Inlägg från: Stinis83 |Visa alla inlägg
  • Stinis83

    Vi som väntar marsbebis 2012 :-)

    Sofia, fina namn allihop! Hehe, hade det varit tvillingar hade ni kunnat kalla dem Dupontarna ;)

    Alltså... nån som sett Breaking Dawn? Jag börjar bli lite rädd för att jag också har en demonbebis i magen. Jag blir helt misshandlad inifrån!! Kanske dagen som tar ut sin rätt? Det fortsatte ju såklart med allmänt plockande, disk, och så behövde sambon hjälp att få upp kartongerna på vinden när han kom hem. Jag som tyckte jag var jätteduktig som fick ut alla kartongerna ur bebisens rum, gick 6 km, lagade mat och tvättade. Nåja, det känns lite värt det när jag ser det nästan tomma rummet och spjälsängen som står monterad därinne :)

    Men allvarligt, är det nån mer som känner sig misshandlad inifrån? Det gör så ont! Om det fortsätter så här så tänker jag fasen kräva att få ut honom tidigare... :)

  • Stinis83

    Tack Carla, min ständige vapendragare! Var har du varit hela mitt liv?! Det här är värre än när jag väntade dottern vad jag kan minnas. Men det kanske är för att moderkakan är i bakvägg nu? Hur ligger din?

    Både fogarna och magen gör ont, jag lyckades somna men vaknade av att jag behövde vända på mig och då gjorde det så ont... så jag gick faktiskt ner och tog Citodon så hoppas jag att jag får sova inatt. Och nu snöar det vilket förvisso är härligt :) Men det innebär att jag ska dra vagn i nysnö imorgon. Aj aj aj.

    Scorpio, lycka till inatt och hoppas att du kommer kunna sova något. Det behöver du :)

    Kram och godnatt till alla!

  • Stinis83

    Carla, sov kvinna! Du lägger dig sist och vaknar först ;) Dottern vaknade när sambon gick till jobbet 05:30 så jag tog in henne till vår säng. Sen somnade vi om båda två, och hon sover fortfarande! Det blir till att väcka henne snart och sen blir det bråttom till dagis... Hon har sovit i 12 timmar snart!

    Har du kunnat sova inatt? Jag sov bra, vaknade några gånger men Citodonet hade hjälpt så bra mot det onda så jag somnade om :)

  • Stinis83

    Jempis, jag byter gärna med dig vilken sekund som helst! ;) Man är aldrig nöjd :)

    Kalksten, usch vilket bemötande... Såna undersökningar är ju aldrig direkt trevliga, men då kan man ju som vårdpersonal göra det bästa av situationen och ha respekt för den som ligger där. Det låter som att det inte borde vara några problem med att få sjukskrivning. Jag fattar inte hur man kan klara att jobba när man är höggravid, ni är kämpar! Håller tummarna för att du blir sjukskriven idag :)

    Snacka om att jag blir sugen på konstiga saker! Häromdagen var det päron/vanilj yoghurt med flingor, idag var jag bara tvungen att ha nybakade frallor med ost och skinka. Yummie! :)

  • Stinis83

    Lycka till hos bm förresten Jempis :)

    Jag fattar inte hur jag lyckats, men jag har gått upp 1 kg under hela den här stora tillväxtfasen v 28-32. Totalt 14 kg nu, hoppas att det inte blir så mycket mer än så.

  • Stinis83

    Det är nog olika för alla huruvida det gör ont att undersökas eller inte. Jag upplevde inte heller att det gjorde ont när jag väntade dottern, men det var lite obehagligt. Hinnsvepningen som drog igång allt gjorde däremot överjävligt ont :) Och undersökningen på förlossningen nu på nyårsdagen gjorde faktiskt ont precis överallt, men det är första gången jag har upplevt det.

  • Stinis83

    Haha, kunde faktiskt inte låta bli att skratta åt mig själv nyss! Jag gick och lämnade dottern på dagis (3 km) och handlade lite, sen satte jag mig och åt frukost. När jag skulle resa mig så gjorde det så vansinnigt ont i magen och fogarna så jag kunde inte gå upprätt. Så där gick jag med böjda knän och böjd rygg och hasade fram utan att lyfta fötterna eftersom det gjorde så ont, och höll i magen :) Hahahaha, tänk er den synen! Snyggwe liksom, tur att inte sambon var hemma.

    Idag blir det helt klart en lugn dag på soffan, med undantag för att göra lasagne till middag.

    Lite OT kanske, men ni som har barn sen tidigare... har ni haft svårt att göra er av med de urvuxna kläderna? Jag tycker det är skitjobbigt att packa ner allt i kartonger och påsar, men jag klarar det. Nu vill dock sambon att vi ska sälja alla gamla kläder, och jag blir typ helt gråtfärdig och får separationsångest!

  • Stinis83

    Elliott, usch jag vet hur det känns med foglossning och ryggont :( Precis innan jul gick jag och ramlade och fick så ont så jag fick gå med kryckor inomhus också. Då fick jag Citodon utskrivet, och det har jag tagit till natten några gånger för att kunna sova. Det hjälper faktiskt! Däremot vill jag inte ta dem regelbundet eftersom både jag och bebisen kan få abstinens.

    Scorpio, vad härligt med uppdatering! Har du fortfarande inte öppnat dig nåt? Jag fortsätter att tänka på er och hålla tummarna, och hoppas på uppdateringar så länge du orkar ;) Kram!

  • Stinis83

    Jempis, vad skönt att allt såg bra ut hos bm :) Själv ligger jag på soffan och rör mig så lite som möjligt eftersom magen är så öm. Ska försöka sova lite middag nu :)

    Qatteriin, jag förstår att du är arg och ledsen, folk verkar ta sig rätten att kommentera bara för att man är gravid. Han hade ju aldrig gjort det om du inte var gravid! Jag vet inte hur stor du är, men jag är väldigt liten från början och får kommentarer om att jag är enorm, tjockis, "Hur stor tänker du bli egentligen?!"... Jag tänker för mig själv att ja, jag må vara gravid och ha stor mage, men jag väger fortfarande mindre än de som kommenterar fast jag är gravid.

    En kollega gick bakom mig på jobbet och ropade "Wide load, wide load!!" och jag vände mig om och sa "Ja, men jag är ju gravid så i mitt fall kommer det ju gå över ganska snart. Hur kommer det gå för dig?" (för han är allt annat än smal) :) Men han och jag säger det mest på skämt, annars hade jag nog aldrig vågat.

    Men varför ska vi stå tysta och skämmas och inte våga svara med en dräpande kommentar när deras kommentarer faktiskt sårar oss?! Det är ju inte som om de visar respekt eller hänsyn för oss, och vi har inte bett om deras kommentarer.

    Jag var faktiskt elak tillbaka mot en tjej... Hon är rätt tjock och väger bra mycket mer än mig trots att jag är gravid, och hon sa "Herregud vad stor mage du har!" och jag svarade "Ja, men jag har ju iaf en bebis i min..." och då verkade hon inse att hon kanske gått över gränsen.

    Du är vacker! Du är gravid, det finaste tillståndet som finns. Låt ingen dum, klumpig gubbe få dig på andra tankar. Kram!

  • Stinis83

    Hahahahaha, Jempalainen du är för skön! "Hoppas katten bet honom!" :) Hade varit kul att se de tidningsrubrikerna om gravida kvinnan som orsakade seriekrock för att hon mofflade semla i bilen ;)

    Jag asgarvade åt min dotter imorse apropå bil, för igår när vi gick hem från dagis och vi skulle gå över vägen så berättade jag om att man måste alltid stanna och titta så bilarna stannar innan man går över. Jag tänkte att hon inte riktigt lyssnade eftersom hon bara är två, sen släppte jag det helt. Imorse när vi skulle gå till dagis så satt hon i vagnen och när vi kom till övergångsstället skrek hon "STOOOOOPP!!!" till bilarna :) Så hon verkade lyssna ;)

Svar på tråden Vi som väntar marsbebis 2012 :-)