Inlägg från: Klaveret |Visa alla inlägg
  • Klaveret

    Någon i Umeå som har BF augusti 2010? =)

    Lysa: Stort grattis till den lilla tjejen! Det behövs ju förstärkning på den fronten i den här tråden.

  • Klaveret

    Det verkar vara ett vanligt fenomen att småttisarna blir extra oroliga på kvällen. Har läst att det är fullkomligt normalt. Sixten somnar oftast mellan 23 och 01 på natten...sen sover han gott.

    Sofia76: Ska vi hoppas på att vi inte ses imorrn, eller hur känns det?

    LindaMattias: Har jag glömt en liten sax hemma hos dig?

    Känner mig en smula förkyld och det hostas och snoras i resten av familjen med, men det ska mycket till för att jag inte ska komma imorrn. Ingen feber än så länge så jag är förhoppningsvis helt pigg imorrn. Vi ses!


     

  • Klaveret

    Vi har upptäckt samma sak med vår lilla kille. Han behöver skrika en stund på kvällen för att kunna somna och då behöver han lite hjälp med det. Att somna alltså, skrikandet fixar han så bra själv.Glad Vissa kvällar är värre än andra. Då beror det antagligen på att han varit med om mycket under dagen. I vårt hem kan det vara svårt att undvika intryck eftersom det finns flera barn här. Jag antar att det bästa är om man kan hitta lugna stunder under dagen där man bestämmer att det ska vara lite mindre ljud och ljus så att lillen får vila. Då borde han bli lugnare på kvällen. Vi vinner också tid med napptricket. Skönt när man börjar lära känna de små så att man fattar vad de vill!

  • Klaveret

    Andrenna: Jag tycker Edwin verkar vara en ganska typisk bebis. Det är ganska rörigt i början och precis när man tror att man fått till en rutin så kan den ändras. Idag har Sixten sovit en kvart här och en kvart där vilket resulterar i att han småäter vilket i sin tur gör honom orolig i magen och så håller det på sådär...Vid halv tre fick han äntligen i sig ett större mål mat vilket gör att han har sovit gott i två timmar hittills. Han är ganska ojämn i rutinerna och kan ibland vara vaken 4 timmar i sträck...då blir det inte roligt sen...Så skönt när det flyter på emellanåt!

    I eftermiddag var vi och fotade oss för BB-bilden och Sixten sov som en stock. Han vaknade till lite precis när vi var klara och kräktes en STORKRÄK över hela mig...sen åkte vi hem. Nu ska jag tvätta!

    Vi ses imorrn alla!

  • Klaveret

    När det gäller att utsätta sina barn för smittor så är det naturligtvis helt upp till föräldrarna. Man ska dock komma ihåg att de är betydligt känsligare för saker än vi vuxna. RS-virus är ett helt ofarligt virus för oss, men kan få väldiga konsekvenser för småttisarna. Jag undviker uppenbara bakteriemiljöer d.v.s platser där det vistas mycket barn. Barn är tyvärr bakteriehärdar. Att gå på stan och café känns bättre för där har man barnen mycket i vagnen. På öppna förskolan kanske man tar ut sitt barn och lägger på golvet eller träffar andra barn som gärna vill kika ner i vagnen. Våra barn här i tråden är dessutom för små för att uppskatta öppna förskolan. Jag tycker att det är perfekt med våra "trådträffar". Lagom mycket folk i lagom bakteriell miljö Flört.

    Som sagt, det är upp till var och en, men tänk igenom hur ni vill göra eftersom det kan få otäcka konsekvenser. Jag är absolut ingen bakteriefobiker. Lagom är bäst, tänker jag!

    GRATTIS till ni som fått era småttisar, hoppas vi ses snart!

  • Klaveret

    LauraMaria: När jag var hemma förra gången så träffades vi mammor som tillhörde samma föräldragrupp en gång i veckan. Först på café och sedan blev det hemma hos varandra eftersom barnens behov förändrades med åldern. Utöver detta hittade jag en mamma med barn i samma ålder som bodde alldeles i närheten. Vi träffades när vi var gravida och ses fortfarande fast familjen flyttat.

    Den här gången har jag den här tråden som min föräldragrupp eftersom man inte automatiskt tillhör någon sådan med andra barnet. Det här tycker jag är toppenbra! Det enda kruxet kan ju vara att man kanske bor en bit ifrån varandra. På så sätt kan ju ÖF vara ett bra alternativ för att hitta föräldrar som bor i samma område som du själv. I övrigt har jag kompisar som är föräldralediga med sitt andra barn plus en kompis som är ledig varannan torsdag, så Freja har någon att leka med

    Ojoj, nu skriks det på flera håll! Hejhej!

  • Klaveret

    Grattis oxytocin! Tjejer är extra välkomna här i tråden numera med tanke på alla killar som kommit...Undra hur många det är av varje...det kanske man kan se i BF-listan om alla är duktiga och fyller på information där.

    Nu sover lillkillen ute på balkongen i snöovädret. Han var så gnällig, men vilel inte sova inne så då fick storebror vara barnvakt till Freja i 10 minuter medans jag tog en kort tur med vagnen. Då somnade han minsann! Tur att det finns knep att ta till.

    Ha en fin helg alla!

  • Klaveret

    Hallå alla mammor! Nu sover han äntligen efter en timmas nattande...puh! Fast jag misstänker att det finns de som tar längre tid på sig...?

    Jag kommer eventuellt på onsdag. Har jag tur dyker min mamma upp i veckan, men vet ännu inte vilken dag det blir. Jag skriver in mig på listan när det blir aktuellt.

    Ha det bäst alla och hoppas ni får sova gott inatt! Skrattande

  • Klaveret

    Jag har som vanligt lite problem med att kopiera och klistra in listan så jag skriver helt här i ett vanligt inlägg att det finns en viss risk att jag dyker upp, eventuellt lite senare än 11 eftersom Sixten ibland vaknar den tiden...Sovmorgon, ni vet...!

  • Klaveret

    Ser på "Efter 10" som ska handla om kemikalier i vår omgivning bl.a i olika produkter. Vad skådar mitt norra öga? Jo, den nappflaskan som vi använder till Sixten! Usch, undra vad de kommer att säga om den? Jag köpte en ny senaste igår och använde den utan att koka den först....(ja, jag är en hemsk mamma, men det var lite kris), ni som var på cafe station vet hur det var. Det står iaf på förpackningen att den är BPA-fri...Jag vill nästan inte veta mer om dessa kemikalier. Måste kanske byta kanal..., men samtidigt vill jag veta.

    Hur tänker ni kring kemikalier i kläder och i produkter vi använder i vår vardag?

Svar på tråden Någon i Umeå som har BF augusti 2010? =)