Inlägg från: Stinis83 |Visa alla inlägg
  • Stinis83

    Vi som väntar marsbebis 2012 :-)

    Sunshined, ja det var lite min "skräck" när jag skulle få barn, att man förr eller senare måste hantera kräks... Tack och lov så har hon bara varit magsjuk en gång men då åkte vi på det hela familjen. Och så är hon ju åksjuk... Min sambo är en klippa som tar allt det där utan att knussla, jag tar dottern och tröstar henne.

    De har haft magsjuka i andra änden av huset på dotterns dagis, men vår avdelning har klarat sig hittills. Jag hoppas att det var nåt annat än magsjuka nu igår.

  • Stinis83

    Så lite så Kim och Neliz, hoppas de kan hjälpa :)

    Vad duktig du är som skött dig Carla :) Verkar som att du får fortsätta så nu ett tag ;) Jag tänkte försöka baka fler semlor nu och göra ett ryck på förmiddagen, sen får det bli vila. Vilket bra uttryck - psykiskt magsjuk! Det blir jag också tills det gått ett par dagar och man vet att man klarat sig :)

  • Stinis83

    Vad fin du är Lokesmami!

    Jag kan förresten säga angående smärtan när man föder barn, att när jag fick den första riktiga värken så blev jag faktiskt avslappnad och kände att kroppen tog över själv. Det var en fantastisk känsla, även om det gjorde väldigt ont. Men jag kunde hantera det, och det var det som var så häftigt. Bara man lär sig att slappna av och låta kroppen sköta det själv så tror jag man kommer långt. Men kolla in böckerna och hitta ert sätt att hantera smärtan :)

    Ont gör det, men det är den enda smärtan någonsin som man får så fin belöning för :) Och tänk att varje värk är en ny värk som inte kommer tillbaka, och tar er ett steg närmare bebis :)

  • Stinis83

    Neliz, det var det jag också tyckte var jobbigt, att jag inte visste något som helst om hur det går till. Men din kropp fixar det där galant, lita på det och på personalen :) Jag försökte föreställa mig den värsta smärtan jag någonsin upplevt - gånger 100, så skulle jag inte bli tagen med storm och chockad över smärtan. Men kroppen är oförmögen att minnas smärta, den minns att den haft ont men du kan aldrig återskapa det :)

    När första värken kom var det som en våg av smärta som sköljde över mig, det är nog bästa beskrivningen. Jag hade gått med kraftiga förvärkar i två veckor, men nu kände jag att det var på riktigt. Jag minns att jag tänkte att det gjorde väldigt ont, men jag blev positivt överraskad över hur bra jag och kroppen kunde hantera det. När jag sen fick en värk var det lite som om tiden stod stilla och jag andades mig igenom dem. In genom näsan och ut genom munnen, och på utandningen andas du längre än du brukar och fokuserar på att slappna av.

    Ett par gånger (runt 7 cm öppen) minns ja att jag tänkte att helvete vad ont det gör nu då (hade lustgas då) och när jag tänkte på smärtan gjorde det ännu ondare. Så jag fokuserade på att andas och slappna av och då gjorde det inte lika ont.

    Neliz, du kommer klara det! Ta så pass mycket kontroll så du vågar släppa kontrollen till personalen. Och lita på att din kropp är skapad för det här :) Du tappar uppfattningen om tid och går in i dig själv :)

  • Stinis83

    Carla, ja det suger att ta det lugnt... Det blev inte mycket av min fixardag, jag satte semmeldegen och vek och la in tvätt medan den jäste. Det blev några vändor upp och ner för trappen och nu har jag så ont så jag vet inte vad...

    Korsstygn låter kul! Det sydde jag när jag var mindre :) Nu är det dags att baka ut semlorna :)

  • Stinis83

    Sofia, vad läskigt! Krya på dig och hoppas att det inte är något allvarligt. Och grattis till lillebror! :)

    Ni skriver så mycket så jag hinner inte med :)

  • Stinis83

    Vad skönt att du mår bättre Sofia! Hoppas det fortsätter så :)

    Jag har bakat, grejat och donat idag, skjutsat svägerskan till Arlanda, ätit middag hos mina föräldrar och nu är jag helt slut och har ont. Jag är lite ledsen också, svägerskan flyttar utomlands idag för att jobba som obstetriker i ett u-land och jag kommer sakna henne...

    Däremot är jag helt överlycklig över att jag fick låna hennes vinterjacka medan hon är borta - och den kan jag knäppa! Tänk vad lite som kan göra en lycklig :)

    Vilka jäkla sdr jag har haft idag... Jag har gått runt och pustat och stånkat mig igenom dem när jag hållit på idag, ska nog försöka ta det lite lugnare imorgon. Och det blir tidig kväll i säng ikväll :)

  • Stinis83

    Qatteriin, ja imorgon blir det nog full vila vare sig jag vill eller inte... :) Ligger och får massage i ryggslutet av sambon nu, och imorgon ska jag ringa min naprapat och boka tid, jag står inte ut längre :)

    Ja hon är verkligen fantastisk! Hon har jobbat utomlands i flera vändor, senast i Sydafrika. Nu är hon på väg till Malawi som har högst mödradödlighet, för att jobba som läkare men även utbilda i förlossningsvård. Det är ett halvår till att börja med, men hon hoppas på ett år. Hon kommer verkligen göra nytta där och jag beundrar henne för att hon åker :)

  • Stinis83

    Lokesmami, vad tradigt! Jag vet tyvärr inte hur sånt där funkar... Man kan inte ringa skolan som gjort misstaget och få dem att rätta till det då? Det drabbar ju er rätt ordentligt... Hoppas att det löser sig!

    Carla, jag vet ;) Jag trodde inte det skulle kännas så intensivt och det värsta är att det ser ut som att jag inte fick ett dugg gjort! Jag har iaf sovit som en liten gris inatt :) Idag ska jag försöka fixa lite till, sen åka och köpa blöjor till bebisen :)

    Qatteriin, ja det är så fint att det finns människor som åker iväg och verkligen gör skillnad. När hon var i Sydafrika åkte vi dit och hälsade på, och då fick jag följa med henne en dag på sjukhuset. Jag blev ännu mer tacksam över svensk sjukvård efter det kan jag säga! På förlossningen fanns det två britsar i samma rum, med bara ett skynke emellan... På mottagningen satt kvinnorna på lång rad i korridoren, på två timmar träffade vi 20 patienter! Och var femte patient så vände man på pappersunderlägget. Vände! Usch. Men det var nyttigt att se. Största chocken fick jag nog när det kom in en ambulans med blåljus och de lastade ur 10 patienter.

    Isavanna, det är tråkigt att ha så tråkigt! Hoppas att det blir bättre idag och att det blir mysigt när mannen kommer hem på lördag :)

    SaraA, grattis till vagnköpet och presentkort! Hur går det för er med boende och allt? Har tänkt på dig.

    Stugfrugan, tror inte du behöver vara orolig, men prata med din bm om du är det. Bebisen kanske har vänt på sig eller börjar fixera sig så magen sjunkit lite? Åh om folk bara kunde hålla tyst med sina dumma kommentarer... Du är jättefin med din mage och det är klart det syns att du är gravid! Jag får motsatsen, åh herregud är det 40 dagar kvar - du är ju redan enorm! Är du säker på att det inte är två därinne... Man vill bara smälla till folk ibland alltså. Man är inte allmän egendom och öppen för alla åsikter och tankar bara för att man är gravid.

  • Stinis83

    Hur har natten varit förresten Carla? Ska du till bm eller läkare snart? Jag hade några förvärkar igår kväll men somnade ifrån dem och sen var de borta :)

    Nån mer än jag som börjat må illa? :S Eller är det kanske min psykiska magsjuka? ;)

Svar på tråden Vi som väntar marsbebis 2012 :-)