Inlägg från: Dorian Ertymexx |Visa alla inlägg
  • Dorian Ertymexx

    Varför skulle muslimer ha dålig kvinnosyn?

    Dreams Never Ends skrev 2011-07-06 11:28:13 följande:
    Det är inte naturligt att vilja leva själv. Varken som man eller kvinna. Man behöver ett samliv. Vill man leva själv så får man väl skaffa ett jobb, men förstår inte varför lixom... Varför skulle man vilja leva själv?

    Sant. Det naturliga är att vilja leva i flockar, utan monogami eller liknande dumheter. Obestämd
    Politiskt korrekt. Vuxenspråk för du är dum.
  • Dorian Ertymexx
    Dreams Never Ends skrev 2011-07-06 12:58:06 följande:
    Jag personligen föredrar monogami...

    Det får du.
    Politiskt korrekt. Vuxenspråk för du är dum.
  • Dorian Ertymexx
    Dreams Never Ends skrev 2011-07-06 13:35:46 följande:
    Eller vad tycker du? Varför är det fel att ha 1 fru?

    Ja. Eller, snarare, ja, jag tycker det är fel att gifta sig. För mig är äktenskapet en gammal patriarkal och vidrig sedvänja. Men jag tycker att folk ska få göra som de behagar, så om andra vill gifta sig, så är det deras ensak. Men jag kommer inte gifta mig. Sedan tycker jag att vi ska tillåta flersamma samboskap och äktenskap också.
    Politiskt korrekt. Vuxenspråk för du är dum.
  • Dorian Ertymexx
    medina87 skrev 2011-07-06 13:54:47 följande:
    Då får NI som anser att kvinnor och män ska ha lika rättigheter när det gäller klädsel börja med att kräva förändring i Sverige både när det gäller attityder, normer och lagar!
    För exempelvis  en kvinna som går runt med bar överkropp på jobbet är inte okej men en man som gör det samma är helt okej..tänker tillexempel på exempelvis på byggarbetare som ofta arbetar med bar överkropp!

    Word.
    Politiskt korrekt. Vuxenspråk för du är dum.
  • Dorian Ertymexx
    anhe100 skrev 2011-07-06 18:06:19 följande:
    VAD ÄR SKILLNADEN SNÄLLA RAIN GIRL DET ÄR INTE JAG SOM ANSER DET ÄR OK MED HEDERSMORD,KVINNORS HALVA VÄRDE OSV DET ÄR DIN RELIGION SOM DU SÅ HETT FÖRESPRÅKA. Lev gärna efter din religon men högakta och respektera andra som kan tänka själv. VARFÖR skall en kvinna vara OSKULD innan giftemålet? VARFÖR är det fult att en kvinna har ett sexliv? Har du tänkt på att mannen som väljer dig kanske är en pervers typ som kräver dig på en massa sjuka sexprefrense. ÄR DET INTE DÅ BÄTTRE ATT DU FÅR VETA DET INNAN GIFTEMÅLET? eller du tycker att det är ok att gifta bort din 9-åriga dotter till en 50 årig släkting. ÖPPNA ÖGON TA TILL DIG NORMERNA I ETT FRITT LAND OCH LÅT INGEN TALA OM FÖR DIG VAD DU SKALL TYCKA O TÄNKA

    Rättelse. Det är alla religioner som förespråkar det. Eller inga, beroende på hur man ser det.
    Politiskt korrekt. Vuxenspråk för du är dum.
  • Dorian Ertymexx
    Inima skrev 2011-07-06 20:36:11 följande:
    Det som är mest sorgligt är att många muslimer ser Koranen som en liten fin handbok i hur man förtrycker sin kvinna. Det står ju klart och tydligt i Koranen att mannen är familjens överhuvud, och i fjärnde surans 38:e vers så står det att de rättskaffens kvinnorna skall vara undergivna och aktsamma. och fruktar mannen uppstudsighet så ska han varna henne. Lyder hon inte ska han skilja henne från sängen och aga henne. Men lyder hon så skall han vara snäll.

    Frågan är ju hur man skall tolka detta, jag själv anser inte att Koranen är en handbok i våld. Läser man hela suran eller ännu bättre, hela Koranen så står det klart och tydligt att alla människor, faderslösa, kvinnor, funktionshindrade skall mötas med respekt och tålamod.

    Att mannen anses vara familjens överhuvud ger honom ansvar över familjen, inte rätt att plåga dem.

     Uppstudsig, vad innebär det egentligen?
    Att man misshandlar barnen? Använder droger?

    Det sorgliga med detta är att man som muslim kan skylla på Koranen för att rättfärdiga kvinnomisshandel.

    Hur skiljer det från någon annan religion?
    Politiskt korrekt. Vuxenspråk för du är dum.
  • Dorian Ertymexx
    Toboas skrev 2011-07-07 10:40:04 följande:
    Det är därför vi har religionsfrihet. Frågan var dock ställd om varför folk upplevde att muslimer hade en dålig kvinnosyn och i ett samhälle där generationer av kvinnor ha kämpat för lika rätt inför lagen och i samhället så kan argumentet "Man måste skilja på män och kvinnor för att det står i min bok" som något som inte gynnar kvinnors ställning. Muslimska samhället ligger ofta långt efter de västliga när det gäller kvinnors ställning. (Återigen - inte nödvändigtvis på grund av islam.)

    Visst kan man ha olika åsikter om det, som en del i tråden lyft fram så ses en tillvaro som muslimsk kvinna som idealisk. Problemet - som alltid när det kommer till religion - är att argumenten hämtas från dogmer istället för det egna valet. I den bästa av världar så är det individen som väljer en religion som stämmer överens med dennes åsikter (som konvertiter kan göra) men för den som växer upp i ett samhälle genomsyrat av religiösa regler är problemet att de inte längre tillåts välja fritt.

    Nåja, det skulle jag faktiskt inte vilja hålla med om alls. Det är inte så stor skillnad som man vill tro, egentligen. Vi smickrar oss själva gärna med att tro det dock. Sedan ska vi vara litet försiktiga med att tala om hur länge de muslimska länderna (om man alls kan generalisera, vilket man absolut inte kan) faktiskt haft det jämställdhetsmässigt sämre. Afghanistan var väldigt jämställt under den korta tid som Sovjet hade inflytande över landet. Det var just det "liberala" väst som såg till att mer fundamentalistiska och kvinnofientliga krafter fick makten där, för att kicka ut ryssarna. Det ska vi inte glömma bort - det är faktiskt västs fel att det ser ut som det gör där nu. Samma sak med Iran och Saudi. Och det största muslimska landet i världen, Malaysia, är faktiskt väldigt jämställt, till och med med västliga mått mätt.

    Talar vi om dogmer är kålsuperiet jämnt och fint. Kristna fundisar är inte ett smack bättre än muslimska vad gäller kvinnosynen. Liberala kristna och muslimer är på samma vis ofta klart bättre. Och sekulära dito är ofta precis lika jämställda också.  
    Politiskt korrekt. Vuxenspråk för du är dum.
  • Dorian Ertymexx
    Morse skrev 2011-07-07 11:57:23 följande:
    Tillåt mig att skratta.

    Woman's equality in Malaysia:

    "Women represent 36% of the Malaysian workforce according to official statistics. However, half of this comprises women working as unpaid, family workers"

    "Within marriage, many women are expected to remain in the home, as homemakers and mothers. If women are given the choice to work, many are forced to give their salaries to their husbands. Many women who work before marriage have been ordered to give up their jobs when they marry."

    Jämställdhet i Islamsk tappning då eller?

    Det låter litet som många länder som hyllas av väst, så ja, varför inte? Det låter för övrigt som USA faktiskt. Eller Tyskland.
    Politiskt korrekt. Vuxenspråk för du är dum.
  • Dorian Ertymexx
    Anna60 skrev 2011-07-07 15:01:17 följande:
    Jag har varnat mina döttrar hela deras uppväxt för att komma hem med en muslim.  Nu är de vuxna och jag tackar ödet (inte Allah) för att de är tillsammans med svenska män utan en massa religionsidéer. Jag var med i pingströrelsen som ung och jag vet vad fanatism kan göra med människor. Religion är bara en massa ord som ingen begriper och en massa regler att följa som ingen vet varför. Och även inom svenska frikyrkan så är det kvinnan som får stryka på foten. "Kvinnan tige i församlingen"! Fy ända in i gehenna.

    Jag finner det ironiskt att du har taskiga erfarenheter av pingstkyrkan, men varnar för muslimer, måste jag säga. Muslimer är liksom inte som pingstfolk. de är som kristna. En del är tossiga, men de flesta är som folk är mest.
    Politiskt korrekt. Vuxenspråk för du är dum.
  • Dorian Ertymexx
    oOHalalOo skrev 2011-07-07 13:30:49 följande:
    Det här strider ju helt mot Islams läror. Arbetar en kvinna så är det hon tjänar hennes privata pengar och hon har ingen skyldighet att bidra till familjens försörjning. Om hon vill göra det är det helt hennes val, eftersom hon bestämmer vad hon vill göra med sina intjänade pengar.

    Därför har det du citerar inte ens något med Islams skrifter att göra. Så vad blir då din 'poäng'? Jo att så kanske det ser ut i Malaysia? Alla länder stiftar ju man-made-laws och det är väl så de flesta verkar tycka det ska vara? Det brukar kallas för demokrati om det sker i ett västerländskt land vad jag vet, eller?

    Nu ska du inte blanda ihop västkvinnornas RÄTT att vara mindre värda och islams TVÅNG att förtrycka kvinnor. :P
    Politiskt korrekt. Vuxenspråk för du är dum.
Svar på tråden Varför skulle muslimer ha dålig kvinnosyn?