Inlägg från: Anonym (Lillskrutten) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Lillskrutten)

    Någon mer som har bebisverkstad nu

    Anonym (Första) skrev 2021-08-23 17:32:30 följande:

    Det borde helt klart undervisas om det också i skolan, för det blir nästan som en chock att höra i vuxen ålder att det är normalt att det tar uppemot 1 år att bli gravid. Hade man lärt sig det i skolan hade det kanske varit lättare att hantera på nått sätt.

    Ja nån gång är det väl våran tur också. Är bara rädd att man kommer till utredningen och något är fel, eller ja jag är väl lika rädd för att inget ska vara fel så jag vet inte vilket jag hoppas på. Men det kanske blir som för vissa att plusset kommer precis innan utredningen. Längtar så otroligt mycket till den dagen då plusset äntligen kommer :)


    Ja allt grundläggande som finns att lära inom de ämnen vi har borde läras ut tycker jag! De som blir gravida blir gravida som unga ändå, inte pga att de inte vet hur barn blir till.

    Usch ja förstår att det blir en konflikt, ett fel kan förhoppningsvis åtgärdas, kanske är ett lätt fel som hindrar. Ett ickefel är såklart skönt att veta att allt står rätt till men jobbigt att komma till insikt att det kanske bara är att fortsätta försöka själva. Ja tänk om! Blir säkert något med kroppen att man blir mer avslappnad och ser lösningen i sikte :D Kan föreställa mig vad spännande också!
  • Anonym (Lillskrutten)
    Anonym (Babymakeing) skrev 2021-08-24 08:08:09 följande:

    Det är ju såklart inte på något sätt mer upplyftande för oss som kämpat nu i vuxen ålder men jag tycker ändå att man fått höra från många håll att det inte är konstigt att det tar tid. Men även om man vet att 1-1,5 år är normal tid så blir man inte mindre uppgiven för man hoppas att man är en av de där som det går på första försöket för.

    Jag blir nästan manisk när vi försöker och blir testoholic och har svårt att tänka på något annat mellan äl och mens.


    Jag tror skillnaden för mig hade varit att jag började att kolla i allt med bebisar och graviditeter när jag började känna att jag ville ha barn. Då var jag kanske 23, insåg då att det kan ta tid. Så då visste jag om det men skulle aldrig kunna föreställa mig att det skulle ta tid för oss, vilket det inte heller gjorde, tror det är svårt för alla att tänka så innan man står där flera månader in i försöken.

    Om de lärde ut i skolan mer hur det går till, allt som ska klaffa, att snittet är 7 månader så har man haft många år på sig att veta att det oftast är lugnt och ingen fara att det tar tid. Man vet det, alla skulle veta det från start, även våra partners. Nu blir det nog ändå en hel del googlande och tyvärr tvivel på en själv och sin partner om det tar tid. Känns som en helt annan grej om alla visste att det helt enkelt är så. Inte lika tung längtan och sorg.
  • Anonym (Lillskrutten)
    Anonym (Babymakeing) skrev 2021-08-24 17:53:03 följande:

    Jag tror jag plussade precis...

    tog ett test i morse som va helt blankt, tog ett test till nu precis för det kändes som att det ändå kunde va nått. Så onödigt att ta ett nytt test samma dag men det visade två streck. Om än ett väldigt svagt teststrecket så är det där =D ska nog våga ta ett digitalt imorgon bitti


    Men wow vad kul!! Hoppas hoppas, låter verkligen lovande :D Längtar till imorgon bitti att gå in här och läsa! Nu jäklar :D Lycka till! Förstår också om du känner dig aningen mer likgiltig eller orolig men det kommer säkert gå jättebra :) håller tummarna för dig<3
  • Anonym (Lillskrutten)
    Anonym (Babymakeing) skrev 2021-08-24 20:42:05 följande:
    Tack <3 är nervös för att det ska vara för tidigt för digitalt imorgon att det kommer visa negativt men tar kanske ett av varje. Köpte typ 20 gravtest för ett par månader sen så jag har ett par stycken liggandes kan man säga.

    Och ja jag kommer nog inte våga tro på att allt går vägen sen förrän vi passerat kub iaf. Och jag hoppas innerligt att min sambo får följa med på ultraljud för jag kommer inte klara ett negativt besked till om vi kommer så långt. Men ja det är väldigt mycket i framtiden.
    Jätteroligt att du fick starkare så snabbt! Väldigt osannolikt att något liknande skulle hända igen men förstår att det inte hjälper ett dugg mot rädslan och oron. Hoppas du får någon riktigt bra kontaktperson som kan hjälpa och guida dig igenom din oro och hela graviditeten. Stort grattis :)<3
  • Anonym (Lillskrutten)
    Anonym (Första) skrev 2021-08-25 16:11:10 följande:
    Tack så gulligt av dig att du hoppades på det för mig <3

    Det stämmer, vi tänkte vi skulle söka nu så får vi se vad det visar. Är ju rädd för både bra och dåliga nyheter men att inte stå och stampa på samma ställe känns skönt nu. Hoppas bara att vi inte behöver komma på en utredning utan att vi lyckas plussa innan dess.
    Känns väl inte riktigt som att det finns något positivt besked med en utredning, det skulle vara om de hittar något som är riktigt enkelt att åtgärda då :) Men jag hoppas innerligt att ni är ett av de många paren man hör om som får plus lagom till utredningen startar! Som får tycka det är lite halvjobbigt att avboka tiden sådär i sista sekund. Vore underbart! Önskar önskar<3
  • Anonym (Lillskrutten)

    Jag är rätt säker på att jag har känt första rörelserna nu! Det är verkligen stor skillnad mot hur det kändes med min son. Antagligen pga moderkakans placering. När jag väntade min son var jag nästan tvärsäker på att det var bebisen som rörde sig första gången jag kände honom. Trots att jag aldrig varit gravid tidigare. Det var i vecka 16+ några dagar. När rörelserna kom igång ordentligt fick jag bekräftat att det stämde. Denna gång är jag så osäker på om jag känner något och vad jag känner! Känns mycket dovare och mer diskret. Men är i alla fall 88% säker haha :) I vecka 18+4 var det jag tror jag kände det ganska säkert då.

  • Anonym (Lillskrutten)
    Anonym (Första) skrev 2021-08-26 15:39:24 följande:

    Tack för dina fina ord! Skulle vara underbart och hoppas kan man ju alltid, bara tiden kan utvisa hur det blir :) Mysigt det måste vara ändå att du börjar känna det lilla livet du har i magen. Ta vara på tiden <3


    Det är underbart att få en bekräftelse på att något lever där inne :)
  • Anonym (Lillskrutten)
    Anonym (Babymakeing) skrev 2021-08-26 20:27:57 följande:

    Fick inte frågat förut när de ringde om samtalshjälp men fick tid till min bm om 2,5 vecka och hon va med under förra graviditeten också så frågar då. Tog nytt test i morse som fortsätter stegra men innan båda strecken är lika starka och det håller i sig vågar jag inte sluta. Men ska bara ta varannan dag nu. Det sitter i från när jag fick tidigt mf för då stegrade inte testen som de skulle. 

    Å va mysigt med rörelser! Eller ja änsålänge, inte alltid så kul på slutet när de sparkar en i revbenen eller armbågar ens blåsa hehe. Men ja generellt är det ju sååå underbart att känna varelsen man bär på! Det är något jag ser fram emot när jag kommit så långt. Sist kände jag inte rörelser förrän i vecka 24 tror jag det va så ganska sent. 


    Åh nej vad tråkigt att läsa om dina test, stressigt. Hoppas verkligen att du inte får ett missfall till. Hoppas det blivit starkare igen och att du sen kan sluta testa så du slipper den oron av att överanalysera testet<3 Hur har det gått?

    Underbart att känna att det lever en liten bebis därinne. Eller foster räknas det väl som än så länge. Känns hemskt att bära på ett ?foster? :( Vet att du nämnt något om det också med benämningar av sjukvården. Det är en bebis för mig men längtar så mycket till vecka 22 när det räknas som en bebis även av sjukvården och dessutom har en chans att överleva om den föds. Hehe ah min son älskade att sparka på vänster revben och alltid på samma ställe i magen med, var så öm!
  • Anonym (Lillskrutten)
    Anonym (Babymama) skrev 2021-08-31 20:46:12 följande:

    Ja bra med många delmål! Har haft massor delmål denna graviditet!

    Ja nu går vi på övertid och det verkar bli en septemberbebis och inte augusti. Har inte ens tänkt tanken att det kunde bli så, men så blir det.

    2 hinnsvepningar och samma status, 2 cm öppen, trots en vecka mellan. Fått tid till förlossningen om ev igångsättning inom en vecka om inget hänt tills dess..


    Otroligt hur olika det blev! Förstår att du var inställd på tidig födsel, åtminstone att inte gå över tiden. Men självklart ändå att föredra mot hur det blev senast! Hur gammalt är ditt yngsta barn? Hoppas det kommer igång snart så du får din bebis på utsidan att gosa med! Lycka till med förlossningen hur och när den nu blir<3
  • Anonym (Lillskrutten)
    Anonym (Babymakeing) skrev 2021-09-02 10:13:00 följande:

    Det har blivit starkare igen =D Men vågar ändå inte glädjas helt.. försöker att inte tänka på det förmycket samtidigt som det såklart tar upp nästan hela min tankeverksamet. Och när det hänt grejer på jobbet eller andra ställen som normalt skulle gjort mig måttligt arg eller irriterad så blir jag så fruktansvärt arg nu. Så arg att jag nästan skakar och får nästan svårt att uppföra mig, och jag kan inte bli kvitt känslan. Den sitter i i flera timmar. Igår fick jag avbryta ett samtal för jag va rädd att jag skulle säga saker jag hade fått ångra. Jag vill egentligen bra krypa ner under täcket och ligga där tills jag vet om hen stannar hos oss och är frisk nog för att få ett okej liv.

    Mysigt! Ja men precis det är en bebis :) För oss som bär på det är det ju en bebis så fort man fått veta att man är gravid, oavsett hur utvecklad hen är. 


    Yey underbart att läsa! Skönt :D

    Förstår att det påverkar allt i ditt liv. Hemskt att det blivit så! :( Vi får hoppas att denna ilska och alla känslor utom kontroll släpper när det visar sig att detta barn mår bra och är friskt :) Hoppas det händer mycket kul så tiden springer iväg för er! Hur tänker du med ultraljud? Kommer ni att få extra tidiga eller vill du boka privat eller vänta?

    Verkligen verkligen verkligen!! Det är vår efterlängtade bebis som man så gärna vill ha. Vecka 22 känns orimligt sent att det räknas som en bebis tycker jag.
Svar på tråden Någon mer som har bebisverkstad nu