Inlägg från: Digestive |Visa alla inlägg
  • Digestive

    Har du förtroende för regeringen?

    Padirac skrev 2019-11-23 16:56:31 följande:

    Om man vill sprida det budskap SDmedia vill förmedla utan att anklagas för att vara en del av den så BÖR eller SKALL man ha belägg som stöttar uppfattningen.

    Om du presenterat material som stödde påståendet eller på något annat sätt gjorde det troligt på ett trovärdigt sätt så är det inte längre propaganda du sprider.

    Jämför med pizzagate - när Trumps närstående Flynn eller Flynn Jr säger att de inte kan utesluta att det är sant att presidentkandidat Clinton är inblandad i pedofilringen i källaren under Comet Ping Pong eftersom det inte finns några bevis mot att så är fallet. Dessa herrar spred alltså fake news, propaganda och direkta lögner.

    Skulle du försvara dem?  Det är i fallet välkänt att det inte finns några källare i byggnaderna, det går att dessutom att kontrollera. Det finns heller inga andra belägg för saken än foliehattarnas påståenden om kodade meddelanden i mail som wikipedia har tillgång till. Inga belägg finns - men dessa herrar kan ändå inte förneka att det skulle kunna vara sant, för det har ju inte motbevistats...

    Du ställer alltså inte upp på en ordning som du anser är vrickadför att du inte kan sprida lögner utan belägg.


    Precis, man ska inte få nämna saken, inte ens möjligheten trots att den finns där hur man än vänder och vrider på det - för INGEN vet vad som föregick i Morgon Johanssons (S) huvud utan han själv, och han har inte uttalat sig om saken.

    Med andra ord så MÅSTE man tolka det/spekulera så som du och gelikar gör, till och med ENBART nämna er tolkning om man nu vill kunna beröra händelsen överhuvudtaget.. annars brunsmetar du och gelikar avsändaren.

    Förstår du inte konsekvenserna av dina egna resonemang människa? Går allt på autopilot? Eller menar du att vi ska ha den här ordningen i diskussionsklimatet här i Sverige?
    Skriver i E-Prime.
  • Digestive
    Padirac skrev 2019-11-23 17:13:09 följande:

    Och pizzagate, hur ser du på det?


    Jag har ställt EN ENDA fråga riktad mot din diskurs medan jg själv har svarat på absurt många från ditt håll...

    ...jag besvarar ingenting mer fören du svarar på min allra första fråga ägnad din diskurs.
    Skriver i E-Prime.
  • Digestive

    [quote=80054543][quote-nick]Padirac skrev 2019-11-23 17:04:50 följande:[/quote-nick]Det är naturligtvis svårt om inte omöjligt att inte bli brunsmetad om man sprider SDmedias propaganda. Som sagt, det enda sättet är att presentera material som stödjer uppfattningen./quote]

    Precis, första frågan besvarad. Här kommer andra frågan även om det bara handlar om en omtagning:

    - Ponera nu att det står >>Regeringens budget håller inte.<< eller varför inte >>Stefan Löfven har misslyckats.<<, >>Vi gillar inte JÖK-överenskommelsen.<< - helt enkelt en form av bedömning, precis som i fallet Morgan Johanssons (S) vikaning, en bedömning - i så kallad SDmedia...

    ...hur gör man då om samma fråga ställs men med sådant underlag?

    Jag svarar åt dig - lika omöjligt som tidigare att överhuvudtaget nämna någonting utan att brunsmetas av dig och gelikar, när då dina resonemang hålls gällande.

    Ridå nu eller står du för sådana här extremistiskta medel för att brunsmetstysta människor helt öppet och helhjärtat?


    Skriver i E-Prime.
  • Digestive
    Padirac skrev 2019-11-23 17:04:50 följande:

    Det är naturligtvis svårt om inte omöjligt att inte bli brunsmetad om man sprider SDmedias propaganda. Som sagt, det enda sättet är att presentera material som stödjer uppfattningen.


    Precis, första frågan besvarad. Här kommer andra frågan även om det bara handlar om en omtagning:

    - Ponera nu att det står >>Regeringens budget håller inte.<< eller varför inte >>Stefan Löfven har misslyckats.<<, >>Vi gillar inte JÖK-överenskommelsen.<< - helt enkelt en form av bedömning, precis som i fallet Morgan Johanssons (S) vikaning, en bedömning - i så kallad SDmedia...

    ...hur gör man då om samma fråga ställs men med sådant underlag?

    Jag svarar åt dig - lika omöjligt som tidigare att överhuvudtaget nämna någonting utan att brunsmetas av dig och gelikar, när då dina resonemang hålls gällande.

    Ridå nu eller står du för sådana här extremistiskta medel för att brunsmetstysta människor helt öppet och helhjärtat?
    Skriver i E-Prime.
  • Digestive
    Padirac skrev 2019-11-23 17:30:50 följande:

    Nej, jag känner mig inte intellektuellt hotad, det är trevligt med de med mer intellekt och jag stör mig sällan på de med mindre intellekt - alla har plats du vet.

    - jag undrade vad du menade att jag skulle akta mig för, vad jag inte visste att jag har att göra med och om jag skulle ringa polisen?

    En mycket rimlig fråga på det du skrev.

    Har du video- och ljudmaterial som på något vis föreslår att det för MJ inte spelar någon roll att det som Jomshof visade händer med tanke på hans position och ansvar?  Anklagelsen att det för mig  inte spelar någon roll har förresten kastats i mitt ansikte ett gross gånger eller fler från SDsvansens företrädare här - det verkar vara en strategi de har för att slippa debattera och arguementera i sak.


    Jag har ingen aning vad du upplevarnatt du ska akta dig för när jag skriver: >>Ingen idé att du/ni håller på, ni har inte medlen att komma undan.<< och när jag börjar ta grepp på din diskurs.

    Jag kan bara säga att det inte hjälper att ducka.

    Ja, video- och ljudmaterialet i fråga lämnar en sådan möjlighet öppen. Inte riktigt så att du heller har bevis för din åsikt i frågan.. inte sant? - alltså kan du OMÖJLIGEN påstå att möjligheten inte finns.

    Att du sedan friar för att du tror bättre om Morgan Johansson (S) betyder inte att alla andra MÅSTE göra det samma utan att brunssmetas (med motiveringen att inte heller >>SDmedia<< trodde så gott om honom).

    Man måste kunna misstro/tro det sämsta möjliga om Morgan Johansson - UTAN att brunsmetas/få sin värdighet nedmonterad - i landet Sverige och helt oavsett vad som händer och försiggår på så kallad >>SDmedia<<.

    Du och gelikar har ingen som helst rätt att försöka brunsmeta bort sådana åsikter. Tvärt om har JAG rättigheter på min sida, i våra grundlagar och i FN:s konventioner, som ämnas skydda folk som vill säga sin åsikt utan att folk ska förtala dem...

    ...genom att exempelvis hetsigt (till och med i grupp hjälpandes varandra) försöka ljuga om min politiska vistelse, mitt syfte med mera - helt enkelt ljuga om det enda som jag har här, mitt ord.
    Skriver i E-Prime.
  • Digestive
    Padirac skrev 2019-11-23 18:19:15 följande:

    Du har naturligtvis rätt att okritiskt sprida SDpropaganda - och jag har lika mycket rätt att peka på att det är det som händer när det händer.

    Vi är ju vad jag förstår överens om att det är vad du gjort och vad du gör.

    Det är rätt att du är skyddad, men det är också MJ, din flickvän, jag och alla andra som inte kliver över lagens gränser.

    Materialet från riksdagen lämnar ingen tolkning som den SDmedia gör, där finns enbart saken i sig, en viskning, mumling och vad den innehöll. Resten är tolkningar. Han kan ha pratat om svärmor, eller bullbak, eller vad som helst. Det säger materialet inget om.  SDmedias tolkning är för att misskreditera MJ, utan ytterligare belägg.

    Du har hotat mig två gånger hittills, jag har bägge gångerna frågat vad du menat utan att få några raka svar. Ska jag tro att du har för vana att hota människor du diskuterar med? 

    Trots att du säger att din politiska vistelse inte är bland SDsvansen så förändras inte saken som du själv tillstår  att du sprider SDmedias propaganda.

    Jämför med Bali som spred material och gick ryska intressens ärenden... han är inte Putist, ändå spred han material som stödde ryska intressen. Bali räknas sig till M och är så vitt jag vet inte utesluten utan är M i någon mening.

    Stå på dig om din politiska tillhörighet, förklara den för de som misstror dig, men tål att synas då du okritiskt sprider SDpropaganda.  


    Fortfarande har jag inte förhållit mig okritisk utan jag har gett två fundamentalt olika perspektiv samt motiverat MOTSATTA dito som så kallad >>SDmedia<< har propagerat för.

    Du förstår inte och kommer troligen aldrig att förstå. Antingen har du inte vad som krävs eller så anser du att man inte ens ska kunna få yttra perspektiv på en händelse om det samma råkar finnas i >>SDmedia<< (oavsett om det handlar om det här, att regeringens budget inte håller, att Stefan Löfven (S) har misslyckats eller att man inte gillar JÖK:en).

    Med andra ord kan man inte yttra ett enda perspektiv utan att brunsmetas av dig och gelikar - om så kallad >>SDmedia<< har råkat yttra det först.

    Vi kan inte leva så i Sverige på ett hållbart vis och du underskattar något enormt dragplåstret som sätts på SD när man tvingas till att leva just så i Sverige.

    -SwoooosH-

    Ps. Du har inte utsatts för några hot - snacka om desperation. Jag säger att du och gelikar inte kommer undan med sådana här brunsmetning, om du verkligen behöver hjälp med att förstå sammanhanget som du befinner dig i. Jag synar helt enkelt dig och gelikar. Ds.
    Skriver i E-Prime.
  • Digestive
    FDFMGA skrev 2019-11-23 18:29:00 följande:

    Fast om sanningen ska fram så var det ju du som fann Morgan Johanssons viskning så obehaglig att det minskade ditt redan låga förtroende för regeringen.

    Och om sanningen ska fram så hade redan SD-organen tutat till sina följare om Morgan Johanssons viskning.

    Jag kopierar in inledningen på det inlägg där du upprörs över viskningen - men så måste jag ju också kolla om jag har mer popkorn att poppa i skafferiet

    "Den minst sagt märkliga viskningen >>För mig spelar det ingen roll.<< från Morgan Johansson (S) under en interpellationsdebatt med Richard Jomshof (SD) i riksdagen, väcker inget förtroende för regeringen - den väcker snarare frågor om vad som rör sig i justitie- och migrationsministern huvud"

    Citat från Digestives inledningsinlägg.


    Nja, som förklarat så skulle förtroendet få sig en törn oavsett viskningens natur - då jag vill ha mentalt närvarande och väl förberedda politiker för lönen jag bidrar till.

    Jag har jämfört med de flesta relativt höga krav på våra ledare varför jag just fokuserar på politikens innehåll och hur den matchar i tiden, för väldigt få om ens någon politiker hamnar över min ribba. Rosanna Dinamarca (före detta V) kan dock ge exempel på en enskild politiker som i mitt tycke håller måttet, även om jag inte alltid (för att inte säga sällan) höll med henne i sak/inte såg politiken som nyttig där och då.
    Skriver i E-Prime.
  • Digestive
    Padirac skrev 2019-11-23 18:58:03 följande:

    Jo, jag förstår. Men jag håller inte med om att du förhållit dig kritiskt till det som du sa gått viralt i SD- nära eller SDmedia - du har tvärt om hållit det som inte alls omöjligt att det var så men att en bättre förklaring finns.

    Du har inte förhållit dig kritisk till S-nära och SDmedias motiv till att fultolka eller redogjort för detta. Isället har du kritiserat de som påpekat hela upplägget kommer från SDnära och SDmedia och anklagat dessa personer för att föra fram SDsvansens sak vilket inte kommit fram om om källan inte avslöjats. Du har alltså dolt källa och källans motiv, medvetet eller inte.

    Det finns fler sätt du skulle kunnat ta upp frågan utan att dölja källan och sättet du problematiserade frågan utan att ha spridit SDpropaganda - nu gjorde du inte det. Och det fick du bittert erfara.

    Ok, skönt att höra att inga hot finns, ett tag var jag uppriktigt orolig då du pratade om allt det vackra i livet och döden i en annan tråd. Var rädd om dig. och det är uppriktigt menat. Olika åsikter kommer långt efter en människas väl 

    Nu måste jag åka och skrämma lite barn (som jag brukade säga till Flash)


    Om >>kritisk<< innebär att helt utesluta möjligheten att Morgan Johansson (S) menade vad tajmingen föreslog och ge honom ett absolut förtroende i frågan så absolut, då har jag inte bemött saken kritiskt - men jag skulle i sådant fall hävda att du inte riktigt hänger med på vad kritiskt tänkande innebär.

    Att jag kommer fram till alternativa och egna spekulationer, perspektiv och tolkningar av det som så kallad >>SDmedia<< har presenterat - innebär att jag har hanterat vad dessa medier har presenterat kritiskt, Padirac.

    Hur skulle jag annars ha kommit fram till alternativa och egna spekulationer, perspektiv och tolkningar, genom att hantera vad dessa medier har presenterat okritiskt?

    I fallet du hänvisar till i en annan tråd och som du upplever som ett hot så handlar det om att använda ett poetiskt språk:
    Digestive skrev 2019-11-22 20:46:04 följande:

    Aja, kylan vinner alltid tillslut - det enda man kan räkna med. För väldigt vackra få sker det vid döden, för oss andra mycket tidigare än så.


    Stycket handlar om att bemöta sina medmänniskor med den värme som finns i värdighet.

    Du missar många dimensioner när du hanterar meningsmotståndare som någonting ondskefullt med en ständigt närvarande illvilja.
    Skriver i E-Prime.
  • Digestive
    Padirac skrev 2019-11-25 00:39:48 följande:

    Ahh... Så det var viskningen I sig som var problemet trots allt, just nu i alla fall. Viskningen kunde iofs vara bytt mot ett vrål eller någonting där i mellan. Att inte fokusera på och respeketera jomshof och ämbetet och väljarna....

    Ja nya upptäckter får vi alla göra då det inte är lätt att fånga en ål med händerna.


    Inte så som du och övriga har försökt göra gällande. Ni har försökt pracka på mig åsikter om viskningen som inte på något vis har berört faktumet att Morgan Johansson (S) inte närvarar mentalt.

    Varför förvägras jag att sätta mina egna ord och min egen mening på det jag skriver och när ni har fel om det?

    Du kan inte göra något fulare på en plats där vi bara har ordet än att ta det från andra... men du och gelikar har väl inte mer värme än så att ge.

    Jag köper dock inte dina och gelikars medel, det skapar bara kyla och tär på människors värdighet.
    Skriver i E-Prime.
  • Digestive
    Padirac skrev 2019-11-25 00:52:10 följande:

    Ja, jag är nog mer fylld av värme och välvilja mot MJ än jag är mot de som okritiskt sprider SD medias propaganda.

    För andra är det tydligen tvärt om, där ska MJ hanteras som någonting ondskefullt och mötas med en ständigt närvarande illvilja.

    Så olika men ändå så lika.


    Haha, nej, jag ser inte Morgan Johansson (S) som ondskefull för att han inte verkar ha en vidare god mental närvaro på sitt jobb.

    Aja, orka med dig... när mina ord förvägras sin faktiska mening när du inte får som du vill. Jag kan bara notera att du inte har förstått vad kritiskt tänkande innebär.

    Padirac - Agent 000, med rätten att förställa.
    Skriver i E-Prime.
Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?