• klyban

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    Tow2Mater skrev 2020-12-22 19:42:46 följande:
    Jag gissar det kommer finnas angivet i de där opublicerade studierna, när de blir publicerade. Om de någonsin blir det? Jag postar en link åt dig om jag hittar en i framtiden.
    Vi får se om det kommer en då, man vill ju veta vidden av problemet och om det nu är ett problem ens.
    Anonym (Proctor) skrev 2020-12-22 19:39:25 följande:
    Varför fortsätter du posta samma sak gång på gång.

    Regeringen kan göra en massa saker och det finns inga landsting.

    Du får nog ändra dig till 38% eftersom Stockholm gör ett mycket bättre jobb än resten av landet.

    Det är regeringen som gett gymen dessa direktiv.

    Nej, Regeringen kan inget göra åt det som de folkvalda i Stockholm bestämmer om, kommissionen har redan berättat vad det ansvaret ligger och i kommun, landsting och region.
    Stora frågan är varför de inte har bett om hjälp, men de var väl upptagna att ta emot mutor om munskydd verkar det nu segla upp.


    Nej, Stockholm gör inget bättre, dock är smittan mer spriden andra delar i Sverige, och Skåne denna gång som klarade sig bra förra gången då de inte hade den omfattande smitta som andra ställen hade i Sverige.
    Men ~38% det låter precis lika jävla illa, och det är alla de dödade i Sverige som kommer ifrån Stockholm.
    Lika bra och förekomma detta genast, jag förväntar mig att siffrorna minskar lite till.


    Men det visar vad som sker när regeringen INTE har ansvaret, kanske de folkvalda i Stockholm inte vet vad ansvar är?

  • klyban
    Anonym (Proctor) skrev 2020-12-22 20:49:39 följande:
    Vill minnas att medlöparna blev mycket upprörda när det för ett par veckor sedan rapporterades om 18000 nya fall. De kan säga vad de vill. Katastrofen fortsätter eskallera. Vart ska detta sluta?

    Ingen som är upprörd över nått sånt, däremot desinformationen och medvetet återgett siffrorna fel.
    Men kanske du redan glömt?


    Anonym (Proctor) skrev 2020-12-22 20:57:44 följande:
    Det finns inga landsting. Din trovärdighet blir väldigt låg när du vill placera ansvar hos institutioner som inte existerar.

    Region Stockholm gör ett otroligt bra jobb med att hantera alla som insjuknar på grund av regeringens dåliga politik. Man kan säga att regeringen förstör och region Stockholm reparerar.

    Stockholm står för ~38% av alla döda i Sverige, så nej, ett bra jobb går skönja.


    Vi har inget ministerstyre över kommun, landsting och region, vet inte varför du kommer med den lätt identifierade desinformationen.

  • klyban
    Anonym (Proctor) skrev 2020-12-22 21:48:11 följande:
    Sanningen är att med regeringens nya åtgärder så har smittspridningen ökat ännu mer.
    Nedstängning i andra länder så ökar smittan ändå, har du en poäng med nått någon gång?
    pyssel skrev 2020-12-22 22:19:50 följande:
    Det där honungslent raljanta när du är på krigsstigen i både egna och andras ärenden klär dig inte. Jag saknar det ohöljt griniga som är mer rakt på och med lite kantig ironi. Hoppas du har möjlighet att hitta tillbaka till din stil, eller ska jag kanske säga "språkdräkt" smile1.gif

    Du verkar ointresserad av ämnet och extremt intresserad av ad hominem.
    Varför diskuterar du i tråden men aldrig ämnet?


    Tryck visa endast Pyssel för se vad jag menar.


    Anonym (Ella.) skrev 2020-12-23 00:04:09 följande:
    Du måste ha fullt upp med att lusläsa svenska tidningar.

    Det intressanta är när han presenterar länkar, så tar h*n saker ur sitt sammanhang och sen påminner en del om detta och då drar h*n någon dag/vecka och sen börjar om från början.


    Anonym (Proctor) skrev 2020-12-23 02:49:03 följande:
    Ligger väl ganska väl i linje med vad regeringen borde gjort för ett år sedan. Var väl rätt många här som hävdade att det inte gick att genomföra detta.

    Klart att det går. Säger sig självt.

    Det tar tid att utforma lagar, så inte begåvningsreserven i högerextrema sen utnyttjar det till skapa sig absolut makt.


    Anonym (Proctor) skrev 2020-12-23 02:52:13 följande:
    He-he, jag tror inte det går att spåra några effekter av regeringens politik överhuvudtaget.

    Om man vill sprida desinformation så säkert, men i den verkliga välden så finns det fakta som inte går undvika.
    Som tex att Sverige har ingen flockimmunitetsstrategi, vi har inget ministerstyre över kommun, landsting och region och COVID-19 är inte ett luftburet virus enligt vetenskapens definiering.

  • klyban
    Anonym (haha) skrev 2020-12-23 07:02:16 följande:
    Hur stor del av de smittade står de för? Hur stor del av de invandrare som enlig fohm är drivande av smittan bor i Stockholm? Hur många landar på flygplatsen där? Tänk om Stockholm fick en sämre hand tilldelad sig? Tänk om smittan var tidigt etablerad just där? Kanske redan i november? Finns det andra förklaringar till de höga dödstalen i Stockholm än just de politiska? Om inte, varför är det bara där som den politiska färgen spelar roll för utveckligen av pandemin? Varför har regeringen S/MP ingen skuld, inget ansvar?

    Inget du skriver ändrar faktan där i Stockholm.


    Det är inte jag som hävdar politiken, utan man måste informera om vem som är folkvalda där och samma sekund någon tror Regeringen har ett ministerstyre över kommun, landsting och region.
    Du får ställa den frågan till de som drar in Regeringen på nått som inte ens ingår i deras ansvar, och vad kommissionen också kom fram till vart det ansvaret finns någonstans.
    Och nu samtidigt rullar det upp en möjlig mutskandal eller annan typ av bestickning om munskydd i just Stockholm, sen återstår det och se vart det leder, för det vet vi ju inte just nu.


    Nej, Regeringen har inget ansvar för kommun, landsting och region, det är vad inget ministerstyre betyder, och om de behöver hjälpt så finns det myndigheter till för just detta, som inte heller Regeringen har ett ministerstyre över.


     


    Detta är ett ämne som inte har någon som helst fördel med att dra in politiken i, men en del är politiskt motiverade att göra det ändå.
    Och där det på min plats att faktiskt förklara vart ansvar ligger och det är på folkvalda i Stockholm och deras struktur, som du förstår Regeringen varken före eller efter COVID-19 så har vi ministerstyre.


    Det mest lustiga är att vi har ett par som vägrar ens beröra COVID-19 i tråden, och diskutera lösningar är det ett totalt ointresse av.


    Då jag försökt många ggr, och allt en del vill göra är komma med desinformation, som att vi skulle ha en Flockimmuinitetsstrategi i Sverige, att vi har ministerstyre i Sverige, att COVID-19 skulle vara ett luftburet virus, återger siffror inkorrekt och upprepade gånger och osv...

  • klyban
    Anonym (haha) skrev 2020-12-23 07:39:20 följande:
    Statsministern håller tydligen inte med dig för han sa att regeringen visst har ansvar över regionerna, och det de vill göra nu är att utöka det ansvaret. 

    Inte i det dagliga arbetet och det som de folkvalda styr över, det berättade även kommissionen.
    Och man har startat upp pandemilag och skriva o9m äldrevården, så ansvars tas.


     


    Frågan är vad gör andra partier, SD delar ut flygblad i Turkiet fortfarande tror jag, och KD vill göra KU-anmälan på inget, då de ingen uppmärksamhet får.
    osv...osv...


    Anonym (realist) skrev 2020-12-23 08:28:55 följande:
    Ja, då fick vi det svart på vitt. Skolorna driver smittan, det visste vi ju redan. FHM har dock hela tiden påstått annat. För dom vill ha flockimmunitet och att smittan ska sprida sig snabbt.

    Avskeda Tegnell, lös upp FHMKräks

    "Grundskolorna dominerar i Folkhälsomyndighetens statistik över i vilka miljöer coronautbrott sker. 

    Trots att myndigheten med bestämdhet hävdat att skolan inte är drivande i smittspridningen.


    Det är ännu ett belägg för hur motsägelsefull informationen från Folkhälsomyndigheten är, säger Andreas Wladis, professor i katastrofmedicin vid Linköpings universitet.

    www.expressen.se/nyheter/coronaviruset/siffro.../


    Desinformation sorteras detta under.


  • klyban
    Anonym (Proctor) skrev 2020-12-23 16:20:42 följande:
    Det är ju det som är problemet. Du blir inte upprörd över 20000 nya rapporterade fall igår, istället blir du upprörd över teknikaliteter kring exakt vilka dagar det gällde, trots att trenden är glasklar. Smittspridningen ökar, sjukvården går på knäna och regeringen fortsätter misslyckas.

    37,5% nu. Det bara fortsätter minska i takt med att sosseregionerna fortsätter katastrofa sig. Men det är inte regionernas fel. Det är ju regeringens dåliga åtgärder som gör att Sverige drabbas av så många smittfall, vilket i sin tur ger regionerna ett helvete.

    Regeringen föreslår nu en lag som innebär att regeringen ska kunna stänga barer och gym m.m lite som de vill. Inget ministerstyre sade du?

    Är stänga barer ministerstyre, kan du utveckla?
    Kan det vara så enkelt du inget vet om samhället och hur det fungerar?

    Ja, Stockholm står för ~38% av de döda i Sverige.


    Anonym (realist) skrev 2020-12-23 16:43:04 följande:
    Ja, professorn i artikeln delar verkligen ut en känga till FHM och kallar dom för ovetenskapliga amatörer (med lite försiktigare ord). Helt rätt av honom.

    Det här är inte direkt smickrande kritik för FHM:

    "Samtidigt skriver myndigheten i sin rapport att det inte går att dra några slutsatser av rapportens data. Något som inte rimmar väl med vetenskapliga principer, anser Andreas Wladis, professor i katastrofmedicin vid Linköpings universitet. 

    - Man brukar inom forskningen prata om shit in, shit out. Stoppar du in bristfällig statistik i diagram, så blir det också svårt att göra vederhäftiga tolkningar av det, säger han." 

    Berättar faktiskt inte mycket alls, och definitivt inte åt ditt desinformationhåll.

  • klyban
    Anonym (Proctor) skrev 2020-12-23 18:00:43 följande:
    Ska du, som fortfarande tror att det finns landsting; förklara för mig hur samhället fungerar? Jag flera gånger beskrivit för dig vad lagen mot ministerstyre innebär och därmed förklarat att den inte är relevant för att hantera Corona. Regeringen kan gör massor av åtgärder inom gällande regelverk, men har valt att så inte göra.

    Stockholm är en tätort och det är förklaringen till varför smittspridningen kom dit först. I Svapavaaras förbyar är det enklare att stoppa spridning, serru.
    Att stänga barer är inget ministerstyre.
  • klyban
    Anonym (Proctor) skrev 2020-12-23 18:32:45 följande:
    Så varför stänger inte regeringen barerna?
    Det är inget ministerstyre att stänga barare, och man är mot nedstängning av dom, så vad yrar du om egentligen mer desinformation?
  • klyban
    Anonym (Proctor) skrev 2020-12-23 19:03:01 följande:
    Hehe, du tror inte även Tjeckien har stora obefolkade ytor?
    Ser du är selektiv.
    Anonym (Proctor) skrev 2020-12-23 19:06:05 följande:
    Du behöver inte bli så aggressiv. Detta är inget nytt för någon annan än dig och några andra medlöpare möjligen. Att stänga barer är bara en av många åtgärder regeringen hade kunnat tagit till för längesen. Men Löfvén jobbar i snigelfart.

    Jag tror säkert regeringen kommer få ordning på detta, men när vi är där är problemet redan löst av kapitalisterna.

    Skriva lagar tar tid, och Regeringen skriver två, Pandemilag och en ny/tillägg av äldrevårdslagen.


    Kapitalister är bara intresserade av ett fåtal saker, som inte betala för nått, roffa åt sig och inbillar sig ingen skatt skulle funka i ett samhälle.
    Dock helt ointressant för COVID-19.


    Pope Joan II skrev 2020-12-23 20:07:16 följande:
    Om jag får lägga mig i så; han är knappast ensam om den åsikten, AndreaBD.

    Många av dessa glömmer av saker i pandemin.


    Så det var det då!


    Pope Joan II skrev 2020-12-23 20:28:26 följande:
    Nåja. Det brukar ju duga utmärkt väl när det ligger i linje med din lyriska inställning till hanteringen av pandemin. 

    Är AndreaBD lyrisk, sedan när?
    Vad däremot AndreaBD är och det är att vara saklig utan glömma av saker som har en stor betydelse.


    Kermit1561 skrev 2020-12-23 20:39:28 följande:
    Tjeckien har inga stora obefolkade ytor, inga som kan jämföra sig med Sveriges. Plocka fram en kartbok så ser du det rätt fort.

    Vad skulle poängen vara att prata om tor som ingen bor i, och när större delen bor tillsammans i olika städer?


    Jag är perplexserad av detta.


    Anonym (Ella.) skrev 2020-12-23 21:14:52 följande:
    Förklara gärna vad du menar, tack. Pope Joan II.

    Lyckas till med få ett svar som inte glömmer viktiga saker här.

  • klyban
    Anonym (Proctor) skrev 2020-12-23 21:40:36 följande:
    Att ta fram ett nytt vaccin tar tid. Men detta har kapitalisterna lyckats med i rekordfart. En häpnadsväckande effektivitet har vi sett. Så vad har kommunisterna åstadkommit? Några vaccin på gång från Cuba? Kina? Nordkorea? När, det går inte så bra där.

    Sen har vi Löfvén som inte ens klarar av att skriva ihop en liten lag på ett helt j-a år. En makalös ineffektivitet.

    Regeringen har betalat "kapitalisterna" för detta, så landsfadern Löfven som får ta äran berättar du där!


     


    Vet inte varför du berättar att du inte förstår att du inte förstår hur lagar skrivs ihop och hur svårt det är.
    Men jag säger tack, för det är talande.


    Anonym (Ella.) skrev 2020-12-23 21:40:43 följande:
    ????

    Du får aldrig svar ifrån den personen, då personen har inget intresse att diskutera vad länkar och påståenden grundar sig av.


    Anonym (Proctor) skrev 2020-12-23 22:10:51 följande:
    Det är många parametrar som påverkar. Går dock inte diskutera på den nivån i ett forum som tror att situationen i Peru bevisar att munskydd inte fungerar.

    Ja, Peru har bevisat ena delen av solfjädern av forskningen om munskydd.
    Ingen vet varför vi ska glömma detta.


     


    Humorn är dock när man ska jämföra kurvor och när de bor på söndra halvklotet, det verkar inte vara intressant att de gör.


    Anonym (Ella.) skrev 2020-12-23 22:14:00 följande:
    Vad då. Jag har ju lite svårt att förstå. Snälla du, förklara för mig.

    Lycka till, fakta, forskning och saklighet med en röd tråd för uppnå konsensus, är inget för denna person i en diskussion om COVID-19.


    Vi är mer än du som försökt.

Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin