Inlägg från: Dorian Ertymexx |Visa alla inlägg
  • Dorian Ertymexx

    Varför skulle muslimer ha dålig kvinnosyn?

    Toboas skrev 2011-07-09 23:00:19 följande:
    Men om någon skulle fråga "Varför har Black Army en aggresiv kultur" så blir det väl OT och irrelevant att börja diskutera andra supporterklubbar? Om frågan däremot var "Varför är Black Army mycket värre än andra" så blir det relevant att jämföra.

    Nu är ju TS själv en för islam och om du tittar på de trådar som startas om islam så är det inte enbart av kritiker.

    Klart att det inte är OT! Om alla röker, varför är det OT att säga det, och poängtera det, när alla mobbar just Åke för att HAN röker? Hela tiden?

    Och frågan ÄR ställd så. "Varför skulle muslimer ha dålig kvinnosyn?" kräver en jämförelse. Dålig kvinnosyn jämfört med vad? Vilka muslimer? Tror TS/vi att alla muslimer är en homogen massa? Och när jag tittar i tråden så ser jag samma sak som alltid - folk som bashar islam med fördomar, demoniseringar och rena (smyg och inte så smyg) rasistiska angrepp. Och en hel del okunskap.
    Politiskt korrekt. Vuxenspråk för du är dum.
  • Dorian Ertymexx
    asta66 skrev 2011-07-10 06:14:43 följande:
    Kristna pikas väl visst för sin intelligenta design!
    Att muslimer tycks tolka allt som de är förtryckta får mig att misstänka att de som grupp är snarstuckna. Vilket som tur är inte stämmer med de muslimer jag umgås med.

    Exakt. För sin intelligent design. Inte för allt mellan himmel och jord, hela tiden, i tråd efter tråd. Ateister i kristna länder anklagas inte för att vara kvinnoförtryckande för att mormoner och amish, JV och Livets Ord förtrycker kvinnor. Du blir inte anklagad för att vara för abortkliniksbrännande och festande vid homosexuellas begravningar för att du bor i ett (tidigare) kristet land. DET är vad man gör mot muslimer i de här trådarna.
    Politiskt korrekt. Vuxenspråk för du är dum.
  • Dorian Ertymexx
    Toboas skrev 2011-07-10 09:14:31 följande:
    Visa gärna på ett inlägg där någon antyder att man anser att det är ok att hinduer bränner kvinnor eller att kristna mördar! Dorian, du bygger halmgubbar nu och det vet du.

    Två stora skillnader som är värda att komma ihåg innan man generaliserar om varför vissa saker diskuteras mer än andra:
    1) Hinduismen och den fanatiska kristna gruppen är mycket ovanligare i Sverige jämfört med muslimer. På samma sätt som sommrarna i Angola säkert är mycket varmare än här så diskuterar vi främst det svenska vädret.

    2) Judendom och hinduism är inte missionerande och växer inte aktivt genom att värva nya medlemmar.

    Eftersom man kommer med så passionerad kritik av allt ont, verkligt och inbillat, som islam gör eller tros göra, hela tiden, i tråd efter tråd, så verkar det rätt märkligt att ingen någonsin startat en tråd om hinduismens änkebränning. Tycker du inte det själv? Jag menar, om man så brinner för kvinnors rätt, varför envisas man med att blint stirra på islam, istället för att diskutera kristendomen eller andra religioner? Som sagt, jag ser bara trådar om islam. Inget om kristendomens kvinnosyn, inget om hinduismen, buddismen eller något annat. Man ska vara rätt naiv om man inte ser att det finns ett mode i att basha islam, faktiskt.
    Politiskt korrekt. Vuxenspråk för du är dum.
  • Dorian Ertymexx
    Toboas skrev 2011-07-10 10:35:18 följande:
    Det beror väl på var man drar gränsen för fanatisk, jag tycker en tydlig skiljelinje går vid de som anser att de har rätt att använda våld mot andra. Bombade abortkliniker och demonstrationer vid begravningar jämfört med hot och attacker mot rondellhundstecknare och självmordsbomber i Stockholm väger väl i alla fall klart över till muslimernas nackdel.

    Så en person som spränger sig själv i luften är värre än Helge Fossmo? On what grounds?

    Och abortmotståndarna bränner inte bara kliniker, de mördar abortläkare också. Kristna ägnar sig åt häxbränning också. 
    Politiskt korrekt. Vuxenspråk för du är dum.
  • Dorian Ertymexx
    ica skrev 2011-07-10 15:25:12 följande:
    Jag har aldrig hört att muslimer anklagas för en bråkdel av vad du påstår. Kanske för att jag inte lyssnar på de som saknar vett.
    Däremot så Jehovas Vittnen och Livets Ord har ifrågasatts länge och berättigat. Jag är för ett öppet diskuterande och ifrågasättande av allt. Först då kan vi ha en öppen diskussion. Men det krävera att troende inte anklagar andra för att attackera deras personliga tro bra för att de inte får medhåll.
    Och där är ett problem. Att alla inte inser att det inte är farligt att vi tycker olika. För vi är olka. Men med samma mänskliga behov.

    Absolut. Och det har jag inget emot heller. Det är det ensidiga och ofta aggressiva påhoppandet jag är emot, inte saklig kritik som tar in fler aspekter än "muslimer är onda".
    Politiskt korrekt. Vuxenspråk för du är dum.
  • Dorian Ertymexx
    I Blackrose I skrev 2011-07-10 15:40:13 följande:
    Ja, den personen jag har iåtanken är verkligen tragisk.
    Hur var det man sa? "Det är alltid lättare att se grandet i sin nästas öga än bjälken i sin eget"?

    Stickan. Det är lättare att se stickan i sin nästas öga än bjälken i sitt eget.
    Politiskt korrekt. Vuxenspråk för du är dum.
  • Dorian Ertymexx
    Dominant skrev 2011-07-10 17:42:12 följande:
    Jag har sett hundratalet inlägg från dig där du försvarar Islam. Jag har även sett hundratalet inlägg från dig där du klankar ner på kristendomen. Men aldrig något av det motsatta. Hur kommer det sig?

    Ser du dig själv som någon godhetens riddare när du in absurdum skyddar Islam och klankar ner på Kristendomen eller vad är det som driver dig till denna frenesi dag ut och dag in?

    Enkelt. För att kristendomen har sina försvarare, medan islam sällan försvaras av andra än muslimer. Jag försvarar alla som får mer skit än de förtjänar.
    Politiskt korrekt. Vuxenspråk för du är dum.
  • Dorian Ertymexx
    SweeneyTodd skrev 2011-07-10 19:18:35 följande:

    Män får ha fyra fruar, varför får inte kvinnor ha fyra män? Och ja, jag vet att ''om du behandlar dem rättvist'', men det är sexism. Män och kvinnor behandlas olika, och kvinnan får inte samma priveliger. Varför får inte kvinnor ha flera män, männen får ju ha flera fruar?
    I Suran 4:34 får män slå sina fruar. Och du kallar det jämställt?! Man lär femåringar att man inte ska slå, och våld löser inget, det är bara patetiskt att vuxna inte förstår det. I en hadith står det ett land styrt av en kvinnlig ledare inte kan bli framgångsrikt.



    Sant, men det är samma i bibeln och kristendomen. Patriarkerna fick ha flera fruar, David hade en stor drös bihustrur vad jag minns, till exempel. Vissa mormoner och andra obskyra sekter kör rätt hårt på det också. Som sagt, samma skrot och korn där.
    Politiskt korrekt. Vuxenspråk för du är dum.
  • Dorian Ertymexx
    SweeneyTodd skrev 2011-07-10 19:22:56 följande:

    Vill tilläga en sak: Alla muslimer är olika, vissa muslimer är undebara människor, som inte är sexistiska, men koranen hadith och sunna kan ha vissa konstigheter, precis som Bibeln. Men jag respekterar allas religion, folk får tro vad de vill.



    Word!
    Politiskt korrekt. Vuxenspråk för du är dum.
Svar på tråden Varför skulle muslimer ha dålig kvinnosyn?