Inlägg från: Anonym (Fjärde barnet) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Fjärde barnet)

    BF Juni 2020

    Enniie skrev 2020-03-10 11:46:15 följande:

    Verkligen. Det är magiskt det där tvsiffriga.

    Ja, jag hade det med nr 5, senaste graviditeten tyvärr. Blev inlagd sista veckan innan igångsättningen startade. Så jag hoppas väl slippa denna gång.

    Vet faktiskt inte helt varför. Lite ångestproblomatik säkert. Men är sjukskriven ändå, så jag har iallafall ingen större press på mig att få till sömnen.


    Ja, helt plötsligt kändes allt sååå mkt närmre! Har gjort en liten nedräkningslapp nu som hängts upp så det blir lite mer tydligt för alla här henne!

    Åh, så du väntar nr6?! Så spännande! Skönt du klarade dig från det med 1-4 iaf. Hur gamla är syskonen?

    Här funderar en endel på detta med bil... ej helt tagit itu med det ännu. Men bör väl m ordna med det innan bf iaf, även om en ju som vuxen iaf kan ta sig iväg själv med barnen ännu i en vanlig bil.

    Vad kör ni med? Så svårt å få grepp om hur stort bagageutrymmet blir på 7-sitsiga bilar... + att det ju ej verkar va nå galler eller liknande för själva packningen.. Känns lite osäkert.

    Ja sömnen är ju lurig på flera sätt. Ångest kan ju verkligen ställa till det. Jag kommer i säng för sent om den kommer krypandes på kvällen..
  • Anonym (Fjärde barnet)

    Kan tänka mig d blir smidigt m just bagageutrymmet! Den ser stor ut. Vi har kollat mer på bilar där man kan fälla upp å ner säten längst bak. Fick maken välja själv hade han nog valt nåt i stil m er på en gång.

    Såå långt åldersspann är det ju ändå inte med tanke på antalet! Förutom glappet till nr6 då. Vi har ca 3-4 år mellan varje, över ca 10 år. Känns rätt lagomt ändå. ?Tätare? har det inte blivit för oss av flera skäl.

  • Anonym (Fjärde barnet)
    Anonym (Tomte) skrev 2020-03-12 19:05:45 följande:

    Jamen precis :) Jag tyckte de på ultraljudet sa att den ligger i framvägg, så det är väl anledningen till att jag börjat känna ganska sent.. Härom natten var det ordentlig aktivitet när jag precis skulle somna. Blev plötsligt "kittlad" från ingenstans och skrek till så pass att jag höll på att skrämma slag på sambon, haha. Vi får väl se om hon blir lika pigg på nätterna när hon väl är ute sen :)

    I övrigt mår jag bra och har inga större gravidbesvär. Det enda är väl foglossning, men den känns än så länge hanterbar. Är tacksam att jag än så länge slipper FK och sådant. 

    Det är ju första barnet som sagt så den närmsta tidens fokus ligger på att shoppa hem allt som behövs och att läsa på om förlossning och allt annat vi inte har koll på sen innan. Tiden börjar gå fort nu, tre månader och två veckor kvar... :) 


    Ja, framvägg har ju säkert att göra med det hela. Inatt klev jag upp vid 2-tiden för att hade somnat i soffan å skulle flytta på mig. Då var det rena rama partyt i mage!! :) Får hoppas det inte blir nattugglor!

    Ja det är ju mkt att fixa med.. har ni börjat komma igång å handla en del?

    Minns förra graviditeten när jag hade en del saker jag ville få gjort innan bf (ej grav.-relaterade) och barnmorskan ändå rätt klokt la fram att det ju faktiskt finns tid efteråt också. Men skönt såklart att ha det mesta fixat till bebis innan!

    Här blir det nog inte så mkt handlat denna gång. Har köpt ett första set m body, byxor, strumpor å en snuttis + en pyjamas. Sen vill jag köpa ett gipsset och sy nån mössa, gärna likadana till alla syskon.

    Så skönt att du fortsatt mår bra! Njut så länge det varar! Hoppas foglossningen håller sig hanterbar också. När bebis fixerar sig kan det ju bli lite bättre.
  • Anonym (Fjärde barnet)
    Chuckiiii skrev 2020-03-30 19:59:34 följande:

    Mitt första inlägg här, är mest inne och läser:)

    Vecka 30 nu och Kan det va över snart? Har insett att jag inte alls gillar att vara gravid (är andra gången) att få uppmärksamhet för att man är tjock och har stor mage, inte min grej!

    Har även endel foglossning och sover dåligt. Snälla låt detta gå fort!


    Samma här... verkligen inte min grej ?att stå i centrum? på det viset.

    Är ju ca 10-11veckor kvar .. men vad vet man... Fick du första barnet tidigare än beräknat?
  • Anonym (Fjärde barnet)

    Hur är det med er alla så här i Corona-tider...?

    Börjar ju närma sig... även om det ändå är ett tag kvar.

    Norrlänningen89: har du fått nåt planerat datum?

    Tomte: Hur går det med förberedelserna?

    Enniiee: Håller sig blodtrycket å annat i schack?

    Jag har äntligen fått veta att sjukskrivningen går igenom. Tydligen dragit ut så hemskt på tid pga arbetsgivaren angett fel datum, men nu orkar jag inte hålla på nå mer så fick ändra mitt till det datumet, även om jag vet att det inte är så. Himla märkligt att det ens är möjligt när jobbet har stämpelklocka... Själv har jag ju oroat mig över att de inte tänkt bevilja ersättning eftersom det tagit sånt tid att få besked.

    Jag har ännu inte stressat upp mig så himla mkt kring Corona, men känner att det börjar krypa på en alltmer å mer när en ändå anpassar sig. Gissar att det nog kommer kännas mer stressfyllt ju mer det närmar sig. Känns tråkigt att maken ej får vara med vid tul:en, men vid förra graviditeten blev det också så vid ett tillfälle då det blev många kontroller.

    Det jobbigaste just nu tycker jag är att när en annan och ens närmsta anpassar sig så liksom styper ju allt när tex barnens klasskompisars familjer väljer andra väger. Tex åker till fjällen, Sthml och annat ändå trots avrådan från icke nödvändiga resor. En blir så maktlös!

  • Anonym (Fjärde barnet)
    Anonym (Tomte) skrev 2020-03-31 18:17:58 följande:

    Lite tråkigt att våra föräldrautbildningar (profylax osv) blev inställda. I och med att det är första barnet hade de ju varit välbehövliga,

    Man undrar ju över hur mycket vården kommer att vara belastad då, hur det påverkar ens förlossningsvård, om partnern kommer att få vara med och så.

    Förra veckan kände jag mig helt knäckt av oro, särskilt efter att jag fått veta att både utbildningarna och min nästa kontroll hos barnmorskan ställs in. Fick upp en massa katastroftankar om hur läget kommer vara när det väl blir dags. Nu försöker jag bara att hitta någon slags acceptans i det hela och ta en dag i taget

    ser hur andra går emot råden och åker iväg på semester genom landet, inte stannar hemma vid symptom osv :/ 


    Ja, så tråkigt för dej som förstföderska att allt ställs in!! Blir ju nåt annat att gå en kurs än å köra hemifrån.

    Ja tankarna kommer å går kring hur situationen kommer se ut när det väl är dags...

    Försöker verkligen ta dag för dag här också. Men enormt frustrerande och även ångestskapande att endel struntar i rekommendationerna och tom åker till ?riskområden? trots det ej är nödvändigt. Höll ena barnet hemma pga det en vecka, men när den familjen (tyvärr ?bästisens?) fortsätter göra så, så kan jag ändå inte fortsätta hålla mitt barn hemma pga skolplikt osv..
    HildaK skrev 2020-03-31 19:17:35 följande:

    Jag har börjat känna mig så himla tung nu såhär i vecka 28, fler som känner så? T.


    Ja, nu börjar man verkligen känna sig gravid! Lite klumpigare osv.
    Chuckiiii skrev 2020-03-31 20:20:05 följande:

    Förra va 2 dagar tidig, håller alla tummar för samma tur den här gången!

    Håller också med HildaK. Börjar verkligen bli tungt. Blir andfådd av minsta lilla! Till o med jobbit att läsa saga för blivande storasyster????


    Jamen eller hur! Att ligga på rygg är ingen höjdare.
    Enniie skrev 2020-04-01 08:10:43 följande:

    Blodtrycket har hållt sig normalt! Så än är allt bra, tack och lov.

    Nu härefter vankas det besök på mvc varannan vecka och nästa vecka är det dags för TUL.


    Så skönt! Får hoppas det håller i sig! :) Vilken vecka är du i nu? Hur gick det på tul:et?
    norrlänningen89 skrev 2020-04-01 08:31:32 följande:

    Inget specifikt datum,

    I måndags fick jag veta att jag var tvungen att höja kortisonet mer

    Har väldigt mycket ångest och stress inför förlossningen,

    Det enda positiva i det hela är att bebisen håller sig i rätt vecka storleksmässigt, så det finns lite marginaler ... kika med 3Du..


    Så jobbigt! But this shall also pass.. Du kämpar så tappert på så bra!

    Skönt att bebis håller storleken än så länge nu när du behöver öka på medicinen igen. Förstår du har ångest och känner stress inför förlossningen. Även andra utan alla dina omständigheter kan nog också uppleva det i dessa tider.

    Jag har varit på TUL i veckan och blev ?godkänd?. Förväntat resultat. Fick göra om mätningarna då det först var på gränsen. Vad nu det skulle innebära att vara på gränsen..

    Fick ny tid om fyra veckor enligt planering. Men senare fick jag en kallelse om två veckor.. hrm... kändes konstigt och gjorde mig lite orolig. Men jag kommer gå dit, tackar inte nej till en extra kontroll eller ringer och frågar varför..

    Är helt sjukskriven nu. Välbehövligt. Mår mkt bättre mentalt nu efter en tid som sjukskriven. Fysiskt går det väl utför. Använder kryckor ibland på em/kväll. Men har blivit rådd att göra det även dagtid, men lite svårt tycker jag att få till en bra teknik?

    Vi börjar närma oss bilbyte å har förberett endel praktiskt här hemma som förvaring. Har även b å c plan på ersättare till förlossning. Min man har en förmåga att alltid bli sjuk när han går på ledighet/semester så är rädd det kommer bli så om han går på semester innan förlossningen. Så han får minsann jobba på in i det sista!!

    Är ni andra nå snoriga? Jag behöver snyta mig varje morgon å så har det varit under flera veckors tid. Jag tänker att det är graviditetsrelaterat, men vad vet man i dessa tider..

    Om ni orkar läsa ända hit ner så vill jag passa på att önska er en fin dag !
  • Anonym (Fjärde barnet)
    norrlänningen89 skrev 2020-04-23 18:36:43 följande:

    Jag är alltid tät i näsan, värre som gravid då jag även fått gravidsnuva, plus att jag är extra känslig som gravid mot katterna, damm och sånt plus att jag tror jag har börjat känna av pollen. Är inte pollen i vanliga fall men blev väldigt påverkad av det med sonen också.. XD


    Då är en inte ensam om det då.. Lär väl va slemhinnorna som påverkas av graviditeten å att man kanske är svullen osv..

    Behöver iaf bara snyta mig på morgonen så är det liksom ur världen sen resten av dan.

    Har ni alla klurat ut nå namn?

    Här är listan lång och inget namn bestämt alls. Så svårt! Hoppas det faller på plats så snart bara bebis är ute.

    Jag hade ett tjejnamn som var klar favorit men nu blir ju inte det alls aktuellt.
  • Anonym (Fjärde barnet)

    Typiskt!!

    Haha... blir Skatteverket som namnger ert barn då! ;) Skämtåsido så löser det sig väl tids nog.

    Det finns ju en del fina namn, men nu vill vi också att det gärna ska vara fint tillsammans med syskonens namn. Å sen vill mannen helst in det ska sluta på vissa stavelser, typ -in å där går ju flera av de jag tycker är fina bort. Men kanske får bli nå sånt namn till slut ändå.

  • Anonym (Fjärde barnet)
    Enniie skrev 2020-04-24 12:02:03 följande:

    Tulet gick bra, bebis låg på -4% och beräknas helt enkelt vara normalviktig bebis fullgången.

    Igår klev jag in i vecka 35. Lagom trött på att vara gravid.

    Vilken vecka är ni andra i?


    Oo, det var ju bra! Här blev det -16 efter ommätningar. Men lät också som förväntat. 32+3 här. Börjar också bli lite less.. Men har en del kvar att förbereda. Inte börjat tvätta kläder ännu eller tagit fram de kläder som redan finns eller vagn, babyskydd osv..

    Hade några förmörkar igår.. Så kändes som d nog börjar bli dags att plocka fram. Men lät p barnmorskan som d kan bli mkt förvärkar lång tid innan..

    Hur har ni andra det med just förvärkar?
  • Anonym (Fjärde barnet)
    Anonym (Tomte) skrev 2020-04-28 14:05:47 följande:

    Vaknar lite täppt och småsnorig i princip varje dag. Haft så tidigare under graviditeten också så känns som att det är relaterat till det.


    Typ så som det också varit för mig, må ju vara graviditetsrelaterat alltså.

    Svårt å veta vad som är vad numer.

    Skönt att va redo å ha allt på plats!

    Lurigt m foglossning.. att d funkar bra tidigt under dan å sen inte alls kvällstid..

    Håller tummarna att sambon håller sig frisk!!

    Jag har också känt lite obehag. Fick ett provförpackning av bm på ?florealis rosonia?, ett skum som ger skyddande barriär. Finns på apoteket. Har provat några tillfällen. Det känns svalkande.

    Så länge sen du var på mvc! Var det planerat så?
Svar på tråden BF Juni 2020