Inlägg från: Digestive |Visa alla inlägg
  • Digestive

    Har du förtroende för regeringen?

    Visste ni att NASA har bytt namn på en asteroid från >>Ultima Thule<< till >>Arrokoth<<.

    Ingen kan dock ta upp och hantera den här händelsen längre utan att brunsmetas, då händelsen har uppmärksammats av Fria Tider.

    I samma alternativ media har man även uppmärksammat händelser som att 1) forskare har funnit urgammalt liv i Siljas krater, 2) att ny teknik gör det möjligt att se mer - av det som tiden har gjort osynligt för ögat - av exempelvis hällmålningar, 3) att läkemedel som hamnar i vattenmiljöer påverkar fiskars beteenden, 4) att forskare har funnit en länk mellan sömnapné och cancer, 5) att anorexia kan ha genetiska kopplingar samt att 6) forskare har lyckats botat HIV i möss.

    Bara ett lite axplock av händelser som man bör avstå från att ta upp, om man inte vill brunsmetas då.


    Skriver i E-Prime.
  • Digestive
    Padirac skrev 2019-11-27 20:41:32 följande:

    För att inte okritiskt sprida SDpropaganda behöver du undersöka och förhålla dig till avsändarens motiv, trovärdighet, narrativ osv. Jag ser inte att du på något sätt redogjort för avsändaren elelr avsändarens motiv, narrativ osv.

    Det är om något en mycket tunn kritik av narrativet, men allt annat är i stort sett noll och intet.

    Vad det avser kontext så är det såväl kontext för händelsen som i vilken kontext SDmedia lyfter upp höndelsen. Du har till exempel inte på något sätt satt SDmedias vinkling i samband med att MJ tidigare kritiserat SDs politik och politiker för att inte bry sig om våldsbrott. Alla aktuella sammanhang som definierar kontexten för SDmedias vinkling missar du totalt, kanske känner du inte till dessa tidigare ordväxlingar och sväljer därför lätt  narrativet SDmedia sprider.

    osv osv..

    Det är i allt en okritisk spridning av SDpropganda trots att du inte förstått det, eller möjligen inte vill förhålla dig till detta.


    Jag har inte med NÅGONTING ÖVERHUVUDTAGET från >>SDmedia<< mer än händelsen och händelsen har INGENTING med >>SDmedia<< att göra.

    Jag kunde lika gärna ha upptäckt händelsen själv då jag ENBART förhåller mig till händelsen och EGEN hantering av den.

    Varför ska jag förhålla mig till >>SDmedia<< när jag har gjort dem TOTALT obsoleta i mitt ärende?

    Tror du helt seriöst att det finns en intellektuella vattenstämplar på händelser I SIG?

    Du förstår inte vad du hanterar. Du har ingen aning. Ett dåligt skämt.
    Skriver i E-Prime.
  • Digestive

    När man inte ens förstår att HÄNDELSER saknar ett intellektuellt gods.


    Skriver i E-Prime.
  • Digestive
    Padirac skrev 2019-11-26 21:20:46 följande:

    Tja, jag sysslade i nästan 15 år professionellt med att att 'destillera' stora mängder text för att plocka ut väsentligheter och göra innehållet presentabelt och lätt tillgängligt .

    Och de 100 papp som universitetsutbildningen renderade i studieskulder i skiftet 80-/90-tal handlade ju också det om att bryta ned information, argument, premisser, detaljer och koherens.


    Och ändå förstår du inte att jag behöver uttrycka >>SDmedias<< intellektuella gods för att kunna knytas till/sprida det.

    Och i vilken >>SDmedia<< kan du överhuvudtaget läsa om möjligheten att Morgan Johansson (S) INTE reagerade på Richard Jomsofs (SD) pågående replik med sin viskning?

    Ditt brunsmetande faller på egen påse redan där.
    Skriver i E-Prime.
  • Digestive
    Padirac skrev 2019-11-27 21:58:35 följande:

    Du säger på en direkt fråga att du plockat upp händelsen från SD-nära media och SD-media  - där du säger att det varit viralt!

    En del av de saker du anser vara olustiga och märkliga rör sig till stor del runt SDmedias narrativ och övrig medias frånvarande delaktighet och rapportering om viskningen.

    Du ser det inte, men ett sånt okritiskt förhållningssätt till händelsen, avsändaren, avsändarens motiv och kontexten runt avsändarens motiv och tidigare historieförfalskning och det som kallats göbbelsk propaganda borde rimligtvis ge dig ett ögonblick av tvekan inför att inte mer nyanserat och kritiskt granska deras rapportering, narrativ och motiv.  SDmedias rapportering är i mycket den från dem vanligt förekommande hämnd-rapporteringen där de tillskriver meningsmotståndare de åsikter som de själva fått nedkörda i halsen med eller utan goda skäl. Inget av detta resonerar du om eller kanske inte ens är medveten om.

    Detta gör att du okritiskt sprider SDmedias propaganda då du plockar upp denna händelse och deras narrativ och tillstår att det mycket väl kan vara så som de påstår, för du vet ju ingenting om det... nää..

    Naiv och godtrogen relativism eller ett medvetet agerande? Eller både och kanske?


    Och då kan du såklart hänvisa till den >>SDmedia<< där man kan finna samma intellektuella gods kring händelsen som mitt.

    Du behöver inte länka då det bara finns en artikel om det här i respektive >>SDmedia<< utan du behöver bara nämna namnen på nätsidorna som jag skulle ha hämtar det intellektuella godset ifrån.

    Haha, jag ser att du upprepar faktumet att jag har hämtat HÄNDELSEN från >>SDmedia<<. Du tror verkligen PÅ RIKTIGT att det betyder samma sak som att hämta intellektuellt gods därifrån...

    Jag ser att även fakta - som övriga mediers frånvarande rapportering - har ett intellektuellt tankegods liksom känslorna inför den faktan.

    Summa summarum:

    Sättet som jag fick nys om händelsen på och känslorna som jag får av fakta gör mig alltså till en del av SD-svansen och till någon som sprider >>SDpropaganda<<.

    Haha, på nivå med Björn Söders (SD) utsaga om Zlatan Ibrahimovic - att han inte kan ses som svensk på grund av sättet han går på. :)
    Skriver i E-Prime.
  • Digestive
    Padirac skrev 2019-11-27 22:22:50 följande:

    Trots att du fört fram en egen alternativ teori som du anser kan vara mer trolig än det du snappat upp i SDnära media och SDmedia så har du inte förhållit dig kritisk till just det du snappat upp i SD-nära media och SDmedia.

    Det gör att du okritiskt spridit SDpropaganda.

    Du skulle helt enkelt ha ägnat lite möda åt att redovisa källor, kontext, motiv osv innan du presenterade din egen teori med brasklappen att det inte kunde uteslutas SDmedia hade rätt- Om du varit lite påläst om att just MJ kritiserat SDs politik och politiker för någonting liknande hade du direkt sett att det är mer än en hund begravd hät.

    Men nä.. med hull och hår svalde narrativet som fullt möjligt utan vidare kritisk granskning av deras propaganda.

    Det är alltså ett flertal underlåtenheter att kritikst granska, sätta i sammanhang, förstå motiv mm som gör att du okritiskt sprider SDpropaganda. 

    Inget av det du faktiskt har gjort räcker för att fria dig från detta då det är så mycket du inte gjort.


    Haha... nej, det skulle jag inte alls ha gjort - för jag vill inte diskutera >>SDmedias<< kontext, motiv och så vidare utan HÄNDELSEN.

    Därför tog jag blott händelsen och skapade ett diskussionsunderlag för den.

    Och händelsen existerar helt oavsett >>SDmedian<< och vad nu denna råkar skriva om den, kära Padirac. :) Bara att gå in på riksdagens hemsida och kolla!

    Och i riksdagens material så ser du Morgan Johansson (S) tajma in en viskning så att den KAN UPPFATTAS som att han reagerar på Richard Jomsofs (SD) pågående replik.

    Sedan kan man givetvis spekulera och diskutera huruvida viskningen hade en olycklig tajming eller om Morgon Johansson faktiskt riktade den till pågående replik.

    Någonting som jag bjöd in till tillskillnad från >>SDmedia<<.

    Men, men... jag lovar att ha Padirac-certifierade känslor och dito sätt att snappa upp händelser på nästa gång. :)
    Skriver i E-Prime.
  • Digestive
    Missermajser skrev 2019-11-27 22:54:34 följande:

    Anser inte Björn Söder att Zlatan inte kan vara svensk därför att han saknar den sk svenska nationens kultursjäl eller var det sättet han stod på?


    Verkar som att Mattias Karlsson (SD) har sagt det här vid något tillfälle och att en del gör en spinoff på det citatet i mer specifikt kroppsspråk:

    >>Han har en attityd som på många sätt inte känns svensk, han har ett kroppsspråk och ett språk i allmänhet som inte jag uppfattar som direkt svenskt.<<

    nyheter24.se/nyheter/politik/780332-akessons-ersattare-zlatan-ar-inte-svensk

    Aja, här kan man iallafall snacka om att sprida propaganda okritiskt. :)
    Skriver i E-Prime.
  • Digestive
    RebeckaZ70 skrev 2019-11-28 07:14:18 följande:

    Ser att du fortfarande klarar av att hålla humöret uppe trots att du brottas med de som sitter på Shirehästarna...


    Tja, det finns väl inte så mycket annat att göra än att le och se snäll ut.

    Finner det helt fantastiskt att det finns folk som anser att man delar intellektuellt gods med våra nyhetsmedium - genom att BLOTT skriva om samma händelser.

    Att aktuell händelse SKA hanteras binärt tills definitiv information finns - antingen menar Morgan Johansson (S) vad tajmingen på viskningen föreslår (X) eller inte (Y) - övergår även det förstånden här. Folk kräver till och med att man ska ljuga och presentera händelsen som om bara möjlighet Y existerar.

    PRECIS som man gör i >>SDmedia<< med enda skillnaden att man istället presenterar händelsen som om bara möjlighet X existerar.

    Kritik kallas det tydligen för. Bara att le och se snäll ut. :)
    Skriver i E-Prime.
  • Digestive
    FDFMGA skrev 2019-11-28 15:13:34 följande:

    Nyhetsmedium.

    Det var en oerhört träffande beskrivning som egentligen borde reserveras för SD-sajterna - medan övriga medier kallas medier.

    Nåväl, visst går det att förstå att ett medium försöker tolka det som försigår i andra huvuden och att tolkningarna blir mediala, i synnerhet om de andra viskar.

    Och visst går det att förstå att ett medium kan känna olust iför en viskning, särskilt om mediet tolkat avsikten bakom viskningen.

    Men apropå ditt inlägg om den enligt dig märkliga viskningen - där är väl din olust kopplad till att Morgan Johansson är dum mot SD. Eller var det att det bara är medium som rapporterat och inga medier."Källan till även detta anförande återfinns i protokollet som tidigare länk leder till.Det hela känns lika märkligt som olustigt för min del."


    Tack! Ja, jag tyckte att den omfattade det mesta och då samma knepiga resonemang (läs: att man uttrycker det intellektuella godset från ett nyhetsmedium genom att skriva om samma händelser som ett nyhetsmedium tar upp) givetvis får tillskrivas alla nyhetsmedium... om man då ska underhålla resonemanget överhuvudtaget. Man kan såklart bara dra ett streck över resonemanget då det inte kan förankras i verkligheten men då framkommer inte det knepiga och ingen med behov lär sig någonting.

    Haha, ja, även känslor inför fakta har då ett intellektuellt gods enligt vissa. :)

    För de flesta övriga gäller det dock att man uttrycker det intellektuella godset som nyhetsmedium levererar, för att då... ha uttryckt det intellektuella godset som nyhetsmedium levererar.

    Men det såklart... folk kanske menar att intellektet består av liksom uttrycker känslor och händelser. Har för all del sett knepigare påståenden här på Familjeliv. ^___^
    Skriver i E-Prime.
  • Digestive
    Padirac skrev 2019-11-28 19:23:25 följande:

    Det är märkligt och olustigt att det efter det antal upprepningar i frågan som gjorts ändå inte kan förstås hur ett kritiskt förhållningssätt till SDpropaganda upprätthålls.

     


    Haha, en händelse som har uppstått i Sveriges riksdag = >>SDpropaganda<< anser Padirac!

    Mest märkligt om du frågar mig. :)
    Skriver i E-Prime.
Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?