Inlägg från: Dorian Ertymexx |Visa alla inlägg
  • Dorian Ertymexx

    Varför skulle muslimer ha dålig kvinnosyn?

    Anton Chigurh skrev 2011-07-08 16:19:23 följande:
    Men snälla Dorian, två fel gör inte ett rätt. Det vet du bättre än någon annan !!!!!

    Och har jag sagt att det gör det då? Det jag säger är att det är ett evigt och förbannat hycklande med tjatet om hur "onda" muslimer och islam är, när vi är precis lika goda kålsupare här hemma.
    Politiskt korrekt. Vuxenspråk för du är dum.
  • Dorian Ertymexx
    Anton Chigurh skrev 2011-07-08 18:29:42 följande:
    Eftersom du påpekar just det i vartannat inlägg, så.........!

    Dessutom skiter jag Joseph Ratzinger ett långt jävla stycke, han å hans religion suger lika mycket balle som islam.

    Och, Dorian, så kan jag upplysningsvis tala om att tråden ämne är muslimers taskiga kvinnosyn, inte kristna bögar.
     

    Det är ALLTID om muslimer. Är det inte ruggigt tröttsamt att vara så ensidig och enformig?
    Politiskt korrekt. Vuxenspråk för du är dum.
  • Dorian Ertymexx
    Mentat skrev 2011-07-08 18:43:29 följande:
    Ja, det får du nog göra. Vatikanen må fomellt sett betraktas som en stat men den är nog snarare att likna vid ett kloster medan Iran har nära 80 miljoner invånare. Vi skulle kunna studera lagstiftningen i en massa andra muslimska stater också, det där var ett koncist exempel.

    Att försöka förneka att jämställdhet har kommit betydligt längre i den kristna världen än i den muslimska är väl ändå ett rätt hopplöst företag?

    Knappast. Det är en söt myt som kristna älskar att intala sig. Men ser du på den kristna världen är jämställdheten över lag sorgligt eftersatt. Till och med Tyskland har starka patriarkala strukturer. De tyskor jag känner har alla flytt Tyskland just på grund av det, och inget annat. Sverige är inte hela kristenheten, vet du - och Sverige har för den delen långt ifrån ett vidare jämställt samhälle heller. Vi är jämställdare än många andra länder, men i motsats till Pakistan har vi tex aldrig haft en kvinnlig statsminister.
    Politiskt korrekt. Vuxenspråk för du är dum.
  • Dorian Ertymexx
    oki skrev 2011-07-08 18:45:14 följande:
    så bibeln skrevs alltså innan koranen? Jag trodde båda religionerna var lika gamla och är dom det så är det ju knappast kristendomens påfund utan båda är lika dumma som varandra.

    Koranen skrevs på 600-talet, och var starkt inspirerad av Gamla testamentet, och var delvis också skapad för att locka till sig judiska troende, något som slog slint. Mycket av det negativa med islam är arv från den tidiga kristendomen, som sagt.
    Politiskt korrekt. Vuxenspråk för du är dum.
  • Dorian Ertymexx
    Toboas skrev 2011-07-08 21:33:06 följande:
    Då har du verkligen missat alla diskussioner där Pappi Jo, Benno3 / Användarnamn har varit med... Där diskuterars / kritiseras bibeln och kristendomen ordentligt.

    Vitsen med att göra samma sak i en tråd som enligt TS ska handla om synen på muslimer förstår jag dock inte.

    Jodå, jag har varit med om dem. Och det är inte alls samma sorts kritik. Där kritiseras Papi et al och deras fanatism, men sällan kristendomen som sådan. Få eller ingen säger att "kristendomen är en ond religion". Där kritiseras religionens kärna, men ingen säger att alla kristna tycker att kvinnor ska skyla sig eller "tiga i församlingen", det finns en förståelse för att fundisar inte är representativa för alla kristna. Det finns det sällan i trådar om islam. Det är en STOR skillnad.
    Politiskt korrekt. Vuxenspråk för du är dum.
  • Dorian Ertymexx
    Toboas skrev 2011-07-08 23:20:15 följande:
    Främst för att - som påpekats - så tillåter kristendomen att man tolkar vissa delar som allegorier och liknelser och dessutom möjliggör NT att man frångår allt i GT som inte stämmer överens med kärleksbudskapet. Koranen anses vara guds ord direkt via Muhammed och det gör att allt som står där är relevant för en muslim.

    Om man är bokstavstroende ja. Och tolkningar eller inte, kristendomen har i praktiken varit precis lika hemsk som islam. Och dessutom kan även koranen tolkas. Annars hade det bara funnits en samlad islam, inte sunni, shia etc.
    Politiskt korrekt. Vuxenspråk för du är dum.
  • Dorian Ertymexx
    Toboas skrev 2011-07-09 09:17:56 följande:
    Har varit - ja. Är - nej. När till och med Vatikanen erkänner evolutionsteorin så är det väl en extremt stark markering att man inte ska tolka GT bokstavligt. Kristna företrädare i Sverige har ju också markerat att det inte ens spelar någon roll om Jesus gick på vattnet eller inte, det är historierna och moralen i dem som är centrala, inte om de är bokstavligt sanna. Jag har däremot stött på sekulära muslimer som uttryckt en stark avsky (han blev avstängd från Facebook) för Vilks baserat på det han gjort.

    Sunni och Shia hänger väl mer ihop vem som är den rätte arvtagaren och om man ska ta hänsyn till andra berättelser om Muhammeds liv och leverne.

    Jo, det är den. Igen då - Sverige är inte hela kristenheten. Eller menar du på fullaste allvar att abortläkarmördarna, de som jublar vid homosexuellas begravningar, de som könsstympar (pojkar och flickor), de som ägnar sig åt häxbränningar, kvinnoförtryck, etc är mycket bättre än de som är muslimer och gör samma eller liknande, bara för att de är kristna? Och svenska kristna är inte sådär genomgoa alla gånger heller. JV har medvetet dolt övergrepp på barn, Åke Green propagerar för homohat, och applåderar andra kristna fundisar som tycker att det var "rätt åt Sverige" med tsunamikatastrofen... Alla är inte mysiga gosekristna ens här.
    Politiskt korrekt. Vuxenspråk för du är dum.
  • Dorian Ertymexx

    Apropå Vatikanen - Påven gick med på att evolutionen existerar väldigt nyligen. Samma sak med att jorden är rund. Muslimer som grupp har, i motsats till kristna, sällan motsagt vetenskap. Och det var bara i fjol som påven fick massiv kritik för att skydda och skyla präster som förgripit sig på barn. Vatikanens agerande vid fallet med den våldtagna och gravida nioåringen är också ganska emblematiskt.


    Politiskt korrekt. Vuxenspråk för du är dum.
  • Dorian Ertymexx
    Toboas skrev 2011-07-09 16:57:50 följande:
    De du nämner ovan går ju emot kärleksbudskapet och det är rätt lätt att avfärda dem som äkta kristna (dvs NT-delen). Bibeln tillåter en bredare tolkning, koranen gör det inte.

    Kärleksbudskapet är ett ganska sent, hippiesquet påfund, vet du. Och det stämmer inte. ALL text kan tolkas brett. Till och med så noggrannt skrivna texter som lagtexter är öppna för tolkning. Att hävda att koranen har en striktare tolkning, och att alla muslimer därmed har mindre utrymme för att tolka koranen är faktiskt inget mindre än demonisering. "Vi har en frihet att välja i vår bibel, men alla muslimer tänker likadant" typ.
    Politiskt korrekt. Vuxenspråk för du är dum.
  • Dorian Ertymexx
    oOHalalOo skrev 2011-07-09 19:18:48 följande:
    Så är det. Men få lär erkänna det.

    Nope. För då måste man ju börja erkänna att muslimer är individer, och inte en stor, ond massa som bara vill förinta västvärlden. ;-/
    Politiskt korrekt. Vuxenspråk för du är dum.
Svar på tråden Varför skulle muslimer ha dålig kvinnosyn?