• Padirac

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    Anonym (Proctor) skrev 2021-01-23 17:11:36 följande:
    En sak som kan fungera är att avskeda Tegnell och tillsätta en person med nåt slags förtroendekapital.
    Så  kritiken kokar alltså ner till person och förtroende - inte om sak? 
  • Padirac
    FuckGoggleAskMe skrev 2021-01-23 17:36:46 följande:
    När vi pratar om kriget? Det var ett exempel på ämnen som dykt upp ibland, tror senaste det hände var runt 3 år sedan när jag pratade med en ungrare, och nej, vi pratade inte om Österrike. Vilket intresse du visar för mina samtalsämnen!

    Tror du verkligen att jag tror att Anders bestämmer lagarna? Spännande, men javisst ja, jag var ju obegåvad osv osv.
    Jag lastade Anders för hans rekommendationer, och regering och riksdag för deras sena lagar.
    Tror du verkligen att jag tror att Anders bestämmer allt på FoHM och gör allt där? Intressant teori. 
    Det är visst lite kallt, men en kofta värmer dig säkert.. *brrr*

    Det är ju mer än tråkigt att en debatt där någon har  en annarlunda uppfattning än du har slutar i att du anser att du är obegåvad, eller att du anser att någon annan anser att du är obegåvad. 

    Ja, jag referade till de saker du tidigare tagit upp i tråden här.. så det är Ungrare du inte ska skämmas inför..  intressant det också.. Ungerns 30-talshistoria med nära förbindelser med både fasicster och nazister, deltagandet i kriget på axelmakternas sida och en fascistisk/nazistisk premiärminister vald på -44.   Nej, som svensk kan du se Ungern i ögonen utan att skämmas för kriget..
  • Padirac
    FuckGoggleAskMe skrev 2021-01-23 17:42:54 följande:
    Det var stängt i början av sommaren också, men i efterhand tror dom inte de hade behövts. Dom tror att problemet i skolorna började först i november. 
    Smittspridningen verkar ju vara kopplad till väder och den period människor håller sig inomhus.. bland annat.

    Så Österrike försöker anpassa sina åtgärder till det aktuella läget - ja de gör väl som andra länder gör i stort då verkar det som.

    Skolstängningarna är nog viktigare nu än de var då, det är visst olika grupper som står för smittspridningen vid olika tillfällen på olika platser.
  • Padirac
    FuckGoggleAskMe skrev 2021-01-23 17:57:53 följande:
    Fast du trodde att jag trodde det? Intressant ... 
    Jag trodde inte att du trodde det, jag trodde inte heller att AndreaBD trodde att du trodde det, men du trodde visst att andra trodde att du trodde.. och du trodde det var intressant.. det tror jag är intressant

    Jag tror att det är andra saker som driver kritikerna i tråden. Det har jag  trott hela tiden och jag tror att jag har berättat vad jag trodde

    Men det är bara vad jag tror och jag tror att jag tror fel ibland. 
  • Padirac
    FuckGoggleAskMe skrev 2021-01-23 18:16:28 följande:
    Ja det är inte kul att bli idiotförklarad hela tiden av vissa i tråden.
    Konversationen i fråga var med en enda individ (inte med Ungern) och han är en politisk flykting från Ungern så jag håller honom verkligen inte ansvarig för det han motarbetat och flytt från. Nu tycker jag vi kan flytta fokus från mina privata konversationer. 
    Så det tycker att det är tråkigt att just DU blir idiotförklarad i tråden..  vad är det du brukar skriva.. intressant...

    Om jag kommer ihåg rätt så anförde du dina privata konversationer angående kriget som en av många saker du utrycker att du känner som pinsamheter och skamfyllda som att ha att göra med Sveriges hantering av pandemin eller om det nu var Tegnell. .. vill du ha en länk till inlägget? Eller är det så att dina känslor av pinsamhet och skam för Sverige då inte har med saken att göra (trots att det var någonting du anförade som sakskäl) och att det är OK lämna detta bakom diskussionen?
  • Padirac
    FuckGoggleAskMe skrev 2021-01-23 18:29:47 följande:
    Om Andrea känner behov av att påpeka för mig att en majoritet behövs för en ny lag, tror hon uppenbarligen att jag inte inser det. Ja, det är intressant med dessa idiotförklaringar. Eller med Andreas låga tanker om omvärlden, behov av att förklara självklarheter eller vad det nu är. 
    Du tror inte att det beror på att du får svar på just det du skriver? Kanske kan det vara så att en annan formulering renderar ett svar som inte får dig att framställas som det du kallar idiot.
  • Padirac
    Anonym (ABC) skrev 2021-01-23 18:29:26 följande:
    I Finland finns tre kategorier:

    Frivillig karantän. T. ex. de som reser in från riskländer. Man får gå på jobb, ingen ersättning för inkomstbortfall utbetalas. Man uppmanas undvika andra människor.

    Karantän. En som har blivit exponerad för viruset. Utfärdas av smittskyddsläkare. Förbjudet att gå på jobb. Man får vara utomhus om det är möjligt utan att träffa andra människor. 100% ersättning för inkomstbortfall. Finns lagliga möjligheter att bötfälla en som bryter mot karantänen.

    Isolering. En insjuknad.
    Ja, Finland sköter sig på ett bra sätt - det finns mycket bra i Finland som Sverige kan lära sig av. Civil krislag, bredskapslager, skola, regeringsbildning är saker som jag direkt kan säga är bra saker. Mika Salminen verkar dessutom vara såväl kompetent som ödmjuk och har en sympatisk framtoning.

    .. det vore bra om de styrande sneglade över vattnet till vårt grannland av många skäl.
  • Padirac
    Anonym (ABC) skrev 2021-01-23 18:03:59 följande:
    Ja men vi visste inte att hemmen var så viktiga då.

    Förklara hur det är möjligt att FHM inte visste att smittan tenderar att spridas mellan personer som bor tillsammans. Alternativt, förklara vad Tegnell egentligen försökte säga, men som han lyckades formulera till något som låter alldeles galet.

    Ok, det finns en annan förklaring också. Sjukvården ville inte tappa personal. Eftersom man inte trodde på presymptomatisk smittspridning, så var det ju helt ok för exponerade att gå till jobbet. Men det här var ju också en felbedömning som FHM har gjort, först nu har man gått ut med att den presymptomatiska smittspridningen faktiskt måste beaktas.
    Så du kollade inte på Agenda? Eller vad var det du inte förstod? Lyssnade du bara på Tegnell eller lyssande du på några av de andra deltagarna i programmet? 

    Dina förutfattade meningar hjälper dig troligen inte, det gör att just DU gör en rad felbedömningar . Men ge inte upp, försök igen. lyssna på alla, de berättar just vad du frågar om, i klartext. Detta diskuterades också i våras i media udner en tid, så det är inget som är hemligt eller outtalat. 
  • Padirac
    pyssel skrev 2021-01-23 18:23:11 följande:
    Inte riktigt, men så som klyban använder Peru som bevisföring, nej det fungerar inte. Det första argumentationsfelet han gör är grundantagandet om andra (att munskydd är som en gudasänd sköld). Det andra är att Peru bevisar att så icke är fallet. Det tredje är att negligera samtliga svåra förhållanden i Peru. Förhållanden som gör att ingen hävdat att det finns något vidare underlag för att munskydd klarar att hålla nere smitta och dödlighet när: Sjukvården är underutvecklad och med knapp ekonomi, köbildning och trängsel för att hämta ut de bidrag staten sköt till i samma veva, en informell sektor som sysselsätter 70% och betyder inget distansarbete, trängsel, full kollektivtrafik, full rörelse i samhället, bristande möjligheter att byta munskydd (och vilken sorts munskydd, en scarf för många eller ett flera ggr använt munskydd?)
    Att använda Peru som bevisföring är som att tvätta händerna och sedan sprida smitta med tungkyssar och säga "Kolla, nu är det bevisat! Tvätta händerna hjälper inte!
    Jag uppfattar att en del i tråden till slut klämde ur sig att det finns fler faktorer att ta hänsyn till i Peru, men samma personer vill inte diskutera de olika faktorer som finns i tex Sverige, faktorer som coronakommissionen tagit upp i sin rapport. Istället fokuseras det på Tegnell, Tegnell och Tegnell...

    Varje land har sina faktorer vilka ger olika förutsättningar för att hantera spridningen. 

    Jag uppfattar inte argumentationen om munskydd helt på det sätt du gör, klyban har varit extemt tydlig (i betydelsen att upprepa samma sak om och om igen) då hans syn på saken förvanskats av andra.
  • Padirac
    Anonym (Proctor) skrev 2021-01-23 19:41:23 följande:
    Så länge Tegnell sitter som en slempropp och stoppar alla intelligenta tankar så behöver man inte diskutera så mycket mer än Tegnell. Förutom regeringen som gör Tegnell möjlig. Hur många liv ska han få kosta?
    VSV
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin