Inlägg från: Stinis83 |Visa alla inlägg
  • Stinis83

    Vi som väntar marsbebis 2012 :-)

    Stronza, stort lycka till imorgon! Jag ska tänka på dig :)

    Tack till alla som svarade mig förut :) Ni är så fina! Babybluesen är här med besked, och jag har kanske varit uppe lite mycket idag. Smärtan gjorde till slut att jag stod böjd som en gammal kärring med halvt pådragna mjukisbyxor och grät av frustration och ilska och letade efter något att slå sönder. Sambon var snabb fram att trösta mig, tack och lov.

    Jag är bara så trött på att ha så jävla ont, att vara begränsad av min egen kropp, att vilja men inte kunna. Att det sen strular med amningen är liksom droppen som får bägaren att rinna över. Jag sitter mest och gråter hela tiden...

    Men nåt som var roligt var när kvällsavlösande bm kom och skulle säga hej, då var det bm som var med och förlöste dottern! Hon gick och läste vår journal och kom sen tillbaka och det visade sig att hon mindes förlossningen väldigt väl, så vi pratade lite om den. Det var väldigt skönt! :)

    Jag kan tipsa igen om amningsbh:n jag har just nu, den är från Twilfit och är som en sport bh fast lite omlott. Grymt skön! Den går att växa i på alla håll och har stl S, M, L etc :)

    Nej, nu är det dags att handmjölka för att försöka få igång produktionen!

  • Stinis83

    Becka och Mammy, vilka sötnosar ni fått! Grattis igen :)

    Coriander och Carla, jag älskar också lukten av bensin och avgas, men även i vanliga fall :) När jag tankar står jag och luktar så mycket jag kan, och jag älskar lukten i parkeringsgarage!

    Carla, ja du om någon vet ju hur det är. Det är hemskt! Jag halvsitter här i sjukhussängen och känner hur rastlös kroppen är, men kan inte göra nåt för det gör ont. Men idag har det blivit en del rörelse faktiskt. Det värsta är ju att ta sig upp alls. Sista turen för att väga William gjorde jag på ren jäkla tjurskallighet, och slutade med att jag var så yr och hade så ont så jag fick åka rullstol till rummet sen. Jäklar vad arg jag var... men det är väl bara att ge sig till tåls. Det sura är att jag träffade en av tjejerna som snittades före mig samma dag, och hon skuttade iväg till Pressbyrån (typ 1 km) helt utan problem. Där gick jag som en puckelryggad kärring och stånkade för varje steg.

    Och som om inte det vore nog så råkade jag prutta nu när sambon stod bredvid min säng så vi båda började gapskratta. Ååhh vilken smärta! Usch vad jag gnäller, förlåt alla :(

  • Stinis83

    Isavanna, men shit vilken osmidig kommentar av din mamma! Vad skulle du gjort då, skitit i att handla MAT och gått ut och lekt med barnen istället? Och sen kommit in och sagt att tyvärr, ni får gå hungriga för jag tyckte det var viktigare att leka än att handla mat? Som att du inte hade dåligt samvete innan... Men din mamma kunde ju kanske storhandla åt dig då? ;)

    Qatteriin, ja han gör ju faktiskt allt värt det. Det blir bara lite surt när jag inte kan ta hand om honom... :( Men han är helt underbar! Han ligger och sover på mitt bröst nu och luktar så galet gott!

    Jag pratade med mamma nyss, och dottern har blivit sjuk! Hur gör man då om det blir hemgång imorgon eller på fredag?! Hon har 39 graders feber, är snorig och hostar. Och jag tänker RS virus...

    En positiv sak är iaf att min mjölk börjar komma igång! Jag har fått in en pump som jag ska pumpa med :) Och William äter med aptit när han koppmatas, och söker bra efter bröstet när han ska ammas. Han får tag men fattar inte riktigt hur han ska suga... Och han har gått ner från 4040 till 3650 g, men nu ligger sockret iaf på bra nivå.

  • Stinis83

    Stronza, vad skönt med eget rum och första operationstiden! :) Hehe, märktes det så tydligt att jag undvek att svara på det? ;) Ja, jag vet att du gjort det tidigare, men tänkte att du kanske kunde bli nervös eller så ändå, påmind liksom :) Det absolut värsta, och det var mycket värre än jag hade trott, var när han skulle ut ur magen. Jag fick panik och skrek faktiskt... Men det positiva var att den delen varade i max 30 sek (tror jag) och plötsligt hörde jag bebisskrik :) Sen hade jag nog inte väntat mig att det skulle göra så ont som det gör, och att jag skulle vara så handikappad som jag är och känner mig.

    Kommer din man få vara med dig på sjukhuset sen? Jag hade aldrig klarat mig utan min sambo, han gör allt för mig...

    K girl, förlåt mig, jag menar verkligen inget illa och önskar ingen något ont, men vad skönt att höra! Jag inbillar mig säkert, men när jag åt lunch ute i matsalen idag så tyckte jag att de andra mammorna tittade på mig och tyckte jag var fjantig som knappt kunde gå, sätta mig eller resa mig... och jag blev jätteledsen och önskade att jag också hade kunnat få uppleva en komplikationsfri förlossning där man mår bra efteråt. Men sen börjar ju de värsta hormonerna rusa nu också, jösses så jag har gråtit idag.

    Jag lyckades få ur 5 ml råmjölk när jag handmjölkade båda brösten, sen försökte vi få William att amma och då kände jag hur det började spänna och sticka i brösten. Lycka! Sen fick jag in en pump och då fick jag ur 15 ml råmjölk ur båda. Det är knepigt att hålla på med sånt här... Kram!

  • Stinis83

    Camamill och Stronza, grattis till bebisarna! :)

    Stronza, har tänkt på dig hela dagen, skönt att hon äntligen är här :) Du får gärna berätta för mig, men vi kanske ska försöka Inboxa då? Jag tycker inte heller att snitt varit positivt... Men jag njuter av min underbare lille son :) Kram och krya på dig fort!

  • Stinis83

    Äntligen - här är min underbare lille son William! :) Han ser lite vimmelkantig ut, men vem skulle inte göra det med mig som mamma? ;) Han var som sagt 52 cm lång och vägde 4040 g när han föddes. Igår kväll vägde han 3650 g, så nu är det hårdmatning. Men han har äntligen ammat två gånger idag, så imorgon får vi komma hem! :D



     

  • Stinis83

    Tack Qatteriin :) Vi gick en sväng till huvudentrén (kanske 1 km totalt) för att hämta ut mina smärtstillande jag fått på recept och för att se att jag kunde gå. Och vi blev stoppade av hur många som helst som ville titta på honom :) Men vad ska man säga liksom "Vilken ful liten bebis du har!" ;)

    Promenaden gick rätt bra, men sista 200 m såg jag inte speciellt mycket för det flimrade för ögonen. Jag stupade i säng och här ligger jag kvar. Ja det är jätteskönt att det äntligen verkar ha lossnat med amningen :D Dottern har 39 graders feber igår och var snorig och hostig och jäääääääääääättesjuk enligt min mamma. Min dotter är alltid sjuk enligt min mamma, alltid när hon är hos henne så blir hon "sjuk". Nästan så jag misstänker en lättare släng av Münchhausen by proxy (oh yes Carla, även jag är hobbypsykolog som gillar att ställa diagnoser på folk ;)). Anywho, jag sa till henne idag att om dottern är så sjuk så kan vi nog inte ta hem henne eftersom riskerna blir för stora för William. Men då var hon tydligen inte sååå sjuk plötsligt ;) Ja jag säger då det :)

    Carla, du hade helt rätt om dag 3 vad gäller snittet! Idag känns det så väldigt mycket bättre :) Men då blir man ju glad och övermodig och så gör man lite för mycket så man får mer ont igen... :) Ska bli kul att se hur man klarar sig hemma...   

  • Stinis83

    Tack Carla, så han får godkänt? ;) Nej gud, förstår att du inte vill böka med vagn i trappor eller använda sele eller sjal... när fasen ska man våga börja med det?

    Jag tänkte på dig när jag gick på promenad inne på sjukhuset. Kan du möblera om så ska väl jag klara att gå en liten bit? ;) Det gjorde ont men gick rätt bra om man bortser från blodtrycksfallet. Usch vad läskigt det var, men jag vägrade sätta mig för då hade jag väl inte kommit upp.

    Mjölken har börjat rinna till nu! Jag hade glömt hur spända och stora de blir när den gör det... :) Bm kom in med nättrosor som hon hade gjort om till bh, och stora omslag med fetvadd för hon tyckte det såg ut att spänna och göra så ont. Gulle! :D

    Vad skönt det lät att komma ut i solen! Jag ska bara lära mig att gå ordentligt och lite längre igen, så packar jag ihop mig och familjen och kommer ner till Rom och rullar barnvagn med dig ;)    

  • Stinis83

    Hoppas på att inte glömma eller missa någon nu... Först och främst, tack för kommentarerna om William :) Han är så otroligt lik sin storasyster som nyfödd :)

    Jempa, men fy vad hemskt det låter med laxermedel, sövning och såna undersökningar på en liten... Håller med föregående talare om att man kan bli skinnflådd, så nån salva eller barnolja är inte dumt. Jag har gjort både gastroskopi och koloskopi, men i vaket tillstånd. Det är inte det roligaste jag gjort, men det var mest för att jag var vaken under tiden. Så på så sätt är det ju bra att han sövs, även om jag kan tänka mig att det är sjukt läskigt och obehagligt :( Barn brukar vara tappra som attan, det är nog värst för föräldrarna tror jag nästan.

    Carla, skönt att han får MVG ;) Men då var det ju precis som vi misstänkte - att det skulle vara fler stenar i ringen när den kom tillbaka! Det var väldigt fint och påhittigt av honom tycker jag, finare present kan man nog inte få, speciellt inte symboliskt. ER ring med en sten för er, och en sten för varje barn som er kärlek har skapat :) Vackert!

    Jag har också stött på ett barn en gång som inte var sött nånstans. Det fanns verkligen inget fint att kommentera, och jag vill inte ljuga. Men självklart säger man inte att någons barn är fult :) Jag sa nåt i stil med att han var charmig tror jag ;)

    Qatteriin, hehe ja det är nog snarare lilla mor som borde kollas upp ;) Egentligen borde man nog inte skämta om nåt så hemskt som Münchhausen by proxy, jag läste en bok (baserad på sann historia) om det för ett par år sen. Det var dottern till mamman som hade det som hade skrivit boken. Usch... Men man måste ju kunna skämta också :)

    Isavanna, du är så tapper!

    Anna, hoppas musikalen var bra :) Jag har filmen hemma :)

    K girl, vilken underbar bild! Skönt att kunna komma i sina jeans igen, jag kan nog bara drömma om att göra det efter lika kort tid som du gjorde det;)

    Förlåt om jag missat någon nu! Här har det tagit sig med amningen äntligen, och mjölken har runnit till. Vilka bomber! :D Så imorgon får vi åka hem, och nu känns det okej både med William och med snittet. Tidigare har jag faktiskt inte känt mig okej nog för att åka hem... :) Sååå skönt! En stor sten lättade från mitt bröst när amningen äntligen tog fart :) Nu är det kvällsfika :)

Svar på tråden Vi som väntar marsbebis 2012 :-)