Inlägg från: Dorian Ertymexx |Visa alla inlägg
  • Dorian Ertymexx

    Varför skulle muslimer ha dålig kvinnosyn?

    SweeneyTodd skrev 2011-07-11 00:39:49 följande:
    Sjukt att det finns andra trappsteg! VÅLD ÄR ALDRIG OKEY!

    Säg det till alla de svenska män som misshandlar, våldtar och ibland mördar sina fruar, sambos och partners.

    Och nej, två fel gör inte ett rätt, men stenkastande i glashus är inte heller vidare givande.  
    Politiskt korrekt. Vuxenspråk för du är dum.
  • Dorian Ertymexx
    Nikkili skrev 2011-07-11 00:44:34 följande:
    Jesus kristus...och det finns det folk som följer år 2011....???

    Intressant att du nämnde Jesus Kristus.
    5:22 Wives, submit yourselves unto your own husbands, as unto the Lord.5:23 For the husband is the head of the wife, even as Christ is the head of the church: and he is the saviour of the body.5:24 Therefore as the church is subject unto Christ, so let the wives be to their own husbands in every thing.
    Politiskt korrekt. Vuxenspråk för du är dum.
  • Dorian Ertymexx
    SweeneyTodd skrev 2011-07-11 00:51:25 följande:
    Familjens överhuvud?! Jaha, ett patrikalt samhälle, där männen står högst upp, och kvinnan lägre ner än mannen. Ett patrikalt samhälle där männen har all/den mesta makten leder alltid till kvinnoförtryck. Våld är misshandel, och det är olagligt, och jävligt sjukt, de tycker de flesta människor i västvärlden, bara efterblivna människor tycker det är okey att misshandla sin fru. Vi lever inte i medeltiden, detta är så eferblivet så jag vet inte hur jag ska formulera mig. Det värsta är att du inte fattar hur efterblivet det låter. Vet inte vad jag ska säga, är så chockad att man kan tycka detta 2011, att det är okey med kvinnomisshandel. Det spelar nog inte heller en roll, för du hade nog ännu inte fattat. Varför ska en vuxen man slå? Man lär barn att våld löser inga konflikter, sjukt attt en vuxen ska göra det. Så sjukt att jag tappar mina ord.

    Ehm, inte för att pinka på din parad, men vi har verkligen ingen rätt att sätta oss till doms över andra när det kommer till patriarkala samhällen. Vi super kål som fan där.
    Politiskt korrekt. Vuxenspråk för du är dum.
  • Dorian Ertymexx
    Nikkili skrev 2011-07-11 00:59:07 följande:
    men vad i h-e,är det lagligt att följa koranen som uppmuntrar till kidnappning och frihetsberövande...!!

    Precis som i bibeln, där man ska stena. Och inte bara om hon varit otrogen, man får ljuga och säga att hon inte var oskuld när man gifte sig, och sedan få kvinnan stenad, om man tröttnat på henne.
    Politiskt korrekt. Vuxenspråk för du är dum.
  • Dorian Ertymexx
    SkåneP skrev 2011-07-11 01:04:02 följande:
    Måste säga att för mig som ateist låter det där riktigt vidrigt. Att en mans våld mot sin kvinna kan vara berättigat om det handlar som att hålla religionens auktoritet intakt.

    Kristendomen är fortfarande inte charmigare.

    3:1 Likewise, ye wives, be in subjection to your own husbands; that, if any obey not the word, they also may without the word be won by the conversation of the wives;3:2 While they behold your chaste conversation coupled with fear.3:3 Whose adorning let it not be that outward adorning of plaiting the hair, and of wearing of gold, or of putting on of apparel;3:4But let it be the hidden man of the heart, in that which is not corruptible, even the ornament of a meek and quiet spirit, which is in the sight of God of great price.3:5 For after this manner in the old time the holy women also, who trusted in God, adorned themselves, being in subjection unto their own husbands:3:6 Even as Sara obeyed Abraham, calling him lord: whose daughters ye are, as long as ye do well, and are not afraid with any amazement.3:7 Likewise, ye husbands, dwell with them according to knowledge, giving honour unto the wife, as unto the weaker vessel, and as being heirs together of the grace of life; that your prayers be not hindered.
    Politiskt korrekt. Vuxenspråk för du är dum.
  • Dorian Ertymexx
    asta66 skrev 2011-07-11 06:37:34 följande:
    Jo, en sån relgion är inget att ha.

    Och vilken religion ÄR något att ha?
    Politiskt korrekt. Vuxenspråk för du är dum.
  • Dorian Ertymexx
    Mentat skrev 2011-07-11 08:10:52 följande:
    Jaha. Fast enligt islamportalen, vilken man tycker borde ge ett korrekt svar utifrån islamska principer, så hävdas det att det är fullt logiskt och rimligt att män ärver dubbelt så mycket som kvinnor med motiveringen att kvinnor (Jfr islamportalen.se/index.php?option=com_content...:vad-aer-kvinnans-andel-av-arvsraett-enligt-islam& catid=7:vanliga-fragor&Itemid=25) skall ha "hemgift och underhåll och att hon är undantagen från väpnad strid och betalande av lösensumma."

    Man kan säkert anse mycket om det men knappast att det präglas av någon jämställdhet i alla fall även om jag inser att ämnet är religion.

    Som SkåneP har påpekat var Sverige inte heller alltid jämställt förr i tiden även om det just vad arvsrätt beträffar har funnits exempel på lika arvsrätt i de äldsta nedtecknade lagar vi har. Förutom Gotland som han nämner var det tydligen gammal tradition att kvinnorna i Småland ärvde lika som män, det för övrigt i tider då hon rimligen både hade hemgift, fick underhåll och var undantagen från väpnad strid och eventuella lösensummor, det senare har dock inte varit särskilt vanligt i Sverige för allt vad jag vet.

    Poängen är väl att vi sedan åtminstone hundra år tillbaka, mer egentligen, har rört oss mot ett allt mer jämställt samhälle. Sker det någon sådan rörelse i olika muslimska länder eller framför allt, eftersom det är trådens ämne, inom den muslimska tron?

    Det gör det absolut, det finns muslimska feminister som arbetar hårt för jämställdhet. Men precis som här, eller i andra länder med patriarkala mönster, så motarbetas det av de som vinner på att ha det segregerat och patriarkalt.
    Politiskt korrekt. Vuxenspråk för du är dum.
  • Dorian Ertymexx
    Kinya skrev 2011-07-11 08:54:46 följande:
    Jag tycker att muslimer verkar ha dålig manssyn! De anser ju att män inte klarar av att tygla sig om de ser en kvinna som inte döljer sin kropp tillräckligt. De verkar tro att alla män är våldtäktsmän om de skulle råka se en lättklädd kvinna. Nä, män är inte sådana. Otroligt förolämpande tycker jag.

    Fast hur skiljer det sig från inte bara kristna i Sverige, utan också sekulära? Jag har i flera trådar ifrågasatt varför jag som man får gå topless utan att det händer något, medan en kvinna som gör samma sak lär bli hämtad av polis? Det är inte som att mansbröst är mindre sexuellt laddade än kvinnobröst liksom.
    Politiskt korrekt. Vuxenspråk för du är dum.
  • Dorian Ertymexx
    Toboas skrev 2011-07-11 09:01:21 följande:
    Till Dorian:

    Om du läst nattens diskussion nu så borde det vara tydligt även för dig varför islam diskuteras långt mer än kristendom och judendom och på ett annat sätt.

    När någon som hävdar att kristendom är den bästa religionen och konfronteras med gud i GT så framhåller de normalt att allt i GT som strider mot NT inte längre gäller och att kärleksbudskapet är det centrala. Allt annat menar man är ogiltigt.

    När islam diskuteras så försvaras fortfarande reglerna om mannens överhöghet, rätten att slå kvinnan och systematisk könsdiskriminering samtidigt som man ställer frågan varför mulimer anses ha dålig kvinnosyn.

    Tvärtom, jag ser verkligen inte skillnaden. Det är exakt samma skit i alla religioner. Jag försöker just nu hitta vart det står att kvinnan ska hållas i tukt, för jag vet att jag läst det någonstans (om det var i bibeln eller om det var något som Luther uttryckt är jag mer osäker på). Men jag postade nyligen ett litet inlägg från Petrus om att kvinnan ska hållas "i fruktan". Charmigt va?

    Sanning med massiv modifikation. VISSA kristna menar att GT upphävs av NT. Många, många kristna menar att GT BEKRÄFTAS av NT.

    Samma sak i kristendomen. De kristna som lever jämställt gör det TROTS bibeln, inte PÅ GRUND av den. Paulus, den solklart viktigaste jämte Petrus, skriver ju tydligt att "kvinnan ska tiga i församlingen", så kyrkor som har kvinnliga präster går MOT bibelns (eller i alla fall emot Paulus) bud.     
    Politiskt korrekt. Vuxenspråk för du är dum.
  • Dorian Ertymexx
    Lautaro skrev 2011-07-11 10:04:07 följande:
    Någon som kan hålla med om att kristendomen är lika diskriminerande?

    Japp. Utan minsta tvekan faktiskt.
    Politiskt korrekt. Vuxenspråk för du är dum.
Svar på tråden Varför skulle muslimer ha dålig kvinnosyn?