Inlägg från: Stinis83 |Visa alla inlägg
  • Stinis83

    Vi som väntar marsbebis 2012 :-)

    Here it goes! Efter Panodil, dusch och vila höll förvärkarna i sig var 5:e min och fl tyckte vi skulle komma in. Vi fick panikpacka en väska till dottern och packa klart bb väskan och kasta oss iväg till mina föräldrar.

    När vi kom in fick vi träffa en superbarsk bm som frågade mig vad jag tyckte att de skulle göra med mig. "Ja, det får väl kanske undersökningarna visa?!" sa jag och hon svarade "Ja fast det är ju bara helt vanliga förvärkar." Mmm, jag älskar sympatiska människor! Sen undersökte hon magen och det gjorde så sjukt jävla ont! Det kändes som om hon skulle slita ut bebisen genom magen och hon hade dessutom långa naglar som gjorde svinont... Jag blev förvånad eftersom alla andra är så försiktiga med magen.

    Sen kommer en manlig läkare med äkta Sideshow Bob-frilla in och pratar lite (han och bm hade med sig en läkarkandidat) och frågar om min skada, när jag ska snittas, varför jag ska snittas så tidigt etc. Så undersöker han mig och pratar om mjukt, framåt och vi fattar inte ett dugg. Men han säger att det är opåverkat, och sen går han och Barska Britta kommer in och ger mig Bricanylspruta.

    Efter en stund kommer nattpersonalen och de var raka motsatsen till argbiggan som tog emot oss. Hon sa att tappen var rätt mycket förkortad så de ville kolla att värkarna verkligen stannade innan jag fick komma hem. Hon frågade om vi ville ha fika och jag blev överlycklig eftersom jag var så hungrig. Då sa hon "Fast oj... du borde kanske inte äta nåt ifall det blir snitt nu..." och då ville inte sambon heller ha. Så jag fick tvinga honom att ta emot det :)

    Under tiden hör vi kvinnan i rummet bredvid som ligger och skriker när hon har värkar, och vi fick följa hela krystskedet :) Vi fick faktiskt också höra bebisen födas, det var häftigt tyckte jag :) Sambon satt och höll för öronen och sjöng ;)

    Ja, sen kom världens bästa bm in igen och sa att de bestämt att vi behåller snittdatumet som det är eftersom det är så tidigt ändå, men att jag ska komma in tidigare nästa gång eftersom tappen är så förkortad. Jag hade öppnat mig aningen mer, han fick med lätthet in ett finger. Så nästa gång är det lite mer bråttom.

    Jag har fortfarande sdr, men inte alls som igår. Inatt vaknade jag däremot två gånger för att de gjorde så ont, men sen somnade jag om. Det var det, förlåt om jag tråkade ut er :)

    Ha en fin alla hjärtans dag!

  • Stinis83

    Isavanna, inget barn ska behövs sitta och gråta för att det gör så ont, det blir det ju bara värre av för då kan hon ju bli rädd för att bajsa och gå och hålla sig... Och det är inte bra. Kan ni kanske gå till vanliga vårdcentralen istället och träffa en riktig läkare? Kanske de kan remittera er till en bra barnläkare? Usch, stackars liten... :(

    Tack! Ja idag blir det vila, jag är helt slut idag :)

  • Stinis83

    Becka, jag klagade faktiskt på henne till den avlösande bm som var så fantastiskt bra, och hon sa själv att hon var av den gamla skolan och väldigt barsk. Vi frågade när vi ska ringa/komma in nästa gång eftersom vi kände oss så dumma av hon som tog emot oss, och hon sa att vi ska komma tidigare än vi gjorde nu.

    Jag sa att jag alltid blivit så bra bemött och behandlad, och att det här var första gången jag inte känt så, och jag är faktiskt nöjd att jag klagade på henne :) Och bemötandet och behandlingen vi fick av avlösande bm var ju helt fantastiskt :)

    Ja, det blir helt klart ett lugnare tempo nu, man har inte så mycket till val. Hoppas du kan hålla dig lugn och inte får tokspel ;)

  • Stinis83

    Qatteriin, hehe ja då måste det ha varit snön ;) Jag tycker också att det räcker med snö nu, jag vill rulla barnvagn utan problem om två veckor :)

    Ja det roliga var att hon undersökte mig så jag ropade till och hoppade på sängen ett par gånger för att det gjorde så ont, och gulliga bm som tog över efter henne ville knappt röra magen när hon kopplade nytt ctg, och sa att jag ska undvika att stryka på magen eftersom det kan göra att man får sdr... Undrar vad hon hade sagt om hon sett Häxan Surtants undersökning av mig när hon borrade ner sina långa naglar i min mage ;)

    Haha, vad lustigt sagt om Familjeliv av din bm! Jag kan hålla med om att det finns många sopprötter och stolpskott, men inte i den här tråden :) Så mycket stöd och information som jag fått i den här tråden har jag inte fått någon annanstans. Det var ni som förklarade vad GBS var, för det gjorde inte min bm. Stödet härinne är fantastiskt!

    Jempa, ja det var skönt att det lugnade sig :) När det började bli prat om akut snitt blev jag lite nervös och började inse att jag faktiskt ska få en bebis, och det väldigt snart. Jag är supernervös för det nu, och när vi låg inne på rummet igår kväll sa jag till sambon att om 14 dagar ligger vi inlagda här och har vår lille bebis hos oss!

    Åh vad härligt att han snart är här, nästan så jag är lite sugen på att åka ut till Arlanda och se er återförening ;) Men då skulle jag väl bara börja böla! Kram på dig fining :)

  • Stinis83

    Kommer inte ihåg vem som skrivit vad :) Men jag känner mig trygg med att ringa dem och att åka in ändå, jag tänker inte låta nån bitter människa påverka mig så :) Det handlar om mig och mitt barn, så jag ringer dem om jag undrar något så får de avgöra. De brukar alltid vara så otroligt trevliga och välkomnande så jag är inte orolig :) Och det sa jag till den gulliga bm också :)

    Jag trodde också att långa naglar inom vården var förbjudet av hygieniska skäl, och för att man kan göra illa patienter, men hon verkade ha missat det. Min sambo tyckte det var obehagligt att se när hon undersökte mig för hon tog i så mycket...

    Nu måste jag vila, är så galet trött :) Tack för att ni är så fina och omtänksamma!

  • Stinis83

    Olivian, jag vet hur snopet det känns när man tror att det är nu det händer... :) Hade tappen förkortats och hade du öppnat dig något så det hade effekt iaf? Hur långt gången är du?

    Becka, vad fin du är!! :)

    Jempa, haha - I'll be there! Speciellt om du kommer insladdandes med bar underkropp och ketchupfläckar i taket och senmelgrädde på dörren ;) Har du funderat på att kanske vara med i Sveriges värsta bilförare? ;) Jag var faktiskt på väg att vara med där, men jag kör för bra. Mitt problem är road rage och att jag kör för fort... :) Men inte sen dottern föddes.

    Lyckobebisen, hur känner sig C nu då efter samtalet? Försiktigt hoppfull eller nedslagen? Läkaren jag träffade igår sa att man helst snittar så nära bf som möjligt, gärna vecka 39+, men alla verkar säga lite olika. Men ni borde kunna få ett snittdatum och skulle det dra igång innan dess så blir det ett "akut planerat snitt", men ändå ett snitt. Jag hoppas att ni får ett lyckat besök på fredag, med ett bokat snittdatum :)

  • Stinis83

    Just det, det var skitskumt igår! För två v sen konstaterade ju bm att bebisen var helt fixerad, och likadant igår när jag var där. Men Surtanten sa att den inte var fixerad alls?! Då sa jag att min bm sagt att han var fixerad för två veckor sedan och senast igår var det samma sak... Då svarade hon "Jaha, ja såvida det inte är axlarna jag känner!" och så grävde hon ner händerna i min ryggrad igen... Så nu vet jag inte om bebisen är fixerad eller inte?!

    Det spelar iofs ingen roll eftersom han ska snittas. Men ändå. Osympatiska människa, min sambo blev skitförbannad på henne ;)

  • Stinis83

    Olivian, du ska absolut inte känna dig dum för att du åkte in! Det hade ju precis lika gärna kunnat vara igång, hur ska man kunna veta? Jag är omföderska och jag har varit in massor med gånger om det kan vara nån tröst :) Visserligen har jag blivit stoppad med Bricanyl två gånger, men vad jag menar är att det inte är så himla lätt att veta nångång alls.

    Igår frågade de mig hur värkarna kändes, om det kändes som att det var förvärkar eller förlossningsvärkar. Jag sa att det inte kändes som förlossningsvärkarna jag hade med dottern, men att det kändes mer än förvärkar. Jag tycker du gjorde rätt som åkte in :) Hellre en gång för mycket än för lite :)

    Åh, jag är verkligen helt slut! Jag röjde undan i köket för vi lämnade det i kaos igår. Somnade på soffan men blev väckt av telefonen, var vaken ett tag till och röjde lite, sen somnade jag på soffan igen. Och blev väckt av telefonen igen... Det blir en tidig kväll i säng ikväll.

  • Stinis83

    Qatteriin, förrförra helgen låg jag och sambon i sängen på morgonen och pratade, och så frågade jag om inte hans mamma fyller år 3 feb. Jo sa han, vadå då? Ja älskling, det är den 5:e idag... ;) Så det var en lite skamsen sambo som plockade upp telefonen och ringde sin mamma ;)

    Vad skönt att allt såg bra ut hos bm! Skönt :)

    Haha, nu har bebisen världens hicka och jag har en ordentlig sammandragning som gör att jag ser rätt tydligt hur han ligger :) Han ligger och putar ordentligt med rumpan så magen står upp en bra bit! :)

  • Stinis83

    Carla, vad härligt med uppdatering från dig! Skönt att höra att det gått bra trots dramatiken. Mår ni bra nu? Vilket vackert namn! Ser fram emot bilderna och om du orkar berätta om snittet :) Jag höll på att få bebis igår, men de lyckades stoppa det... :)

    Min alla hjärtans dag blev inte alls som jag hade tänkt mig! Sambon ville att vi skulle äta nåt gott, men jag hade ingen inspiration alls så han fick handla mat på vägen hem och jag åkte och hämtade dottern på dagis. När sambon kom hem hade han en bukett rosor i handen och gick ner på knä och friade! :) Jag ska gifta mig!! Nu ska vi fortsätta mysa :) Kramar!

Svar på tråden Vi som väntar marsbebis 2012 :-)