Inlägg från: Dorian Ertymexx |Visa alla inlägg
  • Dorian Ertymexx

    Varför skulle muslimer ha dålig kvinnosyn?

    Anton Chigurh skrev 2011-07-11 18:51:54 följande:
    Skillnaden är, Dorian, att svenska män inte har stöd i grundlagen för sina handlingar. 

    Och det gör det bättre... hur?
    Politiskt korrekt. Vuxenspråk för du är dum.
  • Dorian Ertymexx
    theangel01 skrev 2011-07-11 18:55:42 följande:
    Men jag glömde visst bort ja, ALLA muslimer är ju likadana! *ler ironiskt*

    Japp, varenda en av miljarden muslimer från Dakar till Djakarta, från Kongo till Kina. Du ska se att när ni är gifta och har barn, och du inte kan fly, så kommer han skratta och slå dig, bara för att han är ond!!! Obestämd
    Politiskt korrekt. Vuxenspråk för du är dum.
  • Dorian Ertymexx
    Lautaro skrev 2011-07-11 21:16:46 följande:
    Så vad är jehovas vittnen, Livets ord, 7:e adventisterna osv osv om Islam har taskig kvinnosyn ? Flera jehovas tjejer blir våldtagna,d et kommer rapporter om det hela tiden, och glöm inte knutby och många liknande fall... Är kristendomen en jämlik religion som förespråkar kvinnan som egentänkande individ? Kvinnan kom ju från mannen enligt bibeln.

    Men Lautaro, JV-damerna blir ju våldtagna av VITA, RENA fundisar, inte av smutsiga araber, förstår du väl! *dryper av sarkasm*
    Politiskt korrekt. Vuxenspråk för du är dum.
  • Dorian Ertymexx
    Self Evident skrev 2011-07-11 22:03:45 följande:

    Exakt. Det är den fundamentala skillnaden. 

    I Sverige har vi skilt stat och religion åt eftersom vi har uppnått den graden av upplysning och civilisation att vi inser det orimliga i att låta skrifter från helt andra tidsepoker och förutsättningar vara vägledande i vårt nutida samhälle. Även om den processen inte är slutförd så är ambitionen tydlig. Religionen, islam såväl som kristendom och andra trosinriktningar, hör hemma i det privata och har ingen relevans när det gäller t.ex. modern lagstiftning.

    Ni kan argumentera in absurdum för att rationalisera och legitimera Koranens kvinnosyn men den kommer aldrig att accepteras av svenskt rättväsende eller myndigheter. Jag är inte ett skit imponerad av muslimska män som i all sin godhet "faktiskt visst är jämställda" och verkligen uppskattar kvinnan som maka och mor (surprise!), enligt vissa konveriteter och västerländskt influerade muslimer här. Jag ger ingen cred för självklarheter. Been there done that på en övergripande samhällsnivå. 

    Jag är inte heller intresserad av Koranen eller individuella muslimers kvinnosyn utan enbart om de, som alla svenska samhällsmedborgare bör, följer svensk lag som förbjuder alla former av diskriminering.     
       

    Du har tyvärr fel i sak. Svensk lag inte bara inte underlåter att förbjuda alla former av diskriminering, den rentav uppmuntrar till vissa sorters diskriminering i praktiken.
    Politiskt korrekt. Vuxenspråk för du är dum.
  • Dorian Ertymexx
    Nikkili skrev 2011-07-11 22:05:21 följande:
    Men det står i koranen att det är okey om kvinnan inte lyder efter deras olika steg......det är förbjudet och koranen uppmanar folk till brottsliga handlingar!

    Du, det gör bibeln också. Det gör alla heliga texter.
    Politiskt korrekt. Vuxenspråk för du är dum.
  • Dorian Ertymexx
    Anton Chigurh skrev 2011-07-11 22:05:38 följande:
    Aahaa, så om en muslim är ärlig, då är det okey å stödja koranens tillåtelse vad gäller kvinnomisshandel.

    Det var som fan..................och det kommer från dig av alla, Dorian. Det var som fan.

    Inlägg nr 688 skall arkiveras för all framtid. 

    Så kan man misstolka det, om man har tråkigt.

    Eller så kan man läsa vad jag skriver, och eventuellt fråga om man inte förstår.  
    Politiskt korrekt. Vuxenspråk för du är dum.
  • Dorian Ertymexx
    Self Evident skrev 2011-07-11 22:10:23 följande:

    Ditt inlägg är i klass med Nordisk familjeboks definition av ordet "neger" från 50-talet. Ge mig EN vetenskaplig referens på det du hävdar, en enda. I dare you.  

    Word på det.
    Politiskt korrekt. Vuxenspråk för du är dum.
  • Dorian Ertymexx
    Nikkili skrev 2011-07-11 22:19:40 följande:
    Skillnaden är att ingen lever lika slaviskt efter bibeln här som muslimer gör efter koranen.

    Dessutom åker du in om du slår din fru i sverige

    Ehm, tror du verkligen på det där? På allvar? I så fall har du en hel del att lära dig om kristendomen och dess mer fanatiska sekter. Hört talas om JV? Amish?
    Politiskt korrekt. Vuxenspråk för du är dum.
  • Dorian Ertymexx
    Self Evident skrev 2011-07-11 22:38:00 följande:

    Så då är det lika bra att vi avskaffar de lagar mot diskriminering och våld mot kvinnor som vi faktiskt har eller vad går din argumentation ut på?

    Att påstå att kvinnor i Sverige också blir diskriminerade precis som kvinnor i t.ex. Saudiarabien och Afghanistan är direkt hånfullt med de kvinnor som offrar livet får att få en bråkdel av den frihet vi har här. Att dessutom förringa den relativa nivå av  jämställdhet vi trots allt har uppnått är att ytterligare håna de svenska kvinnor som kämpade i motvind för att komma dit vi är nu. Jag är kvinna, jag vet vad det innebär att bli diskriminerad p.g.a. mitt kön, både här i Sverige och i ett muslimskt land jag bodde i tidigare och det är en enorm skillnad. Det går inte att jämföra.

    Det väsentliga är att samhället officiellt markerar vilka värderingar som råder genom lagstiftning. Annars har enskilda kvinnor inte en chans att få skydd och upprättelse. De kvinnor jag har mött på olika kvinnojourer genom mitt arbete är jävligt tacksamma över den lagstiftning vi trots allt har och den, om än begränsade, medvetenhet om kvinnofridsbrott som ändå finns inom polisväsendet, sociala myndigheter och rättsväsende. I andra delar av världen hade de varit döda nu.           
     

    Nej. Min argumentation går ut på att vi ska sluta stirra oss blinda på islam, och inse att ALLA religioner är samma skrot och korn. Och många sekulära är inte ett smack bättre.
    Politiskt korrekt. Vuxenspråk för du är dum.
  • Dorian Ertymexx
    Anton Chigurh skrev 2011-07-11 22:22:38 följande:
    Jaa du, jag anser nog att en lagstiftning som förbjuder kvinnomisshandel, som har straffsatser fastställda för dom som utför kvinnomisshandel, sån lagstiftning är i mitt tycke betydligt bättre än lagstiftning som tillåter kvinnomisshandel. 

    Men du håller knappast med om det !!!

    Det vore bra om våra lagar vore så jämställda som ni tror.

    Och som sagt, det är inte jämställdheten jag är emot, tvärtom. Det är den enögda jakten på islam som gör mig trött.  
    Politiskt korrekt. Vuxenspråk för du är dum.
Svar på tråden Varför skulle muslimer ha dålig kvinnosyn?