• Pope Joan II

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    Det här är en tråd för människor som är kritiska till Sveriges strategi och som önskar att diskutera ur det perspektivet. 

  • Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin
  • Anonym (Proctor)
    klyban skrev 2020-12-02 06:28:16 följande:

    Med den ansvarsfulla syn på statsbudgeten och jagat kostnader före COVID-19, så är vi bättre rustade än en hel del andra länder.
    Svar ja, vad i detta är det som gör dig så upprörd att du inte kan vara saklig om det?


    Du som är såpass bra på googla som innan, kan med enkelhet leta upp den nämna uppgiften om du vill ha detaljer.
    Men ja, 3 månaders boränta på 24% har vi haft, då räntor över tiden pulserar.
    På samma sätt före och på 70-talet, så låg räntan lågt, för mig runt 4-5%
    Är totalt ointresserad av detaljerna, är du intresserad så kan du använda google, för mig är det ett faktum att räntor pulserar fram och tillbaka över tiden och det var exakt det jag förmedlade dig.


    Ja på 70-talet var räntan hög. Idag är den mycket lägre. Den långa trenden är att den sjunker över tid.

    Är din patient död? Den verkar iallafall inte ha pulserat på 50 år. Relativt låg puls. Men var inte orolig. Jesus kommer snart.
  • Anonym (Proctor)
    Kermit1561 skrev 2020-12-02 07:16:53 följande:
    Hur dåligt påläst är du egentligen som missat krisen 1992??

    Det du beskriver hände då, massor av människor gick i konkurs, fick sälja sina bostäder till priser långt under vad de köpte dem och sedan betala av lånet under en lång tid..

    sverigesradio.se/artikel/5271318
    Det kan bli kris igen, men räntan kommer aldrig nå de nivåerna.
  • Anonym (Proctor)
    Anonym (man) skrev 2020-12-02 13:32:38 följande:

    Jaha, jag ser att "låt folk dö så vi kan rädda ekonomin" argumentet är på tapeten igen... ny våg, samma gamla argument Drömmer

    Men.... våra grannar verkar ha klarat att rädda både liv och ekonomi... hmmm


    170 döda idag i Sverige.

    Norge har 330 sen pandemins start.

    FHM och regeringen är makalösa sopor.
  • Kermit1561
    Anonym (man) skrev 2020-12-02 17:29:25 följande:
    Återigen, hur hade det gått för de länder om de hade gjort som Sverige?

    Återigen, hur hade det gått för Sverige om vi hade gjort som våra grannar?

    Uppenbarligen gör nedstängningar skillnad vilket flera studier oxå visar, att Tegnell och Coronanationalister inte verkar förstå att det FHM säger inte är rätt bara för att de säger så är en helt annan sak.
    Det är ju det som är poängen, att döma av hur det går för andra länder så hade det inte gjort någon större skillnad om de hade gjort som vi och det hade sannolikt inte gjort någon skillnad för oss om vi gjort som våra grannar. Det finns ingen korrelation mellan hård lockdown och huruvida det går bättre eller sämre än sverige. 

    Vad är det egentligen för studier du pratar om? Det kommer hela tiden nya med nya resultat och nya slutsatser, sista ordet är långt ifrån sagt i detta. 
  • Kermit1561
    Anonym (man) skrev 2020-12-02 17:32:42 följande:
    Och visa verkar gång på gång "glömma" att andra nordiska länder som liknar oss mest på alla sätt är det lämpligaste att jämföra oss med istället för att konstant välja länder det gått sämre för men som inte liknar oss öht.

    Måste vara skönt att ha en sån selektiv uppfattnings och tolkningsförmåga när det passar. Men vänta nu.... är inte det skygglappar?
    Det är här du tar fel, de är inte alls lika på alla sätt, de har mindre befolkning, mindre största städer, en annan demografi, finland har tex väldigt lite invandrare jämfört med sverige, vården är organiserad annorlunda etc. Det finns en massa faktorer som skiljer åt och ingen vet vilka av dessa som påverkar mest. 
    Likadant ser det ut i centraleuropa, där är också en rad länder som skenbart är lika men där man trots hård lockdown lyckas väldigt olika. 
  • Aniiee
    Anonym (Proctor) skrev 2020-12-02 18:57:48 följande:
    170 döda idag i Sverige.

    Norge har 330 sen pandemins start.

    FHM och regeringen är makalösa sopor.
    Nej, inte 170 döda i dag. 170 rapporterade döda idag. Det kan låta som något helt egalt i sammanhanget, men det är det inte.
    Gamla matvaror i kylen? Först får de päls, sen börjar de morra och SEN går de ut.
  • Padirac
    Anonym (man) skrev 2020-12-02 17:42:21 följande:
    Att låta smittan härja fritt och låta folk dö är inte att lyfta blicken, det är lamt och hänsynslöst.

    Ja som vanligt är det ju alla andra som ska ompröva sina teorier, FHMs teori är ju rätt oavsett utfall. Att vi är ganska ensamma i världen om vår sk strategi och att strategin kritiseras både intern och externt är liksom ointressant för rättroende.

    En ännu intressantare fråga är varför du hela tiden glömmer 7000 döda och en skenande smittspridning och bara pratar om ekonomi och hur du ens kan kalla det för "hela samhället". Var dessa 7000 döda kanske inte en del av samhället?
    Är ekonomin det enda som räknas i ett samhälle?

    Inte visste jag att du var en sån inbiten kapitalist klyban... jag trodde du låg på vänsterkanten Drömmer Eller glömde du bara bort det i nationalismens hysteri?
    Det är sagt av både Norge och Finland att det inte är art-skillnader i de olika strategierna, utan att det är samma verktyg man arbetar med i de flesta länderna. Dessutom följer Sveriges strategi den gängse strategin för hur  okänd och ostoppbar smitta bemöts i samhället.

    Sen är det skillnader mellan olika länder i ilka lagliga möjligheter regering ich myndigheter har för att begränsa de boendes fri- och rättigheter och så den skillnaden att myndigheter, regioner, kommuner och vårdgivare har ett lagstadgat självstyre. 
  • Kermit1561
    Anonym (Proctor) skrev 2020-12-02 18:52:22 följande:
    Det kan bli kris igen, men räntan kommer aldrig nå de nivåerna.
    Spår du i kaffesump? Det är ingen som vet hur det ser ut i framtiden, ingen trodde på brexit eller att Trump skulle bli president.. 
  • Kermit1561
    Anonym (Proctor) skrev 2020-12-02 18:57:48 följande:
    170 döda idag i Sverige.

    Norge har 330 sen pandemins start.

    FHM och regeringen är makalösa sopor.
    Tjeckien hade i våras bättre siffror än norge men nu har de haft 200+ döda under en period (nu är de nere på 100+) och har fler döda/capita än sverige. Och detta trots att de hela tiden har haft hård lockdown, hårdare än Norge. 
    Uppenbarligen är det nått annat än lockdown som påverkar mer. 
  • FDFMGA
    Pope Joan II skrev 2020-12-02 16:16:01 följande:
    Ja, det är bara coronanationalister med obefintlig medmänsklighet som kan känna sig nöjda, glada och tacksamma över det. 
    Hmm, mitt svar trillade visst bort.

    Jag tror att du tänker en smula ologiskt när du påstår att endast coronationalister  med obefintlig medmänsklighet kan känna oss glada och tacksamma över att 7.000 svenskar har dött i covid-19.

    Vi coronationalister vill ju att det ska gå bra för Sveriges strategi, inte att en andra våg ska slå så hårt som den gjort.

    Däremot kan man ju mycket väl tänka sig att den som vill se att Sveriges strategi misslyckas och inte bryr sig om till vilket pris detta sker kan vara glad idag.
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin