• Dibella

    Vi som startar ivf behandling 2021

    Clemmentina skrev 2021-10-18 16:59:57 följande:
    Åh, förstår dig helt och hållet. Det blir bra att testa FET nu. Det ger faktiskt större chans till graviditet än färskåterföring. Ett embryo som både klarat att frysas och tinas är helt enkelt starkt. :) Naturlig cykel är nog allra bäst tror jag, vilket det väl blir för er!? Den där väntan är seg men ni borde hinna med en återföring innan jul tänker jag. SU gör återföringar av FET alla dagar i veckan så det behöver du inte oroa dig för.

    Hoppas verkligen det ger något, börjar kännas som det är något annat som spökar annars. Om de säger att äggen ser bra ut, då är det något annat. Ens tankar får ju verkligen jobba på högvarv kring alla potentiella fel.


    Skönt att man slipper tänka på att tajma ÄL iallafall utan att man kör på oavsett dag. Ingen aning hur det kommer se ut för oss med stim/naturlig cykel. Brukar det vara lite beroende på klinik eller är det beroende på "problem"? 


    Islandinthesun skrev 2021-10-18 19:32:52 följande:

    Hej!

    Har följt tråden en tid då vi varit under utredning och påbörjad behandling men idag vågar jag skriva! Vi har ett barn sedan tidigare, naturlig väg 2017. Tyvärr har min sambo lite för trötta simmare så syskon är något vi väntat och längtat efter länge.

    Har idag återfört ett 3-dagars och vågar knappt röra mig. Är så rädd att det lilla livet ska ramla ut, även fast jag vet att det inte fungerar så :)

    Har behandlats med Bemfola, Fyremadel och Ovitrelle

    Fick äggplocket tidigarelagt då jag hade många ägg och det fanns risk för överstimulering.

    I fredags plockades 16 äggblåsor med 14 mogna ägg. 11 av dessa befruktades och utvecklades bra. Ett till mig och om något hamnar i frysen återstår att se.

    Nu håller vi tummarna! Kram till er alla barnlängtare!


    Välkommen hit! Låter som ni fick bra omgång och hoppas ni kan få något till frys! Men helst av allt hoppas vi ju att den ni fått åter blir det efterlängtade syskonet!


    Inalina skrev 2021-10-18 22:50:05 följande:
    Hej vännen, åh jag läste om ditt test igår och tänkte att det säkert kommer upp ett svagt streck idag, men är så ledsen för din skull :( hatar de där kritvita testerna, föredrar spökstrecken t.o.m? :/

    Så du kommer köra FET i naturlig cykel? Kanske blir vi synkade inför nästa ruvning igen då, förhoppningsvis kommer jag då göra ÄP runt sista veckan i nov. Förstår om du inte har något hopp kvar men jag hoppas ändå för din skull att du kanske är låghormonare eller liknande som får plus inom ett par dagar <3 stor kram.

    Jo man hoppas in i det sista, men börjat blöda mer och mer. Dock tidigare än mensen bör komma, men har för mig att jag började småblöda några dagar tidigare förra gångerna också, slemhinnorna är väl trötta nu efter alla tabletter.

    Ingen aning om FET blir i naturlig eller stimulerad cykel, vet inte vad kriterierna är. Tänker att jag kontaktar kliniken under veckan, jag fick inget officiellt testdatum på RMC? Utan det står typ att om en blödning börjar när mensen är beräknad och testet är negativt så förväntas man sluta med lutinus, så avvaktar en två dagar till innan jag ringer. Men vore kul att få synka igen, alltid något i denna.. skit. Kommer troligtvis bli insättning sista dagarna i november/början av december enligt min mensapp :) Försöker peppa inför detta! Nästa gång blir det plus för oss <3 

  • Dibella
    Inalina skrev 2021-10-19 09:20:05 följande:
    ok ja när blodet kommer är det ju svårt att hålla hoppet uppeObestämddå känns det ju mer som att man griper efter de där halmstråna..
    Så skönt ni har två blastisar i frysen, då har ni alla förutsättningar att lyckas nästa gång och du slipper alla sprutor och skit!{#emotions_dlg.flower} låter väl som ett ganska bra råd av din klinik tycker jag, det är ju sällan man börjar blöda och SEDAN får ett positivt test men allt har ju hänt. 
    är tillbaka nu från en underbar resa med sol och bad och lite mer energi nu än innan vi åkte, känns som att det finns hopp om livet igenFlört hoppas du kan hitta något positivt att fokusera på nu i höst innan nästa återföring!Hjärta låter som att du har siktet inställt redan och JA jag hänger på och plussar nästa gång!

    Väldigt skönt med blastisarna i frysen ja, känns inte som fallet blev lika tungt denna gången pga det. Vad härligt det låter med er semester! Låter superhärligt!


    Jag har gått all in med att köra allt jag försökt att inte göra under ruvningen haha, känns oerhört skönt på så sätt :) Sökt in till en ettårig utbildning lite i protest inför omorganiseringen på mitt jobb (kommunalt), kanske kan kroppen chocka mig med en graviditet när jag minst anar det istället (hej önsketänk), så försöker hålla tankarna sysselsatta! Så hoppas vi på decemberplus för vår del Hjärta

  • Dibella
    Kronärtskocka skrev 2021-10-20 21:44:06 följande:

    Hej på er

    Har läst under lång tid med mestadels inväntat medicinska besked detta är, så jag har inte haft mycket att skriva om. Är 39år och försöker få syskon på egen hand. Tyvärr har jag lågt AMH värde så chanserna är små, även om jag vet att det kan gå. Gjort fyra inseminationer förra året med donerad sperma och ett ivf försök med totalfrys som plan men där ingen bladtocyst var fin nog att frysa. Andra försöket nu efter sommaren gav ett toppembryo dag tre, som tyvärr inte tog sig, och de övriga gick inte att frysa. Står i kö för äggdonation och tror inte så mycket på IVF längre men min läkare är hoppfull om ett försök till.

    Idag har jag äntligen fått börja med nedregleringssprayen. Skönt att vara på g igen även om det också är vemodigt med sista försöket innan ÄD. Men ändå ett försök. Har likt många andra av er mixtrat med diverse tillskott för att känna att jag gör något iaf. Ska dock och lämna blodprov av en annan anledning nästa vecka så nu har jag under två veckor inte fått ta några tillskott eller vitaminer alls. Så jag hoppas inte det påverkar försöket.

    Härligt att läsa om er som plussat och sett små hjärtan. Det är ju dit vi alla vill nå.


    Välkommen hit.


    Låter som att läkarna ändå har ett hopp om att det kan fungera, annars hade de avrått från ett sista försök. Hoppas verkligen att detta blir gången som ger guldkornet!

  • Dibella
    SilverDarling skrev 2021-10-21 11:15:56 följande:
    Haha ja <3 men man blir ju lite nervös om det nu kanske skulle vara sämre chans för oss då när kroppen inte får vänta och återhämta sig lite (?) Dock känner jag att jag någonstans måste lite på att läkarna vet vad som är bra och att de inte skulle sätta in i denna cykel om det vsr så, de vill ju också att vi ska lyckas <3

    Skönt att ni får köra redan i kommande cykel! Avis =) Tänker att du definitivt får lita på läkarna, de ska ju veta bäst :) Vet du om det blir naturlig eller stimulerad cykel?


    Till mig sa de att jag måste vänta då jag ska köra naturlig cykel pga fortsatt fullproppat med hormoner, men tror mest det handlar om olika kliniker som har olika kulturer/bestämmelser och inte om det är bättre/sämre resultat. Annars hade ju alla gjort på samma sätt, om ett sätt gav ett uttalat bättre resultat. Hinner ni kanske innan bröllopet då!

  • Dibella
    senapp skrev 2021-10-21 11:27:52 följande:
    Tack för ditt svar Hjärta  Kanske hade det gått om jag verkligen stod på mig, är ju ändå vi som betalar. Men man känner sig lite svag i den här situationen.

    Jag har nu ringt en annan klinik som bokade in oss i december! Så det känns jättebra och jättejobbigt att det ska behöva vara såhär. Tar nog lite tid att acceptera antar jag.
    Skönt att ni fick möjlighet att komma till en annan klinik. Inte så att man gör IVF för skoj skull, utan har behov och lägger ofta stora summer pengar och/eller emotionellt engagemang i det.
  • Dibella
    SilverDarling skrev 2021-10-21 14:49:55 följande:

    Det blir naturlig cykel som jag har förstått det, eftersom de sa åt mig att börja ÄL-testa på dag 9 och sen ringa när jag bekräftar ÄL :) han frågade om jag hade regelbunden cykel nämligen först. Hur gör man en stimulerad cykel?

    Har du fått mer hormoner än jag då? blir nyfiken bara på skillnaden i hantering. Jag fick gonal-F (300), fyremadel och sedan en ovitrelle.


    Inte så mycket mer, fick 375 gonalG + 75 menopur och fyremadel och ovitrelle. Tror mer att RMC i göteborg har en annan rutin, jag får vänta på ägglossning nr 2 efter IVF. Också naturlig cykel för mig, men tror att vissa kan behöva hjälp på traven med ÄL och får tabletter/sprutor. Hoppas det kommer gå bra för er denna omgång!
    Steeph skrev 2021-10-21 15:50:49 följande:

    Hej på er. Jag har mitt sista VUL imorgon innan det bestäms om det blir äggplock eller om det blir avbrutet.

    Har fler av er haft blandade flytningar (både vita och äggvita) och ömma bröstvårtor under stimuleringen?

    Fick dosökning i måndags till 400ie menopur som ett sista försök att få mina mindre blåsor att fatta grejen och haka på resterande blåsor haha.

    Blir intressant och se om de fattade galoppen


    Jag kände nästan att alla ägg släppt innan plock, ömheten i äggstockarna lade sig, brösten började ömma och flytningarna blev som de brukar vara efter ÄL. Mina ägg var kvar och jag fick plockat 4 st :) vart lite olika från IVF till IVF för mig. Men jag hoppas verkligen att dina småttingar piggnar till och vuxit så du får fortsätta till ÄP! Du får säga imon hur de går <3
  • Dibella
    Steeph skrev 2021-10-22 17:08:59 följande:

    Hör och häpna, äggplock på tisdag!

    Har cirka 15-20 blåsor nu som fattat galoppen och har en stor på 25 mm på vänster, alla andra ligger runt 14-20 mm. Så två kvällar till med menopur sedan Ovitrelle och Suprefact på söndag


    Härligt! Låter som väldigt bra utgång för ett lyckat äggplock! Håller vi tummarna att plocket går smidigt och ingen överstimulering <3
  • Dibella
    smulis85 skrev 2021-10-23 09:24:32 följande:

    Jaha hade testdag igår och som jag viste var det negativt. Ringde kliniken och de sa att jag skulle ringa vid nästa mens. Blir lite förbryllad får man inget möte med läkaren för att se hur vi ska reglera doser och sådant då vi inte fick ut så många ägg som de förvänta sig? De sa också att de inte var säkert att de kunde ta in oss i november vid nästa mens :( Känns så jobbigt att alltid behöva vänta på behandlingen också och inte få veta på en gång när man får starta igen :( tänker att december kommer gå bort också så då kanske vi inte får göra nått förens nästa år!!!


    Tråkigt att det inte tog sig. Konstigt att kliniken ändå inte vill ta en stund och tala kring planering inför nästa omgång. För mig har det främst varit ett kort telefonsamtal, men en planering oavsett. Kanske tänker de att planeringen ni hade denna gången är bra, men att det kanske var en lite mindre bra cykel?


    Hoppas att ni får möjlighet att börja i november ändå och att det bara är sådant de säger för att gardera sig och sänka förväntningarna. Det är alltid bara massa tid och väntan hela tiden, hemskt Hjärta

  • Dibella
    Steeph skrev 2021-10-26 13:57:08 följande:
    Äggplock avklarat. 16 ägg blev utplockade och nu ska jag hem och vila. Allt gick bra och fick en del morfin. Imorgon får vi veta om några blir befruktade eller inte är så rädd att våga hoppas så jag tar allt som det kommer tänker jag!
    Vad skönt att ni fick ut 16 ägg! Nu håller vi tummarna att det blir många befruktade {#emotions_dlg.flower} men är vettigt att ta det som det kommer, dag för dag och minut för minut om det behövs.
  • Dibella
    Steeph skrev 2021-10-27 13:20:20 följande:

    Uppdatering. 9 befruktade som nu odlas vidare. Insättning på söndag om det finns någon kvar vi hade 3 övermogna, 2 undermogna och 2 som inte befruktades (som var mogna). De övermogna är ifrån att läkaren ökade på dosen så mycket i slutet och några spurtade på. Min största låg på 30 mm. Känns ändå helt okej, eftersom tanken var att cykeln kanske skulle ställas in till en början. Blir det fler äggplock så ändras protokollet lite och förmodligen får vi lite högre antal befruktade då.


    Vad skönt! 9 befruktade låter väldigt bra. Brukar ju alltid bli ett visst bortfall, tror jag hört något om att det är vanligt att ca 60% befruktas? Hoppas vi tiden till insättning går snabbt {#emotions_dlg.flower}

Svar på tråden Vi som startar ivf behandling 2021