Inlägg från: Stinis83 |Visa alla inlägg
  • Stinis83

    Vi som väntar marsbebis 2012 :-)

    Carla, gud så söt hon är, och det är så gulligt när de där små mininapparna ser så enorma ut :) Haha, jag tänkte precis som Jempa att det var ju bra att det kom en prinsessa när jag får en prins, men min prins är ju bortlovad till Prinsessan Dalia redan ;)

    Isavanna, det känns så overkligt att det händer på måndag! Läskigt, roligt och galet på samma gång, jag tror inte att jag fattar. Det här är sista helgen som enbarnsförälder och det känns jättekonstigt... :) Men det ska bli kul att få träffa honom :)

    Bdknapp, absolut, är vi där samtidigt så måste vi ju ses! Vilken tid ska du vara där på måndag? Var det spec mvc eller förlossningen? Vi ska vara där kl 8, tror det är på mottagningen för planerade snitt men jag vet inte... Glömde fråga när de ringde... :)

  • Stinis83

    Jempa, jag är också superkänslig och gråter rätt mycket ;) Så jag förstår dig! Och du som varit ensam hela tiden och äntligen får sällskap och trygghet, så vill han inte att du håller i honom för att han kan ramla... då hade min sambo också varit billig ;)

    Igår fick jag kommentaren "Älskling det ska bli så skönt när bebisen är här. Jag längtar tills du är liten igen och mår bra och kan röra dig. Du är så stor! Så... djup." ;)

    Snart är hon här! Massa kramar, har saknat dig när du varit borta :)

  • Stinis83

    Jempa, jag är också äckligt trött nu, så jag är inte fullt lika aktiv härinne heller :) Jag sover mest och vilar, läser vad som skrivs och svarar när jag orkar... :) Snart är det över, och då är det väl en annan trötthet som tar vid ;) Ja, de där värkarna var inte att leka med... och jag har haft rätt kraftiga sdr hela dagen, känns som de blir starkare och starkare ju senare det blir. Så det blir nog två panodil och en dusch precis innan läggdags så hoppas jag på att få sova. Inatt gjorde det verkligen riktigt ordentligt ont och tryckte som attan neråt.

    Jag tog faktiskt inte illa vid mig av sambons kommentar, jag känner honom och vet att han menade väl men att han inte är a man of words direkt ;) Och jag förstår vad han menar :)

    Det vore ju skönt för dig med någon som koncentrerar sig helt och fullt på dig nu och skämmer bort dig den sista tiden innan tösen kommer! Han får skärpa sig lite, annars är nog en hjälm inte en dum idé ;)

    Haha, jag tycker också alltid att jag är mastodonten bland alla andra gravida! Häromveckan stod jag och pratade med en kompis som har barn på samma dagis som jag, och en av personalen. Båda är ungefär lika långt gångna som jag :) Så kom det en pappa och skulle lämna sitt barn på dagis, och hans min var rätt obetalbar när han såg oss tre stå där med stora magar :) Jag skrattade och sa att det är en epidemi ;)

    Nej, nu ska jag nog gå och göra lite välling till lillskruttan och stoppa henne i säng :) Tänk att vid den här tiden om en vecka sitter vi 4 st i soffan! Vad konstigt! :)       

  • Stinis83

    Chetti, prova - du kommer älska dem! De är dock mer långtidsverkande än Novalucol, så det kan ta ett dygn typ innan du når full effekt. Men tar jag en Losec det första jag gör på morgonen så behöver jag inte ta en endaste Novalucol :)

    Jempa, ja det är skönt att se ett slut på det :) Jag är mest rädd/nervös för att det ska dra igång innan... och för själva snittet såklart.

    Bara man kan prata och kramas efter nåt sånt där så brukar det ordna sig. Det är nog viktigt att vädra sånt också :)

    Klart jag tar mig tid att svara! :) Hjärnan funkar dock inte riktigt som den ska ;) Nu är iaf dottern nattad, sambon ligger och sover på soffan, jag sitter med en godisskål och slötittar på film och funderar på att gå och lägga mig... Hoppas att du också får sova gott inatt! Kram :)

  • Stinis83

    Canjjj, jag vet inte varför men jag är också rädd för att hamna i en förlossningsdepression... Kanske för att graviditeten har varit rätt jobbig och för att jag inte riktigt fattar att jag ska bli mamma på måndag. Jag har så dåligt samvete gentemot min dotter... Men jag tror att om man är medveten om det så är det ett steg på vägen och det finns massor av hjälp att få. Får man fråga varför du ska bli igångsatt? På vilket sjukhus och hur långt gången är du? Ren nyfikenhet :)

    Jag känner mig verkligen som världens sämsta mamma... Jag hatar när min dotter gråter, jag klarar inte av det. Jag går sönder! Och det går inte en dag utan att vi bråkar eller att hon gråter. De senaste dagarna har hon slagit mig flera gånger och rätt ordentligt, och jag vet inte hur jag ska hantera det. Jag vill inte att vår sista tid ensamma ska vara så...

    Sen går man och nattar henne och hon klamrar sig fast vid mig och håller mig i handen och är helt och hållet underbar. Men jag känner mig så otroligt usel... Varför slåss hon?! Hon vet mycket väl att man inte får slåss...

  • Stinis83

    Mary Jo, du är inte ensam om att ha skrikit åt din dotter... jag har tyvärr också gjort det de senaste dagarna, trots att jag vet att det inte hjälper. Tvärtom. Jag blir bara så frustrerad när jag inte når fram till henne, när hon inte lyssnar och när jag inte förstår vad hon känner och vill... Och när hon slår mig - helst i magen - så blir jag både arg och ledsen. Jag vet inte vad man ska göra? Ignorera? Samtidigt känns det fel eftersom hon faktiskt slåss.

    Men just det du säger, att man försöker vara pedagogisk och upprepa allt lugnt och sansat... Man känner sig som en papegoja! Och när man sagt en och samma sak 10 000 gånger så ledsnar man.

    Canjjj, jag känner som du. När jag insåg att det här är sista helgen som hon är ensambarn så fick jag lite panik. Och då vill jag att allt ska vara perfekt, att alla ska vara glada, att vi ska ha roligt och mysigt. Då går jag sönder ännu mer när det inte blir så...

    Du gjorde rätt som lämnade henne till mormor. Men jag vet PRECIS hur du känner! Vi lämnade bort dottern förra helgen, men det tog emot. Men det var för allas bästa egentligen, hon har det mycket roligare där än hemma just nu. Men usch vad jobbigt det var att lämna bort henne.

    Jaha, Huddinge :) Tänkte om du också skulle varit på SÖS, det är där jag snittas på måndag :) Hoppas du blir igångsatt där och då!

  • Stinis83

    Mammy, det kan ta allt mellan 5 min och veckor :) Hoppas att det drar igång för dig nu! Håller tummarna :) Jag tror att jag födde max 3 dagar efter slemproppen hade gått.

  • Stinis83

    Carla, då passar väl knappast "Godmorgon!" in i sammanhanget...? Fy, din stackare! Ska det aldrig ta slut? Vad innebär gallstensanfall? Jag har tack och lov aldrig haft nåt sånt... Nej usch, att söka akut när man har en liten bebis är inte kul. Hoppas att du slipper och att det går över av sig själv. Och att stora A kan ta barnen så du kan få vila och sova idag. Vilken pärs! Massa kramar!

  • Stinis83

    Mammy, jag håller tummarna för att proppen är ett tecken för dig och att värkarna tilltar i styrka. Har du provat att duscha? Det gör verkligen susen för mig när jag har ont :)

    Marlin, vi har en vagga nu i början, sen en spjälsäng med sänkbar sida som även kan tas bort. I början när vi tog bort sidan (när dottern var runt året tror jag det var) så ramlade hon ur sängen och vi fick lägga madrass på golvet. När vi flyttade till hus fick hon eget rum och en större barnsäng med skydd på, funkar utmärkt. Det är ju bara att känna av om barnet är okej med att inte kunna komma ur sängen så småningom :) Min dotter var inte okej med det, därför tog vi bort spjälsidan och sänkte sängen. Det är mycket lägre fallhöjd än från en större barnsäng även om de också är låga :)

    Jempa, tack jag har sovit hyfsat inatt, har inte haft mer värkar iaf :) Jag tog faktiskt en Citodon och en ganska lång dusch innan jag la mig, tror det hjälpte. Sen var dottern ledsen vid halv 11 och fick komma in till vår säng, sambon somnade på soffan halv 8 och kom inte upp förrän halv 1... :) Och jag kan inte sova riktigt när han är hemma men inte sover i sängen :)

    Har du sovit gott inatt? Hahahahaha, 47 cm lång tapp, du det var inte illa! ;) Jag säger också fel och tänker fel, det har faktiskt gått så långt att när folk försöker hinta lite fint om saker så säger jag att jag är ledsen, men jag lider av gravidhjärna och fattar tyvärr ingenting ;) Kram söta du

Svar på tråden Vi som väntar marsbebis 2012 :-)