• Anonym (Farmor)

    Svärdottern förstör!

    Min son har nyligen gift sig med sin sambo sedan många år tillbaka. De har ett barn på två år. Jag får väl erkänna att jag under de första åren av deras relation hade svårt att acceptera henne, vilket jag också lät min son få veta. Visst, det var dumt, men jag ville bara hans bästa och man måste ju få säga vad man tycker. Det är ju egentligen inget fel på henne, hon är snäll, skötsam och smart. 

    Problemet: Jag känner att jag inte får träffa och rå om mitt barnbarn och min son så ofta som jag skulle vilja. Vi ses ett par gånger i månaden, men jag skulle helst vilja att det var minst en gång i veckan. Inte en enda gång har jag suttit barnvakt heller, trots att de vet att jag vill. Mormor däremot har jag hört att suttit barnvakt flera gånger. Jag blir ledsen, för när vi träffas allihopa till födelsedagar tex, så märks det att barnbarnet har en närmare relation till hennes sida av släkten än till sonens. Jag tror att svärdottern vill ha det så och manipulerar min son så att det ska bli så. 

    Jag vet inte vad jag gör för fel! Jag brukar försöka åka hem till dem någon kväll då och då på väg hem från jobbet. Verkar inte så uppskattat, men man måste väl få kunna komma och hälsa på även en vardagkväll? Jag tycker att jag ställer upp så mycket för dem. Varje gång de ska göra något med huset t.ex. så frågar jag om jag ska komma och hjälpa dem. Oftast svarar de nej, så man får ju nästan tvinga sig på för att få vara delaktig och hjälpa till! Jag brukar också lämna lite saker hemma hos dem som jag tycker att de saknar i sitt hem, som dukar, blommor och gardiner. Ibland kommer jag även med lite matvaror, eller blöjor eller kanske några hundralappar. Jag vet att de har pengar, båda två tjänar ju hyfsat, men jag vill ju också få bidra lite och känna mig nyttig! 

    Jag vill ju vara delaktig i mitt barnbarns uppväxt, men jag känner mig motarbetad av svärdottern. Kläder som jag köper verkar inte användas, försöker man komma med något råd så nyps det av direkt. Svärdottern vet ju alltid bäst såklart. Att få ha barnbarnet hos mig en helg känns väldigt långt bort. 

    Vad ska jag göra? 

  • Svar på tråden Svärdottern förstör!
  • Anonym

    Fyfan för svärmödrar som du! Och skönt att så många håller med. Du har inte rätt till ett skit och man måste inte alls få säga vad man tycker om allt, vem bryr sig vad du tkr om henne, inte du som ska leva och bo med henne! Röt ifrån ordentligt till min svärmor, ångrar inte en sekund!

  • Anonym
    Anonym skrev 2012-11-02 21:56:46 följande:
    Jag har bara läst slutet på tråden, men blir förvånad hur otroligt negativa alla är mot ts. Jag tycker inte att hon, utifrån det som skrivs i ts, beter sig så konstigt. Ja det blev jättefel i början, men nu försöker hon ju verkligen. Tänker ni på era egna mammor (jag förutsätter att de flesta som svarat är kvinnor) och hur de blir bemötta av er brors fru/sambo? Tänker ni på att ni som har söner också blir farmor och svärmor en gång? Barnen har rätt till åde far- och morföräldrar!
    Absolut! Jag tänker att jag ska aldrig göra som min svärmor gjorde mot mig. OCH, för min sons skull så måste jag försöka umgås med henne  och det va han som längtade efter henne.
  • education

    Du försöker för mycket. Backa!
    Jay förstår att du blir ledsen, känner sig utanför och att det är en sorg att det är som det är. Men det blir INTE bättre av att du fortsätter att tränga dig på (du uppfattar det nog inte så men andra gör nog det..).

    Jag skulle ge dig rådet att fortsätta vara den omtänksamma människa som du verkar vara. Alltid redo att göra gott för din sons hela familj. MEN på deras villkor, inte dina. Då kommer du bli önskvärd i deras vardag på ett annat sätt. Låt det ta tid, ha tålamod och som sagt - backa. Fokusera på annat så mycket du kan och uppskatta de små stunderna som GES dig, inte de du lyckas TA.

  • Lillkossan

    Jag har bara läst TS och kan inte förstå varför alla tycker att hon ska backa? Det är väl klart att man vill träffa sitt barnbarn ofta? Vad är det som är så hemskt med det? Har jag missat något?

  • Fröets mamma

    Usch ts, du låter som min svärmor. Nej din svärdotter har ingen skyldighet att försöka och du har INGEN "RÄTT" till barnbarn, de måste man förtjäna. Genom att vara empatisk och behaglig att umgås med.

  • Fröets mamma
    Lillkossan skrev 2012-11-02 23:09:53 följande:
    Jag har bara läst TS och kan inte förstå varför alla tycker att hon ska backa? Det är väl klart att man vill träffa sitt barnbarn ofta? Vad är det som är så hemskt med det? Har jag missat något?

    Läs ts övriga inlägg då så kanske du fattar
  • Whitetrash86
    Lillkossan skrev 2012-11-02 23:09:53 följande:
    Jag har bara läst TS och kan inte förstå varför alla tycker att hon ska backa? Det är väl klart att man vill träffa sitt barnbarn ofta? Vad är det som är så hemskt med det? Har jag missat något?
    det är ingen som sagt att hon inte ska få träffa sitt barnbarn, men att ta för sig och göra vad man vill i ett hem som är sitt egna är för många inte acceptabelt. 
  • Anonym
    ummabdilleh skrev 2012-11-02 20:30:52 följande:
    manga svarmodrar blandar sig i for mkt..de fattar inte skillnad mellan farmor och mamma...de tror att de ar mamman..inte ens egen mamma blandar sig i sa mkt som manga svarmodrar gor..det ar oftast normalt t.s att barnbarn ar narmare med mormor an med farmor
    Eller mormor och mamma. Du vet att män har svårmödrar också? Mer er inställning är jag glad över att jag inte har söner. Fy sjutton. 
  • Tom Araya

    Jag tycker du ska ta ett snack med din son om vad du känner och vad du vill.
    Poängtera verkligen vad du här beskriver om din svärdotter, att du i början kände motstånd men att du ändrade inställning och numera tycker hon är en bra person.

    Låt honom sedan smälta detta och sedan prata med sin fru och sedan kanske ni kan säta er och prta igenom det hela alla tre.

    Jag tror motståndet mot dig kan ha en grund i din tidigare inställning till din svärdotter och det är en knut som måste lösas innan någon förändring kan ske.

    Du måste helt enkelt få din svärdotter att ge dig det gillande och den respekt du förtjänar och är hon en klok och normalt funtad person kan hon inte förneka dig det om hon bara får veta din egentliga och nuvarande inställning, istället för den tidigare.

Svar på tråden Svärdottern förstör!