Inlägg från: Stinis83 |Visa alla inlägg
  • Stinis83

    Vi som väntar marsbebis 2012 :-)

    Lokesmami, de sover ute i vagnarna på min dotters dagis också och det tycker jag är superbra :) Vi har använt åkpåsen från Teutonia än så länge, men den börjar hon växa ur nu så vi måste byta. Vi har också funderat på en sovsäck istället, men som du säger så går de oftast bara till 0 grader. Men som jag har förstått det så är det som mest komfortabelt till 0 grader, de är ju rätt påbyltade i åkpåsen :)

    På dotterns dagis rekommenderar de ett ylleunderställ eller fleece, yllesockar och raggsockor. Dottern har ett lite tjockare fleeceställ på sig ovanpå kläderna, filt och åkpåse. Är det kallt lägger de i fårskinnsfällen också :) Så jag tror att det absolut skulle funka med sovsäck, de har en gräns på -12 grader, är det kallare än så så sover de inne.

  • Stinis83

    Lokesmami, när jag använder åkpåsen så är det bara till eller från dagis och det är så kort bit :) Men skulle det bli varmt kan man ju bara låta bli att stänga åkpåsen :) Gud vad jag längtar tills det är varmare ute igen och man slipper böka med alla kläder! :)

    Chokladälskaren, jag kan Inboxa dig också om du vill :) Jag lät kakan stå inne lite för kort tid så den var väldigt kladdig i mitten. Men oj så gott!

    Ja, idag gör det väldigt ont både i fogarna och i magen och jag har en hel del sammandragningar. Men det är väl normalt när man är så här långt gången? På fredag går jag in i 8:e månaden om jag inte tar helt fel :) Men så blev det ändå rätt mycket stå och gå igår, så jag är inte så förvånad :) Det blir en lugn dag! :)

    Hur är det med dig och sambon nu, är det bättre? Kram!

  • Stinis83

    Chokladälskaren, vad skönt att det är bättre :) Ibland behöver man bara få komma ifrån. Ja, vissa egenheter och sånt får man lära sig att leva med, precis som våra partners får lära sig att leva med våra egenheter :)

    Angelique och J N, jag tycker verkligen att det är superbra att de sover ute i vagnarna, det minskar sjukdomarna avsevärt och så sover dottern så bra utomhus :) När hon är hemma får hon också sova ute i vagnen och det kommer nog bebisen också få göra. Inte i hur kallt som helst så klart :)

    Sofia, vad härligt med en rolig utekväll! :)

    Faceprimer, jag mår också så idag, kanske kan det vara lågt blodtryck som nån sa till mig förra veckan? Eller det kanske blev lite för mycket igår och för sent så vi är utmattade? Men jag mår precis som du beskriver och har jättemycket sammandragningar. Jag somnade på soffan och fick en sammandragning som var så stark så jag vaknade av den och fick andas mig igenom den. Sen dess har de inte varit så starka. Men jag är helt sänkt...

    Lokesmami, har de upp till -5 på dagiset så borde det funka bra med en sovsäck med sovkomfort 0 grader :)

    J N jag kan inte heller knäppa min jacka, har inte kunnat det på länge :( Men jag har en superlång och jättetjock halsduk som jag virar runt halsen, och den ligger i två lager över magen. Blir det kallare får jag nog kika efter en billig jacka nånstans... :)

  • Stinis83

    Jempalainen, haha vilka konstiga drömmar! Jag drömde också jättekonstigt inatt och jag trodde det var på riktigt, så när dottern vaknade och var ledsen så vågade jag inte gå upp eftersom min sambos ena kollega var utklädd i vår hall på övervåningen ;) Och så att jag låg på sjukhus som sagt! Konstigt :)

    Usch för att vara förkyld din stackare... Hoppas att det går över och att du kan sova bort det ordentligt :)

    Ja gud, nästa månad ska jag få barn, det har jag inte tänkt på förrän du sa det nu! :D

    Tack själv, du är minst lika gullig du ju :)

    Jag pratade precis med förlossningen på SÖS, jag har legat med ganska kraftiga och täta sammandragningar de senaste timmarna. De gör inte direkt superont men de stasar liksom av resten av kroppen... De sa att jag skulle ta två Alvedon och lägga mig och vila nån timme och sen ringa tillbaka. Så middagen hos svärfar blev inställd för min del, men sambon och dottern är där.

    Man får se hur det slutar idag, sammandragningarna håller i sig och kommer ungefär var 4-9:e minut och varar 44-80 sek. De har känns lite i ryggen nu, men det kan vara för att jag tänker på det också. Bebis är iaf livlig och buffar och bökar :)

  • Stinis83

    Jempis, det har inte gett med sig än :( Jag höll precis på att somna till men då kom det en ganska kraftig sd som gjorde att jag vaknade till. Så länge jag ligger ner har jag "bara" sd men när jag står, sitter eller går så har jag ont. Vi får se, ska snart ringa igen och höra vad de säger.

    Haha ja det är lustigt att man drömmer så verkligt! Sambons kollega var utklädd till en blandning av Darth Vader och Scream-gubben ;)

    Ja fy fasen för att inte kunna andas ordentligt när man är täppt... Jag är ju lite knäpp av mig, så jag får typ panik om jag måste andas genom munnen, jag hatar det verkligen! Så jag är glad att jag sluppit gravidtäppa den här gången :)

    Krya på dig fina du! Kram :)

  • Stinis83

    Jag ringde nu, har klockat sd en stund och de kommer med 3-5 min mellanrum nu. De känns mer, men det kan vara för att kroppen jobbat en stund och börjar bli trött kanske? Jag ringde nu igen, och de sa att jag skulle komma in så nu är sambon hemringd och barnvakt fixad så får vi se. Förmodligen ingen fara, men läskigt att de kommer så tätt... Kram!

  • Stinis83

    Tack tjejer! Nu är vi hemma igen och allt gick bra :) Jag var tydligen lite stressad, mitt BT låg på 120/70 när vi kom in! De tog ctg och bebisen låg och rörde på sig. Jag fick några sammandragningar men de gjorde inget större utslag på ctg, utom en som gick upp i 60. Den fick jag faktiskt andas mig igenom :) Tappen var något kortare än sist, men fast och opåverkad. Jag var öppen 1 cm! Men det var tydligen inte konstigt för omföderskor.

    Men, domen blev uvi och pencillin, och får jag fler sdr som jag måste andas mig igenom (typ en i halvtimmen) så ska jag ringa igen. De poängterade att de tyckte var bra att jag ringt och kommit in och sa "hellre en gång för mycket än en för lite", så skönt att de säger så.

    Bebisen har börjat fixera sig precis som jag trodde! Läkaren sa att han stod långt ner :D Nu ska jag ta två Alvedon och gå och lägga mig, jag är helt slut efter dagen, och har ont i magen efter undersökningen. :) Stor kram till er alla!

  • Stinis83

    Ja det var skönt att det var uvi, då går det ju att göra något åt det ganska snabbt. Jag har redan tagit första pencillintabletten :) Ligger i sängen nu och ögonen går i kors. Dottern fick sova över hos mina föräldrar så jag kanske kan få sova inatt och sova ut imorgon.

    Jag hade uppsamlare på det bröst som inte ammades, så då fick det läcka i dem :) Det som läckt hällde jag i påsar (köpte speciella från Medela för bröstmjölk) och frös in. Jag skrev på påsarna vilken tid på dygnet mjölken var från, även när jag pumpade och frös in. I början när bröstvårtorna var såriga och medan mjölken fortfarande rann till så hade jag uppsamlarna på mig hela tiden eftersom de gjorde så att bröstvårtorna luftades. Och så smorde jag bröstvårtorna med bröstmjölk efter varje amning :)

    Shit, jag hade glömt bort allt det där... :)

  • Stinis83

    Lokesmami, jo det ser rätt konstigt ut med såna i bh:n om man är ute, men det syns inte jättemycket ändå :) Jag var inte ute på det sättet den första månaden när jag använde dem, men det berodde på min förlossningsskada. Jag var aldrig nånstans så man tog av sig jackan (typ köpcentrum och så), det var bara korta promenader. Och då hade jag min tjocka vinterjacka eftersom jag födde i december :)

  • Stinis83

    Tack Chetti :) Jag längtar tills sd går över, jag har verkligen haft dem precis hela dagen nu... Så nu är det tack och godnatt för min del :)

Svar på tråden Vi som väntar marsbebis 2012 :-)