Inlägg från: Anonym (Fjärde barnet) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Fjärde barnet)

    BF Juni 2020

    norrlänningen89 skrev 2020-05-31 17:41:44 följande:

    Jag tillhör en av dom somnknye förstår varför man är rädd för igångsättning, i alla fall via att ta hinnorna, då båda mina har gått bra medicinskt sett.

    barnet brukar kunna fixera sig ganska tidigt, och barnen efter det kan lika gärna inte fixera sig förrän då det är dags, så är nog därför din BM blev lite chockad..?


    Jamen precis, som omföderska kan fixeringen ske först under förlossningen. Så min bm var lite förvånad att mina tidigare fixerat sig så tidigt trots allt.

    Som förstföderska brukar det ju ske nångång innan förlossningen för bäckenet kan vara lite trängre.

    För min del blev jag nog som lite överraskad med igångsättningen då jag inte helt hade förstått att ultraljudet kunde leda till igångsättning direkt efteråt. Det togs inte hinnor för att starta igångsättning utan fick ta ?shottar?. Flera stycken. På avdelningen, ej på förlossningen. Det gjorde väldigt ont men skulle trots det fortsätta m fler shottar. BM och läkare var ej överens där. Kändes som jag var på fel plats och fick dåligt bemötande bl.a. när jag frågade efter smärtstillande. Frågade om Alvedon till att börja med och fick frågan om jag hade ont i huvudet tex!? Blev bättre när jag fick flytta över till förlossningen och det gick överraskande snabbt där precis som tidigare.

    Så jag har inte en superbra upplevelse av den förlossningen även om man hört om väldigt utdragna förlopp mm som varit betydligt mindre trevliga vid igångsättning.

    Jag vill helst va hemma under latensfasen, men kan ju va svårt å tajma att åka in i rätt tid. Eventuellt att vi får ta in på patienthotell eller så när det börjar närma sig för att vara säker på att va nära.
  • Anonym (Fjärde barnet)
    Annie14 skrev 2020-06-01 06:49:56 följande:

    Jag kikar fortfarande in ibland, mer nu när det närmar sig slutet. Bf om 9 dagar och är omföderska. Min son kom 2 dagar tidigt och såklart hoppas jag lillasyster vill göra likadant!

    Har haft en del förvärkar, speciellt nattetid men som helt avtagit efter 1-2 timmar. Riktigt segt. Har min sista inbokade Mvc-tid idag så ska bli spännande att se om hon är fixerad nu. Hon ligger iaf långt ner. Min första graviditet gick väldigt fort, var endast inne på förlossningen 4 h, var öppen 7 cm när jag kom in. Är lite småskraj över att föda hemma eller i bilen.


    Förstår känslan.. vi var på förlossningen ca 20 min sist så har samma tankar. Första barnet var vi också på plats några timmar innan och det kändes med snabbt. Så förstår din känsla.
  • Anonym (Fjärde barnet)

    (Var där 3h innan å då bedömde dom att det inte var aktiv förlossning, så blev inte inskriven)

  • Anonym (Fjärde barnet)
    Annie14 skrev 2020-06-02 16:56:14 följande:

    04.16 i natt kom vår prinsessa. Blev ambulans in, vattnet gick 02.30. Var inne på förlossningen 03.45 och 30 min senare var hon ute. Herregud alltså. Men nu är hon här. Lycka till alla ni andra, ni har något helt fantastiskt att se framemot. Såååå häftigt och magiskt att föda barn.


    Grattis till er prinsessa!

    Ja, herregud! Ni hann fram i alla fall!

    Vaknade du av att vattnet gick eller hade du andra känningar innan? Startade det med att vattnet gick förra förlossningen också?

    Hoppas ni mår bra allihopa!
  • Anonym (Fjärde barnet)
    Enniie skrev 2020-06-03 12:32:00 följande:

    Här har bebis också anlänt. En dotter.

    Värkar efter hinnsvepning nr 2 i måndags som började på kvällen vid 20-tiden. Trodde det var förvärkar men åkte in ändå och var på fl ca 00.30. Var öppen 8cm, och 01.25 på tisdagen föddes dottern. Nu är vi på BB och myser.


    Ojoj, här trillar bebisarna in en efter en! Börjar bli riktigt pirrigt här.

    Grattis!! Hoppas ni mår bra!

    Å så svårt å avgöra skillnaden mellan förvärkar å riktiga värkar!! Vad bra att ni ändå åkte in!

    Hade du passerar bf med tanke på de två hinnsvepningarna?
  • Anonym (Fjärde barnet)

    Kan tänka mig det!! Blir ju nåt helt annat med igångsättning.

    Okej! Punktlig tjej ändå!

  • Anonym (Fjärde barnet)
    Chuckiiii skrev 2020-06-05 19:23:27 följande:

    Gick upp imorse och vattnet gick. Trodde jag! Men har bara ?vattniga flytningar? enligt barnmorskor på fl. Men det har sipprat på hela dagen (tur jag hade monsterbindor hemma!) och kombineras med molvärk och sammandragningar. 


    Hur går det? Har bebis kommit?

    Här har jag visst var på sista mvc-besöket. Jag var inte beredd på det, trodde det var kanske näst sista eller så. Så nu är det verkligen bara att vänta in bebis.
    Inga direkta känningar alls. Haft några fisiga förvärkar emellanåt, men aldrig nåt som ökar eller håller i sig regelbundet nån längre tid. 
  • Anonym (Fjärde barnet)

    Låter ju ändå som om det vore vattnet! 


    Chuckiiii skrev 2020-06-05 19:23:27 följande:

    Gick upp imorse och vattnet gick. Trodde jag! Men har bara ?vattniga flytningar? enligt barnmorskor på fl. Men det har sipprat på hela dagen (tur jag hade monsterbindor hemma!) och kombineras med molvärk och sammandragningar. 


  • Anonym (Fjärde barnet)
    Annie14 skrev 2020-06-05 14:47:04 följande:
    Jag vaknade strax efter ett av värkar, har haft en del förvärkar så trodde det var bara det. Men när vattnet gick kom värkarna intensivt och regelbundet direkt.

    Med min första gick aldrig vattnet så det va ?kul? att ha fått känna av även det. Så häftigt att föda barn alltså. Vill göra det igen???? Lycka till alla, snart snart snart är det er tur.
    Så häftigt att också få uppleva det!
    Jag har heller aldrig fått känna på det, så spänt att se hur det blir denna gång med allt.
  • Anonym (Fjärde barnet)
    Anonym (Tomte) skrev 2020-05-31 18:10:29 följande:

    BF om ca 4 veckor och förstföderska :) Har inte haft några speciella känningar, vilket kanske iofs inte är jättekonstigt då det är ett tag kvar. Magen har sjunkit ner en del nu och barnmorskan tyckte att bebisen garanterat kändes fixerad på besöket nu i veckan. Ändå tycker jag att jag känner sparkar lite överallt, kan till och med tycka att det känns som en hand långt uppe, så går förstås och funderar på om det är möjligt för bebisen att ta sig ur en fixering..

    Har som sagt inte jättemycket känningar mot tidigare. Men orken försämras helt klart allt mer, sammandragningarna kommer ett flertal gånger per dag och det blir alltfler toabesök. 

    Så nu återstår det bara att vänta.. Känns lite läskigt att det kan sätta igång alltifrån nästa vecka till om över en månad. Men spännande :) 


    Hur går det för dej?

    Låter ungefär som här, förutom att bebis bara nästan e fixerad. Men med ork, sammandragningar och toabesök. Fast rätt vad det är kommer det energi, men andra stunder är det inte mkt av den varan.

    Förstår känslan...känns så spännande här också! Spänd förväntan in i det sista!
Svar på tråden BF Juni 2020