Inlägg från: Ogabinne |Visa alla inlägg
  • Ogabinne

    Sytråden spinner vidare - lila tråd

    yrväder skrev 2011-01-28 20:47:35 följande:
    Ogabinne
    MÄT! Jag tänkte samma för nåt år sen när jag skulle sy mjukisbyxor men jag fick gå ner ända till 152 på bredden för att det skulle passa, har XS/S på köpeskläder i vanliga fall.
    Oj det var värst! Jag hade tänkt sy dom ikväll och ge henne när vi ses i morgon men då är det nog smartare som du säger att mäta henne i morgon ist så vi undviker otrevliga överraskningar.
  • Ogabinne

    Jag tror det är bra om vi lyckas med detta med tygerna. Är vi 50 pers denna omgången kanske ryktet sprider sig och vi blir fler och fler och kan ta fram många egna tyger till humana priser. För nu tycker jag tygpriserna börjar spåra ur. 200 kr metern för Znoks nya. Aldrig!

  • Ogabinne
    Koocachoo skrev 2011-01-28 22:08:44 följande:
    200 spänn! Skojar du!! Nä....så mycket betalar jag bara inte för tyger!  Hutlöst!! Tur det finns andra ställen med bättre priser (även om det är fina tryck så är det ändå för mycket med 200 spänn för 1 meter!)
    Jag hade sett fram emot det tyget då jag föll pladask när jag såg trycket första gången, men några 200 kr metern ger jag bara inte.
  • Ogabinne
    Skumboll skrev 2011-01-28 22:11:57 följande:
    Nu var väl znoks nya ekologiskt, det är ungefär 10% dyrare att tillverka. 
    Ja det är ekologiskt. Är det 10 procent dyrare att tillverka bör de ha kostat ca 90 kr metern i inköpspris plus minus någon tia.
  • Ogabinne
    Elias Emil skrev 2011-01-29 08:28:43 följande:
    Vart va det man skulle skriva upp sig för intresse?
    I min blogg finns ett inlägg som heter Tygtryck.

    Nej, jag håller med, visst är det både skatt, sociala avgifter osv osv som tillkommer självklart, men det finns ju en gräns hur mkt man kan ta för att behålla kunder. Precis som jag själv tjänar mer på vissa plagg men får sälja vissa plagg till lägre priser för att ingen skulle beställa om jag skulle sätta rättvisa priser på alla plagg för att täcka alla kostnader. Det är ju sådant som jämnar ut sig i slutändan.

    Ta tex om jag skulle sälja ett par underbyxor. Skulle jag ta ut ett rättvist pris för dom inräknat tiden och arbetet det tar skulle jag få ta över 100 kr för ett par underbyxor, ingen betalar det. Ist får jag ta ut en lägre kostnad. Kollar man däremot mössor som går supersnabbt att sy ihop tjänar man kanske till och med mer än skäligt på dom. Allt går ju på ett ut i slutändan.

    Ta Nova Star. Deras jeans kostar 400 kr, zipjackor 400 kr. Däremot kostar deras T-shirts bara 149 kr vilket jag reagerade starkt på när de först kom ut. Leverantören av NS svarade att de inte tjänar något på T-shirtsen, utan de får mest reklam för dom iom att det står Nova Star på tröjan. Och så köper folk mer.

    Men men, var och en väljer sina priser oavsett företag, och var och en får ju ta smällen om kunderna minskar för att man kräver mer betalt.
  • Ogabinne

    Hur stora gör ni förresten era bibs ni som gör bibs? Jag har bara en storlek på mina och trodde inte de var så stora, men såg i går att min snart 4 åring kan ha dom runt sin hals. Borde de inte då vara alldeles för stora för en bebis? Bör man minska ner mönstret eller behålla det som det är eller behålla det plus minska ner det så man har 2 storlekar?

  • Ogabinne

    Nu har jag mätt lillasyster för kalsongerna och det blev jag inte så mycket klokare på... Midja 75 cm, stuss 85 cm. Enligt Ottobres pojkmått eftersom det gäller kalsonger fick jag fram midjestorlek 170, stusstorlek 158.

  • Ogabinne

    Jag kom förresten på lösningen till bibsen. 2 tryckknappar i halsen ist för 1. Duuh! Ibland är man trött i huvvet!

  • Ogabinne
    GOBLIgobli skrev 2011-01-30 09:51:02 följande:
    Hehe, jag har dubbla rader knappar och det ger tre olika lägen att knäppa på.
    Ännu smartare ju!!
    Kikade in dina idrools och så fina de är med plastknapparna! Har du köpt dom från snap source?
  • Ogabinne
    virre80 skrev 2011-01-30 11:25:56 följande:

    Hur mycket ska jag lägga på om jag ska göra om en tröja från tex stl 92 till 98. Har totalt  hjärnsläpp för tillfället .)


    Kollar man mönstrena brukar det inte skilja alls mycket. Kanske en halv cm runt kanterna och 3 cm på längden.
Svar på tråden Sytråden spinner vidare - lila tråd