• klyban

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    pyssel skrev 2021-01-13 20:02:28 följande:
    Intressanta fynd
    www.lunduniversity.lu.se/article/watch-85-cou...
    "The preliminary results show that only 15% of droplets pass through a low-cost surgical mask. In addition, those droplets were usually smaller and could be considered aerosols."
    Och hur mycket passerar vid sidan?
  • klyban
    Anonym (haha) skrev 2021-01-13 21:00:34 följande:
    Vad jag svarar på och när jag inte diskuterar det jag citerade? Det är väldigt konstigt att någon som "diskuterar" som du gör frågar det.

    Angående solfjädern så är det givetvis så att den eller de som tror på att munskydden är så "satans effektiva" förstås inte har mindre rätt än de som tycker att munskydden har en försumbar effekt. Det är ju själva symboliken i den solfjäder du har viftat med under en väldigt lång tid nu, eller hur???!

    Läs upp dig om Rumänien du och säg mig sedan att det inte skulle vara förväntat att ett land som Sverige skulle klara den här krisen och ungefär alla andra kriser väldigt mycket bättre än Rumänien. 

    Forskningens solfjäder i resultatet om munskydd ÄR fakta och berättar om en forskning om munskydd som INTE är entydig.


    Spannet på munskydd är inte svart och vitt, utan egentligen berättar om att man säger att munskydd kan fungera lite, eller  har en effekt som ger en liten mer smitta än utan och vice versa och vice versa......
    En symbolik fungerar inte om de med munskydd tror att ett munskydd är en sköld mot smittan, och FDF har beskrivit det bra och hur man tror sig med munskydd inte behöver bry sig om socialdistansering.


     


    Rumänien vid tillfället hade en galen ökning av döda och såg ut gasa förbi Sverige snabbt.
    Så ser det inte ut nu och lugnt ned sig, det är fakta, och vad har du emot den faktan där?
    Att läsa upp om Rumänien om fakta, hamnar och slutar på exakt samma ställe om per capita döda som jag nu berättat.


     


    Sverige var 8:e i världen, och nu 25:e, det betyder att vi gjort det bättre än innan, och narrativet att vi gjort det sämre är stendött.
    Är det bra, nej!
    Men fakta är fakta.

  • klyban
    FuckGoggleAskMe skrev 2021-01-13 21:01:14 följande:
    Du menar vad som passerar i eventuella glipor runt masken?
    I princip ska det ju inte vara några glipor, men om man då säger att 15% går genom masken, och så gissar man att t.ex. 15% ytterligare passerar genom glipor, då innebär det att 70% inte går igenom masken, och det visar sig då att det är viktigt att använda mask, eftersom man sänker risken med smitta. 

    Hur stor del av smittan som stoppas av en mask är väl inte helt fastställt, men man vet att det stoppar något. Var tycker du att gränsen går, är det bra att tycka att om tex bara 50% av smittan stoppas, är det inte lönt att bära mask? Är det inte bra att alla försök till att begränsa smittan används? Ju mer som inte sprids, ju mindre är riskerna att smitta. 

    Statiska test av ett munskydd, berättar bara att vid kontrollerade förhållanden att ett munskydd i dess konstruktion skyddar om inget sipprar ut eller vilken nivå på munskyddets effektivitet.
    Och de munskydd folk använder som jag ser omkring mig, är nog +75% vanliga tandläkarmunskydd är inte heller konstruerade att stoppa virus utan bakterier.


    Och är du ansträngd och andas hårdare, risk för sippra ut, hoster mer, nyser än mer.


     


    Forskningen är inte entydig att de har funktion eller inte har en funktion, varför det är att ett munskydd MÅSTE ha en funktion.
    Det är en falskt påstående.


    Jag vet att munskydd KAN fungera, men om användaren ser det som en sköld och skippar socialdistansering tex.
    Så är det stor risk att det INTE gör, och det bevisar Peru i solfjädern av forskningen.

  • klyban
    Anonym (haha) skrev 2021-01-13 22:34:48 följande:
    Så du har inte tagit åt dig av något som exempelvis Padirac har sagt, nämligen att det är komplext att jämföra länder emellan, man måste väga in alla faktorer som spelar roll för att kunna göra det. Det finns ANNAT, mycket ANNAT som spelar roll för Perus eller för all del Rumäniens roll när det gäller COVID-19 änvad du ser för dig. 

    Peru har/hade en mycket omfattande munskyddsanvändning och ändå fick en extremt galloperande smitta = fakta.


    Rumänien, ja, de hade också en galen ökning av dödsfall = fakta.
    Fakta säger också att det saktats ned.


    Anonym (haha) skrev 2021-01-13 22:37:58 följande:
    Inte klokt! Och varför pratar den här "kompartmentaliserings"-personen om munskydd överhuvudtaget? Hen verkar ju verkligen bara kapabel att se väldigt små fack snarare än den betydligt mycket större helhetsbilden???!

    Det jag skriver tar hänsyn till mer än en sak, så ja en helhetsbild och en lyft blick då.

  • klyban
    Anonym (Proctor) skrev 2021-01-14 00:28:53 följande:
    Är det inte relativt korkat att dra slutsatser utifrån ett enda sketet basfakta om Peru?

    Man kan nästan misstänka att någon letat efter ett land med hög smittspridning som dessutom använder munskydd. Enda slutsatsen man kan dra utifrån det är att den som söker finner. Grattis.

    Dock är det vad man ser med massiva munskyddsanvändningen i Peru och hur illa det fungera där.
    Visst kan man prata om annat, men vad ska det säga om munskydd och denna solfjäder i forskningen om munskydd och hur Peru bevisat att det inte fungerar speciellt bra där?(Det är nu ni vill poängtera att smittspridningen är låg i Peru för stunden, vad nu det ska ge oss då de är i en annan del av utvecklingen än innan är det då ingen som ens förstår.)


    Faktum kvarstår dock att munskydd inte haft någon synlig verkar i Peru, och nästan sett ut som att det har ökat spridningen i deras kurvor innan.
    Och deras utveckling bevisar att munskyddets effektivt är högst tveksamt.


     


    Slutsats?
    Ja, det kan vi ta om ett par år kanske, men en sak vi lärt oss, det är att forskningen på munskydd är högst bristfällig och statiska test med munskydd berättar inte mycket mer än att om munskyddets material.
    Och det är värt och notera en del inte vill kännas vid och ändå hävda munskyddets förträfflighet som inte ens går bevisa praktiskt, statiskt inga problem.


    Anonym (Proctor) skrev 2021-01-14 00:31:50 följande:
    Verkar som statsministern var mer intresserad av Trump än att regera Sverige. Han såg trött och misslyckad ut. 

    Hade han förresten sin nyreparerade klocka på sig? Ni vet den där klockan han inte kan styra landet utan? Sade jag styra? Men vi har ju inte ministerstyre. Regeringen behöver en ratt.

    Jaha, vi noterar.


    Ministerstyre kommer först upp när man inbillar sig att Regeringen har ansvar för kommun, landsting och region eller ansvar för det dagliga arbetet i dessa.


    Hur kommer det sig man inte vet en om en så enkel ens nu?
    Har man en agenda den måste vara med?
    Och vi vet redan att det arbete en regering ska göra har startats upp och kommer ta tid att få ihop, som en ny/omskriven äldrevårdslag och tillfällig pandemilag(den andra)

  • klyban
    pyssel skrev 2021-01-14 06:52:49 följande:
    Det stämmer väldigt bra att det är helt andra orsaker man för fram som grund för den massiva smittspridningen i Peru. Det är så svåra (andra) förhållanden ur risksynpunkt så munskydd blir helt marginellt avgörande och inte ens kan användas som avsett. Men det blundas det glatt för.

    Om munskydd var så effektivt som man ville göra, så hade det varit enkelt och påvisa.
    Det är rätt perpelxserande att vi inte får prata om Peru´s misslyckande med munskydd, och man blir väldigt frågande till detta.
    Det känns som man vill upp något svartvitt, och glömma av pinsam fakta ifrån länder som påvisar den enda delen av solfjäderns forskning.
    Vad det ska ge oss och prata om annat om nått som man lyft skulle vara så effektivt, vad ska det ge oss om munskydd?
    Man har ju ifrågasatt att munskydd kan användas fel(Och annan problematik) och när ett land bevisar detta så ska vi glömma av och prata om annat.
    En sak som är solklart, munskyddsforskningen har inget entydigt svar, och det ser vi resultatet över världen att det är också så i V E R K L I G H E T E N.


    Och knappast mitt fel att jag återger detta, kanske du kan komma med ett exempel som visar att munskydd drar ned smittan, så får du en balans i frågan och påvisar just det jag säger med solfjädern.
    Annars står vi bara här med Peru som bevisar det inte funkar så bra som en del vill göra gällande.

  • klyban
    FDFMGA skrev 2021-01-14 09:13:53 följande:
    Oavsett hur andra beter sig har man ett ansvar för sitt eget beteende, såväl här på Familjeliv som i verkligheten - tycker jag.

    Vad gäller vaccination och mycket annat pandemirelaterat så är det väl bara att erkänna att diktaturer som Kina har möjlighet att agera betydligt mer effektivt och snabbt än demokratier som Sverige - men det innebär inte att jag tycker att ett kinesiskt system är att föredra ens under en pandemi.

    Hursomhelst har min förälder redan fått sin andra vaccindos så om en dryg vecka kan jag besöka hen igen, trots allt så går det framåtGlad
    -------------------------------------------------- --------------------------

    Självklart är det så. Det är ju rätt lätt att konstatera att många, många länder har mer eller mindre långtgående munskyddstvång och samtidigt en hög smittspridning - att munskyddsfrågan blivit så central beror säkert på att åtgärden är så påtaglig - alla kan se hur många som använder munskydd och de som gör det kan känna att de är en del av en rörelse som tar ansvar, alternativt kan de känna att de är skyddade och bli mindre försiktiga.

    Jo, man får ta ansvar sig självt.


    Kina mörkar nog en del COVID-19, och speciellt nu när man inte gav visum till Wuhan så snabbt.
    Det fick mig och fundera på om inte det skulle fixas problem före man kunde släppa in dom.
    Men såg dom svetsa igen dörrar och sånt, det är rätt aggressivt faktiskt.


    Låter trevligt att du kan börja besöka dom igen mer fritt.

    Saken med munskydd är att dom vill bara höra positiva saker, och det negativa det ska vi hålla tyst om.
    Förstår inte riktigt vad man tror sig säga när man glömmer av så gigantiska saker, det är precis som man för en agenda utan vet varför.


    Pope Joan II skrev 2021-01-14 09:28:34 följande:
    Lyssnade på en intervju med Emma Spak igår och det fanns i princip inga förslag på hur man skulle kunna effektivisera och skala upp vaccinationstakten på som var möjliga. Hon dömde ut allt. Läkar- och sjuksköterskestudenter som kommit långt i utbildningen - nä, det var komplicerat med tanke på vilken anställningsform man i så fall skulle ha för dem och hur man nu skulle kunna ordna trygga förhållanden och och och och. 

    Mycket som är svårt att genomföra och ännu mer som verkligen inte går för sig. 

    Kanske de bör titta tillbaka på svininfluensan när man vaccinerade 2,5miljoner på en månad.


    Men sett en del lokaler de hyrt in sig på som inte används så mycket nu, Jönköping tror jag det var nått med mässan eller kanske det var nått annat ställe.

    Problematiken för dom nu mot då, det är ju att sjukvårdspersonal är upptagna på sitt håll och räcker primärvårdens personal till är ju frågan.

  • klyban
    FDFMGA skrev 2021-01-14 17:19:25 följande:
    Det där har du fått om baknaveln.

    Däremot är det endast nazister som tror att svenska flaggan är deras.

    Den tillhör alla som bor i Sverige - och det får nazister och annan brun ohyra vackert finna sig i.

    Det mest intressanta idag är att nassarna inte bryr sig om Sverige ens längre, säljer ut Sverige vid första chans.

    Alkoholförbudet efter kl20 på krogen fortsätter, då får vinbaren stänga.

    Ser att farhågorna länsstyrelsen hade om pandemilagen och efterfölja den infinner sig initialt i alla fall och de varit ute på få fall och kollat.

  • klyban
    pyssel skrev 2021-01-14 19:14:34 följande:
    Att några man inte håller med skulle ha som munskyddsargument nr 1 att det är ett universalskydd och en ogenomtränglig sköld mot smitta är också halmgubbe nr 1. Att sedan sitta och raljera både knaggligt och med en falsk utgångspunkt för oenigheten, ja det är ju en debatteknik som är rutin från källare där man har ena handen på tangentbordet och huvudet fullt av konspirationsteorier om judiskt maktövertagande. Totalt debattförstörande att fabricera falska teser åt andra och sedan gå loss på dem.

    Vad gäller Peru så är det mycket allvarliga förhållanden ur hygien- och trängselsynpunkt samt undermåliga vårdförhållanden med våra mått som varit gällande, och som av experter anses avgörande. Ingen i tråden har hävdat att ett munskyddstvång utan avstånd, majoriteten av arbetstagarna i informell sektor och bristande hygienmöjligheter har bra, eller ens några, förebyggande effekter. Den som hävdar Peru som ett bevis att använda i debatten om munskydd saknar grundläggande kunskaper i vetenskapsteori. Samma lysande argument som att kondom inte skyddar mot hiv, eftersom dejten faktiskt blev infekterad när kondomen åkte av under resten av akten och hon fick både mannen och hiv i tvåan.

    Det finns ingen halmgubbe i att socialdistansering måste även vidtas med munskydd.

    Intressant att du säger att om att munskydd saknar grundläggande vetenskapliga teorier, det är just vad ett icke entydig forskning inne bär och att man vet inte hur väl/dåligt det fungerar.


    Det är vad solfjädern av forskningen berättar i sina resultat, frågan är varför man inte ska prata om detta.
    Och Peru bevisar den delen av forskningen som påvisar det kanske inte ökar skyddet.
    Även är det intressant att fler än en av er sagt att hygien inte har speciellt stor betydelses och som tvätta händerna.(Glömt?)


    En kondom släpper väl inte igenom 15% av virusen?


    Vad judar har med munskydd är det ingen som förstår, så det får du utveckla mer i detalj.


     


    Tryck visa endast Pyssel.

  • klyban

    Varför kommer denna matematiker och gissar om och om igen, såg han i våras/somras också.
    Och fick han ens ett rätt på nått?

Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin