• Pope Joan II

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    Det här är en tråd för människor som är kritiska till Sveriges strategi och som önskar att diskutera ur det perspektivet. 

  • Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin
  • Anonym (Inte ett fan)
    AndreaBD skrev 2020-05-29 08:57:24 följande:
    Men man måste också veta vilka det är som eventuellt inte sköter sina jobb så bra. Det behöver inte vara FHM. Det ser snarare ut som om det som rekommenderas av FHM inte genomförs av t.ex. sjukvården. Och vad det beror på, det får man titta på närmare. Men det behöver inte vara strategin som är fel. Det finns ju hur mycket som helst annat som kan gå fel. 
    Instämmer med din analys. Det har onekligen sköts uselt inom sjukvården.
    Tråkigt nog verkar det ha uppstått skuldbeläggning sinsemellan dem, kanske hade det behövts tydligare råd och rekommendationer? Det verkar onekligen som det uppstått en fnurra på tråden, att döma av bristen på kommunikation. 
  • klyban
    Anonym (man) skrev 2020-05-29 14:02:45 följande:
    Skulden ligger främst i att vi satsade på att få till en snabb flockimmunitet vilket visat sig vara HELT fel då flertalet undersökningar från olika länder ink vår egen visar att immuniteten är väldigt låg

    Att man sen inte gärna vill medge att man satsade på fel häst med tusentals döda och en okontrollerad smittspridning som konsekvens är ju inte direkt förvånande och ganska typiskt Sverige där ingen någonsin tar ansvar för nånting.

    Själva vetenskapen kring viruset i sig är säkert komplext, att våran strategi varit ett stort misslyckande är inte det minsta komplext.

    Jo jag har förstått att du tror på att vi kommer få rätt i framtiden men du är passande nog väldigt vag om vad du menar med "framtid".  Vad menar du med framtid? 1 år, 2 år, 10 år, 50 år, 100 år?

    Alla fakta pekar på att flockimmunitet är svår att uppnå. 5% immunitet hos befolkningen i tex stockholm trotts ett nästan öppet samhälle, skenande smittspridning och tusentals döda pekar ju inte direkt på att försöka uppnå snabb flockimmunitet är ett fungerande koncept. 

    Flockimmunitet kanske vi kommer uppnå om många år, men det har i så fall inte ett skit med strategi att göra utan snarare om ren biologi att göra. Låtar man en smitta härja fritt tillräckligt länge så kommer man till slut uppnå flockimmunitet utan att göra någonting. Och att inte göra någonting utan bara låta smittan ha sin gång kan knappast kallas för en strategi. 

    Inget vi har satsat på, det är en mycket grav felaktig bild du ger där.

    Ingen vet vad för immunitet vi har än, då det är mycket lång lagg på sånt.
    Och fakta är inte ens i närheten att nå oss än, men vi kan gärna återkomma och se när det är fakta.
    För det är först då vi vet, och om det finns fler markörer än en för immunitet.(Vilket man undrar och frågar också.)


    Framtiden är tills vaccin når oss, där är de optimistiska prognoserna säger 12-18 månader.


    Vet du vad det bästa är?
    Det är att fakta kommer komma, och det är den enda som kommer gälla på slutet av dagen.
    Och bristerna i äldrevården är nått man får lösa med pengar, då utbildning kostar pengar tex osv...osv...


    hur många meter var det? 88-ägd och avklarad!
  • FDFMGA
    Pope Joan II skrev 2020-05-29 13:38:33 följande:
    Lycka till med att förklara det för coronanationalisterna som svärmar i min tråd. 
    Mm, det kan naturligtvis upplevas som en oerhörd skymf mot åsiktsfriheten att det inte enbart är pandemister som pangar på med pricksäkra analyser om vad som borde ha gjorts men som inte gjordes här i tråden.

    Inte desto mindre är fenomenet allmänt på ett öppet forum. Oavsett om man skapar en tråd där man ger uttryck för sin bitterhet över att mormor har bättre kontakt med brorsdottern än med ens egna barn - trots att brortsdotter visar tecken på att ha asperger eller om man anser att Tegnell kan förstås utifrån att han visart tecken på asperger - så kan man inte förvänta sig att bara få medhåll om man postar på ett öppet forum.

    Däremot finns det slutna diskussionsgrupper på FL där det är ganska sannolikt att man aldrig behöver riskera att få sina åsikter ifrågasatta om man håller sig till sitt eget åsiktsklusterSkrattande
  • Pope Joan II
    Anonym (man) skrev 2020-05-29 14:04:54 följande:
    De svärmar tyvärr i samtliga corona trådar, samma personer i samtliga trådar.
    Jo tack, jag vet. Undviker i hög grad att diskutera i dem eftersom det ju ändå inte går, man blir helt dränkt av coronanationalistiskt svammel. En del av det så illa skrivet att det inte ens går att dechiffrera.
  • FDFMGA
    Pope Joan II skrev 2020-05-29 14:28:49 följande:
    Jo tack, jag vet. Undviker i hög grad att diskutera i dem eftersom det ju ändå inte går, man blir helt dränkt av coronanationalistiskt svammel. En del av det så illa skrivet att det inte ens går att dechiffrera.
    Försök ta det med jämnmod. Du har redan fått två trösttummar medan jag fått en negativ sådan.

    Jag tror att ditt kluster är stöttande.

    Men riktigt sant är det nog inte det du påstår. Du och Klyban har ju många, många replikskiften i den här tråden, i synnerhet nu på slutet.

    För att återgå till trådens ämne så tycks det åtminstone finnas en total enighet angående hanteringen av de återvändande skidturisterna. Jag har inte sett någon som menar annat än att man borde ha försökt begränsa deras kontakter med andra.

    Därmed inte sagt att det inte alltsomoftast dyker upp en analys där någon triumferande sticker in huvudet genom den öppna dörren och ropar. "Heureka! Sverige borde ha isolerat de återvändande skidturisterna!"

    Skrattande
  • AndreaBD
    Anonym (man) skrev 2020-05-29 14:04:54 följande:
    De svärmar tyvärr i samtliga corona trådar, samma personer i samtliga trådar.
    Tja, det gör ju andra sidan också, fast med olika nicks. Då märks det inte lika mycket. 
  • AndreaBD
    Anonym (man) skrev 2020-05-29 11:48:15 följande:
    Kom igen Andrea, det är inte så svårt.... man gjorde misstag helt enkelt. Ställ dig framför spegeln och repetera några ggr... "även Sverige kan göra misstag" så ska du se att det går lättare Flört
    Jag har förklarat det för dig flera gånger -  visst kan man göra fel, men man kan inte missa något när det inte pratas om annat i samhället. Så det är klart att de måste ha funderat på om de ska göra något åt dem här Italienturister - det kan vi utgå ifrån som. 

    Jag har ingen aning varför de inte har gjort försök att sätta dessa i karantän, men någon tanke måste ju ligga bakom. Och det går helt enkelt inte att säga då.
  • FDFMGA
    AndreaBD skrev 2020-05-29 14:59:19 följande:
    Tja, det gör ju andra sidan också, fast med olika nicks. Då märks det inte lika mycket. 
    Finns säkert en tanke bakom att det går att skriva anonymt i den här tråden.

    Hursomhelst läser man igenom coronatrådarna här på FL så kan man lätt konstatera att andelen nick, anonyma eller inte, som är negativa till Sveriges strategi utgör en mycket klar majoritet.

    Men det märker man förmodligen inte om man efetrsträvar att alla kepsar ska vara riktade åt samma håll.
  • KillBill
    louisa83 skrev 2020-05-29 13:21:26 följande:
    För att de stängde ner för sent. Kommer du inte ihåg att de i början följde samma linje som Sverige? Och sen beslöt sig för att stänga ner för att de insåg att offren skulle bli för många. Så när de stängde ner var smittan redan vida spridd i samhället och många hade redan dött. Hur många fler som hade dött om Storbritannien inte stängt ner kommer vi aldrig få veta.

    Ett intressant land att jämföra med är dock Grekland. Lika många invånare som i Sverige (plus en miljon), fram till idag 176 dödsfall. De hade lockdown i över en månad, en lockdown som genomfördes precis i början när smittan kom till landet, så smittan hann aldrig sprida sig så mycket. Nu när landet öppnat upp stegvis från 4e maj så har fallen inte ökat. En lyckad strategi med andra ord och ett korrekt sätt att göra det på enligt mig. Man håller såklart ögonen öppna för en andra våg i höst, men det kommer ta lång tid innan Grekland skulle få en stor smittspridning då nya coronafall just nu bara ligger på ungefär två om dagen och sommaren beräknas vara utom fara då alla är ute.Grekland har vunnit mycket tid, tid som kanske kommer räcka till ett vaccin kan börja delas ut. Också pekar ju mycket mot att den där flockimmuniteten som Sverige skulle ha kommit längre med, förmodligen är mycket svår att uppnå om den ens kan existera. Så frågan är hur smart Sveriges strategi har varit egentligen. Om ni frågar mig så anser jag att Sveriges regering och FHM har agerat helt oansvarigt. Så man vet ingenting om sjukdomen? Fine. Men då är väl det rätta och ansvariga att stänga ner så mycket man kan då, för att vara säker på att inte få ett okontrollerat utbrott? Försöker man inte göra allt som står i sin makt för att förhindra detta och rädda liv? Nej istället har man bara tänkt på ekonomin. Men en sak är säker, ekonomin kommer alltid på fötter igen. Det gör inte de döda.

    Varför tror du att Sverige har så få dödsfall i Skåne ungefär som i Danmark på andra sidan sundet) trots att Skåne har följt den svenska strategin?

    Ett annat land som är intressant att jämföra med är Belgien (bara något större än Sverige). Belgien stängde ner samhället ungefär samtligt som Danmark. Belgien har haft dubbelt så många dödsfall per 100 000 som Sverige.  Varför tror du att Sverige har klarat sig så mycket bättre än Belgien utan total lockdown?


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • Anonym (man)
    klyban skrev 2020-05-29 14:18:28 följande:

    Inget vi har satsat på, det är en mycket grav felaktig bild du ger där.

    Ingen vet vad för immunitet vi har än, då det är mycket lång lagg på sånt.
    Och fakta är inte ens i närheten att nå oss än, men vi kan gärna återkomma och se när det är fakta.
    För det är först då vi vet, och om det finns fler markörer än en för immunitet.(Vilket man undrar och frågar också.)


    Men skärp dig, du snackar ju bara strunt, FHM själva (dina egna gudar) har bedömt immuniteten i Stockholm till 7.5%, flera länder undersöker immunitet på bred front och kommer oxå fram till att immuniteten är mycket lägre än förväntat.
    WHO varna för att immuniteten är lägre än man trott och varnar för att använda flockimmunitet som taktik... så att skylla på "lagg" är ju bara patetiskt. 

    https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/3Jyxmq/flockimmunitet-i-stockholm-kan-droja

    https://www.svt.se/nyheter/utrikes/who-fa-har-antikroppar-mot-corona-i-varlden

    Och återigen snackar du om framtid utan att specifiera tidsrymd.... NÄR då?
    Tror du på fullt allvar att det duger att bara snacka om framtid utan gränser?
    Då kan vi väl lika gärna prata 5000 miljoner år i framtiden då solen blir en supernova, ja då kommer ju covid garanterat dö ut.... urlöjligt.
    klyban skrev 2020-05-29 14:18:28 följande:

     


    Framtiden är tills vaccin når oss, där är de optimistiska prognoserna säger 12-18 månader.


    Vet du vad det bästa är?
    Det är att fakta kommer komma, och det är den enda som kommer gälla på slutet av dagen.
    Och bristerna i äldrevården är nått man får lösa med pengar, då utbildning kostar pengar tex osv...osv...


    Vafan har vaccin med Sveriges taktik att göra? Vaccin är något ALLA hoppas på.

    Vet du vad det bästa är, att fakta redan har kommit, den kommer hela tiden men ignoreras av vissa för att det inte riktigt lirar med vad ni vill tro.
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin