Inlägg från: Digestive |Visa alla inlägg
  • Digestive

    Har du förtroende för regeringen?

    klyban skrev 2022-04-03 12:37:46 följande:

    Vad ska det ge oss att du låtsas om att verkligheten inte existerar och de regler, förordningar och lagar inte skulle finnas.
    Är det medvetet du glömmer av dessa bitar, eller är det bara jobbigt för "argumentet" då?


    Menar du att EU-kommissionens vice ordförande, Frans Timmermans, far med osanning när han påpekar att Sverige har möjligheten att sänka den nationella skattenivån på energibränslen (så som flertalet nämnda länder redan har gjort)?

    Det är ganska givet att EU-kommissionen inte är jättepigga på att sänka deras skattenivåer i första hand medan Sverige inte gör, i det närmaste, någonting. Och Sveriges parlament, om inte specifikt regeringen, har bestämt sig för att inte göra särskilt mycket.

    Situationen verkar inte vara mer än ett axelryck för ansvariga medan både leverne och levebröd påverkas stort för flera individer.
  • Digestive
    Flash Gordon skrev 2022-04-03 12:05:41 följande:
    Ja, som jag skrev i tråden om Nato.

    Socialdemokraternas första argument är att det alltid finns någon slags "högre kraft" som hindrar oppositionens förslag att bli verklighet.

    .
    Det var "olagligt" att skicka vapen till Ukraina.

    En svensk Nato-ansökan riskerade att "destabilisera" för Putin skulle bli arg.

    Och bränsleskatten går inte att sänka på grund av EU.

    .
    ALLTID är det socialdemokraternas första försvarslinje för att inte driva majoritetens politik om de inte vill göra det. och alltid ska vi lite på att de talar sanning och vet bäst.
    Det är för gott att sitta på den ekonomiska makten och från Olympens topp ställa och styra. Inget man tänker tumma på i något avseende och ingen omelett utan att några ägg behöver krossas.





    Progressiv populism - ut med det som fungerar för någonting annat låter bättre. Så har man hållit sig relevant allt för länge och baksidan av 30 år med denna tygellösa populism känner vi av mer och mer.
  • Digestive
    Padirac skrev 2022-04-04 12:13:05 följande:
    Rataxes skrev 2022-04-04 10:52:52 följande:
    Hade Henrik Jönssons film om vindkraft visats i SVT så hade så gott som allt stöd för denna hittepåindustri försvunnit snabbare än en avlöning. .
    Nja, Jönsson ör ju ute på slak lina och far med en del vinklade och felaktiga påståenden - det första som dyer upp är ett påstående som tagit upp tidiga rei tråden - att vindkraften på doggers bankar är olönsam pga att de investerade pengarna skulle få större avkastning i andra projekt... 

    (notera de tre punkterna )

    ... sen fortsätter väl vilseledandet och den osakliga och vinklade populismenför att ni ska försörja Jönsson med fortsatt tittande

    Kan ett vindkraftverksprojekt inte ens konkurrera med alternativen så har det än mindre möjlighet att konkurrera ut dem.

    Professorer i bland annat ekonomisk planläggning har inte råd med populistiska visioner - att ett jätteprojekt som Dogger Bank skulle bäras upp långsiktigt genom välvilliga allmosor må vara en önskedröm men inte mer än så.

    Än mindre har professorer i kretsar som berör vindkraft och grön energi råd att leka populister.

    Omställningen kräver lite mer allvar än hippie-drömmar vilket professorerna i fråga är införstådda med.
  • Digestive
    klyban skrev 2022-04-04 14:12:09 följande:

    Det är energi det ger, och att det inte ger samma avkastning som olja, innebär inte vindenergi tillhandahåller en sjutusans massa energi för samhället att använda.

    Det intressanta är att den extrema populismen talepunkt är att det inte är lönsamt  nog, och därför dåligt att ta denna energi.
    Det blir lätt så om man bara har en eller två punkter att återge din populism i en bra mer komplex fråga än så.


    Och omställningen kräver ju mer än en idé, det måste väl även du förstå?
    Eller är det för komplext?


    Du slänger bara ur dig saker. Det är det specifika projektet Doggers Bank som professorerna i fråga klassar som ekonomiskt dåligt.

    Professorerna Petter Osmundsen är i övrigt för en omställning men det innebär inte att han ställer sig bakom vilket vindkraftsprojekt som helst.

    Det finns bättre och det finns sämre vindkraftsprojekt, liksom rimliga och orimliga skalor för vindkraftverk - det är dock en dimensioner som populister inte bryr sig om.

    Det är möjligt att gigantiska vindkraftsparker ute till havs låter jättebra för populisten men de som forskar i frågor som dessa har annat att säga.
  • Digestive
    Rataxes skrev 2022-04-04 10:52:52 följande:
    Hade Henrik Jönssons film om vindkraft visats i SVT så hade så gott som allt stöd för denna hittepåindustri försvunnit snabbare än en avlöning. .
    Vad den progressiva populismen kostade i Gävleborgs region:

    Regionen ger upp vindkraften: 120 miljoner bortslösade

    - Äntligen, det här har varit en lekstuga med skattemedel, sade Patrik Stenvard, Moderaterna.


    https://www.gd.se/2022-03-31/klart-regionen-ger-upp-vindkraften-120-miljoner-bortslosade
     
  • Digestive
    klyban skrev 2022-04-04 16:20:19 följande:

    Energi måste inte generera extrema pengar, de kan ibland bara ge energi som du vet vi har en brist på.
    Eller har du missat det i din populism helt plötsligt?


     


    Ja, alla projekt är bättre eller sämre, vad är poängen, undrar då det är energi som behövs...., kanske du missat det och inbillar dig att tro alla problem fanns före putin.


    Alla som behöver energi, välkomnar denna och det är inte nödvändigt det ska generera extrema vinster.
    Kanske det är svårt för agendan att greppa?


     


    Dock finns det ett hyckleri i landet också, där man säger ja, gärna vindkraftverk, men bara inte här.
    Och hur vi minskar vårt energiberoende, ja, börjar släck era lampor, dra ur era maskiner som ni sällan använder och drar underhållsström osv...osv...osv...OCH SÅ VIDARE.
    Men kanske det är populism och att hushålla med sin energi
    Och varför man så krampaktigt håller fast vid olja och gas, det är en gåta som är hopplöst svårt och förstå i Sverige, men vi vet vart det kommer ifrån och oljebolagens rädsla att bli av med sin inkomstkälla.


    Du missar hela poängen men då är väl favoritord som agenda och populism enbart projiceringar.

    Vad du har för hippie-drömmar är inte intressant. Att gå i bräschen för undermåliga projekt gynnar inte omställningen utan tvärtom.

    Vill vi ha någonting gjort så får vi ha en funktionell strategi och inte enbart blidka progressiva populister med saker som enbart låter bra.
  • Digestive
    Rataxes skrev 2022-04-04 17:36:10 följande:
    Om det bara handlade om pengar hade det varit illa nog. 

    www.jaktojagare.se/kategorier/utrikes/100-havsornar-dodade-av-vindkraftverk-20191004/

    Att idiotin drabbar rödlistade fågelarter är ännu värre.

    Men det är väl också populism och agenda om man påpekar den petitessen.
    Och emellertid lyckas givetvis Morgan Johanson utmärka sig.

    Justitieministern missbrukar sitt ämbete

    Det hör inte till vanligheterna att justitieministrar i demokratier går in och dömer av den allmänna debatten i pressen.

    https://www.di.se/ledare/justitieministern-missbrukar-sitt-ambete/
  • Digestive
    Padirac skrev 2022-04-04 18:44:04 följande:
    Så forskarna anser att andra investeringar skulle ge bättre avkastning och därför är inte detta projekt lönsamt?

    Låter lite som vid millennieskiftet då hyresvärdar fick rådet att sälja sina fastigheter då de skulle tjäna mer pengar på försäljningen än på att fortsätta hyra ut bostäder - pengar de kunde få rekommenderades de investera i börsen ...
    Enligt forskarna så uppfyller inte projektet vare sig IEA, BEIS eller Equinoxs egna avkastningskrav - varför det klassas som en olönsam investering av dem.

    Ska Equinox med flera lyckas med omställningen så behöver de också överleva sina investeringar finansiellt, Padirac. Vilket blir en svårare uppgift om de kastar in pengar i olönsamma - helt enkelt dåliga - projekt.
  • Digestive
    Padirac skrev 2022-04-04 21:39:30 följande:
    Olönsam i förhållande till vad andra investerigar kunde ge i avkastning? Betyder det att de får avkastning eller inte får avkastning? På kort sikt, på lång sikt? 

    Ändå har invetseringar och satsningar gjorts för att möta ett marknadsbehov - vad tycker företagen själva om sina investeringar och satsningar?

    Jönssons kritik är varken saklig eller opolitiserad - varför vinklar Jönsson meddelandet och kommer med en halvsanning som han inte förklarar -  varför anser inte en påstådd libertarian att företag får satsa på det företagen vill satsa på?  Vill Jönsson att det ska finnas någon sorts marknadsreglerinmg i fråga om avkastning? Ja, då är det mycket som får läggas ned i samhället. Men det är väl det libertarianen Jönsson vill snarare än att låta företag satsa på de verksamheter de tror på.

    Jag tror utdelningen att sett till investerad krona är störst på Jönssons youtubekanal och tiggeriverksamhet där han som en sann entrepenör hittat sin marknadsnisch och sina mjölkkossor.
    Investeringarna ger helt enkelt inte tillräckligt med avkastning utifrån egna, IEA och BEIS avkastningskrav - enligt forskarna som bedömer projektet olönsamt därefter. Vad är svårbegripligt?

    Haha, har Henrik Jönsson försökt förbjuda företag att investera i projektet Doggers Bank?

    Ja, du påstår det ena och det andra om Henrik Jönsson - självfallet utan uppbackande argument - samtidigt som du helt uppenbart inte kunde vara mer partisk eller för den delen mindre objektiv.

    Aja, förstår du inte att investerare behöver få en viss mängd avkastning och i tid för att finansiellt mäkta med sina investeringar så spelar saker och ting mindre roll.
  • Digestive
    Padirac skrev 2022-04-04 22:25:37 följande:
    Näe. den enda som påstår att Jönsson vill förbjuda företag att investera i vindkraftsprojektet p åDogegrs Bankar är du själv Digestive.

    Jag ifrågasatte varför en påstådd libertarian har synpunkter på vad företag vill investera i om det inte är fråga om att politisera och vara osaklig.

    Jönsson försöker påstå att investeringen r onlönsam baserat på att det finns andra mer lönsamma investeringar - men det är någonting helt annat. Varför försöker Jönsson lyfta fram ett påstående som inte är sant?  
    Ok.

    Du tror att libertarianer ideologiskt förbjuder sig själva från att ha synpunkter på dåliga/bra investeringar? Henrik Jönsson är en oberoende samhällsdebattör som absolut politiserar/ideologiserar sina synpunkter - varför han påpekar för åhörare om att han är libertarian och i början av varje avsnitt. Vad är osakligt med det, Padirac?

    Ja, det finns projekt som är mer respektive mindre lönsamma liksom projekt som uppfyller aktuella avkastningskrav. Vadå inte är sant? Vilket svammel.
Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?