Allergitråden
Är ett modifierat recept, jag kallar det teff&bovetelimpa
5 dl Teffmjöl (Jytte)
1 dl Bovetemjöl
1 tsk salt
3 msk matolja
ca 5 dl vatten
50 g jäst
Brödkryddor (anis, fänkol, kummin)
Blanda de torra ingredienserna i en bunke
Blanda ut jästen i det fingervarma vattnet
Blanda degen ordentligt 3-4 minuter, gärna i maskin
Degen bli lös och kan inte knådas.
Låt degen jäsa ca 1 timme
Häll degen i en smord brödform (jag klädde den med bakplåtspapper istället)
Grädda i 200 grader ca 40 minuter
Om den blir mörk - täck över med folie
Skär ganska tjocka skivor.
Förvaras med fördel i frysen, tinas i micron (då blir det lite "gummikonsistens" så den håller ihop ännu bättre)
Lycka till!