• singhatjejen

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Stumpan: jag gjorde hysteroskopi och en laparoskopi i jakt på endo - något som jag kämpat för att få veta om jag har här i Sverige utan gensvar.
    Men kolla på försäkringskassans hemsida där ska finnas en länk för den som vill söka ersättning för vård inom eu. Och det ska vara vård som erbjuds även här men man av olika anledningar söker där ändå. Du kan ju ansöka och se vad de säger.

  • singhatjejen

    Stumpan: Jag fick inte heller något riktigt kvitto av Peny - men jag bad henne om ett intyg på vad hon gjort och när och summan och med en stämpel. (sjukhuskvittona hade jag dock) Sedan förklarade jag för FK varför jag inte hade kvittona - hur det hade gått till. Och tydligen räckte det, tack och lov.
    Så mejla och be Peny om ett intyg och berätta vad du vill ha med på det, hon var supersnabb att svara och tjejerna på klinkiken fixade fram snabbt som attan - både pdf och skickade mig originalet på rekommenderad post. Superservice :)

  • singhatjejen

    Hre: dr D ger olika doser dag för dag beroende på ultraljud om hur folliklarna utvecklas och blodprover om bland annat östradiolet som också berättar lite om folliklarnas utveckling. Jag har fått såväl 75 som 150 som 225 och han ändrar som sagt under behandlingens gång. Förstår hur du tänker men det blir nog svårt att som lekman avgöra hur du får bästa dosen för bästa äggen. Lycka till!

  • singhatjejen

    Hre: olika även där. En gång var det fem ultraljud under en behandling en annan gång två. En gång ett blodprov en gång tre...
    Vissa blodprover får jag svar på samma dag. Östradiolet analyseras inte varje dag här i Stockholm på Karolinska. Det görs när tillräckligt många prover kommit in som vill testa just östradiol. Vet inte om det är samma där du bor.

  • singhatjejen

    Cff: har en sköterska som ringer på svaren och hon har ibland fått ringa flera gånger - då det dröjt dagar... Vad konstigt!

  • singhatjejen

    Snart lycklig: håller tummarna för att ditt ägg blir fint befruktat och kan samlas till resten av gänget i frysen!!

    Petra: vad underbart med en lite openminded läkare! De växer inte på trän :)

  • singhatjejen

    Twh: förstår att du tycker det är läskigt! Jag hade precis som du högt blodtryck i slutet och det visade ju sig att det var i slutet som näringen ströps för lilleman och jag hade massor av proppar i moderkakan. Fråga noga dr D hur han tänker innan du slutar. Han har nog en tanke och plan men det är ju viktigt att förstå så du inte behöver gå omkring och bara rädd och oroad! Du är ju så nära nu!

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!