Inlägg från: Ogabinne |Visa alla inlägg
  • Ogabinne

    Sytråden spinner vidare - lila tråd

    Det var värst vad hårt ni höll i den där rabattkoden?


    Strunt samma, jag ska inte ha ngt.

  • Ogabinne
    Stratus skrev 2011-01-11 13:47:06 följande:
    Overlock skär av tyget och syr ihop det med (oftast) fyra trådar. Du får två raksömmar och en kastning runt kanten. En coverlock fållar, och gör sådana fina tvilling eller trillingsömmar som du kan se på en T-shirt. Både overlock och coverlock har difretialmatning, vilket är bra när man syr i elastiska tyger. Det gör att tyget inte drar sig och blir bubbligt.
    Om jag förstått rätt är en coverlock en ihopbyggnad av både overlock och cover, men måste byggas om varje gång man vill använde covern eller overlocken?
  • Ogabinne
    sarahl skrev 2011-01-11 15:04:03 följande:
    jag fick hem ett jättefint velourtyg från miniskunk idag, brunt o oranget! så fort jag öppnade paketet så tänkte jag det här skall bli ett par hängselbyxor typ såna som blomma åker vagn gör, de med dragkedja fram.

    Tips på vart jag hittar mönster på det?
    Det mönstret finns i en av de relativt nyare Ottobre tidningarna. Vill du att jag kollar vilket nummer?
  • Ogabinne
    LumLumLum skrev 2011-01-11 15:52:53 följande:
    Så underbart det är med ren lustsömnad. Har så många borden på min lista att lite av syglädjen förtas. Så idag lät jag mig ryckas med och sydde upp en kjol. Kjolar behövs verkligen inte här, men jag ritade upp ett nytt mönster på fm och var ju bara tvungen att testa det. En söt liten somrig historia i vitt och blått. Och det var sååå kul!
    Vad roligt! Man måste unna sig lite impulssömnad emellanåt annars försvinner orsaken till varför man började sy från första början. Förut lät jag alla måsten gå före det jag själv kanske ville sy vilket resulterade i att all syglädje försvann till slut och varje gång jag såg maskinen inne i hörnan ville jag bara kräkas, ville inte se eländet. Jag rörde den inte på ett år efter det. Sedan kom syglädjen tillbaka och nu varvar jag måsten med glädjesömnad utan att ha dåligt samvete för att jag syr något till mig själv eller mina barn när någon annans plagg väntar. Man måste, annars är det ju ingen mening att sy alls.
  • Ogabinne
    sarahl skrev 2011-01-11 17:23:00 följande:
    oh ja det får du gärna göra!
    Nummer 6/2009
  • Ogabinne

    Jag kan inte få mitt inlägg att publiceras på blogg.se idag, förstår inte vad problemet är. Har tryckt på publicera säkert 20 gånger och uppdaterat bloggfönstret men det dyker aldrig upp. Skulle någon kunna kolla om det är ett inlägg med lila molnkalsonger på första sidan? Undrar om det är min dator eller blogg.se det är fel på..

  • Ogabinne
    annbom skrev 2011-01-11 22:26:53 följande:
    Fast jag ska väl inte bara gå in på blogg.se? Där hittar jag inga
    nej nej, du får ju leta lite eftersom man inte får skriva något här.
  • Ogabinne
    annbom skrev 2011-01-11 22:28:58 följande:
    Men det orkar jag inte. Du har ju ingen länk på ditt krypin heller
    Men jo det har jag!

    Tack Frida, då är det här det krånglar.
  • Ogabinne
    annbom skrev 2011-01-11 22:36:23 följande:
    Min skärm återger inte ljuset så bra så jag missade den. Jättesnygga!
    Tack. Nej jag kollade själv på min sida just nu och upptäckte att jag knappt ser länken heller, den är superljus. Men tack för hjälpen, nu har min dator också fattat galoppen och visar rätt.
  • Ogabinne

    Jag har sagt det mååånga gånger men det kan inte sägas för ofta. Oslagbara underbara trevliga snabba bästa Bibbi. Jag skickade ett mail vid halv nio ikväll och berättade om mitt problem med fuskskinnsapplikationerna. En halvtimme senare fick jag svar om inte bara vilken nål jag ska använda utan även en förklaring om varför makinen beter sig som den gör med nålen jag använder nu. ♥

    Så nu har jag beställt nål, och massa annat kraffs för inte kan man beställa en nål och vara nöjd.

Svar på tråden Sytråden spinner vidare - lila tråd