Inlägg från: Umm Elias |Visa alla inlägg
  • Umm Elias

    Gravida i Västerås trakten

    Åh jag är såå trött just nu..Alla kläder trycker och klämmer och sitter för hårt överallt, det är varmt, klibbigt och just nu vill jag bara soooova eller åtminstone ligga i soffan o slöa...Tyvärr tillåter jag inte mig själv det, huset måste städas, sonen måste uppmärksammas, mat måste lagas etc.. Önskar att jag var lika duktig som min man att koppla bort allt omkring mig... STOR SUCK

  • Umm Elias

    Var hos bm igår och mitt sf mått låg på bara 25 cm... Ligger fortfarande normalt säger bm men det följer inte den linje på kurvan jag låg förra gången.. Blev lite orolig trots att bm försäkrade mig om att det är helt ok... man får väl lita på henne då kanske..  Dåligt järnvärde hade jag också, låg på 108 vilket tydligen var på tok för lågt, konstigt att de inte ringt mig och sagt det när det är 5 veckor sen jag tog det provet?!

    Ni andra i v 30-31 vad har ni för sfmått??

  • Umm Elias
    lova2010 skrev 2010-06-22 10:46:17 följande:
    jag hade 26 i vecka 28... vet inte vad jag har nu.
    men det kanske är dags för dem att börja kolla upp lite? om järnet är dåligt och du är orolig över din SF-kurva kanske det behövs ett tillväxt-UL ör att kolla att kroppen tillgodogör allt so mdet ska? det är säkert ingen fara, men när man är orolig tar oron lätt över....
    jag blev tillsagt att man ABSOLUT måste äta järntabletter om man ligger på 110...jag låg på 114 sist, och då tyckte dom att det var dags för mig att verkligen göra något åt det.
    gud vad konstigt :S
    jag ska på tillväxtul den 14/7, det är bokat sen länge tillbaka eftersom min son var så stor när jag fick honom plus att jag inte kan göra den glukosbelasntning de vill att man gör om man får barn över 4.5 kg.. Känns dock som lååångt borta även om det bara är 3 veckor dit.. Jag ska ju äta järntabletter plus massa mer tabletter varje dag resten av livet pga min operation men tyvärr är jag för glömsk och tar ingen av dem alls...Jag MÅSTE tydligen skärpa mig nu, får tänka på lillen i magen första hand..
  • Umm Elias

    förra gången låg jag ju "nomalt" alltså efter kurvan i mitten, 2cm under antalet veckor men denna gång hade de bara ökat 2 cm... Ja inte vet jag, hon sa att det var normalt så länge man inte hamna under kurvan liksom..får väl hoppas att den växer till sig lite snart..

  • Umm Elias
    LinaoJens skrev 2010-06-24 18:53:24 följande:
    I vecka 25 låg sf-måttet på 22 cm och nu i vecka 29 ligger det på 26 cm.

    Jag har hört att olika barnmorskor kan mäta lite olika så det kanskilja en cm hit eller dit beroende på vem som mäter. Det viktiga är att magen växer och följer en kurva iallafall... sen är den kurvan individuell.

    =)
    då ligger vi ju ganska lika...o jag som oroar mig om galet fast hon sagt att det är helt ok.. Jag har ju bara mätt två gånger så jag har ju ingen egen kurva än, man stirrar ju blint på de ränderna som redan är utsatta på papprena.. Ska tillbaka om 2 veckor så då får vi se..

    Inatt hade jag o bebisen en riktig fajt, hehe.. Vaknade av att ngt stack ut i sidan och gjorde ganska ont eller var obehagligt, jag tryckte tillbaka det och ut kom d igen.. var kanske ett knä eller armbåge eller ngt för vasst och kantigt var det... Vi höll på så kanske 4-5 gånger sen gav lillen upp och centrifugerade sig ett par varv, hihi...  Det är så underbart o känna detta o vara gravid samtidigt som man ju vill ha ut plutten.. Min son drar i magen varje dag och ropar kom bebis koooom...så han är lite otålig också (tror inte han fattar att han ska dela på mamma o pappa med den nya dock)... :D
  • Umm Elias
    lova2010 skrev 2010-06-28 15:25:07 följande:
    gud vad mysigt! jag har vart otroligt stressad cch pressad av en familjesituation under midsommar, så lillan är jättelugn nu. hon rör sig och så, men väldigt lite...
    kan hon ta ordentlig skada av att jag varit ledsen under några dagrar? blir så oroloig... funderar  på att ringa upp, men vill inte bli utskrattad heller :(
    samma här, har också haft mkt familjekris och ärligt har min lilla rört sig pyttelite också...igår kände jag inget på hela dagen men putta igång lillen på eftermiddagen.. Jag tror det kan ha mkt med värmen att göra, även om d kanske känns som det är annat!
  • Umm Elias

    isglass brukar sätta igång min lilla, men det hjälpte inte i söndags. Jag tror att bristen på rörelser kan ha berott på att vi gick flera timmar på parken zoo och jag var HELT slut efter... Säkerligen sov lillen gott hela tiden i magen av allt gungande, hehe..

  • Umm Elias

    min ligger rakt över magen fortfarande, får puffar och knuffar överallt, armar och ben sträcks rakt ut så jag ofta får puffar åt alla håll samtidigt. Det trycker rejält mot revbenen och överallt...

  • Umm Elias
    lova2010 skrev 2010-06-30 11:09:49 följande:
    det gick bra på förlossningen igår, och jag känner mig verkligen trygg inför framtiden, superproffsig personal! vår bebis mår bra, men var lite liten. läkaren var otroligt stressad, men hon vägde 1500 gr, skulle egentligen väga 1800 gr. jag blev såklart superorolig, men han sa att det inte var någon fara. har ni någon erfarnehet av det?
    jag har erfarenhet av extrem missräkning vid tillväxt ul... Till mig sa de att sonen vägde ca 3800 gr i v 38 men när han föddes 2 veckor senare vägde han över 1 kg mer.. Så jag är lite skeptisk mot siffrorna.. De kan räkna ganska fel.. 300 gr är iofs inte mycket och en ganska vanlig felräkning, var inte orolig!
  • Umm Elias
    lova2010 skrev 2010-06-30 12:30:08 följande:
    vad skönt! :)
    hon låg faktiskt med huvudet neråt dessutom, det är väl bara så att jag inte känner sparkar uppåt då? ;) eller att hon ligger på snedden, för något liv ovanför naveln är det icke ;)
    jag hoppas att dom bara räknar lite fel åt "rätt" håll då, så hon inte väger 1 kg mindre sen... :p
    läkaren var vldigt oengerad ocså, har haft honom flera gånger, och igår fick jag nog och gick därifrån, min sambo fick ta smällen och skälla ut honom :P
    jasså? Hmm det finns väl bara en manlig där på spec mödra och han brukar jag ha..Mig vågar de nog inte vara oengagerade mot iofs pga deras fruktansvärda behandling när sonen föddes så de är rätt trevliga.. Kommer aldrig ihop vad han heter dock!!
Svar på tråden Gravida i Västerås trakten