Inlägg från: Padirac |Visa alla inlägg
  • Padirac

    Har du förtroende för regeringen?

    storpappan skrev 2019-12-26 06:42:27 följande:
    Vem gav Löfven mandat att skriva på detta avtal?


    Det är begripligt att SD-media vill protestera då en del av överenskommelsen vill motarbeta rasism och fake news  - något som sticker i SDvurmarnas ögon mer än någonting annat

    https://www.expressen.se/nyheter/val-2018/lofven-skriver-under-fns-kritiserade-migrationsavtal-/

    "
    En punkt i avtalet har blivit särskilt ifrågasatt – delmål 17, punkt 33 C – där det konstateras att man ska "stoppa tilldelning av offentlig finansiering eller materiellt stöd till medier som systematiskt främjar intolerans, främlingsfientlighet, rasism eller andra former av diskriminering mot invandrare, med full respekt för mediefriheten."

    – De försöker styra hur medlen ska fördelas beroende på vad medierna rapporterar, hävdar SD-toppen Paula Bieler – och de norska FRP-politikerna håller med. 


    Madelaine Seidlitz, jurist på Amnesty, gör dock en annan tolkning i Metro:


    – De vill uppmuntra till kunskapsbaserad information om migration, det är inte förbudsrelaterat."




    "Regeringen svarar också på frågan: Kommer migrationsramverket att minska yttrandefriheten?

    Svaret: 


    ”Nej. Mål nr 17 i migrationsramverket talar om vikten av evidensbaserat offentligt samtal och fullt skydd för yttrandefriheten. Det innebär bland annat att stater, i enlighet med internationell rätt, bör arbeta mot rasism och diskriminering av migranter.""

  • Padirac
    Digestive skrev 2019-12-26 13:48:25 följande:
    Nej, det finns ingen mängd som har elementet >>inte ogillar SD<< det är bara ditt eget påhitt.

    Ett påhitt som har uppstått ur din oförmåga att hantera Venndiagram. :)

    Du måste ha med ALLA logiska mängdkombinationer för att använda ett Venndiagram korrekt, serru.

    Det kan du läsa om här:

    >>Ett venndiagram innehåller alltid alla kombinationer mellan mängder som är logiskt möjliga och kan därför användas till informella bevis.<<

    sv.m.wikipedia.org/wiki/Venndiagram

    Att du använder blott hälften av de logiska mängdkombinationerna som återfinns i Kverulant67:s ekvation skvallrar om din känsla för logik, som kan sammanfattas med dubbeltrubbel. ;D
    Nu var ju kritiken att Kverulant gjorde en språklig groda som fick matematiskt orimliga konsekvenser.

    Den matematiska orimligheten håller du med om - du har mha venndriagram och 'mulitickaren' vet vad gett matematiska bevis för att Kverulants uppställning är orimlig då han hamnar på 125-150% av befolkningen.

    Problemet är således inte matematiskt i sig, utan en semantisk fråga. Vad har Kverulant uttryckt, vilken mening har de påståenden som uttrycks.
  • Padirac
    Digestive skrev 2019-12-26 15:29:33 följande:
    Det är ju denna språkliga så kallade grodan som jag precis har kommenterat genom att påpeka felhanteringen av Venndiagram.

    Häng med nu. :)

    Varför vägrar ni ha med samtliga logiska mängdkombinationer när ni härleder elementen för mängden >>övriga 50%<<?

    Varför göra fel när ni kan göra rätt? ;D
    Du missar att den språkliga grodan inte har med matematik och/eller venndiagram att göra.

    Du kan inte reducera (fast du försökt för att rädda multinickaren lääänge nu) språkets innehåll till enbart matematik. Tvärtom är förmågan till läsförståelse, dvs att förstå innebörden i olika påståenden, en nyckel till att förstå och avkoda texten för att hitta de siffror som är relevanta för det som uttrycks i texten.

    Det är just detta som venndiagrammen inte kan hjälpa till med trots att du tagit efter multinickarens olater att underförstå saker som inte är sagda.
  • Padirac
    Digestive skrev 2019-12-26 15:29:33 följande:
    Det är ju denna språkliga så kallade grodan som jag precis har kommenterat genom att påpeka felhanteringen av Venndiagram.

    Häng med nu. :)

    Varför vägrar ni ha med samtliga logiska mängdkombinationer när ni härleder elementen för mängden >>övriga 50%<<?

    Varför göra fel när ni kan göra rätt? ;D
    https://muep.mau.se/bitstream/handle/2043/12691/Examensarbete%20HT11.pdf?sequence=2&isAllowed=y

    Avsnitt 5:2 behandlar matematisk text och tar bland annat upp vikten av att kunna rimlighetsbedöma en uträkning.

    Så när Kverulant skriver att 

    P1: 75% ogillar SD
    P2: 25% gillar S
    P3: och däremellan finns 50% som inte gör någondera av P1 eller P2

    så ser man direkt att det finns en orimlighet i dessa påståenden.

    Tesen du driver - om jag förstår dig rätt - är att '75% ogillar SD' betyder samma sak som att '25% gillar SD' och därför ska P3 betyda att 'däremellan finns 50% som varken gillar SD eller S'

    Men det är inte det Kverulant har uttryckt:

    I strikt språklig mening och betydelse är påståendet '75% ogillar SD' samma som '25% gillar SD' ? Nej.

    Konnotationen i dessa två påståenden gör att mening och betydelse inte alls kan likställas. När dessutom P3 slår fast att det finns en delmängd 50% som inte omfattar P1 och inte heller omfattar P2 så blir det galet.

    Nu är det inget inget att gråta över. Skribenten i fråga har otaliga gånger - 'under olika profiler' som denne själv skrev i ett annat sammanhang - gjort underförstådda påståenden om än det ena än det andra. En av dessa underförstådda saker torde vara att alla som är mot SD är kommunister och socialister. Ett sådant påstående är till formen sett mycket likt påståendet Kverulant gjorde ovan. Samma tänk, samma logiska kullerbyttor, samma underföståddheter.

    Det som förvånar mig är att det tydligen är viktigt att försvara ett språkligt misstag i veckor och säkerligen snart månader och på alla sätt försöka få det att framstå som att misstaget inte är ett misstag trots att det vore enkelt att formulera om påståendena till någonting begripligt som matematiskt blir rimligt.
  • Padirac
    Digestive skrev 2019-12-26 16:21:30 följande:
    Menar du att Kverulant67 är denna ökända >>multinickare<<?

    I övrigt så verkar du inte ha koll på någonting. Det språkliga återfinns i mängdernas element...

    ...ni glömde dock bort >>25% som gillar SD<< respektive >>75% som inte gillar S<< när ni skulle komma fram till elementen för >>övriga 50%<<.

    Det är ju rätt klädsamt att överhuvudtaget utgå från 100% även om det kräver lätt hjärngympa. ;)

    Det är dock bra att du erkänner att ni inte har någonting faktiskt med Venndiagram att göra - det gör det så mycket enklare att påpeka att jag (korrekt) använder Venndiagram emot er. :D

    Logik är sannerligen er ovän. ^___^
    hahahaha

    Ja, det var ju att utgå från 100% som Kverulant missade - vilket han fick veta omgående och du därefter förtvivlat försökt rädda hans ansikte
  • Padirac
    Digestive skrev 2019-12-26 16:27:34 följande:
    Du kallar alltså matematisk deduktion för en tes? :D

    Aja, nej, du har fortfarande inte med alla logiska mängdkombinationer och kan därmed inte avgöra vad mängden >>övriga 50%<< har för element.

    Vi har Venndiagram FÖR ATT kunna AVGÖRA och BEVISA sådant här. :) Men det är fint att du har erkänt att ni inte har det minsta med Venndiagram att göra... det kan jag hålla med om!
    P1: 75% av alla inlägg är inte gjorda av en multinickare
    P2 25% av alla inlägg är gjorda av singelnickare
    P3: däremellan finns övriga 50% som är varken P1 eller P2 

    Har du ett venndiagram för detta också
  • Padirac
    Digestive skrev 2019-12-26 16:39:41 följande:
    Nej, det var ni som kände det nödgat att hantera Kverulant67:s utlägg som en ekvation som i sin tur skulle in i ett Venndiagram, utan att förstå vad ni gjorde. :) FDFMGA har iallafall hänvisat till Venndiagram flertalet gånger men det är bra att du erkänner hur felaktigt det var, speciellt med tanke på att blott hälften av de logiska mängdkombinationerna fanns med.

    Gillar som vanligt de dubbla måttstockarna som du alltid kommer släpandes på! ^___^ Vilken vana du har lagt på dig!!! :D

    Hur många gånger har du själv redogjort för ett utlägg om mängder/procent - genom att skriftligen ställa upp alla logiska mängdkombinationer (oavsett hur uppenbara de är)?

    Kan du ge/hänvisa till ett enda exempel där du själv har praktiserar sådan mängdredogörelse som du kräver av Kverulant67? :)
    Ja, hur många gånger har jag redogjort för mängder och procent med underförstådda påståenden?  Eller överhuvudtaget redogjort för olika mängder som blir mer än 125%..

    Om jag kommer ihåg rätt var det du som inte tyckte att att det krävdes vetenskapliga utläggningar för ett påstående - men jag tycker att rimliga påståenden är ett minsta krav liksom sanningsenlighet är ett minsta krav.

    De dubbla måttstockarna tror jag du är van vid - men du får förklara vad du menar istället för att kasta ut anklagelser.  

    Andra har säkert synpukter på venndiagram - det får de ha eller inte ha om de vill.

    Mina invändningar var de språkliga - de som jag ansåg gjorde en groda av påståendena. Just det att 75% ogillar SD, 25% gillar S och att däremellan finns 50% som varken ogillar SD eller gillar S. Det är ett så typiskt exempel på de där återkommande underförstådda påståendena som saknar logiska sammanhang som setts i trådarna i flera år.

    Kan du ge ett enda exempel på var jag praktiserar mängdredogörelser på det sätt Kverulant gör? 
  • Padirac
    Digestive skrev 2019-12-26 16:52:34 följande:
    Det var det där med vilken relation man har till logik. :)

    Känner du själv att ditt exempel består av jämförbara premisser?
    Jag får väl erkänna att jag HÄR har förhållit mig till mängder lika illa som den tidigare skribenten
  • Padirac
    Digestive skrev 2019-12-26 17:26:29 följande:
    När man vet att 75% av befolkningen inte gillar SD så vet man att 25% gillar SD. Det är inte underförstådda påståenden utan det är matematisk deduktion på en extremt självklar nivå.

    Det samma gäller när man vet att 25% av befolkningen gillar S, då vet man att 75% inte gillar S. Simplaste. Möjliga. Matematisk. Deduktion.

    Att NI behöver få det här förklarat för er och ser det som långsökt samt beskriver det som >>underförstådda påståenden<< är en helt annan sak...

    ...i själva verket är det logiska faktum som aldrig/omöjligen hade kunnat vara på något annat vis.

    Ja, jag har förstått att du/ni rakt upp och ner gör en språklig analys på den ytligaste möjliga nivån tillgänglig och tror att du/ni kan avgöra elementen för mängden >>övriga 50%<< med sådana språklekar - men det mynnar alltså ut i ett logiskt felslut. :P

    Sedan undrar jag varför du/ni hanterar Kverulant67:s utlägg som en ekvation för att sedan vägra acceptera att en ekvation inte alltid/sällan är fullständigt utskriven.

    Menade du att ekvationerna i matteboken också var felaktiga för att du fick komma fram till X, Y, Z et cetera på egen hand?
    Ja, men nu skrev ju Kverulant att 75% ogillade SD och 25% gillade s, och däremellan var det 50% som inte ogillade SD och inte gillade S.

    Det är just detta som gör det hela orimligt, men ändå var det just det Kverulant skrev. Sen förstår jag att Kverulant säkerligen menade någonting annat än just det. 

    Själv hade jag aldrig några som helst problem med det som senare kallats matematik E eller nu kallas matematik 5 (om jag förstår det rätt), men det var en fasligt massa år sedan och inget jag käkar till frukost längre iom de studie- och yrkesval jag gjort efter det.

    De mattetal som löstes och de andra uppgifter som löstes med matematik var vad de var utifrån de givna premisserna som ställts upp. De problem som var otillräckligt uppställda var olösliga eller hade fler alternativa svar om de var såna premisser som var givna.  Att köra med eget 'hittepå' skulle varit ytterligt oansvarigt med möjligt ödesdigra konsekvenser för människor.

    Ja, jag gör en språklig analys då jag tycker det är intressant och roande, och jag har någon sorts utbildning i analys av påståenden, begrepp och argument.

    Som jag ser det försvarar du någonting Kverulants försökte säga,  medans jag roat mig med var Kverulant faktisk sade då det finns en lång historik av 'underförstådda påståenden som är uppåt väggarna tokiga' på samma sätt Solig

     
  • Padirac
    Digestive skrev 2019-12-26 18:18:02 följande:
    Ja, och det är fortfarande ett logiskt felslut att tolka det som du/ni gör. :)

    Det kan just ett Venndiagram påvisa liksom bevisa.
    Nä, felen stod Kverulant för - jag och andra har påpekat det orimliga i dessa fel.
Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?