Inlägg från: Ogabinne |Visa alla inlägg
  • Ogabinne

    Sytråden spinner vidare - lila tråd

    Jalapeno skrev 2011-01-15 15:37:37 följande:
    jag använde ett specialverktyg i photoshop där man markerade kanten lite brett och programmet sen räknade ut vad som var kant. Funkade skitbra men nu hittar jag itne det verktyget i nyare versionen av programmet utan använder magic wand. Går jättesnabbt men kan bli lite fulare. 

    Det blir iallfall snyggare med högre upplösning på bilderna. mindre pixligt 
    Jag använder photoshop elements som är en lite simplare version av protoshop, kan magic wand vara trollstaven? Just nu använder jag snabbmarkeringen eller trollstaven då jag tycker de är de som markerar bäst, men ändå blir det tokigt.
  • Ogabinne

     


    Pumpalicious skrev 2011-01-15 15:54:12 följande:
    hmm så upplever jag den inte, kolla här; 

    pumpalot.blogspot.com/2010/12/boye-kollektion...

    Jag tycker det är rakt, men så kanske jag behöver använda mina glasögon som ligger längst ner i byrålådan med


    Ja visst är det rakt på din, jag menade när JAG använder det blir det inte rakt! Bara för att visa gjorde jag med magnetlassot nu och så här ser det ut. vad gör jag fel?
  • Ogabinne
    Nhelia skrev 2011-01-15 16:57:52 följande:
    Jag använder också magnetlasso men lägger sedan en skugga bakom och suddar ut konturerna lite där det inte ser helt bra ut.
    Tack. Jag har försökt få dit skugga för att prova men jag har glömt hur man gör. Förut kunde jag men nu har jag försökt på alla sätt utom den rätta vägen. Det kommer ingen skugga.
  • Ogabinne
    Ogabinne skrev 2011-01-15 17:10:46 följande:
    Tack. Jag har försökt få dit skugga för att prova men jag har glömt hur man gör. Förut kunde jag men nu har jag försökt på alla sätt utom den rätta vägen. Det kommer ingen skugga.
    Nu trillade poletten ner och allt kom tillbaka. Vad snabbt man glömmer!
  • Ogabinne
    Pumpalicious skrev 2011-01-15 18:01:06 följande:
    Beror mycket på bildkvaliteén, ljuset och bakgrunden med
    Absolut. För mig berodde det på att jag glömt hur man gör, men så fort det kom tillbaka blir bilderna jättefina igen. Tog mig bara ett dygns pillande innan poletten trillade ner.
  • Ogabinne
    Du och Jag ver2 skrev 2011-01-16 11:02:19 följande:
    Ah - jag har dagens I-lands problem... Ska jag sy panellängder eller längder med omtag till dotterns rum?! Tror det är ettt ålderstecken...för ahr haft bara paneler ett bra tag....men så förra året började jag med längder med omtag i köket å i tjejernas roum - vad händer???!!

    Tycker paneler är snyggt - men lite för stilrent... längder med omtag är mysigare - men tantigare Haha - vilket dilemma!!!

    Hissgardin går tyvärr bort då vi har mörkläggninggardin/rullgardin - brukar ha den lite neddragen som kappa - så man slipper se lampsladden!!!

    Nån som har nån bra idé?!

    Tyget är "barnsligt" och vårigt!
    Jag är en riktigt sucker för antingen raka panellängder eller endast en rak gardinkappa i övriga rum, men i barnens rum tycker jag inte om panellängder. Barnrum ska vara barnsliga, mysiga, och lekvänliga. Inte stilrent. Tycker jag.
  • Ogabinne
    Du och Jag ver2 skrev 2011-01-16 11:26:52 följande:
    ja - det är ju samma här. Hade paneler i tjejernas rum fram till vintern - då bytte jag till längs med omtag!

    Håller helt med om att barnrum ska vara just barnrum - de ska ju leka i dem!!! Å färgglatt gillar jag! Stora tjejens rum går i rosa, äppelgrönt och vitt! (lika som mit syrum - älskar färgerna - de gör mig glad!), Lillasyster kommer nog frå lila, rosa och vitt - med lite turkos i sitt rum - så de inte får helt lika!
    Det låter jättefint! Jag håller på med killarnas rum just nu, det tar en himla tid eftersom väggarna nästintill skulle bredspacklas men någon gång ska det väl bli klart. Färgerna ska gå i grönt, brunt och rosa med Ikeas rävskogtjofrästyg som gardin.
  • Ogabinne
    Du och Jag ver2 skrev 2011-01-16 11:52:10 följande:
    Ah, ja - gillar det tygedt - dottern har stora kuddar i sin säng med det

    www.styleroom.se/album/18493
    Oj vad jag diggade väggen!! Påminde om min blogg! Har tänkt göra detsamma fast bredrandigt som fondvägg i killarnas rum med de färger de ska ha. Så fint och passar alla åldrar!
  • Ogabinne

    Önskar jag kunde få tag i mer rävtyg från Ikea men jag fick med mig den allra sista snutten som precis räcker till en kappa när vi var där sist. Görs det mer?

  • Ogabinne
    diggling skrev 2011-01-16 15:48:58 följande:
    Vet inte? Är det slut på hemsidan också? Annars kan jag tänka mig att köpa åt dig om det finns kvar här i stan, fast då tillkommer ju frakt
    Jag kollade precis på hemsidan och där finns den inte med. När vi var på Ikea i Kalmar fanns det inte, jag letade som en galning. Till slut hittade jag en liten ihopvikt snutt som låg i en hög med andra tillklippta tyger på personalens bord. Visste inte om man fick ta det men jag var så fräck och gjorde det ändå.

    Skulle det finnas kvar på ditt Ikea skulle jag bli överlycklig om du ville hjälpa mig få tag i lite till.
Svar på tråden Sytråden spinner vidare - lila tråd