Inlägg från: Stinis83 |Visa alla inlägg
  • Stinis83

    Vi som väntar marsbebis 2012 :-)

    Jösses vad ni skriver tjejer! Jag är på väg till bm nu och ska se om jag kan få henne att undersöka mig och kolla läget. Usch vad ont det har gjort inatt!

    Therese, välkommen hit ;) Jag har hört bra om Medela Calma flaskan men har aldrig testat den själv. Kram :)

    Fasen vad halt det är i Sthlm idag! Tur att man inte har så jättelångt ner till marken om man skulle ramla, bara 165 cm ;)

  • Stinis83

    Nu är jag klar hos bm, allt såg bra ut :) Socker 4,5, järn 110, BT 110/60, SF 31, hjärtljud 136. Bebisen är fixerad men lite ruckbar, det förklarar att det gör så ont när han sparkar eftersom han sparkar på samma ställe hela tiden :) Det blev ingen undersökning, de har precis flyttat och hade inte fått alla grejer på plats. Efteråt satte jag mig på ett café och tog en smörgås och en cola och läste ikapp här ;)

  • Stinis83

    Jag var orolig för sambon för han tål varken blod, nålar eller sjukhus egentligen. Men han var så duktig! Mellan varje värk frågade han vad han kunde göra för att hjälpa mig och sa att han plågades av att se mig ha så ont, stackaren :) Han vandrade i korridorerna med mig i timmar, och till slut fick jag tvinga honom att sova en stund. Först vägrade han och sa att han kan ju inte ligga och sova när jag har så ont, men då sa jag att det gör ju inte mindre ont för att han är vaken, och då somnade han till slut :)

    När jag sen skulle krysta blev det lite turbulent inne på rummet till slut, två bm-team, två läkarteam och barnläkare som tydligen stod vid dörren. Då hängde han över mitt huvud och grät hysteriskt, dotterns hjärtljud hade försvunnit från monitorn. Jag krystade ut henne utan att ha värk så hon flög ut, och när jag såg allt blod (det var rätt mycket...) så var jag övertygad om att han hade svimmat. Men han stod bredvid mig och grät ännu mer och pussade mig om och om igen :)

    Förlossningen tog lång tid, vi kom in kl 19 och dottern föddes 10.29 dagen därpå, så han var väldigt trött. Dagen efter att hon föddes skulle han gå iväg med dottern och bm och ta prover på dottern. Jag hör deras röster i korridoren och sen knackar det på dörren och bm kommer in. Jag fattade ingenting. Hon säger "Bli inte rädd nu, men pappa blev lite yr när vi skulle sticka Julia, så han svimmade... han kommer på bår nu!" och så skjutsar de in sambon som ligger i högläge i en sjukhussäng ;) Haha, det skrattar vi åt än idag! :)

  • Stinis83

    Vad härligt Scorpio!! :) Då ska jag kika in där för att se om du skrivit :)

    Åh, när jag var hos bm så måste man gå genom BVC för att komma till mvc, och då hörde jag ett litet barn skrika... Jösses, jag blev helt tårögd av längtan efter Liten i magen! :)

  • Stinis83

    Hahaha Elliott, skönt att ni är så avslappnade med varandra! Min sambo skulle aldrig få kolla det på mig, inte en chans :) Han vet inte ens om en del av de besvär jag har efter förra förlossningen, kommer nog aldrig berätta det för honom... :)

    Ja det var kul att han svimmade, och jag var tacksam att han höll sig skärpt under förlossningen iaf :) Men det blev nog lite för mycket för honom och han säger att förlossningen är det värsta han har gått igenom i hela sitt liv, och han vill aldrig uppleva det igen, trots att det slutade med ett barn som vi älskar över allt annat :) Han tyckte det var vedervärdigt att se mig ha så ont och inte kunna göra ett enda dugg. Sen överdrev han lite och sa att det var blod på golvet, väggarna och t.o.m gardinerna när det var klart, men riktigt så illa var det inte ;)

  • Stinis83

    Hahaha, stackars din man Sofia! :)

    När vi kom in till förlossningen och skulle bli visade till vårt rum så gick vi några steg bakom bm när vi hör ett avgrundsvrål, som om någon håller på att bli slaktad ungefär (det lät så i våra öron då), varpå bm vänder sig om och tittar på våra likbleka ansikten med ett leende och säger "Lyssna inte på det där, vissa har helt enkelt tendens till att skrika, det är ingen fara!". Och jag svär, hade jag kunnat så hade jag gått hem därifrån på direkten ;)

  • Stinis83

    Jempalainen, hoppas du haft en bra dag :) Och hoppas att ni får snabbt besked från Migrationsverket!

    Carla, på nyårsdagen åkte jag in med täta sdr och då var tappen något kortare än sist och jag var öppen 1 cm. De sa att för omföderskor är det ingen större fara, och jag tog upp det med bm idag igen. Hon sa att omföderskor inte alltid sluter sig helt, men att man ändå ska ta det lugnt. Speciellt som jag har foglossningen också, och sdr. Så känn av vad din kropp säger, jag har lyssnat på kroppen och tagit det väldigt lugnt i tre dagar nu, har legat och vilat mest hela dagarna. Kroppen har verkligen inte klarat nåt annat. Ta det lugnt min vän :)

  • Stinis83

    Ja Carla, nu är det vila som gäller och därmed basta! :) Min bm sa även att man får mer och kraftigare sdr/förvärkar ju fler barn man får, och vi väntar ju vårt andra barn båda två. Sen är vi ju höggravida också, och då kommer det väl som ett brev på posten. Men lyssna på kroppen och åk in om du blir orolig!

    Nu lever bebisen om ordentligt i magen, jag ser små fötter och knän som virvlar förbi och magen ser ut nästan som om den kokar emellanåt :) Bm sa att han var väldigt livlig, han låg och rörde sig under hela tiden som hon kände igenom magen :)

  • Stinis83

    Förlåt, men vad trött jag blir på min sambo ibland... han vet mycket väl hur jag har mått de senaste dagarna eftersom jag legat och kvidit på kvällarna. Ändå blir han irriterad på mig för att jag inte gör nåt här hemma?! Och NÅNTING gör jag faktiskt, men kanske inte allt. Så nu har jag gått runt och vikt tvätt, sprungit upp och ner för trappen och lagt in all tvätt (utom hans, den får han fan lägga in själv) samtidigt som magen har varit stenhård och gjort ont så jag har gråtit. Och gråter fortfarande, men mest för att jag känner mig så ynklig och tycker synd om mig själv. Och nu är han som vanligt. Åh, jag ska lägga mig tidigt ikväll!

  • Stinis83

    Tack Familjen Cooper :) Behöver bara ösa ur mig egentligen... Jag tror han förstod att jag blev väldigt irriterad och ledsen för jag orkar inte ens se honom just nu. Jag blir så besviken! Han kan ju prova att vara höggravid och ha foglossning och sammandragningar! Och vad gör han nu medan jag lagar mat? Sitter och surfar och kan inte ens duka...

    Det värsta är att när jag blir tjurig och ska göra det han tycker att jag inte gjort på ren pin tji så får ju jag ont och det är bara jag som får lida för det. Nej, just nu är han väldigt billig, om inte gratis... Jag ska ta en kväll för mig själv när dottern somnat, och förmodligen blir det till att lägga sig tidigt.

    Skönt att din man är lite mer förstående! Fler såna män åt det gravida kvinnfolket ;) Kram!

Svar på tråden Vi som väntar marsbebis 2012 :-)