Inlägg från: Umm Elias |Visa alla inlägg
  • Umm Elias

    Gravida i Västerås trakten

    lova2010 skrev 2010-04-28 18:22:55 följande:
    taaack!ja, precis, drömmarna stämde!! hihi :) shoppade loss rejält i sthlm sen ;)
    ja det förstår jag :) Hoppas det stämmer nu bara Det är ju aldrig hundraprocentigt!
  • Umm Elias

    Har ni redan fått börja på föräldragrupper?! Jag har inte ens varit hos bm ännu! Jag gick aldrig på ngn grupp när jag väntade sonen men hade tänkt o göra det denna gång...Så tråkigt att inte känna ngn med barn i samma ålder.. Jag skulle till bm första gången den 11 maj men fick brev idag att de flyttat upp tiden till den 18 maj istället...suck Tycker det är väldigt sent för första koll!!!

  • Umm Elias

    Jo jag var på inskrivning i v 8 ungefär men det är ju ingen riktig koll.. De kollar järn, blodtryck o så men sen är det ett hopp på flera månader tills nästa koll? Jag kommer vara i v 26 på första kollen vilket jag tycker är ALLDELLES för sent! Tänk om man har superdåligt blodvärde lr blodtryck lr ngt... Jag är lite av ett specialfall också då min kropp inte tar upp näring alls i stort sätt utan jag måste ta alla tillskott som finns typ... Har också bytt familjeläkare nu, med sonen gick man var 8e vecka ungefär i början..Har iofs hört att det är nya riktlinjer i hela landet, att första kollen ska ske runt v 24?

  • Umm Elias

    åh jag skulle aldrig kunna ha med ngn annan än min man på förlossningen! Han var superbra stöd och han är ju delaktig i barnet såsom jag är! Hade inte ens viljat ha med min mamma och ännu mindre en helt okänd människa"!

  • Umm Elias

    Familjen Rockström- Hoppas verkligen du får d stöd du behöver av henne! Jag menade inget illa men jag skulle aldrig klara att ha en okänd människa därinne...Tycker det är tillräckligt med alla bm o så! Jag hade ocksåen väldigt traumatisk förlossning sist pga västerås förlossningspersonal men denna gång blir det planerat snitt och jag tänker göra mig mer delaktig i vilken personal som får komma nära mig. De som var med sist ska inte vara i närheten iaf...

  • Umm Elias

    Åh jag måste köpa en sån där humleoverall man kan se i reklamen här bredvid!!!!!!!!!! Så söt den var !

    Idag låg min lilla bebis ihopkurad precis under revbenen, hur sjutton det gick till fattar jag inte då livmodern enligt fl inte går mer än till naveln... Något stack ut i sidan inifrån så jag fick nästan pressa tillbaka..hehe.. Obehagligt men underbart..

  • Umm Elias
    MigLin skrev 2010-05-11 12:45:00 följande:
    Jag är nu i v.18 och har som sagt varit på RUL och min fd barnmorska (gick i pension i mars) bad mig ringa MVC och boka tid efter RUL. Så idag ringde jag och fick veta att jag inte ska komma dit förrän jag är i v.24? Jag tycker det känns väldigt långt mellan mötena, förra gången jag var där var i v.9, så jag påpekade detta men hon menade på att RUL räknas som en koll och att man då inte behöver komma till MVC före v.24. Vad tycker ni? Hur långt i mellan har ni mellan era möten med MVC??
    jag kommer vara i v 26 på första undersökningen...var sist hos bm på inskrivning v 8..suck
  • Umm Elias

    De letar aldrig efter kön på Rutin ul men om de har sett könet och ni frågar så MÅSTE de säga, ni har rätt till all information de vet om ert barn.. De drar dock väldigt snabbt förbi könet har jag märkt på mina ul (jag vill dock inte veta!)

  • Umm Elias
    avaritia skrev 2010-05-16 20:25:41 följande:
    Jag har hört att vissa landsting inte berättar pga vissa gör abort pga att det är "fel" kön?
    ja den problematiken fanns för många år sen, nu handlar det mest som Lova skrev att de riskerar att säga fel. Ett könsul är aldrig definitivt, finns många som fått höra fel kön även om de gör könsul. Det är dessutom svårt att se i v 18 då rutin ul görs utan de vill att könsul görs efter v 24.

    De har dock ingen rätt att undhålla information för föräldrarna, vet de könet måste de berätta
  • Umm Elias
    Medusan skrev 2010-05-16 11:29:10 följande:
    Hej tjejer, så det är här ni hänger Jag har skrivit lite i Västerås-Septembertråden tidigare men det är väldigt lite verksamhet där så man kanske skulle hoppa över hit istället? Ser att några från den tråden är här dessutom. Jag är nog egentligen mest ute efer att få lite kontakt med andra som har barn runt 3-årsåldern sedan tidigare för när min nr 2 kommer i slutet på Augusti kommer min 3-åring vara hemma väldigt mycket med oss och då skulle det vara kul att ibland kunna träffa andra med en nyföding och barn i min förstföddas ålder. Finns det några fler i tråden men barn i min pojkes ålder?
    Hej!

    Min son är visserligen bara 2 år men kommer också vara hemma med mig när jag får nr 2 i Augusti! Han behöver leka med andra barn och leker gärna med dem som är äldre, tycker synd om honom som inte får vara på dagis som han brukar! VI kanske kan ses!
Svar på tråden Gravida i Västerås trakten