• Padirac

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    Anonym (Proctor) skrev 2021-01-21 22:03:23 följande:
    Tänk om nån av dessa kunniga människor kunde få en roll med inflytande på FHM. Då hade nog rätt många liv kunnat sparats,
    Det var så att du inte tog del av perssträffarna va? Detta och mycket mer har jag hört på pressträffarna eller läst i material från FoHM.

    Det var i mitt tycke fint att det delades fakta i ett inlägg - och det var ännu finare att det var en av kritikerna som delade fakta (som varit uppe på presssträffarna och i tråden tidigare)

    Det var nästan lika fint som här om dagen då en av kritierna delade en länk med ett påstående från CDC att Sverige inte kunnat nå ner dödstal som var 10 gånger högre än de andra nordiska ländernas dödstal även om Sverige infört alla restriktioner som de andra nordiska länderna införde. (jag är inte säker på att den kritikern förstod innebörden av denna delade länk)

    Hur om helst är detta ingenting att vara sams över Solig
  • Padirac
    Anonym (Proctor) skrev 2021-01-21 22:37:10 följande:
    Du förstår, vi som ibland använder vinbaren för rekreation har viktigare saker för oss än att se statens televisions märkliga alster.

    Du skulle varit oerhört kritisk mot denna hantering om Kristersson hade varit statsminister.
    Jag är inte på långa vägar så politiserad som du är - och att du tar min kritik mot Åkesson, Karlsson och deras BSS-parti som kritik mot Kristersson överlag är trångsynt, men det är inte förbjudet att ha en trångsyn. Att alla som är mot SD påstås vara sossar kan ju lätt konstateras bland begåvningsreservens inlägg på såväl FB som på FLs samhälls- och politikdelar i forumet. 

    Sen tänker jag på två saker jag läste nyligen i tråden som belyser 'det hela'
    Anonym (Proctor) skrev 2021-01-20 18:47:31 följande:
    Nejdå, arbetsfördelningen är bra som den är. Jag beskriver vad andra gör, medan du tar dig friheten att tala om vilka åsikter andra har.
    Så du tar dig friheten att påstå vilka åsikter jag har.. nej det var ju jag som skrev att du skulle kritisera Kristersson... eller .. *fan'
    Anonym (Proctor) skrev 2021-01-21 16:08:21 följande:
    Nu har jag aldrig indikerat att din flagg-avatar skulle vara störande. Jag har viktigare spörsmål att hantera än vad du anser om ägandeskapet av svenska flaggan. Din åsikt gör s.a.s varken till eller från. Men du kanske syftade på någon annan anonym i tråden, jag vet inte. Kan inte vara lätt att vara så personfokuserad.

    Jo, SD-folket är väl de som har minst förtroende för systemet i största allmänhet, så det är föga förvånande. 
    Förtoendet lyser igenom Skål

    och slog det mig att jag läst ngt mer som är värt att kommentera....
    Anonym (Proctor) skrev 2021-01-20 19:15:56 följande:
    Man kan inte bli mer än anonym. De seriösas chans att undkomma trollen och istället få till en saklig diskussion baserad på ffmertfauk.

    Covfefe eller?
  • Padirac
    Pope Joan II skrev 2021-01-22 09:11:02 följande:
    Det är väl fastslaget - i alla fall av vissa - sedan länge att jag inte förstår i princip något av vad jag läser och det är väl lika självklart att du och klyban får lämna negativa recensioner om min dåliga fattningsförmåga som det är att jag inte får göra detsamma. 

    Du använder förresten "begåvningsreserven" på ett märkligt sätt. Men men, intellektuella giganter kan väl ta sig friheter med språket, det har vi fått många exempel på i den här tråden. 
    "De senaste åren och med det allerstädes närvarande Internet kan man notera en betydelseglidning på det anrika begreppet begåvningsreserv. Numera används ordet nästan uteslutande ironiskt, dvs med en betydelse tvärt emot den riktiga innebörden. Ordet begåvningsreserv avser egentligen högt begåvade personer som ännu inte nått sin fulla potential, och alltså inte personer som är dumma i huvudet."

    Vill du ha en länk till källan?

    Hur som helst tyckte jag om det du skrev och noterade att det var mycket som tidigare tagits upp i tråden.

    Tror du att du inte förstår det du läser och har dålig fattningsförmåga i allmänhet?  Det tror inte jag. 
  • Padirac
    Pope Joan II skrev 2021-01-22 11:40:27 följande:
    Ja, det tror jag och det befästes ju också i ditt senaste inlägg. Dessutom har jag tråden igenom fått väldigt generös hjälp av främst klyban, dig själv och i viss mån av FDFMGA, ABD och någon till som brukar göra ett kortare gästspel för att berätta för mig hur illa jag läser och skriver att inse hur mycket det är som felas mig. 

    Jag tror faktiskt att om jag skulle få genomgå en utredning nu så skulle den förmodligen visa att jag hör hemma på spektrat bland dem som har en lindrig till medelsvår (jaja, man kan väl få vara optimistiskt lagd!) utvecklingsstörning. 

    Länk till källan tror jag väl inte ska behövas. Den verkar ju vara "Internet", eller har nu min kognitiva nedsättning lagt det korta krokbenet före tuvan som stjälpte hästen för mig igen...?
    Jag uppfattar att det i denna tråd mer än någon annan tråd jag deltagit i så är allt i större grad riktat mot person. Det pratades ju tidigt i tråden om att 'ha valt fel sida' och påhopp avlöste sarkasmer om vartannat.

    Det är väl så att en del tar det att andra har en annan uppfattning som någonting personligt riktat mot denne själv och andra tar samma sak som en åsikt den andre har. Eller så är det debattstilen ...  Detta oavsett det handlat om FoHMs enskilda företrädare eller mot skribenter i tråden. Personligt infekterat och kränkt hämnande skulle jag säga går som en återkommande röd tråd ..

    Kognition i alla ära - om inte emotioner kan omsättas i hanterbara känslor så är det ändå inte lätt.
  • Padirac
    Pope Joan II skrev 2021-01-22 12:26:05 följande:
    Jag är ledsen, jag förstår inte ditt inlägg. 
    Det är inget att vara ledsen över, för någon av oss.

    Alla har vi olika förförståelse som ger olika inlägg ibland helt olika innebörd.
  • Padirac
    Pope Joan II skrev 2021-01-22 12:55:38 följande:
    Jag förstår inte ditt inlägg.
    Ja, du säger det. Men var inte ledsen för det.
  • Padirac
    Pope Joan II skrev 2021-01-22 13:01:44 följande:
    Oregerliga emotioner. *tårar* *tårar* Oregerliga emotioner.
    jag tror du blandar ihop emotioner med känslor.. men förståelsen är ju en kognitiv funktion iofs{#emotions_dlg.flower}
  • Padirac
    Anonym (man) skrev 2021-01-22 13:06:25 följande:
    LOL, snacka om att dra på sig både offerkofta och skygglappar.

    Ska vi summera nationalistteamets beteende i tråden? Vad sägs om...

    1) Anklaga meningsmotståndare för att vara högerextremister

    2) Anklaga meningsmotståndare för att skriva med flera nick

    3) Påstå att Sveriges strategi bygger på flockimmunitet och snacka sig lyriska om hur bra det är och hur Sverige är så mycket smartare än övriga världen som satsar på det för att senare sitta och förneka det, dvs ljuga.

    4) Kläcka ur sig rena fantasier och framställa dem som fakta och kalla meningsmotståndare för okunniga när de påpekar skillnaden mellan fakta och fantasi.

    etc, etc, etc....
    Ja, jag tror mig ha sett delar av kritikerklustret liknat  myndighetspersoner och strategier med Mussolini och nazism

    Ja, det delar av kritikerklustret gjort.

    Precis, om och om igen påstår delar av kritkerklustret att Sveriges strategi bygger på flockimmunitet

    Mer än ofta har delar av kritikerklustret gjort just detta.
  • Padirac
    Pope Joan II skrev 2021-01-22 13:03:03 följande:
    De har förförståelse! 
    Alla har förförståelse, men den varierar ju med tid och person precis som sunt förnuft gör
  • Padirac
    Anonym (Proctor) skrev 2021-01-22 13:49:06 följande:
    Trodde kanske inte att du skulle klara att knäcka den förkortningen, men det finns ju andra.

    Jag är helt säker på att du skulle yla högljutt om Kristersson misslyckats till den grad Löfvén gjort. Men du kan ju annars referera till något positivt du skrivit om M eller KD. Om du nu är så opolitiserad så borde det ju hänt ett flertal gånger. Eller hur.

    Det vanliga är att man blir kallad nazist om man kritiserar regeringen. Att man blir kallad sosse när man i alla lägen stöder sosseriet är föga förvånande.

    Sen tycker jag din kritik av SD med anhang i allmänhet är träffsäker, det får jag medge. Men att kritisera maktlösa SD ger ju inte så mycket. Nån liten skopa kritik måste du väl ändå kunna ha gentemot makthavarna?
    Din säkerhet på vad andra har för åsikter är ju ganska så färgad av dina egna förutfattade meningar - och inlägget nedan stämmer enligt mig inte så bra med verkligheten. 

    Jag ser inte att du skrtivit någonting postivit om Macron, så det borde ju rimligen betyda att du sympatiserar med Rassemblement National och är är en av Le Pen's lakejer - eller hurTomte  Smart va
    Anonym (Proctor) skrev 2021-01-20 18:47:31 följande:
    Nejdå, arbetsfördelningen är bra som den är. Jag beskriver vad andra gör, medan du tar dig friheten att tala om vilka åsikter andra har.
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin