Inlägg från: Umm Elias |Visa alla inlägg
  • Umm Elias

    Gravida i Västerås trakten

    Medusan skrev 2010-06-08 21:45:35 följande:
    Jag funderar också på detta med syskonvagn eller inte fast min son är ju rätt stor, 3,5 år så jag funderar på om han är för stor? Fast å andra sidan kommer han inte orka med de långa promenader jag planerat in och framförallt så lär han springa åt alla håll utom dom man ska åt typ så det är skönt att ha honom i vagnen av den anledningen med

    Svårt, jag vet inte, kommer troligen bestämma oss i sista sekund i vanlig ordning.
    ja...min är ju bara 2.Han sover fortfarande i vagnen om vi är ute långa stunder.. O precis, ska man gå ut på långpromenad eller till affären eller var som helst vill man inte ha honom springandes överallt.. Jag tror det är ohållbart utan syskonvagn men det är ju såååååå fruktansvärt trångt i alla affärer!! Har tittat lite på våningsvagnarna men hjälp vad det ser läskigt ut att ha lillbebisen liggandes "under" vagnen..
  • Umm Elias
    Medusan skrev 2010-06-08 21:58:08 följande:
    Mmm, jag känner mig också skeptisk till hur det kommer fungera rent praktiska med dessa syskonvagnar Har överhuvudtaget svårt att tänka mig att min 3-åring kommer gå med på att sitta några längre stunder, vi använder knappt vagn alls längre så jag vet inte riktigt hur han skulle reagera.

    Fan vad har man gett sig in på Känns som att det knappt kommer gå att gå utanför dörren med en "stor" och en liten *flinar*....
    haha...ja och jag som är shoppinggalen...eller älskar o köpa barnkläder iaf...hehe.. Jag körde aldrig med bärsele/sjal med sonen då han var så stor men man kanske skulle köra med det...frågan är om man orkar gå omkring med bebisen på magen en hel stadsrunda... Näe, ärligt så får man väl sitta hemma när man är ensam m båda barnen o ta allt annat när stora är på dagis...eller så får det bli en syskonvagn.. Fast jag förstår nog att du har större problem, en 3.5 åring ärsvårare att få still i vagn längre stunder! Min pojke ääääälskar att åka vagn ibland så jag vet inte om han kommer acceptera att bli utan sittplats...hehe Å andra sidan vill han alltid springa vid sidan av vagnen på stan...

    Jag tänker iaf inte köpa ngn splitterny syskonvagn, de kostar fööör mycket!
  • Umm Elias
    Medusan skrev 2010-06-08 22:07:07 följande:
    Jag är också shoppinggalen men samtidigt för "snål" och "fattig" för att köpa dyra kläder så jag handlar mycket på tradera. Gick igenom alla kartonger från när min son var liten och vi har hur mycket som helst (typ 5 stora kartonger) fast ändå kan jag inte hålla mig från att köpa något plagg här och där till den lilla i magen

    Håller med dig om att det är total waste att köpa en ny vagn när man kan köpa "nästan nya" för 1/3 av priset på blocket. Vi köpte en jättefin nästan oanvänd vagn när jag var gravid förra gången från Emmaljunga för 2000 spänn som vi varit jättenöjda med.

    Detta med sjal kan jag verkligen rekommendera, det är så mysigt att ha lillen på bröstet och tryggare kan ingen vara fast å andra sidan lär det bli tooookvarmt i sensommarvärmen *funderar*....
    haha, jag är också för snål men köper allt nytt fast på REA! och H&M har superfina kläder jäääättebilligt ju! Jag bara ÄLSKAR att fynda på kappahls rea när de har halva reapriset Wonderful! Man kan köpa hur mkt som helst utan att d skadar mkt!

    Jag fiuck vår vagn av min pappa men helt ärligt så tycker jag d var onödigt, hade inte betalat 7000 själv för en ny vagn! Min svåger köpte en superfin vagn på blocket superbilligt! okej, visst vill jag ha nytt men man kan faktiskt få "nästan nya" saker mycket billigare!
  • Umm Elias
    Medusan skrev 2010-06-08 22:14:42 följande:
    Mmm rea är toppen, jag brukar tohandla när Lindex har sina reor för de har ofta så fina bebiskläder. Jag fick sms från KappAhl idag förresten att det är halva reapriset hos dom just nu. Har du kollat in den rean?

    Jag brukar också mest köpa nya kläder även fast jag handlar på tradera, finns hur mycket fint och nytt som helst där till ca halva priset av vad man hade betalt i affären. Det är mest de lite dyrare märkena jag köper där som t.ex. PO.P och meandi
    aah, jag fick också sm från kappahl men det gällde inte barnkläderna!! Blev besviken och de hade jättelite reagrejjer ute på hälla, har inte kollat på stan än men brukar inte köpa kläder till mig där ändå..Blev förvånad att det inte gällde barn/bebiskläderna, de brukar alltid vara med!

    Tycker också om Lindex barnkläder men H&M är nog favoriten nu! Iallfall när det gäller kläder till sonen, tycker om dera kvalitet och priserna

    Jag har inte tittat på tradera något faktiskt! Tycker det verkar så svårt, har dock köpt en grej därifrån som sonen älskade! En "nattlampa" i form av en sködpadda man tänder och så blir det stjärnhimmel i olika färger..!
  • Umm Elias
    lova2010 skrev 2010-06-08 22:25:22 följande:
    du måste ju åka och fynda på barnshopen på ängsgärdet, super!
    älskar ocskå att fynda grejer, rea och sånt går jag igång på, haha ;)
    men åh vad har jag nu missat?! Vad är det för nåt och vad har de för ngt!?

    Jag fick rekomendationer av vänner om en enklare typ av bärsjal...hette ngt med mei tai eller tai mei tror jag.. den skulle bara vara att trä på sig..
  • Umm Elias
    lova2010 skrev 2010-06-09 11:53:28 följande:
    dem ligger på pilgatan, vid stora postterminalen. en butik där man kan lämna in sina barn/babykläder. väldigt fräscha grejer oh det känns inte alls second hand, fint upphängt osv. en POP-body till exempel kan gå på 25:-!
    dom har även leksaker, barnvagnar osv och ganska mycket storlekar :)
    men vaaa, den har jag missat!! Vad har de för öppettider??
  • Umm Elias

    Någon som vet om det finns bärsjalar av olika slag i ngn affär?! Vill inteköpa utan att prova först jue!

  • Umm Elias
    Medusan skrev 2010-06-09 17:47:12 följande:
    Usch, jag har haft one långt ner på vänster sida på magen i över ett dygn nu. Gör svinont när jag rör mig men inte alls ont när jag trycker där eller sitter still. Känns nästan som en "sträckning". Skitjobbigt är det för jag går väldigt mycket i jobbet. Någon som haft lika?
    Jag tycker att du ska prata med din bm om det på en gång. Du kan behöva dra ner på din arbetstid en del! Inte värt att gå omrking o ha ont!!

    Själv har jag sista personalfesten imorgon sen har jag sommarlov (ganska långt lov dessutom, hehe)... Kommer nog försöka vara hemma 1.5 år åtminstone....Var aldrig hemma med sonen utan hade med honom på skolan sovandes i vagnen..
  • Umm Elias
    Medusan skrev 2010-06-09 17:45:11 följande:
    Ofta så är det "privatpersoner" som säljer hemifrån och ofta är det svindyrt så det kan vara värt att kolla på tradera eller liknande (vi köpte en ny för 1000 kr och i efterhand fattar jag inte vad i helvete vi tänkte på som inte köpte en begagnat för 1/3 av priset). Visserligen är det svårt att prova om man köper via tradera. Tror inte det är så populärt att prova i de affärer som har heller för de blir lite påverkade av att man provar dem (skrynkliga och något uttjänjda).
    ja..jad har tittat på tradera..främst på dessa mei tai, men är det vbärt pengarna för en sådan undrar jag? Det är just det jag skulle vilja testa innan man lägger ut pengar på det!
  • Umm Elias
    lova2010 skrev 2010-06-09 20:17:59 följande:
    när är det barnet ska börja vända på sig? min barnmorska känner inte ens efter sånt, men när man läser runt på bloggar osv så verkar alla andra veta om deras bebbe ligger med huvudet neråt eller inte...
    åh jag får ju inte ens gå till barnmorskan..suck.. Ringde spec mödra idag för att beställa tid för snitt planering och tillväxt ul men de hade stängt.. Ska inte till bm förrän den 21 juni igen...Börjar tycka det tar alldelles för lång tid mellan kontrollerna,...
Svar på tråden Gravida i Västerås trakten