• klyban

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    Anonym (man) skrev 2020-12-07 14:58:34 följande:
    Snacka om cyniskt....

    1) Du påstår att andra inte tar in saker brett trotts att det är DU som enbart går efter vad en liten myndighet i ett litet land säger.

    2) Du fortsätter att babbla om att det är fritt fram att använda munskydd  OM MAN VILL. Trotts att det påpekats för dig 150 ggr att hela poängen med munskydd är om alla använder det eftersom det mest främst från att sprida smitta INTE dra i sig smitta, dvs faktaresistens från din sida.

    3) Du visar gång på gång att du är inkapabel att ta in något annat än det FHM säger och repeterar FHM mantra som en repig skiva, dvs du är så enkelspårig man kan bli men anser dig ändå vara "nyanserad" och "bred" och anklagar andra för att för att vara lika enkelspåriga som högerextremister.

    Du saknar självinsikt helt och hållet och projicerar dina egna brister och beteende på andra. Den högerextremistiska argumentationssättet är det du själv som står för.

    1 Jag diskuterar Sverige, och vet att jämföra är svårt.
    Men visst sker det att man måste, som tex munskydd och munskyddslandet bland de högsta och Peru:
    Där ser vi munskydd har en verka som verkar visa det sprider viruset än skydda.
    2 Det finns inget stöd i forskningen att munskydd fungerar eller inte fungerar, då forskningen är som en solfjäder och inte entydig.
    3 Fakta får repeteras, det är sant.


    Du får komma med saklig argumentation, så tar vi dom en gång till.


    AndreaBD skrev 2020-12-07 14:24:49 följande:
    Det är ju väldigt positivt! Undrar varför någon inte tyckte om ditt inlägg! Vill man inte höra något positivt alls? 

    Mycket verkar gå ut på att klanka ned, än ta till sig positiv fakta.


    Det är lustigt då det finns både gott om negativ fakta och positiv fakta.
    Men vi har än idag inte kommit förbi att vi ingen flockimmunitet har.
    Än mindre diskuterar lösningar nu eller för framtiden.

    Siffrorna är bara ungefärliga, men det är en klar skillnad mot nu och i våras.

  • klyban
    Anonym (man) skrev 2020-12-07 15:16:12 följande:
    Ja, precis, vår strategi är reaktiv, inte förebyggande.

    Vi har ingen flockimmunitet.


    Anonym (man) skrev 2020-12-07 15:19:43 följande:
    I denna tråd sammanfaller innehåll och person ganska väl. Samma personer kläcker ur sig samma gamla vanliga ursäkter och floskler om och om igen...

    Vad gäller klyban så är det som man bäddar får man ligga som gäller... gillar man att anklaga meningsmotståndare för att vara högerextremister så får man acceptera att det bemöts på samma nivå.

    Nu lägger du orden i munnen på mig, jag ställt frågan och svaret har varit nej.


    FDFMGA skrev 2020-12-07 15:16:03 följande:
    I den här sortens trådar är gillandefunktionen ofta mer personrelaterad än innehållsrelaterad, så även om klyban bara skulle svara på frågan när sista dagen för skickande av julkort - som ska hinna fram till jul - infaller skulle han få någon eller några nedåttummar.

    Det är dock väldigt positiva siffror man ser för tillfället och mot i våras.
    Antar att det är Regeringen att tacka för detta, då de beskylls för allt annat som de inte har det operativa arbetet på.

  • klyban
    Anonym (man) skrev 2020-12-07 15:32:33 följande:
    1) Nej det gör du inte för FHM representerar inte vad alla i Sverige tycker. Rätt många både lekmän och experter håller inte med FHM alls.

    2) Det finns massor med stöd i forskningen för munskydd. Att FHM inte håller med om det är som sagt ännu ett exempel på hur du på allvar tror att FHM tolkningar är det enda som finns.

    Ja forskning är som en solfjäder, och det du gör är att du tar enbart de få fjädrar FHM anser duga och framställer dem som fakta. Alltså är det snarare DU som begränsar ditt informationsintag till enbart det FHM säger. Dvs det är du och inte andra som är enkelspårig.

    3) Dna egna fantasier och kreativa tolkningar är inte fakta. Exempelvis gillar du att anklaga andra för att vara högerextremister... på vilket sätt är det fakta menar du?

    1 Är inte intresserad av tyckande.
    2 Ja, det finns en solfjäder av forskning, där en del stödjer andra inte.
    Det är exakt vad inte entydig forskning innebär, och att man väljer att inte införa nått som inte har en entydig effekt.
    3 Kom med saklighet då, så får jag repetera fakta.


    Jag ställt den frågan om politisk tillhörighet, då jag känner igen sättet och diskutera.
    Svaret har varit nej när jag ställt frågan.


    Anonym (man) skrev 2020-12-07 15:45:23 följande:
    Ja, irrationell nationalism är ju onekligen väldigt populistiskt....

    Det är snarare att han ogillas pga innehållet i hans sk "argument". Eller trodde du att anklaga meningsmotståndare för att vara högerextremister skulle leda till massor med tummen upp?

    Ser inget gulligt alls i att propagera för att låta folk dö som flugor för att rädda arslet på inkompetenta tjänstemän och politiker... snarare är det väldigt tragiskt.

    Man kan med enkelhet påvisa att vår strategi fungerar, då IVA-platserna har varit till ~100% tillgängliga efter den initiala utbyggnad.


    Och lyfter man blicken, så ser man att vi har ändå klarat oss bra i sammanhanget.
    Men det är alltid nu man jämför med länder som hade en annan hand tilldelad sig och inte den omfattande initiala smittan som vi fick tilldelat oss.

    Det som intresserar mig mest är att aldrig några lösningar presenteras, och att man hela tiden attackerar regeringen för arbeten som är utanför deras ansvarsområde i det dagliga arbetet.
    Då vi inget ministerstyre har, och att mycket ligger på andra folkvalda än regering, som tex kommun och landsting.
    Och i Stockholm är det M och KD.
    Och varför har vi denna strategi, jo, det är för att vi har valt att tänka på mer i samhället än bara de som har viruset.

  • klyban
    Anonym (man) skrev 2020-12-07 15:54:27 följande:
    Haha, eller hur, och du var ju bara tvungen att ställa frågan flera ggr oxå för att verkligen försäkra dig om att det var så Drömmer

    Dessutom kom dina anklagelser om högerextremism flera ggr inte ens som frågor utan snarare som påståenden där du kommenterade meningsmotståndare med andra medelemma i nationalistklubben.

    Som sagt, cynismen är uppenbar.

    Är man osaklig med COVID-19 och fakta som tex flockimmunitet inte är en strategi i Sverige osv...osv...
    Och ställer mig frågande till varför du vill ha denna pseudodiskussion, än det sakliga om COVID-19.


     


    Vill du ens diskutera COVID-19?

  • klyban
    FDFMGA skrev 2020-12-07 15:56:59 följande:
    För övrigt ligger medelvärdet för hela EU inklusive Storbritannien på 680 döda per miljon, det vill säga en aning under Sveriges värde på 698.

    Ett nyttigt perspektiv om man klarar av att för ett ögonblick lämna pottkanten, det vill säga sargkanten som åskådare till NM i coronabekämpning.

    Intressant fakta om COVID-19, och samtidigt man hör att vi är sämst på precis allt.
    Undrar vad det beror på.

  • klyban
    Anonym (Proctor) skrev 2020-12-07 17:33:08 följande:
    En statistik som styrker att Sverige är sämre än EU-snittet, medan andra länder i norden är avsevärt bättre än detta snitt.
    Yup, som det stod där, marginellt sämre.
    FDFMGA skrev 2020-12-07 17:20:24 följande:
    Det gamla vanliga - våra nationalister avskyr dagens Sverige men drömmer om ett Sverige som aldrig har funnits och aldrig kommer att finnas.

    Det är väl därför nationalistledaren Åkesson inleder sina anföranden med att tilltalet "Sverigevänner" innan han berättar hur uselt Sverige är.

    Och den här tråden drar ju till sig populister så det är inte märkligt med att det ofta framstår som att beslutsfattarna antingen är handlingsförlamade eller också har en hemlig plan.

    Jag tycker att det är intressant att svenskarna inte är värre drabbade av coronadöd än genomsnittet i EU. Ett faktum man gott kan ställa mot propåerna att munskydd och nedstängningar skulle ha räddat oss.

    Tycker denna projicering av nationalister på de som inte ens ser sig som nationalister, och som invektiv är väldigt talande för den klara populism om COVID-19 frågor framför fakta.


    Det är intressant att man inte ens berör positiva saker, som den jag tog upp och att mindre hamnar på IVA mot våren.


    Man vill inte beröra att vi har en strategi som går ut på att vi tänker på alla i en pandemi och inte bra de med virus.
    Men det ses som nått dåligt, då det verkar bara vara de som far illa av viruset som vi ska bry oss om, fast än hela samhället lider smittad som osmitttad.


    Jag får ofta känslan av att det är flera som inte ens bryr sig om COVID-19, utan bara ute efter en poäng som inte ens finns.
    Perplexcerande är sånt.


    Och detta eviga jämförandet med områden som inte ens delar samma problematik med COVID-19.
    Förstår att jämföra måste man göra lite, men man jämför var gång med de som har noll eller väldigt liten relevans.
    Det lustiga är vi kan inte ens jämföra inom landet, eller ibland en stadsdel med en annan i samma stad.

  • klyban
    Anonym (Proctor) skrev 2020-12-07 17:28:52 följande:
    Väl talat av Marcus Oscarsson:

    "WALL STREET JOURNAL: SVERIGE HAR MISSLYCKATS MED CORONASTRATEGIN ???? ANALYS: STOR BRIST PÅ SJÄLVKRITIK FRÅN SVERIGES REGERING
    En av världens absolut främsta dagstidningar - den anrika amerikanska finanstidningen Wall Street Journal, skriver idag att det svenska corona-experimentet är över efter att antalet smittade, antalet sjukhusvårdade och antalet döda har ökat igen i Sverige. Experimentet har enligt tidningen utgjorts av frivilliga åtgärder vilket inte har fungerat.
    Sverige har nu istället infört förbud mot bl a stora folksamlingar, begränsad alkoholförsäljning och stängda skolor med målet att begränsa Sveriges utveckling som ett av de länder med högst dödstal per capita i världen skriver WSJ.
    ANALYS
    Sverige hyllades av den yttersta högern i USA i våras. Högerflanken i republikanska partiet och radio talk show-värdar inom ytterhögern såg Sverige som ett föregångsland inom coronastrategin med fokus på "personlig frihet och fria marknader" dessa grupper pressade Trump från höger när han emellanåt bedömdes överväga hårdare restriktioner.
    ? Sverige skiljer tydligt ut sig enligt internationella jämförelser inom bl a följande områden:
    ???? Gräns på sammankomster - När Finland införde tak på 10 personer, Danmark 10, Norge 5 och Tyskland 2 - vilket i samtliga fall tydligt inskärpte allvaret för befolkningen - så valde Sverige 50 personer, dvs en mycket svagare signal.
    ???? Testningen - Sverige låg länge efter med testningen och följde inte WHO:s krav från 16 mars om att "testa, testa, testa".
    ???? Tågtrafiken - tågbolagen inklusive statliga SJ har under många månader nonchalerat pandemirestriktioner och vägrat följa Folkhälsomyndighetens riktlinjer.
    ???? Äldreboenden - Sverige misslyckades med att skydda de äldre och dödstalet på äldreboenden skenade. Trots att smittan gick ned under sommaren misslyckades Sverige ännu en gång då smittan nu åter kommit in på många äldreboenden.
    ???? Munskydd - De krigshärjade u-länderna Somalia, Sudan, Eritrea, Jemen och Syrien är de enda länderna i världen som inte har krav eller rekommendation om ansiktsmask - tillsammans med diktaturen Belarus och Sverige, samt några önationer i Mikronesien.
    ? Det är inte Folkhälsomyndigheten som är ansvarig för beslutsfattandet utan regeringen. Nyckeln och grunden för att lyckas bättre vid nästa stora och allvarliga kris är självkritik. Men inte heller på den punkten har regeringen lyckats. Det bådar inte gott för framtiden.
    Om en M-KD-SD-regering hade klarat av saken bättre får vi inte veta. Vilka partier som föreslår de mest effektiva och robusta framtida åtgärderna kommer jag att sammanställa och utvärdera framöver."

    Extra kul att Oscarsson pekar ut regeringen som ansvarig för beslutsfattandet. 

    Vår regering har fortfarande inget ministerstyre, det arbetet och ansvar ligger på kommun, landsting och region.
    Och om det är Stockholm, så betyder det  M och KD.

  • klyban
    Anonym (Proctor) skrev 2020-12-07 20:33:11 följande:
    Jag tycker inte att det är lustigt med 7000 döda så här långt.

    Vi ligger fortfarande bara marginellt sämre än EU-snittet.


    Anonym (Proctor) skrev 2020-12-07 20:36:05 följande:
    Regeringen är ansvariga för sina beslut. Vare sig du vill eller inte.

    Dina och Marcus Oscarssons åsikter går isär. Så här skriver han:

    "Det är inte Folkhälsomyndigheten som är ansvarig för beslutsfattandet utan regeringen. Nyckeln och grunden för att lyckas bättre vid nästa stora och allvarliga kris är självkritik. Men inte heller på den punkten har regeringen lyckats. Det bådar inte gott för framtiden."

    Vi har inget ministerstyre, vill du leta syndabockar så får du leta i kommun, landsting och region.
    Och då blir det M och KD om det är stockholm.


    FHM har varnat för detta länge, och inga förslag ser vi varken ifrån höger eller vänster.
    Så vad är det du tror där?

  • klyban
    Anonym (Proctor) skrev 2020-12-07 21:41:45 följande:
    Regeringen är ansvarig för sina beslut.

    Ja, men vad har det med ansvaret kommuner, landsting och regioner har och som du försöker påstå Regeringen har?
    Vi har inget ministerstyre i Sverige.


    FHM har vetat om detta länge, och inget parti har gjort nått åt det, så även där saknar du poäng.
    Och fördettingen åkte till Turkiet och dela ut flygblad istället för delta i krisövningen i riksdagen, och fick inreseförbud på köpet.


    Så där lär inga förslag komma ifrån, men kan tänka mig en del andra partier, utom möjligtvis KD.


    Vi har ingen flockimmunitet, och vi har inget ministerstyre.

  • klyban
    Anonym (Proctor) skrev 2020-12-07 23:56:21 följande:
    Regionerna har gjort ett fantastiskt arbete, så M och KD i Stockholm kan du verkligen inte klaga på. Tack vare otroliga insatser på sjukhusen har vårdtiden på IVA-platser kunnat sänkas kraftigt. Man har varit lyhörd ochh uppdaterat sina rutiner utifrån lärdomar världen över. Man har hanterat situationen så gott man kan utifrån de ramar man har.

    Detta förändrar inte faktum. Regeringen har misslyckats. Det är inte bara jag som säger det. Det är den ansedda journalisten Marcus Oscarsson + hyfsat ansedda Wall Street Journal.

    Nej, vi har ingen flockimmunitet. Den strategin visade sig totalt misslyckad. Trots stor smittspridning i våras har vi lika stor spridning nu i höst och troligen ser det lika illa ut efter nyår.

    Och ja, du har rätt i att ministerstyre är förbjudet. D.v.s enskild minister får inte detaljstyra myndigheter i enskilda frågor. Frågor på det?

    Ansvaret ligger på kommunen, landsting och region, ansvar av denna arten går inte med dina ord bortse ifrån.
    Och ska man se på Stockholm så är det m och KD, och där kritiken är emot äldre boenden.


    Eftersom vi ingen ministerstyre har i detta land, så ligger detta på M och KD.
    Och beslutsfattare beslutar lagar och stöd, arbetar ej med dagliga arbetet i kommuner, landsting och regioner då vi inget ministerstyre har.
    Och vi vet med 100% säkerhet efter föredettingen i SD åkte till Turkiet att dela flygblad var viktigare än krisövningen i riksdagen.


    Ja, flockimmunitet är en EXTREMT misslyckad strategi, tur vi aldrig ens haft en, för det vore pinsamt och gör oss smittade och misslyckas så FATALT.
    Som du vet är vår strategi en helt annan än flockimmunitet, och och har alltid vara denna strategin och före man insåg att smittan var redan mycket omfattande initialt.
    Och före den strategin vi haft sedan dess, hade vi en smittspårningsstrategi.


    Ja, jag vet att vi inte har ett ministerstyre, du sagt vi har, och nu säger du att jag har rätt.
    Du verkar ha svårt och vet vilken desinformation du ska skriva för dagen.


    En intressant detalj är att FHM varnat om detta mycket länge, och inga partier kommit med förslag att lösa det, så även där är ansvaret inte regeringens.
    Och var gång man lyfter vad som krävs, så tror man inte det kostar en satans massa pengar.
    Och då är man inte längre intresserad av någon anledning, för av någon anledning tror man sånt här är gratis.


    Sånt är rätt udda.


     


    Så Stockholms 2793(skrivandets stund, kommer öka rejält idag om siffrorna kommer idag) är ett bra arbete av M och KD?


    Anonym (Proctor) skrev 2020-12-08 00:45:55 följande:
    Du kanske kan förklara vilka befogenheter regeringen saknar?

    Kanske kan du förklara varför man lättade på restriktionerna precis när smittan steg som värst?

    Kanske kan du förklara vad som tvingar regeringen till att vara satans långsamma.

    Man kan inte styra kommuner, landsting och regioner, den saker är 100% UPPENBART, då vi INGET ministerstyre har i Sverige.


    Varför besvarar du svaret med nya frågor och när du fått återberättat för dig att du missat saker och felen?
    Ett gott råd är att läsa smittskyddslagen.


    Padirac skrev 2020-12-08 01:27:54 följande:
    Jag tycker du ska läsa texten du citera från MOs facebooksida och se hur långt du hinner läsa innan du upptäcker det första felet i texten. Hittar du ingenting så kan du läsa smittskyddslagen på folkhälsomyndighetens sida och försöka igen.

    På folkhälsomyndighetens sida hittar du också de scenarior de tagit fram för olika utveckling av smittspridningen, jämför dessa med den verkliga spridningen, jämför med spridningen i resten av Europa. Fundera sedan på vad som styr de rekommendationer som ges, för olika grupper, för olika regioner, för publika sammankomster, för arbetsplatser. Se sedsm om någonting stämmer eller inte stämmer med vilka befogenheter myndigheter och regering i givna situationer enligt befintliga lagar.

    Allt finns där, det står där. Du kan ta reda på detta om du vill.

    Det intressanta är att redan på första raden så berättar det att vår strategi att strypa smittan återfinnes där.
    Medans många andra länder har mer utrota smittan.


    Det intressanta är att det är skrivet som populism, och inte som faktabaserad journalistiskt alster.


    För går man och lyfter blicken på de som använder munskydd, så inser man hur lite det funkar elelr inte ens alls.
    För i Peru ser det mer ut som att det har ökat smittans framfart med munskydd.


     


    Proctor har inte läst den Svenska strategi eller hört Tegnell & co upprepa den hundratals gånger och som varit på plats sedan smittspårningstrategin fick ges upp pga för omfattande smittspridning i Sverige, och i ett läge där test inte existerade i det antalet som krävdes tusen hemresande än mindre miljonen.

Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin