• Padirac

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    FDFMGA skrev 2021-01-25 23:02:40 följande:

    Ja, som jag minns det så handlade det om 50.000 förstagångsvaccinerade där smittspridningen minskat med 60 procent, så då borde det ju inte handla om symptomlindring utan att vaccination även ger ett ganska starkt skydd mot smittan i sig.


    Modernas mRNAvaccin

    Skälet till att ingen kunde säga att vaccinet skyddade mot mer än symptom var väl att just den frågan inte var med i studierna om jag minns rätt från vad som sagts.

    Säkert är det liknande för de andra vaccinerna.

    *Hurray*
  • Padirac
    Anonym (Proctor) skrev 2021-01-25 23:26:35 följande:

    Då får de väl hitta något annat till de dryga experterna. Frimärksslickare? Diska kaffemuggar kanske? Flourtant?


    Myndighetspost med frimärke? Till och med mindre företag har frankeringsmaskiner. Hört talas om Kivra? De fyller nog sina diskmaskiner själva, det var länge sedan den stilen du föreslår gick ur mode.

    Lättmjölk, vin och flour/ flourtant på vinbaren! Det finns ingen hejd på vilka saker jag lär mig i denna tråd
  • Padirac
    Tow2Mater skrev 2021-01-25 23:37:57 följande:

    Det kan ju tolkas som smittspridningen drivits av vårdanställda, lärare, de med underliggande sjukdomar och de över 60 år. Vilka är de som blivit vaccinerade hittills. Intressant.

    "Israel began vaccinating healthcare workers, teachers, people with medical conditions, and those over the age of 60 years."

    www.medicalnewstoday.com/articles/covid-19-vaccine-rollout-in-israel-successes-lessons-and-caveats


    Jag uppfattade det som att det var i den vaccinerade gruppen smittan minskade (för just dem).

    Så din tolkning blir lite missvisande.

    Rätta mig om jag har fel.
  • Padirac
    AndreaBD skrev 2021-01-26 09:49:14 följande:
    Är det så illa att vi måste stoppa alla flyg? Tyvärr så har jag nämligen ett flyg bokat (till Tyskland), och jag skulle verkligen inte resa om det inte vore absolut nödvändigt. Det är ett plötsligt dödsfall i familjen och det finns ingen annan som kan ta hand om det. Och det är om en och en halv vecka, och det blir olika besked varje dag om vad som gäller..... :( 
    Nä, det är väl inte så så illa att livet för alla privatpersoner och verksamheten för alla företag sätts på undantag. Dessa typer av begränsningar finns enbart i läge av krig eller krigsliknande situationer i Sverige.

    Mitt inlägg var en raljant extrapolering av FGAMS insinuanta och raljerande inlägg om flygplan från Oslo och London...
    FuckGoggleAskMe skrev 2021-01-25 20:09:30 följande:
    Ser man på, här rekommenderas det att göra som i de flesta andra Europeiska länger. Men det lär väl inte bli av, för Sverige går ju sin egen väg.

    Dessutom landade plan från både Oslo och London i Sverige i dag, jag antar att inte alla skulle besöka sina mödrars dödsbädd ... innan någon förklarar för mig om hur det funkar för svenska medborgare, vilka som undantas etc, så vill jag bara berätta att jag känner redan till det. 

    www.expressen.se/debatt/en-tsunami-av-nya-cov.../
    Jag tror inte svensk tillfällig pandemilag förbjuder befolkningen att flyga eller flygbolag att bedriva verksamhet  - så länge bolagen sköter smittskyddsåtgärder vid och runt resan.

    Det som kan hända är att du möjligvis hamnar i en svår situation väl på plats i Tyskland och har svårt att ta dig hem från Tyskland, få vård tex.. om du har svenskt medborgarskap kommer du över gränsen tillbaks i alla fall. Begränsningar förändras i takt med att läget i världen förändras - om du kan flyga hem eller inte kan just nu ingen veta.

      
  • Padirac
    AndreaBD skrev 2021-01-26 10:23:21 följande:
    Okej, regeringen får tillsätta generaldirektör. Däremot får de inte styra arbetet som pågår.
    Pope Joan II skrev 2021-01-26 10:09:49 följande:
    Folkhälsomyndigheten är en statlig myndighet som lyder under Socialdepartementet. 
    Regeringen skriver regleringsbrev som ger myndigheterna olika uppgifter att arbeta med, om du kommer ihåg så har FoHM vid ett flertal tillfällen på pressträffarna berättat att de fått ett uppdrag av regeringen att arbeta med det ena eller andra.. 
  • Padirac
    Pope Joan II skrev 2021-01-26 10:48:44 följande:
    Vem av oss är det du tänker dig kan ha problem med minnet?
    Jag har defintivt problem med minnet. 

    Jag kan nämlingen inte påminna mig om att jag skulle ha tänkt att någon i tråden skulle ha problem med minnet - jag tror ju att alla återkommande fel i fråga om sakers förhållande inte beror på att någon glömt det som upplysts om i tråden utan att det handlar om andra orsaker.

    Däremot drar jag mig till minnes att en fråga - eller ett svar - av vissa kan uppfattas som ett ifrågasättande på ett personligt plan där det uppfattas som att minnesförmåga eller förstånd skulle vara det som ifrågasätts. Så kan det ju vara i en konfliktfylld situation, men oftast är det väl ett sätt just fråga någonting varken mer eller mindre.

    Jag tycker det skulle vara intressant att se hur dessa regleringsbrev och uppdrag som ges från regeringen till myndigheter ser ut  - det skulle kasta mer ljus över 'frågorna om vem som gör vad'. Tycker inte du att detta vore intressant?
  • Padirac
    AndreaBD skrev 2021-01-26 10:45:10 följande:
    Jag har inte svensk medborgarskap. Dumt nog har jag inte brytt mig om det. Nu har jag ansökt, för ett år sedan, men det tar tydligen drygt tre år att bearbeta (sanslöst!). Kan ändå inte tänka mig att jag inte skulle kunna komma tillbaka?  
    Det är väl värt att dubbelkolla vad som gäller för just dig och din situation, men som boende med familj och arbete i Sverige ska det väl vara OK,  sen kan det ju ändras och det kan bli svårare att komma hem.

    På polisens hemsida och på regeringen.se står det lite om inreseförbud och undantag.
  • Padirac
    AndreaBD skrev 2021-01-26 12:49:10 följande:
    Det kom ju senare i Sverige, så det var bara på gång i Sverige när det redan var en uppenbar andra våg  i andra länder. Förresten så har flera länder tredje och fjärde vågen numera.
  • Padirac
    Pope Joan II skrev 2021-01-26 14:00:16 följande:
    Ja, din lille kompis den tydlige brukar inte dra sig för att påstå att jag skulle ha en fascistisk agenda - du är kanske inne på samma spår? Eller vad i består egentligen de av dig upplevda andra orsakerna? Tydligen är det inte vare sig minnet eller förståndet som ifrågasätts den här gången så vad är det då?

    Vem av oss ställde du din varken mer eller mindre fråga till? Till ABD eller till mig?
    Jag har ju ingen aning om vilken politisk ideologi du känner för, det är väl en av dubbelanonymerna som tilldelar andra skribenter politisk tillhörighet.

    Däremot har jag för mig att jag i tråden sett en del argument av typen jag enbart sett bland alternativhögern och SDs vurmare/svans. Men om det var du elelr någon annan har jag just nu ingen aning om - och således heller ingen uppfattning om heller. 

    Så vitt jag förstår och kommer ihåg har jag inte ifrågasatt någons minne eller förmåga till att minnas, det tyckte jag mig se att någon förstod i alla fall.
  • Padirac
    FuckGoggleAskMe skrev 2021-01-26 21:34:42 följande:
    Både the Pope och jag, och kanske fler, har fått kommentarer här om likheter med SDare, extremhögern, populister, nazister etc, som svar på inlägg. Dessutom minns jag att vi har båda deklarerat ungefärlig partitillhörighet. 

    Hint, hint, nudge, nudge, know-what-I-mean .... skitkul! Bara antydningar och paralleller, så att era inlägg inte ska gå att anmäla. 

    Attans irriterande. Som jag skrev någon gång innan, är jag verkligen ingen extremist och känner även tex vänsterpartister och MPvänster som delar min uppfattning om pandemistrategin, det är inte partibundet. Känns som en förolämpning med dessa antydningar, då jag verkligen ogillar de som jag buntas ihop med. Ogillar även generaliseringar och förutfattade meningar!

    Dessutom har jag väldigt lite kännedom om hur SDentusiaster uttrycker sig eftersom jag kommer ytterst lite i kontakt med sådana, så det är svårt att uttala sig om dessa påstådda likheter. Är vän med en avlägsen släkting på FB, som brukar citera SDdravel och skriva Läs, viktigt! Men det brukar jag aldrig läsa och jag och övriga släktingar suckar och lämnar det utan kommentar, för vi vill inte starta någon släktfejd, vi inser att det inte går att diskutera med fanatiker. 

    Bor ju inte i Sverige, så vet inte vad som menas med alternativhögern, är det nassar? SD? Centerpartister? Eller vad?
    Att kritisera en person med påhopp är vad jag vet inte tillåtet, detta oavsett vilken eller vad för åsikt man klär på personen,

    Att kritisera en åsikt eller ett tyckande är vad jag vet tillåtet, om kritiken är så saklig att den redogör för vad i åsikten eller tyckandet den grundas på är det väl början till en diskussion eller debatt eller samtal - vad man nu vill ha ut av tråden.

    Ingen vill väl utan att bli lyssnad på bli ihopbuntad utan vidare förklaringar med varken plattjordare, kortvuxna, trumpister eller andra politiska åsiktsrörelser, ändå görs det hela tiden.. utan vidare förklaringen eller diskussioner om premisserna för detta ihopbuntande. 

    Alt.right finns väl överalt, säkert också i Österrike.I Österrike räknas helt säkert FPÖ eller delar av FPÖ till alt.right, det finns väl någonting som heter Identitäre Bewegung Österreich..  I Sverige har de dragits fram i ljuset av SD, SDs ungdomsförbund, SDs avsatta ungdomsförbund och deras avknoppningar. SDs och Trumps framfart har dessutom gett dem mer syre.  Alt.rights åsiktsbildning har sedan plockats upp av delar i de traditionella partierna. Även om alla delar av alt.right inte har någon gemensam kanon så finns det en del gemensamma ståndpunkter som verkar drivas överlag i olika omfattningm - det är anti-feminism, anti-etablissemang, anti-PK,  pro-vita män, pro-essensialism, etnopluralism, post-truth, värdekonstruktivism och relativism med tillhörande politisering och önskan om politisering (då neutralitet också är att ta ställning), konspirationsterorier om samhället, myndigheter, regeringar, riksdagar och politiker,  traditionalism och nationalism, och längst ut på alt.right finns identitärer som är eller står nära fascism och nazism. 

    Alt.right och far right bygger på mycket av det som formulerades av nouvelle droite, där 'vänsterliberala' är den fria världens fiender.

    Här finns en intressant rapport signerad försvarshögskolan

    www.diva-portal.org/smash/get/diva2:1461644/FULLTEXT02.pdf 
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin