så ont i magen :(
    Kan definitivt vara ett gott tecken dock, många som känner "mensvärk" som ist snarare är växtvärk eller så då något håller på att boa där inne {#emotions_dlg.flower} 
  • Dibella
    Steeph skrev 2021-10-13 16:23:15 följande:

    Nu kommer det en del frågor från mig då jag känner mig ganska orolig.

    Fråga 1

    Är på stimdag 6 idag (5 menopur och 1 fyremadel är tagna) och har bara pytte lite molvärk ibland. Kan jobba precis som vanligt, kan träna och göra allt jag brukar. Kan det vara så att ingenting växer där inne? hur har ni mått cirka 5-6 dagar in i stimuleringen?

    Fråga 2

    Jag började på cykeldag 1 med menopur och har senaste 2 dagarna haft bruna flytningar. Det röda slutade tvärt efter 4e dagen. Brukar aldrig ha bruna flytningar, någon som haft samma?

    Jag har VUL imorgon och är så orolig att ingenting växer och att jag är ett hopplöst fall


    Det kan definitivt växa på där inne! Jag tränar och lever som vanligt under mina IVF, kan känna lite spänningar mot slutet och ibland inte alls! Jag trodde denna gången att det växte klasar och hade knappt något alls, men förra gången kändes det inte men fick massor fler, så försök ha is i magen till VUL imon! Och från första VUL fram till plock kan hända massor! Och i slutändan behövs ju bara ett såklart <3 jag fick 3 mogna ägg denna gången och var superbesviken, men fick en åter och två till frysen?! Vissa kan få 20 ut och inget överlever. Så allt kan verkligen hända
  • Dibella
    Clemmentina skrev 2021-10-14 13:55:06 följande:
    Håller tummarna för att det är er tur nu! Skönt med två till frysen. Det bådar gott! :)
    Tack, ja skönt att slippa äggplock på några månader iallafall. {#emotions_dlg.flower} Hur går det för dig? Tufft med väntan?
    Gulgja skrev 2021-10-14 14:32:41 följande:

    Hej!

    Jag hoppar gärna in här. Jag var idag på mitt första besök hos Eliva kliniken och vi ska sätta igång med vår allra första IVF behandling så fort mensen dyker upp. Orsaken till vår barnlöshet är PCOS.

    Har fått mitt schema och jag känner mig så vilse i allting men ska försöka ta det som det kommer. Ska bli spännande och jag ser fram emot att få följa er alla och lära mig allt jag behöver veta om IVF av er.

    Jag är just nu på dag 21 av en stimulerad Letrozol cykel med Ovitrelle och just nu Utrogestan vagitorer. Kommer sluta med progestoron vagitorerna tidigare än jag brukar just för att jag vill låta min mens komma så fort som möjligt då jag är säker på att jag inte är gravid denna månad. Så jag hoppas på att kunna börja med sprutorna senast om 2 veckor.

    Kram på er alla.


    Välkommen!
    Hoppas mensen kommer igång snart så du får sätta igång {#emotions_dlg.flower}


    Steeph skrev 2021-10-14 13:26:37 följande:

    Hej på er!

    Är på dag 7 idag (tagit 6 sprutor) och har haft ultraljud.

    Mitt var sisådär. 1 follikel över 10 mm men sedan 15-20 mindre runt 7-9 mm.

    Tappade hoppet lite faktiskt. Man jämför sig så mycket och läkaren var lite förvånad i och med mitt höga amh. Blir högre dos och nytt ultraljud på måndag?

    Någon annan som varit seg i starten?


    Definitivt många som är tröga i början, så var det för mig på mitt 2a IVF, hade nästan inga blåsor alls första VUL och andra VUL några fler, sen vid ÄP så hade jag dubbelt så många :)


    Sen sägs ju 1a IVF vara lite provomgång för hur lätt/svårstimulerad man är. Man kan ju stimulera på tills man anser att det är optimalt. För min del nu senast så "offrade" vi en blåsa för att låta andra växa ikapp och hoppas på att på det sättet få ut fler ägg. Så hoppas du kan hålla hoppet lite uppe och att det hunnit växa på till på måndag Hjärta

  • Dibella

    Tog test nu imorse (predictor early), RD9 och det är lika blankt som alla andra gånger, så nu e det bara o vänta in att man får sätta in från frys om några månader istället.

  • Dibella
    Clemmentina skrev 2021-10-17 10:21:27 följande:

    Åh nej vad tråkigt! :( Hoppades så att det var er tur nu. Känner du att det är helt kört? Långt ifrån alla som får plus på motsvarande äl+11!? Oavsett så är det väldigt skönt att ni har två i frysen.


    Ja det känns som att man borde kunna se något på äl+11 med ett testa tidigt test. Men kommer testa igen när mensen kommer för säkerhets skull. Men verkligen skönt med två i frysen men känns inte så hoppfullt ändå, svårt.
    SilverDarling skrev 2021-10-17 11:26:19 följande:

    Jag tog också ett testa tidigt-test imorse från tento (nån som testat dem?) Ruvardag 8 och helt blankt blev det. Jag vet inte ens om vi fått nåt till frysen, eftersom vi då ska få ett brev hem från kliniken och får vi inte det i början på nästa vecka blev det troligtvis inget :( känns jobbigt att de bara skickar brev OM de blev nåt till frysen, hade uppskattat att få ett oavsett. Men men.. det här var första IVF för mig så det är klart att man kanske inte skulle hoppats för mycket, men det är ändå blandade känslor i kroppen nu.


    Tråkigt att vi sitter i samma båt :( jo jag tror ändå att ni kommer få info oavsett om de blir något till frys eller inte. Det är klart att man hoppas oavsett, men många behöver fler än 1 försök ( eller 3 som jag). Men nån gång går de nog <3
  • Dibella
    SilverDarling skrev 2021-10-17 12:52:00 följande:

    Nä alltså dom sa uttryckligen att de bara skickar brev OM något gått till frys, inte annars... läste i lite andra (gamla) trådar här på FL och de verkar ändå som många knte plussat förrän på dag 12-13 med 2-dagars, så vi ska kanske inte släppa hoppet än <3 ser personligen inte fram emot att göra om IVF-plock då de gjorde jävligt ont för mig :/


    Tänker att man då testat med vanliga stickor och inte early test men vem vet. En liten procentuell chans kanske ändå finns.

    Jag förstår att du inte är pepp på ännu ett plock med din erfarenhet. Jag fick hem mitt brev kring nedfrysning i fredags, så kan hända att om du får något till frysen så kommer de i veckan. <3
  • Dibella
    Clemmentina skrev 2021-10-18 15:07:06 följande:
    Det borde vara så men helt säker kan man ju inte vara. Jag plussade senare än bim en gång (som iofs blev missfall senare) och har läst om andra i tråden som plussat sent. Håller tummarna och skickar lite styrkekramar!

    Tack fina du <3 Inget är omöjligt såklart. Försöker tänka så med men känns som man mest drar ut på lidandet. Testade med ett predictor early test imorse igen som var kritvitt, mens beräknad på ons/tors och redan börjat få rosafärgade lutinusflytningar, samma story som tidigare gångerna. Kommer att testa en sista gång när blödningen kommer igång mer ordentligt, sen är det bara att hålla ut till mitt första FET, känns spännande att kunna testa på något nytt ändå. Bara lite ledsen över att det måste gå en cykel emellan och att man inte kan få FET vid kommande ÄL, men måste ha att göra med att slemhinnan och hormonerna ska hinna återhämta sig. Mer väntan helt enkelt.


    Men ni körde på SU tidigare också? Vet du om man kan köra FET vilken dag som helst i veckan, eller om dag 5 infaller på en söndag så får man skjuta på det?

Svar på tråden Vi som startar ivf behandling 2021