• singhatjejen

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Snart lycklig: Ja usch såna dagar har jag alldeles för ofta. Försöker verkligen tänka positivt men emellanåt så känner jag hur tiden bara rinner iväg och jag känner mig så maktlös.
    Hoppas vi alla sitter där snart med varsin bebis som världens finaste belöning.HjärtaHjärtaHjärta

  • singhatjejen

    Mumwanna: Ja vi vet ju hur svårt det är att hitta någon som överhuvudtaget hjälper en. Trist att det ska ta sån tid men jösses vad skönt med hjälp - och utan att ruinera en dessutom.

  • singhatjejen

    Får jag fråga er allihopa - vad blir ni mest upprörda/ledsna över i det här sammanhangen när det gäller den hjälp ni får och har fått från svenska läkare?
    Att ni känner att ni själva måste söka svaren på varför ni inte blir gravida? Att inte läkarna arbetar mer efter studier och "framgångsrecept" utomlands? Att de inte lyssnar på er? Att de bara ser till äggen och kör med mall 1A när det handlar om IVF:er? Alla ovan nämnda? Helt andra saker?

  • singhatjejen

    Zin och TWH: Tusen tack för svar - och kan bara hålla med er...
    Men visst är det några som mött läkare som skulle vilja mer men inte vågar/känner sig bakbundna av myndigheter som Socialstyrelsen etc? Finns det liksom en delad kår eller är dessa läkare så få att de knappt kan räknas?

  • singhatjejen

    Maxad förstår absolut din frustration det är helt sjukt att läkarna i Sverige bara slår ifrån sig och vägrar lyssna vägrar ändra tankebanor. Totalt fyrkantiga som Zin sa. Varför jobbar de med det de gör om de inte är nyfikna kan tänka om bredda vyerna. Och alla andra är skojare och oseriösa som min gynekolog uttryckte det.

    Snart lycklig: jag förstår också hur du känner med din syster. Varför hon och inte jag... Men jag tror hoppas och håller tummarna att också du får bli mamma. Stor kram på dig!!

  • singhatjejen

    Snart lycklig: Sju folliklar låter ju fantastiskt! Lycka till nu - håller tummarna hårt som vanligt!!

    Själv är jag nära att få åka - tror jag - väntar på besked från dr D. Har kört korta protokollet och det var skönt att slippa sprejen och jag tycker det känns bättre i kroppen.
     Men jag måste erkänna att det suger musten ur en med allt man måste fixa och få ihop under en behandling. Jag har lämnat inte mindre än tre (!) FBC inom loppet av en vecka... IL några dagar tidigare och så sprungit på ultraljud, akupunktur, försöka hinna arbeta ikapp på jobbet för att kunna vara borta och samtidigt hämta lillen i tid på dagis och jag vet inte allt. Jag är helt slut på kvällarna och det första jag tänker på morgonen är "nu drar cirkusen igång igen..." Hoppas verkligen det funkar nu!!

    Södertjej: Väldigt intressant vad han såg i din livmoder. Nu får du hjälp och kan kanske vara gravid igen snart - och faktiskt få bära fram ett friskt barn. Tänk att vi alla ska behöva åka utomlands för att få den hjälpen - och först överhuvudtaget råka höra att den finns!! Jag blir så j...a förbannad alltså.Skrikandes

    Lully: Jag kanske är i Aten nästa lördag beror på när jag får åka och hur allt går. Vore jättekul att ses!

  • singhatjejen

    Just ja ... en glad nyhet är att jag fick tillbaka pengar från FK för operationen i Aten förra sommaren. Jag gjorde ju en laparoskopi och hysteroskopi för att kolla efter endometrios. Det var ju först efteråt jag fattade att man fick med det berömda snittet i livmodern vid hysteroskopin. Det var ju laparoskopin jag var ute efter och bränna bort endon. Jag visste ju inom mig att jag hade det, men fick det aldrig erkänt av svenska läkare. Där både hittade de den och brände bort den (utom runt äggstockarna). Hur som helst, efter några vändor med intyg hit och dit fick jag pengar tillbaka!! Solig trodde jag aldrig, men där ser man.

  • singhatjejen

    Snart lycklig: dr D vill göra äggplock på måndag på mig också fick jag höra nu i eftermiddags så jag har precis bokat flyg och hotell - vore himla kul att ses!

    Che: ja det är tufft att få ihop med jobb. Jag har berättat allt för min närmaste chef - hade inte gått annars. Hon stöttar men jag märker att det komplicerar tillvaron för henne också. Inte lätt detta...

    Snart gravid: tycker du ska lyssna på dig själv och din magkänsla i den här frågan. Det är ju dig och din partner och ert liv det handlar om. Frysta ägg går också bra. Folk blir gravida på frysta ägg hela tiden och en donator är väl dessutom yngre och ska ha bra kvalitet. vi är ju några här i tråden som fryser varje månad i äggsamling. Lyssna på ditt hjärta annars kanske du ångrar du dig hela livet.

    Lully: lycka till på vul på måndag!

  • singhatjejen

    Snart lycklig: haha då är jag precis efter dig! 12.30 är det min tur :) jag landar mitt i natten till måndag så jag bokade Olympia nära kliniken. Inboxar dig :)

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!