Inlägg från: Stinis83 |Visa alla inlägg
  • Stinis83

    Vi som väntar marsbebis 2012 :-)

    Carla och Coopers, jag var så sjukt nära att göra ett modereportage från sjukhuset, men med stundande bröllop vågade jag inte riskera att bilderna hamnade i fel händer ;) Men vad sägs om nättrosor i storlek XL, som maxat så högt det går, ett par likadana nättrosor som bm gjorde om till bh, och stora, bm-gjorda fetvaddsomslag till brösten och så en stor blöja. Alltså, jag var så sexig så sambon var tvungen att titta bort! ;)

  • Stinis83

    Jag har haft problem med amningen den här gången, och samma symtom som din bebis. Somnar när de läggs till bröstet, orkar inte suga, sover typ 23 timmar om dygnet... Och antingen så betyder det att bebis är nöjd och får i sig tillräckligt, eller att de inte får i sig tillräckligt. Det kanske är så att det kommer väldigt mycket mjölk så bebisen inte behöver anstränga sig och därför somnar den?

    Min son äter var 3-4:e timme nu, men det var ett tag vi var tvungna att mata honom varannan timme. Kontakta BVC eller bb mottagningen om du är orolig så kan ni väga och se hur det ligger till :)

  • Stinis83

    SJU barn?!? Shit alltså, fatta hur länge hon har varit gravid... :)

    Nu har jag äntligen kunnat gå och lägga mig, det är helt klart det skönaste jag har gjort idag! Snacka om att jag är helt slut i kroppen och huvudet. Tack och godnatt! :)

  • Stinis83

    SaraA, vad spännande! När man är omföderska ska man åka in tidigare än 3 värkar på 10 min, så ring fl :)

    Jag hade precis som du beskriver och fl sa att jag skulle komma in. Tappen visade sig vara 1-1,5 cm (alltså förkortad och påverkad) och jag var öppen 1 cm. Då var jag bara i vecka 36+ så jag fick Bricanylspruta.

    Lycka till! :)

    Jag tänker på Wielkip och hoppas att hennes lilltjej är här nu :)

    Själv sitter jag och ammar och är så trött så jag håller på att somna hela tiden.... Gääääsp!

  • Stinis83

    Sara, låter som en bra plan, stort lycka till för det låter som att det verkligen är dags :) Tänk bara på att om tappen var så förkortad och du var öppen 2 cm så är det inte långt kvar tills du är i aktiva fasen :)

    Lillaknytet, jag förstår att du är förbannad och jag hoppas att han inser imorgon hur dumt det var och att det inte händer igen. Det är ju lite extra dumt med tanke på hur du haft det med sdr senaste veckorna. Jag tror inte att du egentligen önskar att det skulle dra igång när det är såhär, men jag förstår hur du menar och känner. Min sambo gjorde likadant när vi väntade dottern och var mitt ute på landsbygden på spa.

    Qatteriin, ja det skulle jag behöva! Jag satt faktiskt och tänkte på det när jag ammade, att för några veckor sen låg man sömnlös och nu kan man knappt hålla sig vaken.

    Åh men nedra unge, nu kräktes han! Det är iofs bra för då har han fått mycket mjölk :) Men när man sitter uppe mitt i natten för att mata så känns det lite otacksamt att han kräks ;)

  • Stinis83

    Becka, tack söta du! Nej det finns inget annat alternativ än att det går bra nu, och som sagt så är det nog enda gången man blir glad för spya :) Jag hade sån tur att han låg på sambons bröst så allt kon där, och jag slapp byta lakan ;) Nu ligger W och äter igen och det känns att jag har mer mat :)

    I1n0a, vad skönt att råden hjälpte :)

    Qatteriin, tack för att du försökte iaf, det är tanken som räknas ;) Åh, Den Stora Hungern strikes again... Här med! Inatt var jag tvungen att gå ner och äta nåt efter amningen för jag var så hungrig så jag höll på att kräkas.

  • Stinis83

    Coriander, jag blev rädd av det du skrev, att han flyger på dig sådär är inte okej nånstans. Och speciellt inte för en sån sak. Rätta mig om jag har fel, men var det inte din man som blev så arg för tomatsoppan? Vännen, han har ingen rätt att vara otrogen mot dig, aldrig nånsin. Men stannade hans hot där? "Jag kan ta mig friheten att göra något man inte borde" låter som det kan vara mer hot än så, speciellt om han flyger på dig... Eller så överanalyserar jag.

    Jag förstår att tanken på att lämna honom kanske inte ens finns, och även om det finns så är det inte speciellt lätt att göra. Men kan du kontakta de läkare han varit i kontakt med? För nåt måste göras... tänk hur labil han kan bli med en bebis som skriker och stör nattsömnen...

    Massor med kramar till dig vännen!

  • Stinis83

    Kalksten, jag tror inte att man kan sova för länge på rygg, det gjorde jag på slutet av graviditeten eftersom jag hade så sjukt ont i fogarna. Och min bebis mår bra :)

  • Stinis83

    Coriander, du låter ändå vettig och sund i tankarna och det känns skönt. Jag tycker det är djupt oroande att han blir så vansinnigt arg för såna bagateller, och att han börjar visa sin överlägsenhet fysiskt tycker jag låter som att det kan sluta illa... Han har inte slagit dig än, men går han inte längre för varje gång? Jag menar inte att det kommer sluta så.

    Att få barn är ganska påfrestande både för en själv och för förhållandet, och blir han provocerad för småsaker redan nu så är jag orolig att det blir ännu värre när bebisen har kommit. Vem som helst kan bli labil till och från då... Jag tror inte riktigt på att råda dig att gå ifrån honom, jag vet av erfarenhet att man bara går in i försvarsställning då.

    Men däremot tror jag att det kan vara bra att kontakta hans läkare och psykolog i syfte att upplysa dem om den verkliga situationen, och inte bara hans version av den. Frågan är bara hur han reagerar om han får reda på det. Men Qatteriin, visst har ni väl även tystnadsplikt mot anhöriga? Behandlaren får väl inte berätta att Coriander kontaktat dem om hon inte vill det?

    Stor kram! Du vet vad som är rätt. Och du klarar det här, du är ingen tjej man kör över.

  • Stinis83

    Coriander, det låter som att han inte riktigt kan styra sig själv när han blir sådär arg. Jag har själv haft väldiga problem att kontrollera min ilska när jag var mindre, jag fick blackout. Jag har jobbat väldigt hårt med det och idag ska det väldigt mycket till för att jag ska bli så arg.

    Nu är jag bara "hobbypsykolog" men jag tror absolut att hans pappas beteende har gått över i honom. Det är det han är uppvuxen med, och det är så han är van vid att man behandlar kvinnor. Han vet inget annat. Nu är inte allt svart eller vitt, men jag tror att antingen blir man likadan eller så tar man totalt avstånd från det.

    Söta du, be inte om ursäkt! Du drar inte ner nån stämning, men det är ju klart att vi blir oroliga för dig och din bebis. Jag är ärligt talat livrädd att det blir värre när bebisen är född, och vad kan han ta sig till då? Det som är mest oroväckande är att han sagt att han inte vill vara delaktig i början... Men det är en deal som är mellan er, och det ska inte jag lägga mig i.

    Men snälla vet och känn att du är för stark och trygg i dig själv för att bli illa behandlad. Det är så jag alltid har tänkt på dig och sett dig. En stark och trygg tjej som inte låter någon trampa på dig, som inte tar skit och som inte är rädd för att säga vad du tycker. Det är min bild av dig. Och snälla, känn att det verkligen är så. Kram!

Svar på tråden Vi som väntar marsbebis 2012 :-)